Gondolatok a mai napra

Nem felejtem el, hogy egy csapat tagja vagyok.Univerzum készen állnak,és szivesen segitenek bármiben és mindenben,
ha csak megkérem rá őket.Magamhoz hívom őket,hogy támogasanak,és hálával fogadom segitségüket.Ki is ő ??

Valentin, a szeretett vértanú

Számos történet kering a Valentin nap EREDETÉRŐL.
Ha egy picit utánanézünk, egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy már két-három történetet is elolvastunk, de hogy melyik a leghitelesebb, azt nehéz lenne kideríteni. Íme egy kis ízelítő a Valentin nap eredetéről, s hogy melyik a valódi, azt döntse el ki-ki a maga tetszése szerint.
Az egyik leginkább elterjedt történet szerint Valentin II. Claudius császár idején, a keresztényüldöztetéskor élt.
Egy idő után a császár, keresztény hite miatt s, mert megtagadta a pogány istenek imádását, börtönbe vetette, majd i.sz. 269. vagy 270. február 14-én kivégeztette.

Azonban amitől ünneppé lett e dátum, annak oka valószínűleg egy vak leány, aki az egyik börtönőr gyermeke volt abban a börtönben, ahol Valentin sínylődött. Mikor a pap megtudta, hogy a lány vak, imájával segített, hogy az visszanyerje látását. Ám feltehető, hogy a Valentin nap még ettől sem alakult volna ki, s vált volna kultusszá. Az egésznek a lényege s a gyökere egyetlen cédulában volt, amit Valentin küldött a lánynak, mielőtt kivégezték volna. Nem voltak nagy szavak e lapon csak egyetlen mondat: "a Te Valentinod."

Egy másik hiedelem szerint nem is volt semmiféle vak lány a történetben. Valentint egyszerűen a keresztény hite miatt bebörtönözték, s míg a halálára várt, barátainak, ismerőseinek cédulákat küldött, amit a következő sorokkal látott el:

"Szeretlek benneteket!"

"Ne felejtsétek el Valentint!"

De az is meglehet, hogy Valentin pap Claudius törvényének ellenszegülve, mely ideiglenesen megtiltotta a házasságkötést, párokat adott össze, s e miatt végezték ki.

Sőt, néhány könyvben arról is számot adnak, hogy talán nem is egy, hanem kettő, esetleg három Valentin is volt, s az ő történetükből lett legenda.

Nos, a számos históriában egy valami azért közös. Maga a történet legyen bármelyik is, Rómához kötődik, s itt kell megemlíteni egy sokadik lehetséges eredtet. Ebben a városban is, mint Itáliában szinte mindenütt nagyon szerették az emberek a mulatozást s erre minden lehetséges alkalmat meg is ragadtak, így még a kisebb ünnepeket is megtartották. Egy ilyen kisebb örömnap volt Lupercakia ünnepe február 15-én, mely Luperca istennőről kapta a nevét, ki az erdők, mezők, tüzek istenének volt a hitvese. Ekkor az emberek a város dombjának a lábánál találkoztak, áldozatot mutattak be és a szíjjakkal, melyeket az áldozati kecske bőréből hasítottak a férfiak, megcsapkodták a közelükben lévő lányokat. Természetesen ez még nem minden. Egy faládába összegyűjtötték a lányok neveit, melyeket fiatal, nőtlen férfiak húztak ki. Így tudtak a fiatalok egymással megismerkedni, s ha végül szerelem lett a dologból, a következő év ünnepén össze is házasodhattak. Ez is lehetséges történet a szerelmesek napjának kialakulására, de e történet kapcsán bárki joggal kérdezheti, hogy akkor miért mégis Valentin nap, hiszen itt egy istennőről, Lupercaról van szó. A válasz igen egyszerű. A kereszténység terjedésekor Celasius pápa elrendelte, hogy Luperca ünnep helyett Szent Valentinra emlékezzenek egy nappal korábban, február 14-én, melyet hamar el is fogadtak az emberek.

Valentin nap világszerte RÉGEN ÉS MA.

Mindegyik történet valósnak hihető, de van egy valami, ami biztos: mára a Valentin nap a szeretet, a szerelem ünnepe lett. A világnak szinte minden részén hagyomány volt és most is az február 14-ének megünneplése, s ahogy mondani szokták: ahány ház, annyi szokás, úgy igaz ez a mondás a szeretet ünnepének szokásaira is.

