Vajon miért nem állnak ki a magyarok, állítólag lelki emberek, egymásért?

Van egy házaspár, akiket személyesen ismerek. Működtetnek egy egész jó kis szolgáltató oldalt a neten.

Pár napja kaptam egy emailt, hogy a blogteren megjelent arról az oldalról és tulajdonosairól egy lejárató cikk. Utánajártam a dolognak.

Kiderült, hogy egy grafikus HALÁLOSAN megfenyegette a házaspárt - 100 000 Ft tartozásért, és megbízói jellemtelenségéről írt a blogteren. Azt is megírta, hogy már megkapta a pénzét tőlük!!!

(Megjegyzem, ha az én családomat érné ilyen atrocitás, nem tudom, mit tennék, de az biztos, hogy nem hagynám annyiban! Még belegondolni is iszonyatos!!!)

A megbízók kérdésemre pedig azt válaszolták, valóban volt egy megbízásuk, de a grafikus még véletlenül sem azt készítette el, amire kérték, így hát nekik külön pénzért egy másik grafikussal újra kellett mindent terveztetni, és most is ez a második terv működik.

Ettől függetlenül az első grafikus követelte a pénzét, és halálosan megfenyegette őket, ha nem fizetnek. Tehát nem elég, hogy használhatatlan munkát adott ki a kezéből, még fenyetőzött is!

Ennek az embernek viselkedése alapján az ÉN tréningemen az első sorban lenne a helye! Tipikus példája a más szemében a szálkát, a magáéban a gerendát sem effektusnak!

Miután megtudtam, mi áll a dolgok hátterében, természetesen hozzászóltam a blogteren közzétett lejárató és hányingerkeltő íráshoz, feltettem néhány kérdést, és a végeredmény:

LEVETTE A HÁZASPÁRRÓL ÍRT LEJÁRATÓ CIKKET A SZERZŐ A BLOGTERRŐL.

Miért van az, hogy ha barátaimat sérelem éri, nekem ki kell állnom értük, és miért van az, hogy a magyar emberek általában magasan tesznek EGYMÁS fejére?

Pedig összefogás nélkül nem megy!

"Vétkesek közt cinkos, aki néma!" -mondta Babits Mihály!

Meggyőződésem, ha pont azok hallgatnak, mint Jani a fűben, akiknek saját érdekük, saját jövőjük forog kockán és függ attól, hogy milyen erős saját jellemük, amitől pedig a közélet tisztasága függ, akkor azokat pártolják akaratlanul is, akik az ő szemükben is erkölcstelenül, gátlástalanul viselkednek.

Az 5ről6ra egyik sarkalatos pontja, mindig! Mindenkor ki kell nyitni a szánkat, és hangot kell adni véleményünknek, és nem azért, hogy a másik tanuljon belőle, hanem azért, hogy a saját énképünk, ÉNÜNK LÁSSA, TUDJA, hogy olyan személyek vagyunk, akik kiállunk magunkért és másokért!

Lehet, hogy nem nekünk van igazunk, de ha nem tesszük fel a megfelelő kérdéseinket a megfelelő helyen és időben a megfelelő személyeknek, akkor senki sem fog tudni 5ről a 6ra jutni!

SOKSZOR TAPASZTALTAM, HOGY AMIKOR KINYITOM A SZÁMAT, AKKOR A TÁMADÓ FÉL ZAVARBA JÖN ÉS ELGONDOLKODIK, MAJD VÁLTOZIK AZ ÁLLÁSPONTJA!

AKIRE MINDENT RÁHAGYNAK RENDSZERINT, AZT HISZI, HOGY NEKI VAN IGAZA!

NEM IGAZ, HOGY OKOS ENGED, SZAMÁR SZENVED!

Ez egy fatális, égbekiáltó tévedés! Házasságunk első öt évében, amikor drága nagymamám javaslatára ezt tartottam szem előtt, a volt férjem úgy a fejemre nőtt, hogy teljesen kapcarongyként kezelt!
Aztán amikor el kezdtem kinyitni a számat, és a tudtára hozni az én érveimet, akkor el kezdett megjavulni a kapcsolatunk!
Senki sem gondolatolvasó! Mindenkinek szüksége van visszajejzésekre, hogy tudja, jól látja-e, milyen is a SAJÁT HELYZETFELISMERÉSE, jól viszonyul-e az élethez, önmagához?

Nézzétek meg a rossz házasságokat! Van olyan tanítványom, aki évekig hagyta magát ütlegelni és szidalmazni, mert nem tudta, hogy kinyithatja a száját, és megvédheti magát!

És ez iszonyatosan fájdalmas!

Ám ma már nyugodtan, békességben él, mert TUDJA, HOGY CSAK AZ TÖRTÉNHET MEG VELÜNK, AMIT ENGEDÜNK, HOGY MEGTÖRTÉNJEN! ÉS ÉLETÜNK MINŐSÉGE ATTÓL FÜGG, HOGY MIT AKARUNK és hogy mennyire állunk a sarkunkra magunkkal, másokkal és az egész Univerzummal szemben!

Dr.Kerekes László, a Székesfehérvári Szent György Kórház Igazgató Főorvosa egyik előadásában, amikor az immunrendszerről beszélt, így szólt:
- Muslica vagy szélvédő? Ez itt a kérdés!

* * *

Mindig azt tedd másokkal, amit szeretnéd, hogy Veled tegyenek!

Az pedig, ha a másik megérti, hogy a mi nézőpontunk szerint helytelenül cselekszik, és lehetőséget kap általunk hibás viselkedésének kijavítására, csak HAB a tortán!

Én is örülök neki, ha valaki felhívja a figyelmemet arra, ha hibázok! Emberek vagyunk, akik nem tévedhetetlenek és akik esendőek, VALAMENNYIEN!

Nézem a német, osztrák turistákat. Lehet, hogy több száz vagy több ezer kilóméterre laknak egymástól, de idegenben úgy segítenek egymásnak, mintha testvérek volnának! Úgy üdvözlik egymást, mint a jó barátok és úgy összefognak, mint egy igazi család!

Szeretném azt megérni, hogy amikor külföldön járok, és találkozok egy másik magyar turista csapattal, testvérként üdvözöljük egymást, és ne menjünk el úgy egymás mellett, mint az idegenek, vagy ami még ennél is rosszabb, mint az ellenségek!

Ám ennek feltétele az, hogy nyissuk ki a szánkat, és álljunk egymás pártjára, amikor az szükséges!
Hiszen emberek vagyunk, ráadásul lelki lények, akiknek állítólag a szeretet a legfontosabb a világon!

Márpedig a szeretetbe az is beletartozik, hogy ne csak a szánkkal szajkózzuk, hanem mutassuk ki a tetteinkkel is!

Csillátok