Kérlek adjatok pár ötletet!!!

Szeretném a segítségeteket kérni!
Kedden egy pár évfolyamtársammal előadást kell tartanunk óvodásoknak...vagyis a tanárnak kell csak bemutatni, de úgy kell elkészíteni, mintha az óvodásoknak mutatnánk be. Szóval a lényeg...

Szeretnénk valami olyan eladást csinálni, amit a gyerekek is élveznek, de közben azt is megértik, hogy miért olyan káros a dohányzás(akár aktív, akár passzív) az egészségre. Ha nagyon jól sikerül, akkor lehet, hogy elő lesz adva nem egy óvodában:) Ilyen programokkal talán el tudjuk érni, hogy a ma gyermekei holnap egészségesebben éljenek:)
Szóval ehhez szeretném kérni a segítségeteket!

Szerintetek hogyan lehet az ovisok számára érthető nyelven beszélni a dohányzásról?
Ötleteket várok, pl. amit egy-egy dohányzással kapcsolatos kép mellé lehet írni, valami frappáns, mondókaszerű dolog, vagy akármit!

Annyit már kitaláltam, hogy szereznem kell egy videót, amit levetíthetek nekik, de annak is meseszerűnek kellene lennie...
Szóval, légyszi, akinek van ötlete a témához/ BÁRMI!/ , írjon...
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!Kedves Heidi! A téma már lerágott csont lett az idő túllépése

miatt.

Érdekelt volna, hogy sikerült....

2003.-ban magam is Rendhagyó Irodalmi délutánt kellett tartsak kisiskolásoknak. Alsósoknak. A lényeg: remek lett, dacára, hogy májusban volt, a gyerekek kora délután önfeledt játékukkal az udvaron, voltak elfoglalva a hétágon sütő napos időben.

És a tanító nénik onnan terelték őket be egy sötétebb, komorabb tanterembe. Ennek dacára, egy olyan roppant jó hangulatú kis varázs délutánt sikerült velük közösen összerittyenteni, hogy még ma is meleg, boldog érzések vannak bennem, amikor erről írok, és rágondolok.
Sikerült bevonnom őket a verselésbe.... igaz, a sajátoméból csak 4 kisebb verset mondtam el, mert azután őket szerepeltettem, és ösztönösen a legjobbat tettem:))) És volt két kis apróság, egy fiucska és egy lány, akik kérdésemre, hogy ki szereti a verseket, NEM-mel válaszoltak... és a végére olyan lelkesen szavalták énekelték nekem kedves verseiket, dalaikat, hogy szinte megkönnyeztem :)))) Látnotok kellett először a dacos, ellenállásos, maguk előtt karba font kezekkel, pózaikat:))
Alig akartak másfél óra elteltével elengedni:)))))))) Körbefontak szeretetükkel, rám csimpaszkodta, és kérték, meg tanítóik is, hogy máskor is menjek!!!!!!!!! Csak ezt már nem sikerült összehoznom! Sajnos.

De az emléke akkor is csodálatos. Megmarad. Örülök, h rátaláltam kis blogodra és elmondhattam:)))
Jakab Anikó a szeretet költője.Sziasztok!

Szeptember közepén már kértem segítséget a témában. A párom házát szeretnénk eladni, de mindeddig sikertelenül.
Drága Önmagam tanácsára vizualizáltam, de azt tapasztalom, nem könnyű a más életébe teremteni. Biztos, hogy valamit nem jól csináltam, mert ennyi idő alatt már sikerre lehetett volna vinni a dolgot. Az engedélyt a páromtól megkaptam a teremtésre, jött is 3 vevő, arányllag hamar, tetszett nekik a ház, az árát is elfogadták, mégsem jöttek vissza.
A házat el kellene adni legkésőbb december 1-ig.
A vizualizáció menete a következő volt:
Ő felhív engem telefonon és lelkendezve mondja:
Képzeld, megvan a vevő, megveszi a házat, most megyünk az ügyvédhez. A ház teljes vételárát kifizeti nekem egy összegben.
Elképzelem, hogy hordjuk ki a házból a dobozokat, közben nagyon jó a hangulatunk és boldogok vagyunk.
A csomagokat behordjuk abba a házba, amit kinézett magának a régi helyett.
Pakolászunk, viháncolunk és a házat együtt rendezzük be.

Lehet, hogy hiba van a receptben, legyetek szívesek ötleteket adni, hogy mit lehetne javítani. Úgy érzem, hogy nem görcsösen csinálom. A párom nem nagyon hisz az eladás sikerességében, de gondolom, ha engem nem befolyásol, ez a teremtést nem gátolja.

