Erősségeink összefoglalása

"Cél: A teljes személyiséggé válás gyakorlása - erősségeink és egydülálló tulajdonságaink számbevétele.

1. lépés: Írd le három
legjobb testi tulajdonságodat
legjobb szellemi tulajdonságodat
legjobb pénzügyi húzásodat
legszokatlanabb jellemvonásodat
legjobb általános emberi tulajdonságodat
legjobb társasági képességedet
legjobb szakmai képességedet
legfontosabb érdeklődési körödet
és az egyetlen, legeslegfontosabb értéket személyes értékrendedben (például: egészség, szeretet, szabadság, kreativitás).
2. lépés: Válassz partnert magadnak, és olvassátok fel egymásnak a listátokat.
3. lépés: Tedd a listát olyan helyre, ahol gyakran a szemed elé kerül."Kedves Csenge! Biztosan hasznodra lesz!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryHoppá Erikém! Ezt ma meg fogom csinálni,

csenge333
nem is rossz ötlet..."Ő" is megcsinálhatná és beszélgethetnénk a dologról.../Mondjuk e-mailben.../Drága Katis!

Én is úgy gondolkoztam, mint ahogy Te is írtad, hogy: " most egyéni kérdéskörben gondolkodunk", ezért írtam a párkapcsolatról automatikusan.
Ha viszont "valaki mondjuk kellőképpen határozott.Gyorsan dönt,kitart a döntése mellett.Ez egyénileg jó alap.Lehet.Viszont ha valakivel párban van az ember,és az eldöntendő kérdés kettejük közös érdeke,ott ez már hátránynak számíthat."
Igen, értem a kérdésed. ikerorientált világunkban a legmagabiztosabb, leghatározottabb emberek többségének a magánéletével komoly bajok vannak éppen azért, mert azt viszi bele a munkájába, amitől magánéletében szenved és otthon nem tud vele megbírkózni. Az ilyen embertől szenvednek a beosztottjai, hiszen a keze alatt gépnek, bólogató beosztottnak érezheted magad, hiszen övé a döntés. Az igazán jó főnök (családtag, barát) az, aki a beosztottjait a legjobb képességeik szerint dolgoztatja, szabadkezet ad nekik a területükön, biztosítja őket arról, hogy ezen a területen ők a legjobbak, de biztosítja őket a megfelelő háttérsegítségről is. Úgy gondolom, hogy ha párban dolgozunk és egyenrangú félként kell meghozni a közös döntést, akkor ott nem szabad kiderülnie, hogy ki döntött lassabban, vagy gyorsabban, hanem a két ember hoz egy közös döntést, amit egyként, egy időben hoznak nyilvánosságra. Ha pedig zavaró az együtt dolgozó emberek különbözősége, akkor az a saját belső ügyük, mert vagy rossz választásról beszélünk, vagy arról van szó, hogy azért választották egymást, mert a két fél a munkában megfelelően kiegészíti egymást. Azért dolgoznak együtt, mert amiben egyik gyengébb, ott a másik a jó és fordítva. Ezt mindkettőnek tudnia, éreznie kell. A verbális kommunikáció tényleg nagyon fontos dolog, meg van a megfelelő etikája.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Ery:)

Ha valakivel párban van az ember,ezt most kifejezetten nem párkapcsolatra értettem,hanem alapból.Munkában,egy baráti találkozás alkalmával,két családtag beszélget stb...
Valóban,az érzések legalább 80%ban alakítják,alakíthatják a dolgokat.
Szerintem az álláspontok,elképzelések kifejezése,elmondása,kinyilatkoztatása,megbeszélése fontos,hiszen a mai életben jórészt a kommunikáción /verbális/ alakulnak a dolgok /tudatos szinten/.
Persze a nem verbális a tudatalattira is befolyást gyakorol viszont aki értelmezni képes ezeket,előnyben lehet abból a szempontból,hogy hogyan formálja úgy a helyzetet,hogy mindkét fél számára jó érzések maradjanak:)
A képességeket felismerni,külön feladat,jó adag önismeret:) /megint önismeret... / és tudatosság kell,hogy mindezt alkalmazzuk,használjuk,éljünk vele.együtt.
Érdekes dolgok ezek:)

Igaz,ahogyan megfigyeltem,sokszor van úgy,hogy az ember szája mást mond,mint a teste és az egész mindene.
Viszont ettől függetlenül a környezetemben és saját emberekkel való kapcsolatban is azt tapasztaltam,hogy a verbális kommunikáció nagyon is jelentőséggel bír.
Egyenlőre.

:) KatisDrága Katis!

A "három legjobb pénzügyi húzás" meghatározása egy brókernek biztosan könnyebben menne, de nem kell nagy dolgokra gondolnunk, hiszen mi nem ebben a szakmában forgunk. Én az elmúlt időszakban ezeket tartom úgymond jó pénzügyi húzásomnak, befektetésnek:
- Elköltöző gyermekemnek bútorvásárlás,
- részvétel három tréningen, ami ugyan jelenleg kiadásként szerepel, de bőven behozza a ráfordításokat,
- az Egészség tréningnek köszönhetően rászántam magam arra a műtétre, amit eddig nem tudtam elhatározni, ami pénzbe is kerül, viszont a jövőre nézve nagyon is örvendetes és fontos elhatározás Önmagamért.

