Hitunk......

Sziasztok,
SZeretnem megosztani veletek gondolataim amik tegnap este elalvas elott jutottak eszembe.....
A Hit........az Onmagunkba vetett hit.Nemtudom hanyan vagyunk akik igy erzunk.....En ugy allok a temaval.....hogy olvasok,figyelek,nezek,kutatok es azt hiszem ertem a lenyeget de megis egyhelyben topogok....vajon miert?Tisztaban vagyok a teremtes folyamataval megis hianyzik 1 fontos elem....Hiszek en egyatalan valamiben? Legfokepp magamban??????A valasz bizony nem mindig......
Hogy varhatom el az Univerzumtol hogy teljesitse a keresem ha en nem hiszem magamrol azt hogy kepes vagyok hinni????? De miert olyan nehez ez? Negativ berogzodesek? Neveles? Gyermekkor? Szivesen olvasnek toletek szemelyes tapasztalatokat, erdekelne ti hogy alltok ezzel a temaval?
Rajottem ha visszanezem eddigi eletem,vegiggondolom hogy most hol tartok mit csinalok....azt 95%-ban magamnak koszonhetem.......Hisz barmilyen helyzetet produkaltam...aztan meg rafogtam az eletre mindig ott volt valaki belul aki erot adott,tamogatott es ha elestem felsegitett........Erdekes ahogy mindez tudatosul bennem igy leirva....azt hiszem ha ezt tudatositom magamban 100%-an
ott kezdodik Onmagam szeretete...Nekem ez erot ad es egyben rajovok hogy ezt sohasem ertekeltem ugy ahogy azt kellett volna....pont magamnak akinek mindent koszonhetek....szamtalanszor vesztettem mar el a hitem magamban...mindenben es megis itt vagyok
errol beszelek vajon miert???? Ki volt az aki mindig hitt bennem? Soha nem hagyott el?????????
Igen is isteniteni kell magam(persze egeszseges kereteken belul!) es most nem az onzesrol vagy az eltorzult onimadatrol beszelek!de azt hiszem amig nem ismerjuk fel sajat magunk ertekeit....magunk altal addig nem varhatunk csodat masoktol sem.....(na bumm feltalaltam a spanyol viaszt:)
En magamrol ugy erzem ...addig nem is erthetek meg 1 csomo dolgot amit szeretnek....amig ezt fel nem ismerem es tudatositom magamban.....addig marad a kuszkodes,sovargas,csalodas.
Meglatasom szerint addig nem varhatok csodat amig ra nem jovok hogy a csoda bennem van es en vagyok maga a csoda........es akkor majd jon a tobbi csoda is:))))))))))
Hat ennyi kedveseim korulbelul itt aludtam el:)
Koszonom a figyelmet
Szeretettel
Anett

CsatolmányMéret
finalpeace.jpg56.22 KB
Címkék:

Hozzászólásokvalasz

Kedves Anett, azt hiszem elerkeztel az ut elejere, ahol talan mindenki megtorpan,mert nem biztos a hiteben.Az a kerdes,hogy el akarsz-e indulni a hit utjan?Megerositest varsz,hogy jol teszed-e.Vagy talan egy jelre varsz?Istennek minden ember egyforma,csak a tetteink szerint kulonbozunk.De teged is ugy mint barki mast nagy-nagy szeretettel var a Magassagos es Konyoruletes Isten, es orommel lat a "baranyai" kozott.De mindenki sajat akaratara van bizva,hogy csatlakozik vagy nem.A dontes a tied.
En is alltam ugyan ezen a ponton, emlekszem ra milyen gyotrelmes ez a tetovazas.Egyetlen dolog volt amire nagyon de nagyon kivancsi voltam.Megmutatta nekem a Magassagos es ezzel atsegitett a dontes nehezsegen.Boldogan,felszabadultan indultam el a hit utjan,s a mai napig,halas vagyok Neki,hogy ezt az utat jarhatom.
Teljes szivbol remelem,hogy segitettem neked.A Hitre...

Valamennyien ezen dolgozunk magunkban. Érzésem szerint.

Már hetek óta rágódok azon a könyvön, amelynek a címe: TÉGY ÚGY? MINTHA! És az ezt taglalja pontosan: Tégy úgy, mintha, lenne hited, pl. És még sok ilyen tanáccsal lát el. De még sokszor ez is nehéz. Hej! Nem is kicsit.
Most, ahogy ezt leírtam, úgy teszek, mintha elhinném, hogy van Hitem. Van szebb, pozitívabb jövőképem. Mert ami szerintem van, abban csak a "Tégy úgy, Anikó, mintha! segít. Talán.
Mit szóltok ehhez a könyvhöz? Olvasta már valaki?
Lee Pascoe írta.

"Merjünk élni, merjünk remélni, szeretni, s könnyeket is hullatni, ha kell. A dal dalol, az élet virágzik a kegyelem által, s a végtelen szeretet, ha engedjük oly lágyan karol átRatapintottal...

...a lenyegre !
Hivhatjuk onimadatnak, onbecsulesnek, ... a lenyeg hogy tiszteld magadat, mivel csak igy tudsz masokat is tisztelni es masok donteseit minden korulmenyek kozott elfogadni. Marpedig az elfogadas lepes kikerulhetetlen ebben a folyamatban.
Szvsz ez a lepes talan a legnehezebb, de ha ez is sikerul, es fogod tudni magad minden korulmenyek kozt szeretni, akkor nagyon boldog eleted lehet!!
Sok sikert, jo uton jarsz!Kedves Anett! Ez pontosan

Kedves Anett!
Ez pontosan így van, ahogy leírtad, én is sokszor érzem ezt.
A kulcs önmagunk szeretete és az, hogy a MOST-ban érezzük jól magunkat!
Ennyi. És mégis nehezünkre esik.....
Miért? Pontosan azért, amiket írtál: negatív beidegződések, gyermekkor.
Miért könnyebb az önsajnálat, a rosszkedv, a mélabú, önmagunk ostorozása? Pedig amikor megszülettünk, tudtunk mindent.
Időközben, pontosan a nevelés, a környezetünkben ért hatások, beidegződések miatt, valahogy elfelejtettük mindazt a jót, amivel érkeztünk.
Pedig, ennek a jónak kéne, hogy a természetes állapotunk legyen.
Viszont annak nagyon örülök, hogy úgy érzem, időben rájöttem nagyon sokmindenre és én alakítom, építem, változtatom az életem úgy, hogy ennek tudatában vagyok.
Tudatosan dolgozni kell magunkon, és egy idő után szép lassan mindaz a jó lesz nekünk a természetes, amit régen is ismertünk, csak elfelejtettünk.

Szép napot mindenkinek! A CSODA bennünk van!Drága Anett...

Az én véleményem szerint, hisz már Te is adtál nekem tanácsot....A csoda benned van, ne keresd!
Sok apró csodát fogsz észrevenni, mégha nem is kutatod, keresed a csodát......jönnek maguktól!!!
Szeretettel ölel : ágicaBiztos!

Ez mind igy van es igy igaz,ahogy leirtad.Hidd el en is vagyok neha ugy,hogy mindenbe elvesztem a hitem es olyankor semmi es senki sem erdekel, de azon vagyok ,hogy ezt megvaltoztassam es,hogy teljesen megvaltozzak.