Csodálatos világ

"Láttad már, ahogy elmúlik az éjszaka? Még a mindennapi dolgokat is csak nagyon kevesen veszik észre... Láttad már, ahogy az este közeledik? Találkoztál már az éjszakával és hallottad már a dalát? Láttál már gyönyörű napfelkeltét? Mi úgy viselkedünk, mintha vakok lennénk. Egy ilyen csodálatos világba születtünk, és mégis saját nyomorúságunk kis pocsolyájában tengetjük az életünket. Az már jó ismerősöd, így még ha valaki ki is akar rángatni onnan, te ellenállsz. Nem akarsz kikerülni a nyomorúságodból, a szenvedésedből. Pedig annyi öröm vesz körül mindenfelől... mindössze annyit kellene tenned, hogy észreveszed és részt veszel benne, nem csak kívülről figyeled! A filozófia csak spekuláció, a zen viszont részvétel - vegyél részt az éj elmúlásában, vegyél részt az este eljövetelében, ragyogj együtt a csillagokkal, lebegj együtt a felhőkkel. Tedd a részvételt életstílusoddá, és az egész létezés egyszerre akkora öröm, olyan eksztázis lesz... Álmodni se tudnál ennél csodálatosabb világegyetemet." Osho

Címkék:

HozzászólásokOlinagy és Ágica!

Örülök, hogy Nektek is tetszett ez az idézet, és aktívált bennetek újabb csodákat, energiát adott, és bekapcsolt Titeket is a végtelen körforgásba, ezáltal adhattok a környezetetek felé Ti is. Én is szeretem a csillagokat nézni, az augusztusi csillaghullás gyönyörű, és mindig elgondolkodtat. A szépen elmúlás bölcsességére tanít.
Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Erynek!

Drága Ery!
Amikor a hozzászólást írtad, nem voltam gépközelben. Örülök, hogy elolvastad, és e gyönyörű emlékedet megosztottad velünk.
Igen, a csoda bennünk van, körülöttünk van, amíg ezt nem vesszük észre, nem értjük meg, addig hiába vágyunk a mesebeli nagy durranásra. Hiszen elrohanunk mellettük.

Varázslatosan szép és hálával telt, fénnyel áldott pillanatokat, s hozzá gyermeki szemet, hogy észrevedd, és rácsodálkozhass.Drága Hankara.....

csodálatos dolgokról irsz..... gyönyörű napfelkelte és napnyugta,,,,, én még nagyon szeretem nézni
az augusztusi csillaghullásokat. Ilyenkor úgy elgondolkozom........ Ölellek . ágicaKedves Hankara

A naplemente gyönyörű színorgánuma, nyugtató energiája csodálatos. A napkelte hihetetlen energiája, ahogyan finoman előtör a fény a horizont széléről, úgy tölt fel folyamatosan energiával. Köszi, hogy úra emlékeztetsz az élményre!

JÓLÉTET KÍVÁNOK!Drága Hankara!

Pár évvel ezelőtt Zalakaroson voltunk. Nem töltöttük az egész időt fürdőzéssel, hanem kirándulgattunk, így voltunk a Kis-Balatonon is. Mégpedig úgy mentünk, hogy hajnalban, mert horgászni is akartunk. Kiszálltunk az autóból és furcsa zaj fogadott bennünket. Mivel tájvédelmi körzet, az autótól elég sokat kellett a tóhoz gyalogolni és amíg mentünk, a zaj egyre erősödött. Rájöttünk, hogy madárhangot hallunk, de olyan mennyiségben, hogy rögtön nem ismertük fel. A víz közelében aztán minden megvilágosodott. Nyár vége volt és a költöző kacsák, azt hiszem tőkés réce a becsületes nevük, szóval ők gyülekeztek. A Nap kelt fel, az égbolt szürke volt a rengegteg madártól, hatalmas volt az örömünk. Aztán letelepedtünk horgászni, figyeltük őket, fantasztikus élmény volt. Mindig alakult egy-egy új csoport, nagy öröm volt, amikor megérkeztek az újabb utazótársak, tollászkodtak, beszélgettek, majd elindultak. És ez így ment egész nap, újabb és újabb csapat keletkezett és indult útnak. Közben a nap már lemenőben volt, az elment madarak helyett újak jöttek, tehát nem lettek kevesebben. Nekünk sajnos haza kellett jönnünk, de nagyon szép élmény volt ez nekünk.
A világ, a természet, az ember olyan csodálatos, csak észre kell venni, ahogy Te is írod! Köszönöm az idézetet, ezt juttattad róla eszembe.

Szeretettel: Ery