A tegnapi nap szépségei :)

Szeretném veletek megosztani a tegnapi nap örömeit. Tegsétek ezt ti is :)
Reggel 4-kor megébredtem, feltettem az mp3 lejátszót egy meditálás erejéig, és közben rájöttem 1-2 dolog megoldására, ami régebbóta húzódott. És innen elindult a lavina :D Valahogy kezdett minden szebb lenni. Eszembe jutott, h milyen régen néztem végig egy naplementét. Kimentem hát az erkélyre, és rácsodálkoztam újra a napfelkelte szépségére. Aztán kimentünk a lányommal a még vizes fűbe rohangálni egyet. Mint 2 gyerek (igaz h az egyik az is :) ), kergetőztünk, viháncoltunk :) Az ebéd jól sikerült (erre nem is nagyon szoktam gondolni, de ez se kéne, h természetes legyen :) ), finom lett, mindenkinek ízlett :D A lányom délben nagyot aludt, kipihent volt, nem volt semmi balhézás. Jót "beszélgettünk" YB-vel :) Délután elmentem bevásárolni. Odafelé láttam egy gyönyörű felhőt, amiről eszembe jutott, h milyen érzés a Tátra tetejéről lefelé jönni sílécen :D Mindent kaptam, semmit nem felejtettem el venni. Bevásárlás közben egy gyors telefon Sziszkával :D (előtte-után pár sms :DDDDDDDDD). Mostanában nem nagyon szoktunk TV-zni, de este megnéztünk egy animációs mesét, és annyit röhögtünk rajta, h már fájt az arcom :D
Hiszem azt, h mindezt azért mert én is így álltam a világhoz.
Nektek mik voltak tegnap, tegnapelőtt, akár régebben, vagy éppen ma azok az apró dolgok amiknk örültetek? Olyan apróságok, amiket amúgy természetesnek vennénk (pont olyan lett a kávé, ahogy szeretjük:) ) Osszátok meg velünk. Hátha valakinek szebb lesz tőle a napja, vagy csak eszébe jut 1 pillanatra megállni 1 fa, vagy virág előtt, h megnézze, vag yelgondolkodjon 1 felhőn, h mire emlékezteti :)
Szeretettel:
V.

HozzászólásokOkina Drága!

Gyönyörűen fogalmaztál!:)

„A szeretet lényegét a legtöbb ember abban látja, hogy őt szeretik, nem abban, hogy ő szeret és képes a szeretetre.”
SziszkaAnikó!

Nagyon jó érzés volt olvasni amit írtál.
Köszönöm,hogy megosztottad velem(velünk)!!!!!!!!!!
VikWeronika!

Pont arról írtál,ami a lényeg:észrevenni az élet apró csodáit,amik mellett általában elmegyünk a hétköznapok rohanásában.Kívánom,hogy legyen még sok-sok ilyen szép napod!!!!
VikAnikónak :)

Tudod, én is egy "csapatnak" köszönhetem, h végre elindultam ezen az úton. Örülök, h megosztottad velünk :) Szeretem az ilyen szép napokat.Drága W!:))))) Élmény? :)))