Újra kérlek Benneteket, segítsetek nekünk.:)

Szeretettel
angel-aKedves Heidi

Előszőr beindította a fantáziám, hogy milyen lehet, hogy a célközönség gyermek. Aztán eszembe jutott, hogy vajon a gyermekek tetszésének elnyerése egyenes arányban fog e állni a felnőtt megfigyelővel. Arra gondoltam, hogy egy egyszerű gondolattal kéne kezdeni: a felnőtt első gondolata az lehet: ezt az egyszerű gondolatot nem lehet átadni a gyermeknek mert túl felnőttes... no lássuk mire is gondolok:
"A dohányzásról (vagy bármi más függőségről) NEM akkor szoksz le, ha SOHA NEM TESZED, hanem akkor, ha nem tudsz több jelentőséget tulajdonítain neki, mint ami!" - Ezt az általános vélekedést be lehet minden függőségbe helyettesíteni. Jómagam pl. ittam, de sosem érzem magam ivó függőnek, mert sosem részegedtem le annyira, nem találtam meg benne azt, amitől függő lehetnék. Tehát mi az alapvető állapotom a cigivel vagy az ivászattal kapcsolatban? Ha akarom megteszem, ha nem akarom nem teszem meg! Erre az alapállapotra való eljutás jelenti a valódi leszokást. Másképpen: leszokás e az, ha valaki sok szenvedés és önsanyargatás árán lemond a dohányzásról, és soha nem dohányzik?! Miért is nem? Lehet, hogy azért, mert egy életre megutálta, s a szervezetének nem kell, ez is lehet... de legtöbbször inkább pszihés eredetű a válasz: azért nem "meri" elkezdeni újra, mert fél h visszaesik. Aki viszont sose fűggő, tehát sose lett számára a cigi függőség, számára teljesen lényegtelen, mindegy - ilyen szempontból - hogy most rágyújt e vagy se. Az "ilyen szempontból"-t függőségi szempontból értem, persze bejátszik még az anyagi magyrázat, vagy a környezetvédelmi magyarázat. Ha ebben látsz igazságtartalmat, elő mernéd e adni egy gyereknek, vagy úgy értékelnénk, vagy értékelnéd, hogy ez túl összetett, bonyolúlt? Legyen egyszerűen egy ilyen "fúj a cigi rossz büdös károsítja a környezetedet és önmagadat tedd csak le kampány"? Egyébként NEM baj, ha ilyen születne esetleg, ezt a férreértést szeretném elkerülni. A betűhalmazomból végülis egy kérdéscsokor kerekedett ki: látsz e igazságtartalmat a fenti gondolatban, s át adnád e ezt az óvodásoknak? S vajon a felnőtt megfigyelő mit szólna ehez?"Kedves Önmagam!

És meddig kell a vizualizálást folytatni? Míg be nem teljesül? És annyiszor naponta, ahányszor csak lehet? Én még nagyon kezdő vagyok a "szakmában", látom, Neked ez már jobban megy.
Köszönöm szépen, rajta vagyok az ügyön:)
Neked is további klassz teremtéseket kívánok!
Szeretettel angel-aSzólt az UNI?...Angel-a!

Ez tetszik :))
Nem tudom, hogy szólt-e az UNI, hogy ezt jelentette-e, de mindenképpen a mindentudás bennünk van, és ez a Te bensődből jött, mert tudod, mit kell tenned, mire vágysz :)) És látod, vizualizáltál azonnal, automatikusan, vagy majdnem automatikusan, mert nyílván Te is ezt szeretnéd.
Persze hogy folyamatban van, hiszen már akkor elindult a folyamat, amikor "kiötölte" a barátod, hogy el akarja adni a házat, és a többi terve megszületett! Azzal azonnal elindította a folyamatot, mint ahogy mi is tesszük, minden gondolatunkkal, még azokkal is, amiket nem akarunk, de ha gondolunk rájuk, akkor azok is valamilyen szinten elindulnak, és ha nem hagyjuk abba, nem változtatjuk meg a gondolatainkat azokra a dolgokra, amit akarunk, tehát az ellenkezőjére, akkor azokat is megteremtjük, bevonzzuk.
Itt jön a tudatos gondolkodás, és teremtés, ennek megtanulása, alkalmazása.
Én úton, útfélen is szoktam egyébként vizualizálni, nem csak itthon, hiszen oly kevés az idő, és sokszor kevésbé zavar a környezet utazás közben, ha éppen ilyesmit "kell" tennem, mint itthon (hangos zene, főleg ha nem a nekem tetszőket hallgatja a párom, és hát a kommunikáció, törődés, itthoni dolgok, stb.,ami miatt nem mindig van rá lehetőség félrevonulni).
Ha éppen nem az embereket figyelem út közben, meg a sok szépet, ami mindenhol ott leselkedik :)), akkor ilyesmivel töltöm az időmet. Főleg, ha valamit nagyon szeretnék megvalósítani, ami szinte mindig van, új, és újabb.

