Ünnep és ajándék MINDEN NAP

"Ünnepeld azt, amiből többet szeretnél látni!" (Tom Peters)
Ma kaptam ezt az idézetet, és eszembe jutott egy már fél éve tartó játék, amit saját magammal játszom.
Esténként megajándékozom magam. Amit eszem, iszom, vagy ha éppen füstölőt vagy gyertyát gyújtok, akkor azt azzal a szándékkal és érzelemmel, hogy megjutalmazzam magam amiért olyan sikeres volt a napom. Minden napom sikeres.
Persze ezt a múltban nem mindig igy mondtam volna ki, mert mindig van a napnak olyan pontja, amikor bizony lehervad a mosoly az arcomról, mert vagy elromlik valami, vagy elfelejtem, és ezáltal saját magamnak rossz érzést produkálok. Na erre találtam ki magamnak az esténkénti önmegajándékozást, hogy csak azokra a pillanatokra emlékezzek és ünnepeljem, amik jó érzéssel töltenek el, ami sikeres volt.
Aztán ahogy teltek a napok, azt vettem észre, hogy amit megünnepeltem, az újra és újra ismétlődik, rámköszönt. Akkor rájöttem, hogy ezekkel az ünneplésekkel és ajándékozásokkal teremtem magamnak azokat a pillanatokat amelyek örömmel és boldogsággal töltenek el.
Igy például hogy nagyon szeretem egyes emberek társaságát és ebből is egyre többet kapok, mert jönnek olyan helyzetek, hogy szinte már muszály találkoznunk.
Aztán sokszor megünneplem azt, hogy olyan sok megrendelésem érkezett, a hétvégén pedig rádöbbentem, hogy te jó ég, most megint annyi van, hogy a gépek megállás nélkül dolgozhatnak.
Megünnepeltem már azt is, hogy jön a pénz hozzám, és azt veszem észre, hogy teljesen nyugodt vagyok az anyagi helyzetem miatt. Tényleg jön hozzám a pénz.
Megajándékoztam magam azért is, hogy olyan fantasztikus ötleteim vannak, aztán ez a teremtés is sokszorozza magát, mert már annyi ötletem van, hogy azon gondolkozom, ebben a földi életemben hogyan fogom megvalósítani mindegyiket.
Nagyon jó ez a JÁTÉK :))))
Öbike :)

CsatolmányMéret
ünnep.jpg41.04 KB

HozzászólásokDrága Öbi! Persze, hogy egyek vagyunk.

Veled viszont - és még néhányunkkal - az első perctől kezdve azonosulni tudok!
Örülök, ha valamihez adtam ötletet, Te nekem folyamatosan adod a jobbnál jobbakat! Sikeres, boldog teremtéseket kívánok Magaunknak!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Ery :)

Hát persze hogy hasonlítunk egymásra ;) EGYEK VAGYUNK :)
Hálásan köszönöm neked a gyógynövényes példát, valami megindult bennem ezzel kapcsolatban, ami még sikeresebbé tehet engemet :) Huuhh annyira élvezem az életet :)))))
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Öbike!

Nekem egy ilyen megosztásod többet ér, mint egy kétnapos tanfolyam. Azt hiszem attól van, hogy kicsit hasonlítok, vagy legalább is szeretnék hasonlítani Rád! Ezért, amit írsz, mindent át tudok egyből vetíteni a saját szemszögemből saját magamra és ki tudom belőle szűrni a saját magam hasznát. Ebből a mostani leírásodból pl. azt szűrtem le, hogy esténként, amikor már nincs mindig egyformán kedvem kimenni, kocogni a kutyámmal az oldalamon, akkor vegyem azt ajándéknak, a nap szép befejezésekénti ajándéknak....., hogy együtt lehetek a kis házi kedvencemmel és megajándékozom a testem közben egy jó kis mozgással. Fantasztikus! Minden csak hozzáállás kérdése, minden csak rajtam múlik! Már is megjött a kedvem hozzá!
Emberek társasága - azt én is észrevettem, hogy a számomra kedves emberek jönnek, visszajönnek és keesik a társaságom, okkal, ok nélkül, de mindkettőnk örömére és ez a lényeg.
A másik példád a pénz beáramlása. Azt hiszem ebben is van fejlődni valóm, mert mostanában nálam ez a folyamat kissé elakadt. Nem szenvedek ugyan hiányt semmiből, de korábban jobben szeretett engem a pénz, úgyhogy itt van tennivalóm. Viszont a megrendelések megünnepléséről jutott eszembe. Van egy nagyon klassz kis könyvem, amit egy német hölcs írt a saját termesztésű gyógynövényeiről és azok felhasználásáról. Abban van egy olyan rész - képekkel illusztrálva - ahol ez a hölgy évszakonként a termései legjavát, kiteszi szépen feldíszítve - mintegy kirakatként - egy asztalra és ezzel megköszöni a természetnek a jó termést. No, ezt én is szoktam. Én azt a formáját választottam ennek, hogy az első terméseimet, virágaimat önzetlenül elajándékozom egy-egy kedves embernek. Volt már aki meg is jegyezte, hogy ....de hát nem sajnálod? Nem, nem! Örülök, hogy ő is örül, hogy ehhez az örömhöz közöm van, hogy ezt az örömöt előidézhettem az általam termesztett, irigylésre méltóan gyönyörű terméseimmel. Igaz, a kertem ontja is a szebbnél szebb dolgokat. No, a pénzügyeimre is ki fogok találni valami jó kis dolgot, ebben Te most sokat segítettél és az írásaid minden alkalommal valami nagyon klasszat, jót indítanak el bennem. Millió ölelés Neked érte!:)))))
"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery