A Nemzeti vonzás

Isten, áldd meg a Magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha KÜZD ELLENSÉGGEL;
BALSORS AKIT RÉGEN TÉP,
Hozz rá víg esztendőt,
MEGBŰNHŐDTE már e nép
A múltat 's jövendőt!

Aki ismeri a vonzás törvényét, az tudja, milyen következményekkel jár a nagybetűvel kiemelt szavak mantrázása...Magyarország ! Világnak

Magyarország !

Világnak Világa,
Szerelem Kápolna-virága,
Nekem
Édes Egyetlenem,
Hazám,
Te Drága !

Kérdezd Illés kocsisomat,
honnan mennydörög e fogat, mért is tértem meg-vissza hozzád,
mind kiforgatva sírodat:

Magyarország !

Én,
a te fényed,
napkeleti vôlegényed,
kit elcsaptak a háztól csúnyán,
ím,
itt fekszem rádvirradva,
pannon melled málnás csúcsán.
Hogy combjaid holtágában
ülnék tort kesergőn:
Hadak csillagporos Útján
pirosra vált kendőm,
pirosra vált kendőm.

Ha százszor is kitagadnak,
én temetni el nem hagylak:
kihívón
keresztbe fektetlek a síron!
sárig szomorúfűz hajad
tíz ujjal vidítom,
tíz ujjal vidítom.
Micsoda kilátás nyílik tűzhányó melleidről !

Vakon is látom :
én az oltár előtt,
te az oltár mögött,
virágom, virágom.

Úgy ölelsz át,
sejtjeim fájnak
hátadba körmeim holdvilágárkot vájnak,
ezeregy fényévnyi sáncot
mai,
holnapi bizáncok
ellen,
hogy védd magad:

Szerelmem,
Szerelmem Kápolna-virága,
Nekem
Édes Egyetlenem,
Világnak
Világa.
(Utassy József)

Nem ajánlatként himnuszra, csak mert nagyon szeretem,.....Én nem tudom, miért, de

Én nem tudom, miért, de mikor megnéztem a momomo videóját, potyogtak a könnyeim, és nagy megkönnyebbülten felsóhajtottam, Na VÉGRE, az új Himnusz!
Számomra azóta ez az új Himnusz. Mért kéne ennél jobb szöveg? Te vagy a szívembe írva, a lelkemre bízva, Magyarország. Mindenki énekelje és érezze magáénak, szeresse ugy ahogy önmagát. Ebböl csak jo születhet. Végül is, ha már az egész ország belefér az ember szívébe, onnan már csak egy lépés az egész világ, nem?No igen:)))

Nekem 3 gyermekem van, 3 különféle korban születtek...a legelső gyerekem is amikor sulis lett, szinte kínlódott, amikor a Himnuszt tanulták...elégedetlenkedett! És amikor jöttek sorra az olimpiák, élvezte, ha más nemzet nyert...kérdeztem tőle, miért nem a magyaroknak szurkolsz??? Egyszerű választ adott...mert akkor más himnusz fog szólni!!!!
A legkisebb Örökmozgóm is ágáll a Himnusz ellen...nem érzi sajátjának...nem hogy vigyázba nem vágja magát, mint velünk tanították az "átkosban", de vakarózik és kimegy még a szobából is. Ezeket belülről érzik...a gyerekek pedig őszinték...és ők még tudnak hallgatni a belső megérzéseikre...tehát van benne valami...

Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm:)

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)Szózat

Bár a Szózat sem arról híres,hogy vidám,de számomra ez sokkal kedvesebb.

Vörösmarty Mihály:

Szózat
(részlet)

Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, ó magyar,
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Millió ölelés!

Tedd meg az első lépést hittel.
Nem kell látnod a lépcsősort.
Csak tedd meg az első lépést
anettEgy "szomorú" hangvitelű

Egy "szomorú" hangvitelű himnusz van még a világon ..az Uruguay-i érdekes hogy ki szerezte a zenét :).

http://hu.wikipedia.org/wiki/Uruguay_himnusza

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Mi lenne ha...

...inkább nem nyilatkozom.

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."én már vagy tíz éve át

én már vagy tíz éve át akartam írni, mert sosem tetszett... büszke vagyok arra hogy magyar vagyok, de a himnuszra nem :-) viszont olyan jó ebben az országban élni, imádom, úgyhogy minél többen vagyunk akik változtatnánk rajta, annál jobb. kezdetnek az is jó ha lesz végre MoMoMo himnuszunk, és azzal indul el a vonzás... :-)Himnuszszemszög

Nekem azért nehezebb volna búcsúzni ettől a himnusztól, mert tetszik.
Ugye ki mit lát bele.:) Nekem a többi indúlós himnusz nem tetszik, mert nem a "dejó teremtsünk szépet és jót" jut róla eszembe, hanem inkább az egós leigázások miatti közösségi megnyilvánulás, ami inkább lelomboz. A magyar himnuszt pont ezért szeretem, mert ez nem ilyen "igázzuk le a világot" induló, hanem a szív dallama... azt persze megértem, hogy ideje volna egy közösségi pozitív, életörömöt befogadó jelzés! Ezek az ízek vannak bennem ezzel kapcsolatban... s igen egyet értünk... egyet érzünk...:)az igazi himnusz

Sziasztok!

