Szabadulj ki a börtönödből

Az elméd az aki bezárja a körülötted lévő összes csodát, amit a teremtő ajándékba adott. Nézzél ki a rácsokon, tágítsd ki a világodat. Gondolj arra, amit szeretnél, szerezd meg....
Minden a Tiéd, hiszen minden a teremtőé. Ő és Te EGYEK vagytok.

Gondold végig eddigi életedet, mire emlékszel szívesen. Mennyire színes volt. Gondolj egy színre. Ez a SZABADSÁG és a LEHETŐSÉG színe.
Gondold végig a többi élményedet, és válassz ennek is egy színt. Hát ez a börtönöd színe.
Melyiket választod?
Most tudsz választani. Válaszd a SZABADSÁGOT, válaszd a LEHETŐSÉGET.

Mikor életet választottál magadnak, akkor is ott volt milliónyi választási lehetőséged.
Mindig minden pillanatban dönthetünk arról, hogy rosszul vagy jól érezzük magunkat.
Senki sem befolyásol ebben bennünket. Az egy óriási tévedés és csapda, mikor a saját érzetünkért akarunk mást hibáztatni. Ha végig gondolsz eddigi életeden, sok mindenkit hibáztattál azért, amilyen helyzetbe kerültél. Pedig senki sem teremthet a Te életedbe, érzelmeidbe. Ha rosszul érezted magad, ezt csak Te saját magad teremtheted magadnak. Hiszen mindenki éli a saját életét, és ha benned negatív élmények születtek, akkor az csak a te hiányosságod következménye. Ezzel be is börtönözted magad. Sokan annyira jól érzik magukat a saját börtönükben, hogy még dupla rácsot is felhúznak, sőt falakat emelnek maguk köré. Direkt nem engedik be magukhoz a lehetőségeket.

De Te minden pillanatban dönthetsz.

Bontsd le a falakat, nyisd ki a cellaajtódat, enged be a fényt. Tedd amit SZERETNÉL, és csak AZT tedd.

Most hallom ahogy mondod, hogy vannak kötelességeink. Van családunk, fel kell nevelni a gyerekeket, el kell látni a háziteendőket, dolgozni kell a megélhetésért.
Ezt Te választhatod szabadon is. Tiéd a LEHETŐSÉG, hogy ezt élvezettel csinálod, vagy kötelezettségből és megszokásból.
Ugyanezt az életet élheted szabadon is ha változtatsz azon, ami rossz érzéssel tölt el.

TANULJ!!!

Nyílj ki a világ felé, lásd meg a színeket, a lehetőségeket. Válaszhatsz, hogy élvezed az életed, vagy maradsz a börtönödben.

Sokan már elindultak az úton, kinyitották a börtönajtót. Mutassuk meg mindenkinek hogy kint milyen csodás a világ.
Hiszen minden egyes ember hatással van a világ alakulására. Kapcsolódjunk rá a világegyetemre.... teremtsük a BOLDOGSÁGUNKAT és a SZABADSÁGUNKAT....
TANULJUNK.... és TANÍTSUNK....

Köszönöm :)

CsatolmányMéret
börtön.jpg41.28 KB


Drága Öbike !

Egyszer már kijutottam a rácsok mögül, de sajnos ismét a kinti világ csapdájába estem, vagyis a magaméba. A kinti világ számára nyitottam magam, minél többet segítsek, minél többet elérjek. MAGAMMAL NEM TÖRŐDVE ! Következmény : ISMÉT BÖRTÖN !

Fájt, elfogadtam, tudomásul vettem : IMSÉT BÖRTÖN !

---------- KI KELL JUTNOM INNEN ! --------------

Másodszor sem könnyű, de ismét elkezdtem nyitni, és nem kifelé kukucskáltam a rácson, hátha kilátok, vajon mi lehet ott.
Félreálltam a rések elől, hagytam, hogy beszűrődjön a fény, de nem álltam a sarokba, hogy ne érjen el a fény!

