Jézus tanítása

Jézus szenvedélye az volt, hogy legyen egy Út - melyet létre is hozott -, melyen keresztül hatással lehet a világra, hogy az emberek eljuthassanak a mennyországba (az Önmegvalósításhoz) -- ha máshogy nem, hát rajta keresztül. Szenvedést és halált győzött le. És ezt Te is megteheted.

A kereszténység legnagyobb tanítása nem az,
hogy örök életed lehet, hanem hogy már az van;
nem leszel testvér az Úrban, hanem már az vagy;
nem pedig meglesz a Te akaratod, hanem már meg is van.
Minden, ami szükséges, benne van e tanításban. Te vagy a teremtője saját valóságodnak, és az Élet sem jelenhet meg számodra másképp, mint ahogy gondolkodsz róla.
A Létezésre gondolj. Ez a teremtés első lépése. Isten, az Atya, a gondolat.
A gondolataid az életedben tapasztalható dolgok teremtői.

Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel (1. könyv)

CsatolmányMéret
út a menyországba.jpg19.97 KB
Címkék:

Hozzászólások:)

Érdekes nálam ez a fajta filozofálás csak akkor tölt el örömmel, amikor az agyam, a megértésen, gondolkodáson kérődző agyam, vágyik valami "rágnivalóra":) Egyébként úgy szoktam rá reagálni, hogy ez mind nagyon szép, nagyon jó, meg nagyon érdekes, de a lényeges végülis a sok szó és mondat mögött elhelyezkedő személyes tapasztalat... Személyes tapasztalataink, érzéseink öröme, esszenciája az, ami végülis megadja önmagunk sugárzásának belső tartalmát... innentől kezdve számomra nem lét kérdés eldönteni, hogy van e vajon számomra egy mindent elsöprő csúcsmegfogalmazás, amit esetleg el tudnék fogadni végső igazságnak. Mostanában megelékszem azzal is, hogy: Isten=hatalmas szeretetenergia=Univerzum.:)A cél maga az út

deniA cél maga az út

selyemcica:)

Ha ez egy idézet, azt kell mondanom, hogy érdekes.

Ha a te gondolataid, azt kell mondanom, hogy ez egy idézet.

Szerintem különbséget kell tenni a jól és tökös módon beharangozott "megoldásokon", és azokon a gondolatokon, amelyek nem csak katarzist okoznak, hanem igazi "szemaforok".

E fenti gondolat, mind a kettő. Katarzis valakinek. Szemafor másvalakinek. Egy nagy nulla megint másvalakinek. Tudnod kell a döntésedhez azt, hogy nem vagy tudatos. Máskülönben fogalmad sincs, hogy melyik táborhoz tartozol.

Ha nem vagy tudatos, nem értheted meg sem Jézust, sem Donaldot. Hinni hihetsz, de az nem azt jelenti, hogy olyan hited van, amiről Jézus beszélt.

(Jó téma ez Beáta. )

Deni