A felhők felett mindig ragyog a nap

felhők felett a napAz elmúlt pár hétben rengetegszer hallottam ezt a mondatot. Értettem, de nem fogtam fel a jelentését.

Történt egy hete valami, ami megváltoztatott bennem mindent. Egy telefonbeszélgetés során megértettem valamit, amit, ha egy hónappal korábban hangzik el, könnyebb lett volna az elengedés. Kevesebb a fájdalom és a sérülés. A telefon mögött nem volt rosszindulat, vagy ártó szándék, egyszerűen csak megértette velem a környezetünk mennyire befolyásol bennünket. Azt mondta nekem; az ember bizonyos lépcsőfokokat nem hagyhat ki az életéből. Ami szerintem részben igaz, részben nem.

Ugyanis ezek a lépcsőfokok mindannyiunk számára mások és mások. Ezek a lépcsőfokok egyénenként változók, nincsenek sémák, amik bárkire is ráhúzhatók lennének. Mondhatjuk valakinek, aki befolyásolható; „neked ezt meg ezt kell csinálni, ennyi idősen élj, tanulj, ez így van rendjén stb.”, de hogy jövünk mi ahhoz, hogy ezt így kijelentsük kategorikusan?:)

Sokszor, mikor lépünk egyik lépcsőfokról a másikra, lehet hasonló élményekben lesz részünk, mégis másként. Mindenkinek más ez az életút, melyet számára kijelöltek, melyet választott és választ. Mások akarata ideig-óráig befolyásolhat bennünket, de mégsem léphetünk másként, mint meg kell történnie.

Kicsit, mint a sakkban. Váratlan helyzetek előfordulhatnak, de vannak lépések, melyeket, ha akarnál sem tudnál kockázat, és áldozat nélkül vállalni. Az egész életed a te felelősséged. Háríthatod a problémát, de a megoldás mindig belőled fakad. A barátok, melletted állnak, de amíg folyton a múltban ragadsz, és a jövőn rágódsz; nem látod mi történik körülötted, hát emeld fel a fejed és a jelenben élj.

Mostanra megtanultam: a felhők fölött mindig ragyog a nap!

Segített nekem ez a mondat abban is, ha rossz a kedved, engedd szabadon ezeket az energiákat, „tombold” ki magad a viharral, és másnap ragyogj együtt a nappal, hisz mindkettő te vagy, talán csak nem egy helyen:)

CsatolmányMéret
nap_felhok_felett.jpg9.12 KB

HozzászólásokDrága Tahmina....

köszönöm irásod,mellyel teljesen egyettértek. Szeretettel ölel:ágica