További remek teremtéseket Neked is! :)

Szeretettel, ÖnmagamKedves Önmagam!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Nagyon építő számomra, amiket írtál. Igen, a végcélt és ez az, hogy a vevő és az eladás meglegyen, valamint, hogy beköltözik az új házba és én segítek neki a ki és beköltözésben is.
Most, hogy így írod, eszembe jutott egy képsor, melyet nem tudatosan hívtam elő, hanem csak ellazultam és akkor jött teljesen magától. Az új házat rendeztük be és méricskéltünk, fúrtunk-faragtunk. Méretet vettünk, hogy mekkora függönyöket vegyünk és megkért engem, hogy varrjam meg őket. Tehát már ott szólt az Uni, hogy folyamatban van a dolog? Olyan volt, mint egy álom, de nem álmodtam, hiszen fent voltam. Valahogy így működik? Csak oda kéne figyelni a jelekre?
Mégegyszer köszönöm szépen a jótanácsot és nagyon hálás vagyok. Közel áll hozzám ez a "film", amit tanácsoltál és, amint hazaérek, már kezdem is lejátszani.
Szép napot Neked is!
Szeretettel
angel-aKedves Angel-a!

Szerintem itt is, mint mindig amiről beszélünk, nem a részletekkel kell foglalkozni, hanem a célt látni, azt vizualizálni.
Mi a cél? hogy meg legyen a vevő, az eladás. Hogy milyen a vevő, és hogy menjen oda? Azt az UNI elrendezi. Azon agyalni, vagy azt vizualizálni? A végcél, a megvalósulás a fontos, nem a folyamat. Az jön, megteremtődik a maga rendje szerint, ahogy kell.
Ezt kéne végre megtanulnunk mindannyiunknak, nekem is, mert nehogy azt hidd, hogy mindig ilyen simán megy ám nekem is :))
Egyébként nem tanácsot akartam adni, hanem egyszerűen jött bennem, azonnal, ahogy elolvastalak, amiket leírtam, és azonnal meg kellett írnom, mert hatalmas volt a késztetés bennem, amit gondolkodás nélkül meg is tettem :))
Milyen rég nem írtam be megint, és látod, most ez, és így történt.
Mivel nincsenek véletlenek, ennek biztos így kellett lennie, és kész. Ennyi az egész.
Természetesen örülök, ha segítettem egy kicsit is, és szívesen teszem, csak szólj, hogy miben még.
Tudod, én is gyakorló teremtő, és tanuló vagyok, és mint olvastál, még nem mindig tudatosan teszem a dolgom :))

Csodás napokat, és szenzációs megvalósulást kívánok a barátodnak is! :)

Szeretettel, ÖnmagamSZia kedves Önmagam.

Ez az én mit csinálnék az érdekes. Ezt nem tudom. A többit értem és nagyon jó ötlet, meg is fogadom. Hogy vizualizáljam, hogy menjen oda a vevő? Nagyon ötletszegény vagyok ebben a témában. Az rendben van, hogy az "utána" eseményekkel mit kezdjek, mert a ház is meg van, amit meg szeretne venni és meg is mutatta, tehát tudom, hoyg néz ki kívülről.
Köszönöm szépen és kérlek, segíts még egy kicsit :)))))
Szeretettel
angel-aSzép Napot Angel-a!