Angliában egy régi szokás szerint a fiatalok e nap reggelén, akivel először összetalálkoznak (természetesen más nembeli kell, legyen) azt Valentin vagy Valentine néven szólítják és megajándékozzák. E találkozásnak van azért "következménye" is, mégpedig az, hogy az említett személyt egy éven át kitüntetett figyelembe kell részesíteni, mintegy a jegyesünknek tekinteni.

Franciaországban a fiúk kihúzzák a lányok neveit, a lányok pedig a fiúk neveit egy piros szív alakú dobozkából. Franciahon érdekessége, hogy innen származnak az első Valentin-napi verses-kötetek is, melyek az 1700-as években jelentek meg, majd a 19. században váltak divatossá az üdvözlőkártyák, melyek a mai napig megmaradtak.

A középkorban a Valentin nap a flörtölés napja volt, mely az asszonyoknak kedvezett, ugyanis e napon nyugodt szívvel félreléphettek, s a férjük egy szót sem szólhatott érte, és nem is tehetett semmit.

Nálunk Magyarországon a leginkább elterjedtebb formája a Valentin napi köszöntésnek a virágátadás, de természetesen népszokásaink nekünk is vannak, sőt tájjellegű népszokásaink is. Így például a mohácsi sokácok e napon böjtölnek, csak egyszer esznek, vagy zsír nélkül főznek, gyónnak és imádkoznak a templomban.

Balatongyörökön megmetszik a szőlő négy sarkát, hogy távol tartsák a tolvajokat és a madarakat.

Nálunk BÁLINT?

A szerelmesek napját igazából 1990-től, a rendszerváltástól tartjuk számon, mint nyugatról beáramlott ünnepet, pedig a hitvilágunkban már jóval ez előtt is megtalálható volt, bár ekkor még inkább keresztény jellege volt a domináló. Elsősorban az itáliai Valentin vértanú legendájához kapcsolódik, de tudomásunk van egy másik Bálint történetről is. Ez egy németországi püspököt jelenít meg, kinek segítségében elsősorban a nyavalyatörősök és a lelki betegek bizakodtak Később e két legenda összefonódott. Gyakorlatilag nálunk maga az ünnep Valentin és Bálint néven egyaránt megjelenik. Hol így használják, hol úgy, de a lényege ettől még nem változik. Akár Valentin napot akár Bálint napot mondunk, most már mindegyik a szeretet, szerelem ünnepét takarja.

Régi ŐSI MAGYAR TAKTIKÁK szerelmünk megszerzésére, megőrzésére.

Elődeink igen sok furfangos dolgot találtak, ki hogy megszerezzék maguknak a kiszemelt párt vagy megtartsák kedvesük szerelmét. Íme néhány közülük érdekességnek (vagy kipróbálásnak, hátha beválik):

Keressünk egy almát, melynek 9 magja van, együk meg, majd ezt a 9 magot egy óvatlan pillanatban dobjuk a kiszemelt fiú zsebébe, így biztosan beleszeret abba a lányba, aki ezt ügyeskedte.
Keressünk 9 kutat, mind a 9-ről hozzunk vizet és itassuk meg a kiszemelt fiúval vagy leánnyal, így a kedves mindig szeretni fog.
Azok a párok, akik mindig együtt akarnak maradni, 1-1 hajszálukat süssék bele egy kalácsba, s közösen egyék meg.

A fent említett furfangos fogások mellett egy valamit azért ne felejtsünk el. Ez a nap a szeretet napja s mindannyiunk Kedvese megérdemel annyit, hogy boldogságot szerezzünk neki egy kis apró figyelmességgel, egy szál virággal vagy egy kedves szóval.Szeretett-Szerelem

,
Ki volt Valentin?

A Valentin-nap hagyománya keresztény és római gyökerekből egyaránt táplálkozik, és több verzió is van arra, hogy jött létre ez az ünnep, hiszen a katolikus egyháznak legalább három Valentin nevű mártírja volt.
Az egyik legenda szerint Valentin harmadik századbeli pap volt Rómában. Amikor az akkori császár: II. Claudius rájött, hogy a nem házas férfiakból jobb katonák lesznek, megtiltotta a házasságkötést. Valentin atya viszont továbbra is összeadta a párokat. Amikor ez kiderült, halálra ítélték.
Egy másik történet szerint ő maga küldte el az első Valentin-napi üdvözletet. Amíg börtönben volt, beleszeretett börtönőre lányába. Kivégzése előtt írt a lánynak egy levelet, amit úgy írt alá: „Valentinodtól” – ezt a kifejezést angolul ma is használják. Bármelyik történetben is hiszünk, az biztos, hogy egy bátor, és főképp romantikus emberről szólnak, nem csoda, hogy a középkorban az egyik legnépszerűbb szent volt!öröm