Kész voltam újra a fény elé állni ! Ez segített kinyitni önmagam, a belőlem sugárzó szeretet érzése ami már eszi a rácsokat, omlassza a falakat, és akár a réseken is kihúz a börtönből.

Ismét van célom, mozgásomnak, szándékomnak iránya, nem csak körbe-körbe járok a cellába. Ismét döntöttem, mi és ki vagyok, mivé és kivé akarok vállni !
Feladat, nem probléma. Könnyű nekem, hisz vannak segítőim, ti itt az oldalon. Nagyszerűek vagytok !

Korántsem értem el a célt, vagyis már áthaladva azon újabbakat tűztem ki, de az úton vagyok.
Szép utazás, fények, színek, illatok, gyerekek, tájak és emberek. GYÖNYÖRŰ. RÉSZE VAGYOK !

GYERTEK VELEM, VELETEK MEGYEK !

STEVEÉn pár napja abszolút kinyitottam azt a bizonyos

"börtönajtót".Szabad vagyok!

KÖSZÖNÖM ÖBIKE!
Szabad vagyok!Szabad vagyok!Szabad vagyok!Szabad vagyok!Szabad vagyok!Szabad vagyok!

Millió ölelés!Anett

“Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”
(Antoine de Saint-Exupéry)Börtönből szabadulni

sikerül!

Öbike

A szeretet mindent áthat.....
http://www.youtube.com/watch?v=ac5SGwRPv0o
Mosolyogj Magyarország :)Köszönöm :) Szaffi

Köszönöm :)

SzaffiKedves Szaffi :)

Nagyon fontos hogy ne várjunk el senkitől semmit. A Te segítőd valóban SEGÍTŐ, és ha elindult benned egy másféle érzelem, akkor azt vizsgáld meg magadban. Tudod akkor egészséges egy kapcsolat, ha a másik akit szeretünk, teljesen rendben egészségesnek lát bennünket. Addig szerintem érdemes egyedül maradni, amig rendbe nem tesszük önmagunkat. Ez azért is fontos, hogy a másik véletlenül se emlékeztessen arra az önmagunkra, amikor éppen romokban voltunk. A Te segítőd elindított az úton, ezt fogadd el tőle szeretettel és hálával. Viszont neked sem tenne jót a későbbiekben, ha ebből kapcsolat lenne, hiszen ismeri azt az életedet, ami már most változóban van. Kérd az Univerzumot, hogy legyél BOLDOG. Ha megtalálod a belső boldogságodat, akkor a társas boldogság is elindul feléd, hiszen azt fogod sugározni a világ felé, hogy nyitva áll a szíved.
Kívánok neked BOLDOG ÚTAT :)

A Secret-kör minden második szerdán van, ide linkelem:
http://www.thesecret.hu/node/1771

Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Szia Öbike! :) Említetted

Szia Öbike! :)

Említetted a jövő szerdai Secret-kört. Mivel budapesti vagyok, így semmi akadálya, hogy jöjjek :)

Pontosan hol lesz?

Köszönöm a segítséget! :)

SzaffiSziasztok, nagyon

Sziasztok,

nagyon köszönöm a válaszokat!:)

Igen ezt már mondták nekem, hogy az ami körülvesz az az én belső világomnak a visszatükröződése.

Két évvel ezelőtt ért egy nagyon komoly csalódás. Talán a váratlansága miatt volt annyira nagy. Azután még jobban bezárkóztam, mint most, nem tudtam, nem akartam nyitni senki felé. Aztán elkezdtem ezen változtatni, van egy segítőm, egy barátom, akivel a beszélgetéseink nagyon sokat segítettek akkor is és most is, nagyon sokat jelent nekem. És pont itt van most a gondom, hogy kezd egy kicsit túl sokat, barátnál, segítőnél többet jelenteni. A barátság, a szeretet az ő részéről is megvan, de több nem, ezt megbeszéltük.
Viszont most megint egy kicsit úgy érzem magam, hogy nagy nehezen kinyitottam valaki felé (a kismadár kikukucskált a kalitkából :) és megint csalódás ért. Az az igazság, hogy ez nem tett túl jót az önértékelésemnek.
Pedig tudom, hogy ez butaság, hiszen nem vesztettem el őt és nem nem szeret, csak nem úgy.
Amitől most félek, az az, hogy hogyan kezeljem ezt a helyzetet úgy, hogy a barátságunk megmaradjon és ha lehet akkor még jobb legyen.

