Gondnokok vagyunk

Humorgumonk tette közzé ezt a kincset, melytől beindultak a gondolataim:
"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor csak ők birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad!!"
Időnként a hajam égnek állt, mikor azt hallottam, hogy lehet vásárolni csillagokat, vagy telket a Holdon :)))) Ez már nekem is abszurdnak tűnt. Pedig a közelmúltig benne voltam a birtoklási tudat pocsolyájában. Sokáig kinlódtam magamban, hogy a vélt tulajdonomat (örökségemet) újra csak a magaménak tudjam. Nem tudtam elengedni azt, hogy ami az "enyém" az valójában nem is az enyém. Hiszen itt a Földön mindig VAN, én nem hoztam magammal és nem is viszek el semmit, ha itthagyom ezt az életemet. Mégis folyamatosan ragaszkodunk valamihez.

Végig gondoltam, hogy amihez ragaszkodtam, mondjuk a családi házunk és a hozzátartozó kert, meddig az enyém. Na jól van, körbe van kerítve, de mondjuk lefelé... meddig az enyém? mert ha lefelé is mind az enyém, akkor kb. Kína területén van a vége.
Vagy mondjuk felfelé... meddig az enyém? a Tejútrendszerig? Hát elég mókás most ez nekem.
Ahogy ezt végig gondoltam, kezdtem elengedni a birtoklás görcsös akarását, mert eddig csak rossz érzelmeket hozott be az életembe.
Arra jutottam, hogy ezeket a "birtokokat" én kölcsön kaptam. Kölcsön kaptam erre az életemre, hogy gondozzam. Nem a tulajdonom, hiszen itthagyom....
Ha akkor itthagyom, akkor MOST miért ne tudnám elengedni. Hát el tudom...

Köszönöm hogy meghallgattatok...

Címkék:

Hozzászólásokma elengedtem megint valamit

"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor csak ők birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad!!"

Öbike
A szeretet mindent áthat.....
http://www.youtube.com/watch?v=ac5SGwRPv0o
Mosolyogj Magyarország :)Édes Ery barátnőm:)))

Belepirultam soraidba...nem is tudok most mit írni...csak azt, hogy köszönöm, köszönöm, köszönöm:))))

Már nagyon várom a 20-i hétvégét:))))) Belőled is csak úgy árad a szeretet, lubickolni lehet benne:))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Drága Evelyn! Van Mindened! Te vagy a megtestesült

szépség, öröm, kiegyensúlyozottság, szeretet. Csak rád kell nézni, csak hallgatni kell Téged, csak olvasni kell Téged!
Amid pedig van, az a legnagyobb kincs a világon és tudsz vele élni, magad javára tudod fordítani! Én nagyon Szeretlek!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedves Öbike!

Talán egy éve volt az, amikro Denivel beszélgettünk az elengedésről... Hogyan engedjem el, volt a kérdésem? Azt mondta nyissam ki a tenyerem, s hagyjam, hagy repüljön... mint egy madár... :-))

Puszi, macseszHa szeretsz és szeretve vagy az olyan, mintha kétfelől sütne

Ha szeretsz és szeretve vagy, az olyan, mintha kétfelől sütne rád a Nap:)))) Öbike pedig így tud sugározni felénk...annyira szeretlek:))))

Elgondolkodtam amiket írtál... a tulajdonról, meg hogy mi az enyém...nos én lehet épp ezeket jöttem tanulni és e miatt születtem újjá:) Nekem egész életemben nem volt semmim!!!!! Ezt a szó szoros értelmében kell venni...semmi, de semmi nincs a nevemen, nincs tulajdonom, nincs autóm, bankbetétem...semmim! De drága ismerőseim folytonosan keresik, kutatják a mikéntjét, hogy én viszont mitől vagyok mosolygós, minek tudok örülni, illetve mitől és hogy lehetek stabilan kiegyensúlyozott???? Hát, van egy Titkom...angol nyelven Secretnek hívják:)))) És van olyan, ami sem a könyvben, sem a filmben nincsen...lehet meg kéne egyszer írnom:))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)Öbike..

Köszönöm, hogy megosztottad velünk az érzéseidet ...látod ezért szeretlek nagyon Téged, és azokat akik egyet értenek, és azokat is, akik másképp gondolják, hisz szabadok vagyunk mindnyájan..
Sokszor írjátok a szeretet mindent áthat, nos még kiegészíteném avval, hogy a szeretet átalakít..,
Minden mindenre hatással van, nos TE Mindnyájunkra hatsz, nemesebbé válunk általad, köszönjük
Szeretettel Anna:)))))

A kör közepén állok, s körbe vesznek jóbarátok, körbe vesznek jóbarátok, s jobbak :))))

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Tudtam előre hogy Öbire

Tudtam előre hogy Öbire hatással lesz ez az idézet !!!
:):)..SIKERÜLT megteremteni:)

" A boldogságod forrása TE MAGAD VAGY:)"Nagyon-nagyon tetszik!

Az jutott eszembe, hogy 43 évesen kezdtem új életet nulláról. A nyugalmunkat és a békénket tartottam fontosnak, szó szerint meg lettem kopasztva, ez volt az ára a szabadulásomnak, a szabadulásunknak a három gyermekemmel. Boldogok voltunk és élveztük az ujjászületett nyugalmunkat, ami azóta is tart.
Aztán elhunytak a szüleink, nekünk hármónknak, mert hárman vagyunk tesók. Ott is voltak igények, mindenki megkapta, amit kért. Én nem kértem, mondtam, ha szeretnéd, vidd, majd ha látni akarom azt a szép festményt, akkor eljövök hozzád és megnézem. Aztán baj volt a festménnyel, mert akárhová szögelték leesett a falról. Meg baj volt a lelkiismeretükkel is, mert folyamatosan magyarázkodtak, amíg egyszer valaki megkérdezte, hogy ugye, a Hugod ápolta anyukádat. Nem, mondom, nálunk volt! De hisz Ti öten laktok 59 négyzetméteren, ők pedig....Ott nem volt elég hely? Nálunk szeretett lenni és összehúzódtunk, hogy legyen egy külön szobája. Szeretetben volt és úgy is ment el, nyugodt vagyok, mert mondta és így is érzem.
Hogy meddig ér a telekhatár? Imádom azokat a filmeket, ahol a kertek körül nincs kerítés. Bizalom van!.

Mostanában azt vettem észre magamon, hogy ha valaki megcsodál nálam, vagy rajtam valamit, akkor neki adom. Legyen ez egy táska, vagy valami ékszer. Nem tartom fontosnak. Tetszik, mert szeretem a szépet, de sokkal jobban szeretem azt az érzést, ami az adás által eltölt.
Nekem pedig mindenem meg van anélkül is, ha.....de hisz tudjátok, erről írtatok Ti is! Szeretlek Benneteket!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryÖbike:)))

Látom tényleg beindultak a gondolataid :))))) És mit ne mondjak, le a kalappal.
Én már túl vagyok ezeken a gondolatokon. 32 évet hagytam magam mögött, szó szerint mindenestől.
Meg lehet csinálni, ha akarjuk.
MOST van, azt kell megélni :))))))))))
Én most azt éppen, hogy neked írok és szeretettel gondolok rád!

Jutka :-)hihi:-)

Na végre Drágám!!!!!!!!!
Végtelenül....:)