Élet a Holdon

"a kín átlényegül
a lényeg változó
por és hamu felett
sziromként száll a szó"

csillagok vagyunk
és születünk újra
hogy mit látunk szépnek
erről szól a fáma...

Csukott szemmel
jobban látom! :-)
Álmodom? :-)))

**************************************************************

Címkék:

HozzászólásokHarmat!

Nekem tetszett az MZ/X jelentés! :-)))

Tök jó. Imádom a rajzfilmeket, animációs filmeket.

A mostaniakból:

Egon és Dönci:

http://www.youtube.com/watch?v=a8dYf89TSt4

és a Simon's cat nagyszerű, pár perces részeit:

Hop it!
http://www.youtube.com/watch?v=AYdDRTRaWr8

szójáték: Simon's cat in 'Santa Claws" :-))))
http://www.youtube.com/watch?v=nn2h3_aH3vo

Szép hétvégét!

:-)Harmat! :-))

Megtisztelő, hogy ilyen kitartó olvasgató vagy. :-))

Szép sorban értelmet, jelentést kapnak a képek, mindenkinek mást, de néha hasonlót.

Nekem a világ szépségét, harmóniáját kereső ember jut eszembe, ki nem engedi ugyan az álmait, enged a szürkeségnek és kitart és tesz az álmaiért. Pontosítja, finomítgatja, álmodja, amire nagyon éhes. Aztán már nem is éhség! Nem is hiány, nem is sóvárgás, hanem részünké válik, s örömöt kelt már az elképzelése is, hogy mienk. (Személyt nem lehet bevonzani, hiszen szabad akarata van, de azt, hogy szerető párt találj, azt igen.) Ez már maga egyféle teremtés előszobája, amiről a Titok, a vonzás törvénye szól. A benned lévő hiány hiányt vonz. A benned lévő örömteli vágy teremt. Figyelmed teremtő erő. Nem azt vonzod be amit akarsz, hanem azt, ami benned van, ami belőled kisugárzik. Ez a vonzás törvénye.

Ez nem mindig könnyű, lévén, amit nem láttunk, mert nem volt előttünk minta, tapasztalás, azt nehezen képzeljük el... Döntéseink, legyenek akár jók, akár rosszak, ezekhez a szükséges tapasztásokhoz vezetnek. Ez az első kép.

A középső kép egy fraktálspirál, ami az univerzum csodáira utalhat. Része valami nagy erőnek, az ember csodáira utal, az emberben élő rejtett lélek- és tudatcsodákra, ami ugye befolyással van az anyagra... a pozitív gondolkodás nem attól lesz pozitív, hogy mantrázzuk, jól vagyok, jól vagyok...hanem attól, hogy elfogadjuk, ami van, nem ragadunk bent az önsajnálkozás gödrében túl sokáig, vagyis rágcsáljuk kicsit, kiköpjük vagy lenyeljük, de mindenképp tanulunk, fejlődünk belőle és tovább lépünk.

És ha valamiért, még egy papírforgácsban, egy lehullott levélben is meglátjuk a szépséget, az igazat, a jót, akkor már nagy baj nem lehet. (A szépség, az igaz, a jó relatív fogalmak. Így hát csak a saját, szubjektív valóságom tudom feléd közvetíteni, a nekem jót, ami lehet, hogy neked nem, a nekem tetszőt, ... nekem nyugtatók ezek a képek s egyben izgalmasak is.

:-))

Végül is az, hogy ki mit lát egy képbe, függ attól, hogy épp miket olvastunk, és hogy milyen a lelkünk, a tudásunk. Függ attól, hogy mit ismersz fel benne, magadból, vagy milyen hangulatot kelt benned, és hogy mit mutat meg magából a másik. Nézz meg egy régebbi képet, olvass el egy novellát, egy könyvet pár évvel később. Mást ragad meg! Mindig az, amire épp szükséged van..

De a lényeg részemről az, hogy JÓ érzéseket keltsen és ezáltal előremozgató gondolatokat közvetítsen. :-))

:-)

Szióka!Kedves Harmat!

"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó." (Albert Einstein)

Álmaink fontosak! Lelkünk és tudatalattink üzenete...

Szép napot!

Szióka!