Próbálok nem megint még jobban magamba zárkózni és nyalogatni a sebeimet, azért is regisztráltam ide, mert azt már eddig is láttam, hogy tényleg mindenki nagyon segítőkész itt :). És ez nagyon jó érzés :)

Augusztus elején vár rám egy utazás Erdélybe, ahonnan nagyszüleim származnak, remélem, hogy ez segíteni fog, hogy elsősorban saját magam felé is és ebből következően a környezetem felé is jobban nyitni tudjak.

Köszönök mindent :)
SzaffiKedves Szaffi!

Ugyanabban a cipőben jártam, mint amiről írsz. És tényleg ott van a kutya elásva, amiről Öbike és Admin ír.
Én is sok szomorúság hatására teljesen magamba fordultam, és aztán meg is történt a traumatikus élmény. Nekem sajnos ez kellett, hogy más szemszögből kezdjem látni, vizsgálni a helyzetemet. Én talán még ennek a fontosságát emelném ki: szükséges az eltérő nézőpont attól ahogyan most szemléled a helyzeted, hiszen ez nem nyújt megoldást!
Nekem a külvilág felé nyitás volt a kezdő lökés ehhez, így kaphattam olyan impulzusokat, amelyek adtak új támpontokat, szemlélődési pozíciókat, és már egy más minőségű önvizsgálatra való lehetőséget.
Nagyon fontos az őszinte kommunikáció. Elsősorban önmagaddal. Ehhez eljutni segíthetnek ezek az oldalak, nekem bejött. Először ráéreztem, hogy segítőkész embereket találok itt. Aztán sok hasznos információt, ami rólam, nekem szólt. Aztán ....megtörtént amit Te is tettél. Feltettem kérdéseket, amire nem találtam a választ. És jönnek a segítőkész válaszok...hidd el. A személyes találkozók pedig biztos, hogy ennek az élménynek a többszörösét adják...de erről még nincs személyes tapasztalatom.
A közvetlen környezetemben lévők is segítettek, számomra teljesen megható odaadással, de ehhez is nekem kellett megtennem a kezdő lépést. A külvilág segít, nagyon sokat, de BENNED kell, hogy a folyamat elkezdődjön. Az első lépés az, hogy megengeded magadnak végre, hogy kirepülj a kalitkából. Hidd el, nyitva van az ajtaja:)
Szurkolok Neked!
Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosDrága Szaffi :)

Először is tudnod kell, hogy olyan hogy probléma, az nem létezik, illetve igen, mert magunknak csináljuk. A fájdalom és csalódás sem létezik. A csalódás azt jelenti, hogy ha valami vagy valaki nem úgy viselkedik velünk, nem olyan amilyennek szeretnénk ha lenne, akkor az nem tetszik nekünk. De gondold végig, hogy mi is mennyi "csalódást" okozunk másoknak azzal, hogy saját magunk vagyunk, és csak olyanok legyünk, ami jó nekünk. Mindenkinek szabadsága van eldönteni azt, hogy milyen életet él. Ha az a másik változtatni szeretne azon ami nem jó neki - és legtöbbször nekünk sem, csak a ragaszkodásunk csapdát állít saját magunknak -, és kilép az életünkből vagy más utat választ magának, akkor azt érezzük, hogy be vagyunk csapva. Pedig NEM. Mindenki szabad, és mindenki azt csinál amit akar. Azért vagyunk ITT és MOST, hogy a választott életünket éljük, és nem azt amit más választ nekünk. Ha két ember rezgése eltávolódik egymástól, akkor be kell látnunk, hogy el kell engedni, hiszen mi is szabadok vagyunk, és nem választhatjuk azt, ami bezár a saját börtönünkbe. A rossz érzések és élmények helyett inkább azon gondolkozzál, hogy mit is szeretnél valójában. Mert szerintem nem a szenvedést választod...
Én azt javaslom Neked, hogy kezdjél el járni olyan pozítiv gondolkodású társaságba, ahol nem a panaszkodás és az önsajnálkozás a téma, hanem arról beszélgetnek, hogy mi jó saját magunknak. Ilyen hely pl. a Secret-kör is. Jövő szerdán lesz újra beszélgetés, ha bp-en vagy a közelben élsz, akkor mindenképpen nagyon ajánlom.

Szerettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Szia Szaffi! Örülünk hogy

Szia Szaffi!

Örülünk hogy itt vagy köztünk! :)) A kérdésedre reagálva, szerintem a nyitást leginkább saját magad felé kell megtenned. Minden, amit a külvilágból érzékelsz vagy észlelsz, elsősorban belőled fakad, ha végiggondolod, a titok pont ezt mondja! Vagyis ha ketrecbe zárva érzed magad, akkor tedd fel a kérdést magadnak, hogy ez miért alakult ki? Mitől félsz? Mi az ami miatt ezt teszed saját magaddal? Minden korlát és fal a fejünkben van, és belülről kell elkezdeni a bontást... :) Nem feltétlenül kívülről kell várni a megoldást, vagy kifelé nyitni. Nyiss előszür beflé, saját magad felé ;) Sok sikert az úton!

Szeretettel, AdminHogyan?

Sziasztok!
Már nagyon régóta rendszeresen nézegetem az oldalt, de regisztrálni csak ma regisztráltam.
Talán ez is része annak a folyamatnak, hogy nyissak a világ felé?
Így rögtön el is mondtam a problémámat, amiben a tanácsotokat, segítségeteket szeretném kérni.
A múltban, főként az elmúlt 2 évben nagyon sok fájdalom és csalódás ért. Mintha 2 év óta kisebb-nagyobb pozitív megszakításokkal egy negatív spirálban lennék.
Amúgy sem voltam régebben sem egy túlzottan kifelé forduló ember, de a közelmlúlt sérülései miatt egy valóságos Alcatrazba zártam magam.
Szeretnék kiszabadulni, mert érzem, hogy így nem jó. Azonban még akkor is, mikor az én viszonylatomban hatalmas energiákat mozgósítok arra, hogy ledöntsem a falaimat, még így is úgy érzem, mintha egy kalitkába zárt kismadár lennék, aki vergődve próbál, akar szabadulni, de a rácsai mintha minduntalan visszalöknék.
Olvastam a Titkot, a Mennyei prófécia minden kötetét, ott olvasva olyan egyszerűnek tűnik :), csak amikor a valóságban kell megvalósítani..., azt szeretném, ha napról-napról jobban ki tudnék nyitni, de tényleg valójában hogyan is kell értelmezni ezt, hogy kinyitok az emberek felé? Azt gondolom, hogy az, hogy a bizalmamba avatok valakit és a legszemélyesebb dolgainkról beszélgetünk, ez csak a jéghegy csúcsa.
Tudtok nekem tanácsot adni?

Köszönöm előre is,

SzaffiKedves Zsazsa!

