Egység

gondolatMa hajnalban megint elgondolkodtam. Az általunk teremtett világról, az egyéni, egyedi nézőpontról. A világról, ami egyáltalán nem lehet egy objektíven megítélhető dolog. 6.000.000.000 nézőpont!!! Ugyanennyi világ. Ha az anyag rezgés, a gondolat rezgés, akkor az idő és a tér is rezgés, kvázi ugyanannak a dolognak egy másik vetülete. Megint egy magyar kifejezés indította el a "lavinát"! Egy kérdés: "Felfogtad?" Mit is fogunk fel és hogyan? Mint a rádió a rádióhullámokat, melyeket ugyan felgyorsítanak, a rádió viszont képes az emberek számára érthető hangokká visszalassítani. Felfogtad? Hát mi magunk is rádiók vagyunk, és csak rajtunk múlik, milyen gondolatokat fogunk fel (vagy be). Az a meglátásom, hogy minden gondolat eleve létezik, hiszen az emberi agy, mint olyan, nem képes gondolat-alkotásra. Ha viszont minden létező gondolatból mi ki tudjuk választani a nézőpontunknak, hangulatunknak megfelelőt, így a vonzás törvénye értelmében azt kapjuk, amire fókuszálunk. Húú, lehet, hogy bonyolult, hajnalban még tiszta volt. :-) Szóval, itt vagyunk ebben az általunk egyénileg kreált "álomvilágban", amit olyan színesre alakítunk, amilyet el tudunk képzelni! AMELYET EL TUDUNK KÉPZELNI! Ma szembesültem azzal, hogy amit még nem volt a tapasztalatomban, az milyen nehezen férkőzik bele, s bizony egy darabig sokat kell foglalkozzak vele, hogy automatizmus váljék belőle. A fotózás, mint olyan, soha nem volt a tapasztalatom része. Kaptam egy fantasztikus tükörreflexes gépet, és szembetaláltam magamat a blendék és záridők világával. Én azt hittem, majd az általam csodált világ egyszer csak megjelenik a gépem LCD kijelzőjén úgy, ahogy láttatni akarom. A világot, ahogy én látom. De előbb a tapasztalatomba kell juttatnom minden olyan - már létező - dolgot, amire eddig nem fókuszáltam, így nem tudtam. De most eljött az idő, hogy egy mások számára idegen, általam viszont az egyetlen ismert és létező világot megmutassam mindenkinek! Bár az időtényező, illetve az egyének különbözősége miatt nem azt az érzést fogja kiváltani belőlem vagy belőled. Sőt, ha rossz a kedved, tán FEL SEM FOGOD, amit mutatni akarok, vagy nem úgy! Hát nem csodálatos, hogy nincs a Nap alatt két egyforma dolog. Így még az ítélkezés is górcső alá kerül, hiszen csak nézőpont kérdése, ki gyilkos, és ki az, ki saját életét féltve elvett egy másikat!
Fura reggelre ébredtem ezen tudás birtokában. Minden esetre megértőbbé tett, és egy újabb spektrumot nyitott a vizsgálódásaim útján.

CsatolmányMéret
gondolat.jpg29.31 KB

HozzászólásokShakti,

Te ezt most olyan Jól fogalmaztad meg.Sőt!Többet mondok...Most olyat mondtál,olyan valamire fordítottál reflektorfényt,amire még ezidág nem is gondoltam.
Ez csúcs kérlek alásan:)

Na ezt elolvasom mégegyszer....

Addig is ölelés,Katis

A Fény,a Minden,Egy,annyit jelent: Tudatosság.Kicsit mellőzd a rutint,Figyelj!
szerintem.Így van ez

Ma mindenhez hozzászólok :) És minden címlapon lévő írásban találok valami igazságot. Az én igazságomat :), a mi igazságunkat :). Mert végtére is a tapasztalás minden embert egy csomópontba fog vezetni, ahol mindannyian összekapcsolódunk egymással, és ahonnan mindannyiónk egyéni tapasztalatai, tudatunkba, mint saját teljes lényünkbe integrált különböző aspektusainkként fognak bevillani, mint amit már mi magunk is megtapasztaltunk tehát a részünk. Ha körbenéztek, lehet még nem tudjátok és biztos hogy én sem látom ezt a maga tündöklő valóságában, de mindenki egytől egyig saját aspektusainkként, különféle arcainkként járnak kelnek a világban. Úgy valóság ez mint annak a valósága hogy a kezünk és a lábunk a tagjaink és a különféle tagok nem vitatkoznak egymással hanem egymást segítik a munkában. A "Felfogtad?" kérdésre valóban csak a teljes igazság birtokában fogunk tudni válaszolni amihez még rengeteg tapsztalás szükséges. A tapasztalásra való hajlandóságot pedig az eredményezi hogy ha belátjuk hogy ma még rendkívül keveset tudunk.

Vonjuk be ezért mindannyian az összes lehetséges tapasztalásunkat mint a hálót amelyet egykor kivetettünk és bevonva őket örüljünk a gazdagságnak amelyet egy-ként szereztünk, egy hajó fedélzetén.Klassz

Mit mondjak? Irigylem azt, aki a közeledben van:) (na jó, nem irigylem, ezt csak úgy mondtam). Jó lehet annak, akinek ilyen klassz, talpraesrett, tudatos társa van. Pörögj tovább, jól csinálod!:)
-fóka-Kedves Testet öltött Angyal:)

Felfogtam!:)
Tovább gombolyítom fonalam,mert most írásod után az jutott eszembe,amikor rádiózunk és jön egy telefon vagy sms,azt a bizonyos szaggatott hangot is "fogjuk",felfogjuk,hogy juhéjj üzi:)
Azért fogjuk fel,mert már ismerjük és tudjuk.
Persze,hogy egyszerre tudjuk felfogni,ehhez szükséges a telefon és a rádió közelsége,valamint bekapcsolt állapota a rádiónak.(Mi magunk,ahogy írod)
Ez a példa ugyanúgy müködik más dimenzióban is,sőt:)
Fontos a ráhangolódás....
Köszi a gondolataidat,ügyi vagy:)
Dindus

Felismertem Magamat Benned!Ez Csodálatos.Végre emlékeztem,amit tudtam rég.......Kedves Shakti!

Gondolkodj nagyon sokat!:-) Nagyon szeretem olvasni az ilyen hajnalban jött gondolataidat...
Mindig nagy igazságokra ébredsz rá, és vezetsz rá minket is!És ahogy levezeted a dolgokat!!!Csodálatra méltó:-))
Köszönöm!