OLyan nehéz időt szakítani boldog élményeimre, de most megteszem. Erőt kaptam tőled. Köszönöm, hogy rávilágítasz ennek fontosságára, ránk gyakorolt jelentőségére, hiszen Huss! és elröppennek pillanataink, melyeket olyan boldognak érzünk meg.
Most az Én élménybeszámolóm: kezdem azzal, hogy mindennapom élmény már, egy ideje. Az a tudat olyan mámorító, hogy felkelhetek, hogy mindenem megvan /testrészeimre gondolok, kis hamisak!/ hogy van család, akik szeretnek, van kedves és drága Párom.... szóval ami körülvesz, arra rácsodálkozhat tekintetem, és tudatosságommal megérinthetem, megtarthatom e drága kincset maqamnak, hiszen igazi gazdagság vesz körül. Nos, ma reggel is felébredve magamba feledkeztem. És ittam az élményeket, melyek körülvesznek. Megsimogattam Kedvesemet.... és elkezdődött a Nap. Takarítás. Szőnyegtisztító gépünk arra vár, hogy használatba vegyük. És akkor, a számítógépemet bekapcsoltam, a kávé ivás előtt, és itt megjegyzem, ez egy gyönyörű pillanata reggeleimnek. Mert volt időszakom, amikor azt mondtam, na Én leszoktatom magam a kávé ivásról. Tettem is ezért. Ideig-óráig sikerült is, ám!!! egy ilyen gyönyörűséges pillanatnak, amit a gözölgő kávé illata, látványa, élvezete ad nekem, nem állok ellen. Amíg kell ez nekem, addig jó is. Majd amikor felismerem, hogy nem kell, leszokom. Tuti.
Elmerültem írásaitok olvasgatásában. Később beszélgettem nagyfiammal, párom elment vásárolni, és most pl. Ő főz. / nem véletlenül Ő az Én kedvesem. / és akkor, beindult a "gépezet" velem. Rendeléshegyeket gyártottak drága barátaim, ismerőseim nekem. Munkám, és egyben szórakozásom is egyben a számítógépem. És most egy leendő 21%-os csapattárssal beszélgettem, akit megérintett az a Csoda-világ, ami az én munkahelyem, immáron január 5. -e óta!!! És azóta egyfolytában csörög telefonom. Csodásnál csodásabb lehetőségeket kapok. Felismerem, kiaknázom, és örülök mindegyiknek külön-külön. Úgyhogy, csak megerősíteni tudom kedves társunknak, W.nek élménybeszámolóját. És már többektől olvastam. Még egy: van egy különleges, és mondjuk úgy magassabban álló személy, akire Én felnézek. Drága nekem, és mindig mondogattam: Kezet szorítok vele, mert ez a szándékom, egyszer a közeli jövőben. Nos: ez a pillanat csütörtökön múlt el egy hete, hogy eljött!! :)))) És nem csak kézfogás volt ám! Megölelt, és én megpusziltam, amit Ő viszonzott. Egy élmény! Vagy az elismerő Oklevél, amit tegnap kaptam meg. :))) Fel is hívtam segítőmet egyből, és elmeséltem neki örömömet. Ő annak örült, hogy Én örülök. Egyszóval, kinyílt a Világ. És pillangók repdesnek körülöttem. És színes virágok nyílnak, illatoznak állandóan. Mert még akkor is ezeket látom, ha ténylegesen nem ez történik, mert nem álmodom Életemet, hanem Álmomat teremtve, boldog vagyok. És élem álmaimat.
Szerető féyes csodákat kívánok nektek: Alice Csodaországból. Anikó

Szived halk szavát csak türelmed csendjében hallhatod meg.

Keresd magad boldogságát, és boldogtalan leszel. Keresd mások boldogságát, és boldog leszel. BuddhaBoSziszka :)

A te kezed is benne volt :) És ha visszaolvasod a tegnapi hsz-eket, én is ezt fejtegettem. EZ 1 FOLYAMAT. Csak úgy érzem, h van 1 érési része, és van 1 olyan része, amikor az ember már Tudatosan Tesz is érte.
Gabi örülök, h te is. Néha az emebr úgy érzi, h 2 réteg van. Az egyik aki már alkalmazza, a másik aki még nem :) De itt vagyunk mi is valahol a határon, de már tudjuk merre haladunk :)Weronika!!!

Úgy örülök, hogy egy kedves napod elmesélésével rávilágítottál a hétköznapok csodáira.Sajnos a mai világban annyira felgyorsultak az események, hogy tulajdonképpen elfelejtünk élni és örülni a pillanatoknak, amelyek varázslatossá tehetik a napjainkat...Köszönöm, hogy megosztodtad ezeket a szép pillanatokat velem is.

„A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.”

szeretettel:
PennyaW:)

Igaz már beszéltünk róla, de még néhány gondolatom idekívánkozik!:)

Hihetetlen felismeréssel tapasztalom én is, hogy mennyit tud egy -egy pillanatban segíteni egy kedves mosoly, egy gondolat valakitől, maga a fórum, A FILM, vagy akár egy pillanatnyi visszaemlékezés a múlt vasárnapra!

Nagyon sokat gondolkodom azon, hogy vajon miért nem tudjuk még azzal a tudatossággal élni az életünket, hogy igen, minden nap észrevesszük a naplementét, vagy minden este gyönyörködünk a csillagokban..... vagy minden nap megcsodáljuk a bárányfelhőket!

Hiszem, hogy ez egy tanulási folyamat, és akik itt vagyunk, ennek útjára léptünk!

„A szeretet lényegét a legtöbb ember abban látja, hogy őt szeretik, nem abban, hogy ő szeret és képes a szeretetre.”
SziszkaWeronika!:)

Olyan érzés volt olvasni a soraidat, mintha csak én irtam volna. :) Hasonlóképpen "ébredezek" én is, és az érzés kimondhatatlan! Most kezdem látni, mennyi gyönyörűség van körülöttem! Fantasztikus! Nincs is rá szó, mert ez sem fejezi ki igazán!:)
:))

Ezer Szeretettel!
GabiWeronika:)

Ez csodálatos!:) A remény útján jársz, érinted folyamatosan:) Csodálatos!:)

Maizah