A Tuvai Sámán

tuvai sámánA hétvégén egy különleges programon voltam. Az iskolám minden évben meghív egy külföldi vendégelőadót. Különböző parapszichológus, pszichoterapeuta, asztológus voltak, az idén a Tuvai Sámánt hívták meg.
Mivel eddig nem annyira vonzott a sámánizmus, ezért csak kíváncsisággal vártam és vasárnapra egy másik programot is beszerveztem magamnak.
Szombat délelőtt megismertük ezt a különleges adottságokkal rendelkező kis emberkét, aki a régi Oroszország egyik önállósodott tagállamának meghatározó spirituális vezetője.

"Nikolay Oorzhak-nak hívják. 1949. decemberében született, nyugat Tuva egyik piciny falujában Khorum-Dag-ban. A középiskola elvégzése után négy évig pásztorkodással töltötte napjait Az állatok terelgetése és felügyelte közben kezdett el azokkal a torokhangokkal foglalkozni, amivel az édesapja és nagyapja is foglalkozott. Ez az úgynevezett Khoomei, vagyis torokból való éneklés.
Nikolay elmondása szerint a torokhangok az állatok által kiadott hangokra emlékeztetnek és a torokéneklés során keletkezett rezgések az Univerzum hangjaival harmonizálnak.
Ebben az időben gyakran tartottak barátaival olyan előadásokat, amelyben sámánnak öltözve, dobokkal és énekekkel igyekeztek az ősi hagyományokat feleleveníteni. Az ilyen jellegű előadások után gyakorta rosszul volt és fejfájással küszködött. Segítségért egy jól ismert sámánhoz, Oleg Toiduk-hoz fordult, aki rávilágított arra, hogy panaszai a rajta keresztül megnyilvánuló energiák miatt vannak, és hogy ezt gyógyításon keresztül mások szolgálatába kell hogy állítsa.
Ekkor kezdődött Nikolay gyógyítói pályafutása. 1995-ben meghívást kapott Őszentsége a Dalai Láma 60. születésnapjára, ahol részesült Őszentsége áldásában.
Azóta folyamatosan járja a világot és szemináriumain, előadásain tanítja a torokhangokat, ezáltal elősegítve az emberek spirituális fejlődését és gyógyulását. "

Bemutatkozásként elmesélte, hogy 36 évesen már komoly izületi betegsége volt, mikor felfedezte, hogy a saját hangja gyógyító hatással van saját magára. Az előadásából kiderült hogy komoly lelki és mentális fejlődésen ment keresztül annyira, hogy most már a világ minden tájára hívják a hangjával gyógyítani.
Sokat énekelt nekünk, és teljesen ledöbbentem, mikor meghallottam, hogy a hümmögése közben a csukott száján keresztül olyan hangok is kihallatszanak, mintha fuvola szólna. Aztán mikor már teljesen bemelegedett az éneklésbe, szinte egy egész zenekart hallottam ki. Mindezt az orrán keresztül. Szombat estére már el is döntöttem, hogy a vasárnapot is vele töltöm, és a másik programra szánt pénzt gyorsan el is költöttem könyvekre, hogy véletlenül se gondoljam meg magam.
Szombat délután is már gyakoroltuk a sámánhangokat, és vasárnap pedig már egész jól ment a társaságnak.
Mivel olyan különleges és mély hangokat kellett kicsiholnunk magunkból, sokszor hatalmas nevetés lett belőle.
Az egyik olyan hang volt, mint amikor az embernek szorulása van és ettől hamar meg akar szabadulni :). A másikat ahhoz tudom hasonlítani, mikor a férfiak a szeretkezés végéhez közelednek :).
Naná hogy a fiuknak ez jobban ment, nekem ezt még gyakorolnom kell :))))
Az ő előadásában mégis ezek a hangok csodaszépek voltak, ráadásul volt az a szájüregben keletkező különleges hang is, amit mi nem tudtunk produkálni.
Vasárnap este hazamentem és mivel a nagy tömegben a saját hangomat nem hallottam, ezért a fürdőszobában elkezdtem gyakorolni. Ekkor jöttem rá valamire. Évek óta tudom, hogy nem szabad társaságban énekelnem, mert borzalmasan hamis hangom van. Ráadásul egyszer az exem, mikor elfeledkeztem róla, hogy a szobában van, és Álom mosolyvideóját hallgatva énekeltem a Magyarország című dalt, azt mondta hogy aranyosan éneklek, az a baj, hogy csak három hangon :)))).
Most viszont ehhez a sámánénekléshez pont elég ez is, úgyhogy nagyon élvezem, és addig gyakoroltam, míg megjelent a rezonancia is közben. El is határoztam, hogy a jövőben ezt a sámánéneket fogom gyakorolni, de megmaradok a fürdőszobai előadásnál.
Szeretném megosztani veletek ezt a számomra csodás és gyógyító hangot, ha találok linket, akkor a későbbiekben berakom :)

