Mese a három fáról

Élt egyszer a dombtetőn három fa. Gyakran beszélgettek.
Az első fa egyszer így szólt:
-Belőlem kincsesláda lesz. Megtöltenek majd arannyal, ezüsttel és sok- sok drágakővel.Külsömet is megfaragják, mindenki csodálni fogja szépségemet.
A második fa is elmondta vágyát:
-Belőlem hatalmas hajót fognak ácsolni az emberek, császárok, királyok fognak utazni rajtam, hogy bejárják a Föld minden zeg-zugát. Utasaim biztosan jól fogják érezni magukat rajtam.
A harmadik fa is beszélni kezdett:
-Szeretnék magasra megnőni, hogy az erdő legmagasabb fája legyek. Az emberek mindenhonnan látni fognak engem a dombon, én pedig arra fogok gondolni, hogy nagyon közel kerültem Istenhez és a mennyek országához. Minden idők legmagasabb fája lesz belőlem, az emberek örökké rám fognak emlékezni.

Elmúlt néhány év , jöttek a favágók. Megnézték az első fát, s az ember azt mondta:
-Ez a fa nagyon erős , az asztalos biztos megveszi tőlem.
A második fánál is megszólalt egy favágó:
-Ez egy nagyon magas fa, a hajógyárban biztosan jó pénzt kapok érte.
A két fa álma úgy látszott valóra válik.
Amikor a favágók a harmadik fához értek, ezt mondta az egyik favágó:
-Ez a fa nem tudom mire lesz jó. Kivágom és anyagát elteszem- a fa nagyon elszomorodott. Úgy érezte reményei szertefoszlottak.

Az első fából az asztalos egy jászolt készített. Betették egy istállóba és megtöltötték szénával.

A második fából egy kis halászcsónak készült.A fa reményei, hogy császárok , királyok utaznak rajta szertefoszlott.

A harmadik fát szálfákká vágták össze ,és darabjait egy sötét helyre rakták.

Sok év múlt el, és a fák már megfeledkeztek álmaikról.

Egy napon egy asszony és egy férfi jött be az istállóba, ahol az asszony egy gyermeket hozott a világra, és a kisdedet a jászolba helyezte, amely az első fa anyagából készült. A fának eszébe jutott egykori álma, és rájött arra, hogy a világ legnagyobb kincsét örzi.

Ismét elmúlt sok-sok év, amikor néhány ember beült a csónakba, amely a második fa anyagából kászült.Az emberek közül az egyik fáradt volt , és elaludt. Nagy vihar tört ki.A csónak arra gondolt képtelen lesz ellenállni a hullámoknak. De az alvó embert mikor társai felébresztették, felállt, a szél felé fordult és elkiáltotta magát "Béke veled!".A vihar egyből elmúlt. A fa amelyből a csónak készült rádöbbent arra, hogy rajta a királyok- királya utazik, aki képes még a legerősebb vihart is lecsendesíteni.

Végül jött egy ember akinek vállára tették, a harmadik fa szálfáiból készített keresztet. Terhét egy város utcáján vitte, ahol az emberek szidalmazták és gúnyolták őt. Amikor egy magaslatra értek, az embert felszögezték a keresztre, melyet azután felállítottak a dombtetőn.
A harmadik fa rádöbbent, hogy álmai neki is valóra válnak, s erős maradt, magasan áll egy domb tetején, és nagyon közel került Istenhez, mert az Ő fiának testét hordja magán.

Amikor úgy látod,hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan Te azt elgondoltad, jusson eszedbe, hogy az Istennek tervei vannak veled. Ha hiszel benne, meg fog ajándékozni terveid megvalósulásával.
Mindhárom fának álmai valóra váltak, bár nem egészen úgy , ahogyan egyszer elképzelték.
Mi sem tudhatjuk, hogy Istennek milyen tervei vannak velünk,hisz az Ő útjai kifürkészhetetlenek,de biztosak lehetünk benne, ha azok megvalósulnak, az álmaink is valóra válnak.

Szeretettel: ágicától

HozzászólásokAz én hitem gyertyája is csonkig égett...

úgyhogy már nem kulcsolom imára az ujjaimat elalvás előtt!
Mennyei Atyám, egy Báránykádat tutira elveszíted ... és hiába küldöd utána a Fiadat!

(S talán éppen ez a szent akaratod, hiszen a Te útjaid kifürkészhetetlenek)

Szép álmokat kívánok mindenkinek!A hitem gyertyája csonkig égett

"Amikor úgy látod,hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan Te azt elgondoltad, jusson eszedbe, hogy az Istennek tervei vannak veled. Ha hiszel benne, meg fog ajándékozni terveid megvalósulásával."

Mennyei Atyám, az én türelmem már elfogyott ... és a hitem gyertyája csonkig égett.Mar tudom...

...es megis mindig kivancsian varom a veget,a tanulsagot.
Koszonom Agica,hogy megint irtal.
Szeretettel,
felebarat

Hat persze,egyel megint szaporodott a gyujtemenyem!