Serleggel a kezünkben,
Mint a jövendő,amely
Nevünket elfelejti.
Örülj,amig örülhetsz!ma

Sreretett öveze minden napjainkat!Bőség

Nézz a csillagos égre,menj ki a természetbe, vedd észre a bőség sokféle formáját,
amely az isteni formásból fakad.A bőség és a gazdaság született, Isten adta jogod.
A forrás szeretne beléd áramolni.Gondolat

Ha az Isten bezár egy ajtót,kinyit egy ablakot.Élj a pillanatnak.

Egyetlen nap sem olyan ,mint a másik,
mert mindegyik tartogat egy csodát,
egy mágikus pillanatot,
amikor az univerzum összeomlik, és új csillagok születnek.Más minden

Egyetlen nap sem olyan,mint a másik,
mert mindegyik tartogat egy sodát, egy mágikus pillanatot, amikor
az univerzum összeomlik,és új csillagok születnek.:))

A szerelem tele van csapdákkal.Álmodoznunk....

Az ember sosem szűnik meg álmodni.
Az álom a lélek tápláléka,ahogy az élelem a test tápláléka.EZT ,,,,

Napról napra minden szempontból egyre jobban érzem magam!!!
Bármire képes vagyok.,,A mosoly egy olyan görbe

,,A mosoly egy olyan görbe az arcon, ami mindent egyenesbe hoz."

Hálás vagyok, hogy itt lehetek közötetek.
Hálás vagyok a csodálatos barátaimért.
Hálás vagyok, hogy szerethetek és viszont szeretnek.
Süt a nap és örülök!

Mosolygós napot mindenkinek!Szép napot mindenkinek

A dolgok csak annyira fontosak amennyire mi annak tartjuk őket.

Az életünk során bekövetkezet találkozások közel sem a véletlen műve.Ha újraélhetném......

"Ha újraélhetném az életemet,
mezítláb indulnék már kora tavasszal,
és csak mennék, mig
arcomat meg nem csípi a késő őszi dér.
Több táncba mennék.
Többször ülnék fel a körhintára.
Több százszorszépet szednék."
(Nadine Stair)

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Mindenkinek

A rózsáról ez juttot eszembe!

A rózsa az élet jelképe amióta világ a világ.
A tövisek jelképezik azokat az akadályokat,melyeket mindannyiunknak le kell küzdenünk,hogy megérthessük
a létezés szépségét.Minden gond,minden hibát,minden akadály idővel csodálatos sziromra változik.
Miképpen a virág tövisekkel boritott szára, a szenvedés is a fénybe vezet ahol örömet és boldogságot szül.Sry Chinmoy

A tisztaság lélekteljes állandósága az odaadásban él.

Az odaadás lelkünk rettenthetetlen tulajdonsága. Az odaadás nem koldulást jelent. Az odaadás a bennünk lévő isteni gyeremeknek fölajánlott szolgálatot jelenti. Az odaadás az intenzitás jelenti, azt az intenzitást, amely képessé tesz minket arra, hogy egységet érezzünk, és nem azt amely elválasztottságot és frusztrációt jelent. Az odaadás azt jelenti, hogy valaki saját létének felsőbbrendü részébe lép. Az odaadás a legkedvesebb érzés bennünk, a bennünk lévő magasabbal és mélyebbel való egység érzése. Ez a legmeghittebb kapcsolat jobb énünkkel, tisztább énünkkel, magasabb, nemesebb és mélyebb énünkkel. Ez az Igazság legédesebb tudomásulvétele.

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."És még mindíg!

"A szeretet a harmónia életét árasztja, megfényesíti a tudat örömét, és megélezi az intuíció kardját"
A pillanat igazsága széppé teszi a világot.
A pillanat békéje biztossá teszi a világot.
A pillanat szeretete tökéletessé teszi a világot."

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Még mindíg Ő!

"Ha hálát érzel, érezd, hogy egy virág, egy lótusz vagy egy rózsa nyílik benned sziromról sziromra, és ha a legnagyobb hálát érzed, akkor érezd meg, hogy a virág teljesen kinyílt."

"A rózsa szépségének nem kell ajánlólevél.
Hála-szívem ilatának sem kell ajánlólevél."

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."

Sri Chinmoy: SzívvirágokSri Chinmoy

"Szeresd, szeresd a világot. Máskülönben a legnagyobb terhet leszel kénytelen cipelni:
Saját keserü önmagadat."Ha valaki....