Elolvastam Fóka blogját, és teljesen egyetértek vele, mert én is hallottam az igazi verbunkos változatot. Két vagy három éve (vagy több is?), szilveszter éjfélkor az egyik adón ezt a változatot adták le egy recsegős fekete-fehér felvételen. Nagy a különbség a siralmas változathoz képest!!! Nektek is hallanotok kellene! Ezzel a változattal már én is majdnem kibékülnék, de:
Én nemcsak az elnyújtott kesergő zenéjét cserélném le, de a szövegét sem szeretem, mert mindig úgy érzem, ezek a szavak és kifejezések, hogy küzd ellenséggel, meg a balsors tép, meg a megbünhödte, ezek újra teremtik ezeket a dolgokat, és rossz érzés hallgatnom is! Ilyenkor mindig arra vágyom, hogy bárcsak megvalósulhatna az, hogy új himnuszt írhatna valaki a magyar népnek.
Ezért megörültem Geszti Péter Magyarország című dalának. Tetszett a pozitív csengése, de ezzel sem vagyok teljesen kibékülve, mert a szövegében vannak dolgok, amik nemigazán tetszenek. Például mi a csoda az, hogy bújj hozzám újra Magyarország?
Szóval ha legalább az eredeti verbunkos változat visszajöhetne, már talán az is segíthetne rajtunk. Mi a véleményetek?

IldikóDrága Zsul :)

Amikor több mint egy éve szeptemberben Adminnal és Álomkeresővel először leültünk egy tea mellé beszélgetni, hogy a titokkal meg lehet változtatni a saját világunkat, és ha már mi változunk, akkor változik a világ körülöttünk is. Hiszen a kvantumfizika szerint minden egyes ember hatással van a világra. Amikor az ember felismeri magában, hogy valójában KI VAGYOK, akkor rájön, hogy energia vagyunk. szintiszta finom isteni energia. Ez az energia állandó áramlásban van. Része a gondolat, és ha az a gondolat, amit tavaly elinditottunk hárman eléri azt a mennyiséget, vagyis a kritikus tömeget, akkor kezd a teremtésünk a megvalósulás útjára lépni.
A titok film elinditott az emberekben egy olyan változást, hogy tegyünk meg mindent azért hogy jól érezzük magunkat. Ha otthon vagy a munkahelyen jól érezzük magunkat, akkor egyre többen felfigyelnek ránk, és egyre többen keresik azt, hogy ők is változtassanak.
Amikor megalapítottuk a MoMoMot 37-en, most már több mint 80-an vagyunk, akkor azt azzal a céllal, hogy vigyük hírét annak, lehet úgy élni, hogy igazán JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT. Még valamennyien tanuljuk is ezt, hiszen nincsen egyikünk életében sem hogy minden pillanat tökéletes jóérzésben van, de ha egyre többen és többen vagyunk, akik tudatosan formáljuk át az életünket és gondolatainkat, akkor igenis MEG FOG VÁLGOZNI A VILÁG.

Ezért örültem nagyon, mikor tavaly télen Fóka felvetette, hogy jó lenne megváltoztatni a Himnusz dallamát, most meg hogy Zorba felvetette azt, egy teljesen új, igazán a JÓ ÉRZÉSÜNKet és BOLDOGSÁGUNKat kell kifejeznünk a nemzeti énekünkben, ezzel is teremtve tovább a pozitív rezgésben levést.

Drága Zsul :) értjük egymást :)))))

Szeretettel ölellelek: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :):)

Ez mind szép és jó, és most elvonatkoztatva a himnusztól, hiszen már ti sem a himnuszról beszéltetek csak, hanem általánosságban is: rendben van, közösségi részről nézve, azt kívánom, hogy a változás hozza el azt, hogy Magyarország sorsát a magyarok alakítsák, ne pedig magukat magyaroknak mondó emberek, akik idegen pénzügyi érdekeket szolgálnak ki... ha már változás... De a változás úgy sem ezen a nagy szinten kezdődik el... szerintem inkább emígyen:
1. Emberek megváltoztatják az élethez való hozzáállásukat és kikerülnek egyre többen a média, és a tömeg negatív pszihózisa alól.
2. Ezen emberek megváltoztatják a párkapcsolatokhoz való hozzáállásukat is, amely új egyensúlyt teremt és a nemek együtt még több erőt tudnak áramoltatni, az élet még erőteljesebben zajlik, és persze örömmel és szeretettel telve...
(Az 1. és a 2. pont időrendi kapcsolata felcserélhető, a lényeg, hogy egyikből következhet a másik, mindenkinek máshogy, egyéni élete válogatja.)
3. Ezen allúlról történő kezdemény elér olyan méreteket, amit már érezni a közösségi szinten is, megindul a közösségi változás.:)Jól van :)