Szeretettel: Örökös Boldogság

HozzászólásokEz nagyon

érdekes!
Tudsz még írni ennek az embernek az életéről? Arról, hogy hogyan lett sámán?Drága Evelinem, Katisom :)

Ez a két nap a tananyag része volt, nem hívhatunk meg vendégeket :)
Ezért itt szerettem volna átadni az élményeimet.

Azaz igazság, hogy elég nehéz, nagyon sok gyakorlásra van szükség, mert akkor szép, amikor az erőlködés már nincs, hanem tisztán szépen jönnek ki a rezgő hangok. Én még az erőlködésnél tartok, ezért marad a fürdőszoba :)))) Néha előjött már tisztán is, akkor csodálatos rezgést éreztem az egész mindenemben, valószínű ez az az érzés, ami egészségessé teszi a testet is.
Szeretettel Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Tyűűűha,

Közben végigolvastam a hozzászólásokat és Öbike,megnéztem a linket.Fóka jól mondja,és dettó ez ugrott be,azt leszámítva,hogy most hirtelen majd a frász jött rám,de gyerekkorunkban tudtunk hasonló hangot kiadni ezt az akadósan rezgős darabos nem is tudom milyen hangot,azthiszem amikor erőltetetten akartunk nevetni:))))
Hűűű,most jól megvagyok lepve:)
Amúgy azt a gyerekkori hangot próbáltam felidézni,totál nemmegy:)

Érdekes:)Kedves drága Öbike:)

Csodás beszámolót osztottál meg velünk,öröm volt olvasnom.
Örülök,hogy ilyn nagyszerűen érezted magad és klasz,hogy folytatod a gyakorlást is.
Figyelek,talán sikerül találnod linket,kíváncsian várom.

Csodás napot neked:)
KatisÖbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:))))))))))))))))))))))))))

És nekem nem szóltál????????????????? HU, de ott lettem volna Veled....kihagytál engem, a sámán lányt????

Na lécci legközelebb értesíteni!!! Épp nagyon magányos, depis hétvégém volt...jobb lett volna ha ott lettem volna...máskor tessék szólni!!! (persze ha nem zártkörű volt a rendezvény)...de felizgattál rendesen, pedig még végig sem olvastam:))))))))))))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)hihi :))

Megtaláltam :) Nekem nagyon tetszik, kiwi vagyok hogy Ti mit szóltok hozzá :)))))
http://www.khoomei-shaman.com/downl_e.html
(audio)

FókAtim :)))) neked biztos jobb akkor, de képzelj el engem egy ilyen hanggal szeretkezés végén :))))
Szerintem az illető biztos elfutna :))))))))))))))) úgyhogy jobb lesz nekem, ha a fürdő magányában gyakorlom :)
Öbcsi :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)hehehe...