Most olvastalak - itt.
Az jött be, hogy én mit csinálnék, és már hallottam is, hogy a barátom mondja a telefonban nagy lelkesen újjongva, hogy képzeld! Meg van a vevő, most megyünk az ügyvédhez, és egy összegben kifizeti a házamat!!! :))
Majd elképzeltem, hogy segítek Neki kiköltözni, cipelem Vele a dobozokat, és tök jó a hangulat, nevetünk, örülünk, stb. Azután az új házában parti van, amikor már azt ünnepeljük, hogy beköltözött.
Persze ez attól is függ, hogy az eladás után Ő mit akar, de ez csak utána jutott eszembe...
Egyébként a barátnőm most nyáron, ill. tavasszal "kínlódott" a ház eladással, és ez csak most jut eszembe, hogy nem tudatosan, de folyamatosan leperegtek az események a "szemem előtt" - ...és pár hét mulva valóban sikerült is Neki.
Majd amikor sikerült, állítom, legalább olyan boldog voltam, mint Ő
Ezután az új házuk megtalálása, ill. már közben is folyamatos cselekvései közé tartozott, és azt is a lelki szemeim előtt számtalanszor lejátszottam :)
Nos ezen is túl van jó néhány hete. Szinte fergeteges gyorsasággal zajlottak az események, így utólag átgondolva.
Én a partit ki is felejtettem, ami nem is történt meg :))

Szeretettel, ÖnmagamSziasztok!

A barátom már 3. éve el szeretné adni a házát és nem jár sikerrel. Próbáltam neki elmagyarázni, hogyan vizualizálja az adás-vételt, de sajnos ő szkeptikus és nem hisz ezekben a dolgokban.
Működik-e, ha én vizualizálom? Mit vizualizáljak ilyenkor, hiszen nem az én témámban működök közre? Fontos lenne eladni még ebben a hónapban. A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretettel
Angel-aFőnix szemináriuma

Sziasztok!

Látom nagy az érdeklődés Főnix után.
Innen letölthető!
http://www.ludas-matyi.com/brian/

Jó töltögetést!

SchwarziDrága Pisztáciám :)

Küld el priviben a postacímedet, és postázom :)
Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Én is

Öbike drága, én is megkaphatom? Köszönöm! :-)Szia Humorgumo :)

Nekem megvan, priviben megbeszéljük, hogy jut el hozzád :) Jó nagy anyag.
Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)talán itt tudtok segiteni!

Sziasztok,remélem jó helyen járok.
Szeretném megszerezni Brian Tracy: Főnix Szemináriuma c.előadását mp3-ban.
A gondom ott van hogy bár megtaláltam interneten az esnips.com-on,de képtelen vagyok letölteni :(:(
Valakinek nincsen meg véletlenül vagy nem tud nekem segíteni?

Nagyon-nagyon jó anyag!!Igen,..

kérdezte, de sajnos nem tudtam megmondani, mert elfelejtettem megkérdezni tőled. De majd ha találkozok vele, akkor megmondom neki! De ő is nagyon dícsérte a mesét.
És mégegyszer gratulálok, neked, hogy ilyen fiad van, és a fiadnak is, hogy ilyen ügyes!
Szeretettel:
Heidi...

Hehe ... jó mese! :)

------------------------------------------------------------------------------
„Állandónak tekinteni azt,ami csak átmeneti,
Hiú ábránd.”
- Buddha -Dohányzásról óvodásoknak

Kedves Heidi! Örülök, hogy sikere volt a fiam meséjének. Mikor elmeséltem Neki, mit írtál, nagyon büszke lett. Tudod, 3. osztályos (júliusban lesz 10 éves), és ebben a tanévben kezdtek fogalmazást tanulni. A tanár megkérdezte talán, hogy hány éves gyermek írta a mesét? Nagyon örülök, hogy segíthettünk. Üdvözlettel. Ildikó.Kedves Ildikó!

Köszönöm szépen a mesét, azt olvastuk fel az előadáson, és mindenkinek nagyon tetszett!!! :)))
Vanda! Neked is köszönöm a jó ötletet, de sajnos csak egy mese fért bele az előadásba!

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!
Szeretettel:
HeidiKedves Ildikó!:)

Nagyon szépen köszönöm, hogy elküldted a mesét!
Nagyon ügyes fiad van!:))
Majd kipótolom még a *-os résszel :)

Vanda! Neked is köszönöm mégegyszer a segítségedet! Majd beszámolok az eredményről!:)))
Köszönöm nektek!
Ölellek Titeket:
HeidiKedves Ildikó!:)

Nagyon szépen köszönöm, hogy elküldted a mesét!
Nagyon ügyes fiad van!:))
Majd kipótolom még a *-os résszel :)

Vanda! Neked is köszönöm mégegyszer a segítségedet! Majd beszámolok az eredményről!:)))
Köszönöm nektek!
Ölellek Titeket:
HeidiMese