:)))) működik a vonzás törvénye rendesen!
megjöttél :) teremtesz :)
nem véletlenül éreztem egy fura bizsergető érzést, mikor elolvastam a neved....
szeretettel ölellek: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Konstrukció

Telibe találtad!

Hogy ne csak felvessek egy gondolatot, hanem konstruktív javaslattal is előálljak...

A változás a kulcs,ahogy mondod.
Egy új óda kell, mely az Új Szellemiség ihletésében születik.
Az új korban a nemzet összakaratát kifejező versre és dallamra van szükségünk, melyet sokak alkotó ereje hoz létre.
Ezt már csak el kell engednünk az univerzumba s hagyni, hogy megtörténjen.

Mosolyogjon ez az Ország! :)Változás korát éljük

és azon gondolkoztam, hogy melyik vers lenne a legalkalmasabb arra hogy a magyarság himnusza legyen, ami igazán lelkesítene és jó érzéssel töltene el bennünket, mikor énekeljük. És tényleg vidám dallamot is lehetne hozzá zeneszerezni.
Mivel a versekben nem vagyok nagyon otthon, hát várom szeretettel az ötleteket :)
Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kiegészítés

Egy közösségben, ahol központi cél az egyéni boldogulás és jóllét, elmaradhatatlan folyomány a társadalmi jóllét kérdése.
Alapvetően úgy gondolom, hogy az egyének összességéből és az általuk képviselt minőségekből alakul ki a közösség léte és jólléte.
Egy olyan meghatározó összetartozás jelkép, mint a nemzeti himnusz, felfoghatatlan erejű érzelmi energiákat mozgósít...
EGET-FÖLDET FELFORGAT!
Ez, mármint az emóció, ugye tudjuk, milyen meghatározó a teremtésben.
Nagyon fontos ezen energiáknak az irányultsága, hiszen tudjuk a vonzás törvénye azokra is érvényes, akik nem használják azt tudatosan. Ők ugyanúgy teremtenek, csak öntudatlanul...

Kedves Jlia az általad említett lelkesítés, feldobódottság és emelkedettség fontosságát nem is kell hangsúlyozni...

Kedves Öbike! Megnéztem az általad ajánlott blogot. Szép kis pengeváltások voltak benne. Ugye: " Ha küzd ellenséggel..."
Hát pont ezektől a "ki szeret jobban" sértegetősdiktől kellene megszabadítanunk magunkat-egymást...
Kedves ötlet a dúdolás.

Egyébként KÖSZÖNÖM, hogy beszélgettek velem erről...

MOSOLYOGJON HÁT AZ A MAGYARORSZÁG, AZ ÁLDÓJÁT!!!Sziasztok!

Tudod zorba, én is sokat gondolkodom már ezen .... csak valahogy a Himnusz olyan tabu téma féle.
Megnéztem más nemzetek himnuszát... a szöveget, a zenéjét... lelkesítő... győzelmekről énekel... eljövendő sikerekről....
feldobódnak tőle az emberek.
A mi himnuszunk csodás ima!... csak ... olyan szomorú.... véletlen,hogy a magyar a legborulátóbb nép?
Öbike tetszik a kiemelésed! :))
Úton van már a víg esztendő! Vagy ez már az is???? :))
Igen!!! Ez már az!!! :))
Hisz már mosolyog Magyarország! :)))))))

Szeretetteli öleléssel: Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Aha....

Igazságod van....
A télen Fóka egyik blogjában - http://www.thesecret.hu/himnusz - már beszélgettünk arról, hogy az eredeti zenéjét, ami az igazi verbunkos, azzal sokkal pozitívabb rezgése lenne.
hmmm. a szöveg sem megfelelő a mi tudatunknak. Vajon azok akik eldöntötték, hogy ez legyen a nemzeti himnuszunk, vajon tudtak a vonzás törvényéről?
És mi a véleményed ha mondjuk így énekelnénk - a nagybetüket hangosan, a kicsiket dudolva:

ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART
JÓ KEDVVEL, BŐSÉGGEL,
nyújts feléje védő kart,
ha küzd ellenséggel;
balsors akit régen tép,
HOZZ RÁ VÍG ESZTENDŐT,
megbűnhődte már e nép
a múltat 's jövendőt!

Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)