Első lépés: fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Szeresd magad tiszta szívedből, húzd rá azt a szeretetet magadra, amit másra húztál eddig. Bizony, légy szerelmes magadba. Nézz mélyen a tükörbe, és csodáld azt, aki vagy. Csodáld és szeresd azt, hogy szenvedsz, hogy sírsz, hogy esetleg utálod magad. Mindent csodálj magadban és engedd a szívedbe magad. Ha úgy érzed görcsölsz és ragaszkodsz ahhoz, ami rossz, akkor ezt szeresd magadban, határtalanul. Ha utálod a ragaszkodásodat, szeresd azt, hogy utálod.. Ha félsz a változástól, szeresd azt, hogy félsz a változástól. Úgy érzed képtelen vagy dolgokat szeretni? Akkor szeresd azt, hogy úgy érzed képtelen vagy arra, hogy szeresd magadban vagy másban azt, amit szeretned kellene.
Egész egyszerű a mechanizmus: csak az tud állandósulni, amire negatívan koncentrálsz. Ha szereted és csodálaod azt, amire koncentrálsz, és elfogadod tökéletesnek és csodálatosnak, egyszerűen megszűnik létezni a Te nézőpontodból. Ez is a csapda akkor, ha valami nagyot akarunk teremteni. Félünk elfogadni azt, hogy elveszítünk valamit az új teremtésünkkel, amink már megvan. De mint ahogy a zenében is el kell engedned egy hangot, hogy a helyébe egy másik hang kerüljön, a teremtésben is el kell engedned a jelenlegi helyzetet, hogy a helyébe egy másik kerüljön. És amihez ragaszkodsz, csak akkor változhat, ha elengeded. Ragaszkodni nem azt jelenti, hogy akarni hozzá tartozni, hanem azt, hogy nem hagyni valamiért elengedni..Drága Zsazsa111!

Kívülállóként nehéz megkönnyíteni valaki másnak az első lépést, de annyit tudok biztatásul mondani, hogy többen éreztük már úgy, hogy nem tudjuk elképzelni másképp az életünket (a változtatás utánit). Biztosan fájó meghozni a döntést, de aztán mikor megteszed és jönnek az újabb, jobb izgalmasabb tapasztalatok, rájössz, hogy ha azt a bizonyos lépést nem tetted volna meg, lemaradtál volna egy csomó értékes élményről. Ez lehet pl. egy olyan kapcsolat lejhetősége amelyben megkapod azt a tiszteletet és megbecsülést amire vágysz. Úgymond amíg a börtönödben vagy, lamardsz a kinti eseményekről.
Mint tudod, nehéz elfogadni hogy mindent magunk okozunk, a rosszat is mi vonzzunk, de tényleg így van. Így talán nem a tettekre kéne helyezned a hangsúlyt, hanem arra ami a fejedben zajlik. Mert jelenlegi helyzetedben, amiben szenvedsz, biztos sokat gondolsz erre, így még többet teremtesz magadnak belőle. Az első lépés az lehetne hogy a gondolataidat "szedd ráncba", arra figyelj ami jó érzést okoz, arra amiért hálás lehetsz, az illető jó tulajdonságaira, stb. Fogalmazd meg konkrátan a céljaidat és nagyon fontos az önbecsülésed! Érezd hogy értékes vagy! Én tudom hogy az vagy és erős is! :)
Sok sok szerető energiát küldök neked!

"A fejlődés végtelen""Mutassuk meg mindenkinek

"Mutassuk meg mindenkinek hogy kint milyen csodás a világ."-mutassátok megKöszönöm!

Jó ideje börtönben érzem már magam én is. Egy kapcsolat börtönében. Ki kellene törni sokan mondták. De azok a falak amiket saját magamnak építettem fel, nagyon nehezen távolíthatók el. Csak ezért a férfiért éltem, mindent feladtam érte. Azt hittem csak ő az életem, érte keltem , rá gondolva aludtam el.. Ő mégis megunta ezt és most már elviselhetetlenül beletapos mindennap a lelkembe.. De még sincs erőm kilépni azok közül a bizonyos falak közül és új életet kezdeni. Tudom, hogy mihamarabb kellene, de mit tegyek ,hogy könnyebbé tehessem az első lépést?Ez egy szuper jó írás,

Ez egy szuper jó írás, és Alfajáró feltett rá még egy plusz pontot is (mert hogy már volt pont az i-n így is :)) - mondom én :DD