Kedves Heidi! A nagyfiam megírta a kis mesét, ideírom.
Cím: A két cseresznye
Egyszer volt, hol nem volt, Meseország egyik cseresznyefáján élt két cseresznye. Egyiket Kelemennek, a másikat Gábornak hívták.
Egyik napon azt veszi észre Gábor, hogy Kelemen dohányzik. Azonnal rá is szólt:
- Mit csinálsz?
- Bagózok. - így Kelemen.
- Tudod-e, hogy káros a cigizés?
- Nem káros az, hékás!
- De az. Olyan kárt csinál a tüdődben, hogy életed végéig nem gyógyulsz ki belőle. - okította Gábor.
- Nem leszek beteg, de még kár sem lesz a tüdőmben.
- Még nem, de később igen.
- Később se leszek beteg. - makacskodott Kelemen.
- Miért nem hallgatsz rám? - kérdezte Gábor.
- Mert! - kiabált Kelemen.
(*)
Gábornak igaza lett. Beteg lett Kelemen, és élete végéig nem gyógyult meg. Gábor szép piros maradt, Kelemen pedig elszürkült.
Ha Kelemen beteg nem lett volna, az én mesém is tovább tartott volna!

Eddig a mese. Én még azt hozzátettem volna, hogy Gábor győzködte egy darabig barátját, hogy nem lesz szép piros, nehezebben kap levegőt, és rossz szagú lesz Kelemen, de hiába. Értelem szerint a csillaggal jelölt részbe illeszthető.
Remélem, tudtam segíteni Nektek. Sok sikert az előadáshoz! Szeretettel. Ildikó.Szívesen! :-) Majd írd

Szívesen! :-)

Majd írd meg, milyen volt a fogadtatása! :-)
Kalappal! ;-)Köszi szépen az ötletet...

Nagyon jó!
Megírom ezt is egy mesének, aztán keresek hozzá valami képet :))
Mégegyszer köszönöm!:)
Nagyon örülök neki:))szia

Az jutott eszembe, hogy lehetne egy másik mese is (ha belefér kettő az előadásba), ami egy erdőről, és a benne élő állatkákról szól. Itt az egyik állat, pl egy maci, elkezd cigizni (mondjuk a másik erdőben járt, és ott adtak neki cigit), és olyan büdös lesz ő maga, meg a közvetlen környezete, hogy senki nem akar vele játszani, és málnát szedni sem. Elmagányosodik, és a cigizés miatt nem is bírja úgy a mozgást (nehezen veszi a levegőt stb), mint korábban.
Aztán jön hozzá küldöttségben néhány állatka, (csipesz az orrukon, vagy valami vicces, megjegyezhető, eljátszható), hogy elmondják a macinak, hogy hiányzik nekik, de amíg ilyen büdös, és a levegőt is nehezen veszi, nem tudnak vele játszani, és rosszul lesznek, olyan szagot áraszt...
Valami hasonló..
Aztán a maci elszégyenli magát, és úgy dönt, nem cigizik többet, mert nem akarja elveszíteni kis barátait, és őt is zavarja, hogy mióta cigizik, köhög és nehezen veszi a levegőt..
Végül abbahagyja a cigit, és újra a többi állatkával játszhat, mint régen..

hmm
kb. ennyi az ötlet :-)Kedves Ildikó!

Képzeld, megtaláltam a cseresznyés képet, amiről írtál! Nagyon jó! Annyira örülök neki!
Már összeállítottam egy mesét, vagyis egy nagyon hosszú, meglévő mesét lerövidítettem, hogy beleférjen az előadásba. Már csak képeket keresek hozzá. És keresgélés közben találtam meg, amit te mondtál!:)))
Köszönöm!!:))Kedves Ildikó!:)

Nagyon szépen köszönöm az ötletet!:)
Persze, hogy elküldheted! Szeretettel várom:))
De jó!:) Nagyon örülök : ))
(Azért is, mert már azt hittem, senki nem akar nekem tanácsot adni)Dohányzásról óvodásoknak

Kedves Heidi! Van egy pólóm, amin egy száron két cseresznye van. Az egyik szürke és a szájában cigaretta van; a másik piros, mosolygós és a kezével elutasító mozdulatot tesz a szürke felé. A kép alatti felirat: "Dohányzás vagy Egészség!" Írjatok egy rövid párbeszédes mesét, amelyben a piros cseresznye elmondja, miért jó cigaretta nélkül élni. Adtál egy jó ötletet.
A nagyfiamnak hétvégére ezt a témát fogom adni fogalmazás gyakorlásként. Ha jól sikerül a meséje, elküldhetem Neked? Üdvözlettel. Ildikó.