Döntés, állásfoglalás és a párkapcsolatok
Ezt tanultam, ami nagyon elgondolkoztató:
Ha döntéseink, álláspontjaink kinyilvánítását nem tartjuk fontosnak, hanem érzéseket sugárzunk, akkor párkapcsolatunkban nagyobb az esély a boldogságra. Tehát magyarul; nem a miénk az utolsó szó.
Ettől függetlenül nem kell lemondanunk arról, hogy az eseményeket finoman, főleg az érzéseink áramoltatásával olyan irányba tereljük, hogy a másik fél szinte magától és még is a mi elképzelésünknek megfelelő elhatározásra jut. Na, ez a siker! Az történik, amit mindketten szeretnétek. Te ugyan már előbb tudtad, de meg tudtad állni, hogy ne fogalmazd meg az álláspontodat és kicsit később - a Te érzéseid hatására - a Párod is ugyanarra a véleményre, döntésre, álláspontra jut, mint Te korábban. És mi kellett mindehhez? Egy csomó jó tulajdonságod, néhány jó képességed és egy nagy adag affinitás, ami által a párkapcsolatod erősödött és boldogabbak vagytok.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry:)

A pénzügyinél akadtam el.
De fél éve mikor kora reggel vásároltam a boltban a tegnapról kimaradt pár csokrot osztogatta az egyik eladó a pénztár után a kijáratnál.Amiből kaptam:)
Mondjuk éppen akkor utaztam haza,így a virág lakótársé lett:)
Szóval a 3 testit összeszedtem,mint erős,egészséges és érzékeny.Ez utóbbi azért jó,mert a test megmutatja ha valami nem oké.:)Mondjuk ez a harmadik is nehezen jött össze.
Szellemi végtelen,kreatív,fejlődő:)))))
És a fentebbinél akadtam el.
A hibáimat kenem-vágom:)))) mostanra.Egy közeli ismerősnek köszönhetően szoktam felismerni magamban,és tudom,hogy dolgozni kell rajta.
Biztosan lesznek még felismeréseim.
Tudom azt is,mi a jó bennem.Bízom benne ez is bővül.Tudatosra hozott szinten legalábbis:)
De ez is olyan szubjektív.De nem is lehetne más.
És ami adott helyzetben erősség az másik esetben hátrány lehet.
Mindenesetre az biztos,hogy a fejlődésünket szolgálja,hogy sokkal ki és beteléjesedettebbek legyünk.
Talán abból a szempontból lehet/ne/ még vizsgálni a tulajdonságok kérdéskörét,hogy mennyire az Életet támogató.
És ez valahol a tudatosság jele is.
Egy nagyon egyszerű példa:valaki mondjuk kellőképpen határozott.Gyorsan dönt,kitart a döntése mellett.Ez egyénileg jó alap.Lehet.
Viszont ha valakivel párban van az ember,és az eldöntendő kérdés kettejük közös érdeke,ott ez már hátránynak számíthat.Ez esetben.
De mi most egyéni kérdéskörben gondolkodunk.
Jó,hogy így elbeszélgettetek,Köszönöm mindkettőtöknek,Dear:)
Jó gondolatokat kaptam...

De érdekes.A felismerések milyen fontosak tudnak lenni.
Milyen érzékeny egy massza ez a lét.
Minden piciny rezdülés...
/jajj,láttam egy egészen pici madarat,milyen kicsi tojásai lehetnek... :)/

Erykém nagy ölelés neked:)
Csudálatos szép estét**Flow:)))))))) Köszi:)))) Én is így gondoltam:))))))))

"A személyiség igazi jellegzetességeihez"-ahogy írod, igen, természetesen hozzátartoznak a "nem túl jó adottságok" és "a hibáink, amiken nem tudunk változtatni!" - is. Tényleg a legjobban tesszük, ha ezeket elfogadjuk magunkban, együtt élünk velük, ezekkel együtt vagyunk az, aki....
Erősségem részeként viszont, ha "a három legjobb társasági képességemet" kell megemlítenem, akkor nem azt fogom mondani, hogy pletykás vagyok, holott tudom, hogy néha jól esik egy kicsit pletykálkodni, meg is teszem, ezzel együtt elfogadom magam, ezzel együtt vagyok az, aki....

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Katis!

Nem vagy egyedül ezzel.
Az egyik legnehezebb dolog Önmagunk ismerete.
Ott van ez az ismeret Benned is valahol egy kicsit mélyebben,
csak nem szoktunk hozzá, hogy ilyen mélyre kelljen ásnunk
Önmagunk miatt. Elő fog az jönni! Várd ki a megfelelő pillanatot,
Neked kell, nem másnak. Sok puszi!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryEry...

Elakadtam.Még gondolkodnom kell.
Az a gondolatom támadt,hogy van kérdés,amire csak másvalaki tud válaszolni.Aki ismer.
Ez röhej.
Csak én tudok rá válaszolni a "leghitelesebben".
Szóval...
Még vajúdási folyamat van a fenti felsorolást illetően...

Köszönöm!