Igen, egy számomra fontos dolgot mondott ki most, amit sokat mondogattam már másnak is: ha tudod hogy valami nem jó, akkor ne azon rágódj hogy vajon miért nem jó, hanem találj helyette valami olyat, ami jóóóó! Nem kell minden problémát megoldani, ha nem megy könnyedén, játékosan, és nem élvezed, akkor ne rágódj rajta. Azzal, hogy szenvedsz valamin, nem találsz kiutat, csak magadat zárod börtönbe... mindig van kiút és mindig van jó megoldás, de ha az okokat keresed, ahelyett hogy körülnéznél, akkor továbbra is a börtönben maradsz, a probléma börtönében...

:)Öbike :))))))))

Ez................................ AHA!

Köszönöm :))))))))))

Jutka :-)Drága Öbike!:)

Egy nagyon szép falbonós idézet köszönetként
Ha a magadköré épített falakat lebontod, akkor a téglákból csodálatos kilátót építhetsz, hogy a magasból átláss a többiek falai fölött.Így megláthatod azokat a kincseket, amiket ők még nem mernek felvállani, és ők is megláthatnak Téged, hogy a magasba tudjanak emelkedni!
Fél évig bontottam a falakat ,elég sokat sikerült teljesen megszüntetnem. Végre az a Klári lettem aki
régen voltam, vidám, önfeledten nevetni tudó. Egyszer csak eltört minden.Elég rendesen megtapostak mint egy haszontalan bogarat. Most újra ott vannak a falak s ezek most még magasabbak. Bizok benne,hogy egyszer sikerül a falakat újra lerombolni.
Köszönöm neked !
Szeretettel ölellek
KláriDrága Öbikém!

Te szárnyalsz, és mi veled együtt szárnyra kapunk! Nagyon sokat tanulok az írásaidból! Köszönöm ezt is. Puszi és ölelés: JuditÖbi van kenöbi

AZ élet egy csodás színes mese, lehet, ha mi úgy akarjuk. És lehet szürke, falak közé szorított börtönélet is. Én imádom a sárga színt, és a kéket, zöldet, pirosat, a feketét is. Azt mondják a feket nem is szín, pedi g számomra abban minden szín benne van. Mint ahogy a többiben is. Milyen élvezets színeket keergetni. Előveszed a festőpalettád és ecseted, nyomsz egy kis pirosat és citromsárgát, és ottan a narancs, vagy teszel még egy kis kéket a sárgához, és máris megtaláltad a zöldet. Így keverejük életünk színeit, az egyikből a másikba haladunk, fejlődünk. Azt kívánom, h mindenki használja az élet összes színét, mert az egyikből egy új, még kevésbé megcsodált színhez érhet el. És a rózsaszín is, csak viselni kell tudni. És meglátni benne a fehér, és piros színeket.
Szászszorszépet mindenkinek:-)
selyemcicaÖbikém.....

Öbikém ! Nagyon igaz, hogy csak, és kizárólag mi léphetünk ki a magunk által teremtett börtönünkből. Ha 100x érezzük a változtatás kényszerét, tegyük meg. Azonnal megérezzük a változás ízét. Ha a suliban egészen kicsi korban tanítanák velünk önmagunk egészséges önértékelését,becsülését,életrevalóságát....micsoda élet lenne....!!! Nagyon jó ez az írásod.... fénysugárDrága Öbikém!

A Te tanításaidból folyamatosan tanulok, ami segít nekem a boldogságom teremtéséhez és a világegyetemre való kapcsolódásomhoz.
Köszönöm Neked mindegyiket, ezt a mostanit különösen.
Küldöm szerető ölelésem!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryÖbikém...

Köszönöm írásod!!! Igen, ezt igy kell csinálni...Szeretettel ölel : ágicaDrága Öbikém!

Köszönöm írásodat!Csodálatos vagy!

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!Szuper vagy, köszönöm!

Szuper vagy, köszönöm!