"Ha valaki szivességre kér,
Tudod mint adhatsz
Neki valójában?
Add neki
Rendkívüli szeretet-erődet"

Sri Chinmoy: Szívvirágok c. kötetétbőlViragocska

Eloszor is magaddal ,a te pozitiv gondolkodasoddal,hangulatoddal foglalkozz,rendszeresen,hogy ez legyen az alap.Ne legyel kibillentheto ebbol a pozitiv alapallasbol. Ez a kisugarzas eros,masokra is megnyugtatoan hat.
Szeretettel,
felebaratÖrülök a pozitív érzéseitekenek!!!

Annyian vagytok itt,hogy megkérdezném itt is,hogy mit tegyek,hogy ne keseredjek el a dolgok miatt és tele legyek optimizmussal???

Én nagyon rácuppantam a Titokra és nagyon optimista voltam!Anyukám nem ismert rám...de nem mondoom múlt időben,mert hiszek benne és tudom,hogy mőködik is,hisz olvasom a sikertörténeteket és nekem is volt egy pár kisebb sikerem.

Szeretnék két nagy dolgok megvalósítani és dolgozok is rajta.De anyukám nagyon pesszimista és én hiába gondolkodok optimistán,ő mindig lehúz és elkeserít.Nála pesszimistább ember szerintem nincs is.Ezért megy a veszekedés vagy inkább nem is beszélek vele.

Nem akarok semmit sem rákényszeríteni,ha akarja elfogadja,ha nem,akkor nem...de ne mondogassa azt,hogy úgysem,nincs értelme,nincs....mást sem hallok tőle,csak hogy erre nincs pénzünk,nincs is rá esélyünk,soha nem is lesz,nekem sem lesz soha munkám...nem fogunk könnyen élni....ő nagyon el van keseredve!!!

Mit tegyek,hogy megváltoztassam egy kicsit a gondolkodását?Persze,ha lenne munkám,könnyebb lenne minden,ez tény.Most morog az egytem miatt is,mert fevettek,de nem Budapetre,hanem vidéki városba.Szerinte nem tudom elkezdeni,mert nincs pénzünk vontra,jegyzetekre...stb!!!

Adjatok nekem erőt arra,hogy legyen elég kitartásom,tanácsot arra,hogyan tudjak anyunak segíteni,hogy pozitívan gondolkodjon?!
Végre kiírtam magamból,már jobb egy kicsit!Kedves "Javíthatatlan optimista":)))

Csodás dolgokat írtál le, kívánom, hogy valóra váljon Neked!:)))
Miközben olvastam, mintha csak saját gondolataimat láttam volna egy csokorban, szavakba öntve...:)
Köszönöm, hogy megfogalmaztad...
Kissé úgy tűnik "sokat kérsz", de ha meg nem vagy ennyire pontos, az univerzum megviccelhet, nem igaz?
Kívánom neked, hogy sose add alább, ne alkudj meg, mert az azt jelentené, hogy feladod...
És, mint tudjuk a remény hal meg utoljára!!!

Csak így tovább:)

Szeretettel:

AngeHiszek a.....

Hiszek a napban, mégha éppen nem is süt.
Hiszek a szeretetben, mégha éppen nem is érzem.ez van

Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén,
másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll.:)))))

Ma ez jutott eszembe.
Türelem rózsát terem.......Szeretett

Mindig tud adni,akinek a szive szeretettel van tele.
A szeretethez nem kell teli erszény.Klári

Kedves Klári!

Köszönöm! ha meglesz a másik kettő elküldöm Neked!

Szép napot!

linettNuti 999

Kedves Nuti999 :)
Váltsd valóra legvadabb álmaidat erről a linkről le tudod tölteni.
http://data.hu/get/370404/Valtsd_valora_legvadabb_almaid.zip.html
Sajnos csak ezt az egy könyvet találtam letölthető formátumban.
Szép napot
Klárikönyvek

Sziasztok!

Tudom ez a fórum nem erről a témáról szól , de gondoltam több helyen próbálkozom. 3 könyvet keresek elektronikus formában:

1. A szándék hatalma!
2. Váltsd valóra legvadabb álmaidat!
3. Vonzásfaktor!

Ha valakinek megvan nagyon örülnék neki ha átküldené az emailcímemre. (linett87@freemail.hu)

Köszönöm: linett 87

ui: bocsi, hogy megzavartam a forumot nem ide illő témával