Az ezoterika 7 törvénye

1. A Tiszta lehetségesség törvénye

Minden teremtés forrása a tiszta tudat. A tiszta lehetségesség keresi kifejeződésének módját, hogy a megnyilvánulás-mentes állapotból a megnyilvánulásra jusson.

2. Az Adok-kapok törvénye

A világegyetem dinamikus változásokkal működik... az energia különféle formákban adódik át a világegyetemben.Készségünk, hogy továbbadjuk azt, amit keresünk, fenntartja életünkben a világegyetem bőségének folyamát.

3.A Karma, avagy az Ok és okozat törvénye

Minden cselekedet(ünk) erőhatást vált ki, amely ugyanolyan töltéssel tér vissza hozzánk. Ki mint vet, úgy arat. Ha úgy cselekszünk, hogy az boldogságot és sikert hoz másoknak, boldogság és siker lesz a karmánk gyümölcse. A karma az emberi szabadság örök érvényesülése. Gondolatainkból, szavainkból és tetteinkből szövődik a háló körénk.

4. A Legkisebb erőfeszítés törvénye

A Természet intelligenciája erőfeszítés nélküli könnyedséggel érvényesül, gondtalansággal, harmóniával és szeretettel. A fű nem igyekszik nőni, épp csak nő. A hal nem törekszik úszni, épp csak úszik. A virágok nem akarnak nyílni, egyszerűen kivirulnak. Az énre figyelés hatalmas mennyiségű energiát emészt. Ha hatalomra és mások feletti uralomra törekszünk, vagy mások helyeslését keressük, akkor tékozló módon pazaroljuk az energiát.

5. A Szándék és vágy törvénye

Minden szándék és vágy eredendően magában hordozza megvalósulásának eszközeit. A szándék és a vágy a tiszta lehetségesség mezőjében határtalan szervező erővel rendelkezik.

6. Az Elkülönülés törvénye

Az elkülönülésben rejlik a bizonytalanság vállalásának bölcsessége, a bizonytalanság vállalásának bölcsessége pedig a múltból és az ismertből - a múltból hozott körülmények börtönéből - történő szabadulás kulcsa.

7. A "Dharma", avagy az Élet céljának törvénye

Mindenki életének célja van, páratlan ajándékot vagy különleges értéket adni másoknak. Ha a pénz nem lenne probléma, és a világon az összes pénz és korlátlan idő rendelkezésedre állna, mit tennél? Ha ugyanazt tennéd, mint amit jelenleg, akkor a dharma életfolyamában élsz, mivel az alapvető vágyad határozza meg az életedet.

Drága Barátaim!

A törvények idáig tartottak. Az erről szóló 80 oldalas könyvet Deepak Chopra írta. Letölthető formában rendekezésemre áll, bármikőtökkel szívesen megosztom.

15 éve foglalkozom ezoterikával, sokat olvastam és számos személyes tapasztalatom is van. A Margit szigeti találkozón lenyűgözött az az őszinte bátorság, ahogyan megnyilatkoztatok egymás felé. Ezért is bátorkodom felajánlani szerény ismereteimet számotokra. Biztosan tudom, hogy vannak köztetek, akiktől én is sokat tanulhatok és remélem olyanok is, akiknek tudok pár új dolgot mondani. Ha kéritek, lelkesen meg is teszem.

hzoli44

HozzászólásokKedves "hzoli 44"!

Köszönöm Neked, és szerintem, ahogy eddig a többiek is tették, betehetnéd ide, mert biztosan jó néven vennénk sokan - ha már felajánlottad :) Egyszerűbb is, mint egyenként elküldeni, hiszen lesz rá jelentkező valószínűleg bőven. Én már is sorban állok.
Ami a szigeten való megnyilatkozásainkat illeti, az energia volt a segítségünkre, és amit azóta is egyre inkább érzek, egy olyan erős kapocs köt bennünket össze, mindannyiunkat, ami továbbra is segít a fejlődésünkben, a feladatunk elvégzésében egyenként, és az egységben, egységért teendőnkben!
Köszönöm, hogy Te is vagy nekünk!

Szeretettel Önmagam