Próbálom felidézni azt a szeretkezés vége felé kiadott hangot... Valahogy akkor jobb kiadni, mint a fördőszoba magányában:) Na, jó, a viccet félretéve, tényleg jók ezek a hangok, az ember már gyerekkorában elkezdi ezt, ha hagyják, sok gyerek dünnyög fura hangokon maga el bambulva, később aztán ezt elfelejti.
Szerintem itt sem maga a hang az, ami gyógyít, hanem a hang mögötti szándék és a hallgatójának a befogadókészsége. A hang csak amolyan híd. Biztos nagyon érdekes lehetett részt venni a tanításon. Öbi, hogy Te mikre el nem jutsz!:)Nohát, Borbi!:)

Te mindenre tudsz kapásból egy éppen odavágó programot!:):):)Van Magyarországon, aki ezt tanítja

Szia Öbike!

Van Magyarországon aki ezt a hangképzést tanítja, SZENGÉ-nek hívják, és az Aranybuddha Központban, a Lónyai u. 36-ban van a tanfolyam. A képzésről röviden:

Speciális képzés:
Aki a tíz részes hanggyógyító tanfolyamon részt vesz ami előkészíti a hangot a magasabb hanggyógyászati tevékenységre az az utolsó két alkalommal megtanulja elsajátítani a tibeti gyógyító mély kettős hangot (kargyraa) amit a tibeti kolostorokban a szerzetesek akkor használnak amikor a mantráknak plussz erőt kívánnak adni amikor tantrikus szertartásaikat magasabb erőkkel szeretnék felruházni ezáltal nagyobb hatékonysággal is.Meg a tibeti szivárványhangot (dzsa dral khoomey felhangének) amit arra használunk hogy a mezőnkben levő minden tisztátalanság szivárványszínű fényekké oldódjon és táplálja megerősítse a mandalát azaz az auramezőnket. Innen kapta szivárványhang elnevezését mert amikor kiadjuk a felhangokat akkor fokozottabb működésre késztetjük a chakrákat ami által azok kiáramoltatják különböző színek formájában az egészséget stabilizáló rezgéseket. Szegedi képzési tapasztalataim szerint minden érdeklődő képes elsajátítani ezeket a különleges gyógyító hangfrekvenciákat alapszinten ha kellően előedzi a megfelelő módszerekkel a torkát. Megfigyelésem hogy mindenki attól függően képes egyik vagy másik különleges hangkiadást megtanulni hogy inkább yin nőies energiák vannak az energiarendszerében többségben vagy inkább yang azaz férfias energiák. A yin tipusú emberek a mély kettőshangot (a "one voice chord"-ot ) a yang tipusú emberek meg a szivárványhangot a khoomeyt képesek jobban elsajátítani. Az alapszintű képzés azt jelenti hogy a torok kezdeti átformálása megkezdődik a tanfolyam végén és a megfelelő módszerek további gyakorlásával (ehhez nincs külön tanfolyam ha valaki megkapta a módszert nincs más dolga mint otthon szorgalmasan gyakorolni) hónapok vagy évek alatt automatikusan csiszolódni fog a hangja ahogy alakul át a hangkiadás mechanizmusa és ahogy a torok hozzászokik ehhez a furcsa invokáláshoz. Nagyon fontos hogy képzés nélkül senki ne kisérletezzen otthon ezekkel a frekvenciákkal mert a helytelen módszer miatt túleröltetheti hangszálait és bevérezhet a torok, vagy a nagy erőlködés hatására ami szintén a helytelen végzésből fakadhat megrepesztheti vele a saját nyaki erét. Ezek a különleges hangok habár erőltetett kiadásúnak hangzanak egyáltalán nem eröltetettek csak a hangzásuk ilyen. Ez egy lágy rendszer mert az energiákat csak laza lágy tisztítórendszerrel lehet akadálymentesen áramoltatni. Ahol feszültség van ott betegség keletkezik.

Itt bővebben olvashatsz róla:
http://www.aranybuddha.eu/hanggyygyyyszat.php

A legutolsó infóm szerint be lehet kapcsolódni a tanfolyamba bármikor menet közben is, sőt 1-1 alkalommal is, ha nem tudod végigjárni, de erre kérdezz rá telefonon.

Szeretettel
BorbiKedves

Boldogság ! ...................mekkora a fürcsid ? ......... elfér benne ? mind ........?

üdv alexander