MoMoMo program - Jobb velünk a világ

Drága Teremtő Társaim :) Egy csodálatos kezdeményezés programját szeretném a figyelmetekbe ajánlani:
A Nemadomfel Együttes kezdeményezésére, sérült emberek egy nagyszabású jótékonysági koncertet szerveznek Böjte Csaba (ferences rendi szerzetes) otthonaiban élő árva gyermekek javára. A bevételből Csaba testvér egy új árvaotthont hoz létre a gyergyói medencében. A koncert 2008. november 14-én, pénteken este lesz Budapesten, a Papp László SPORTARÉNÁBAN. Híres hazai sztárok lépnek fel a műsorban.

Kérjük, nézzétek meg az ezzel kapcsolatos (4 perces) bemutató filmet
http://www.youtube.com/watch?v=HhVKtUV1W6g
http://www.nemadomfel.hu/video.html

"Kérjük, vásárolj belépőt a rendezvényre, gyere el és hívj másokat is! Te, innen Magyarországról ezzel tudsz segíteni, hogy egy új árvaotthon épülhessen Erdélyben!

Egy ilyen ügyre meg kell teljen az aréna!!!
Kérem, hogy küldd tovább a levelet, segíts abban, hogy megteljen az Aréna!!!
http://www.jobbvelunkavilag.hu"

Szeretettel osztottam meg Veletek és várom a jelentkezéseteket, hogy EGYÜTT lehessünk és képviseljük Mozgalmunkat ezen a rendezvényen!

Találkozzunk 18 órakor a helyszínen, a metrokijáratnál :)

Szeretettel: Örökös Boldogság

Címkék:

Hozzászólások:)

http://www.youtube.com/watch?v=MLsv0FQw67g&feature=channel_page

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Meghatóan gyönyörű és kedves, köszönöm!

A Lyoness Holding Hungary Kft. az idén a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatja, aki nem más, mint a Böjte Csaba testvér által létrehozott szervezet. Amikor ezt meghallottam egyik rendezvényünkön, akkor újabb jelzésnek vettem, hogy jó helyen vagyok!:)))
http://picasaweb.google.hu/lh/photo/s-hOBLYJsW8-Pme51YXHfA?feat=directlink

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery

www.lyoness.huemlék :)

http://www.youtube.com/watch?v=skvqxD_YPKM&feature=related

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)....a KONCERT....

még mindig a hatása alatt vagyok, egyelőre csak annyit tudok írni róla, hogy ISTEN JELENLÉTÉT éreztem.....
...engedj be, engedj be, engedj be a menyországba...
...engedj be, engedj be, engedj be a menyországba...
...engedj be, engedj be, engedj be a menyországba...
...engedj be, engedj be, engedj be, már várnak....

Egy kis emlék:
http://www.nemadomfel.hu/video.html

Szeretettel: Öbike
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Konceeeert :)

Várlak Benneteket szeretettel 18-kor a Metro kijáratnál :)
Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Meg van a jegy :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Koncert :)

Ki jön még? ;-)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Pénteki koncert :)

Akik eddig biztosra jelezték hogy ott leszünk:
Önmagam, Belladonna, Jutka, Selyemcica, Taki, Angelgirl, Nezzafenybe, Öbi,
Várom még a jelentkezést :)
Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Jobb velünk a Világ... - koncertre aki jön!

Kedves Secretfalva lakói!

Akik már jeleztétek Öbikének, hogy jöttök, és kértetek pólót, legyetek szívesek GYORSAN jelezzétek nekem, mekkora méretben szeretnétek!!!
Akár priviben is tehetitek.

Köszönöm szépen,

Szeretettel, ÖnmagamÖbi :)

Ééééééééééén is kérek pólót.
Sájgát :))))))))

Jutka :-)Hahó koncert :)))

Priviben már jönnek a jelentkezések, akinek nem tudom a mailcimét, akkor ITT és MOST szólok, hogy megyünk a KONCERTRE :)
Várom továbbra is a jelentkezéseket, de iziben, mert telnek a helyek, és csak tuti jelentkezéssel foglalom le a helyeket.

Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Koncert november 14-én ( pénteken) 19.órakor az Arénában

Megkérdeztem,hogy lehet-e eltetetni jegyet,de sajna nem.Annyit mondtak,hogy holnap még biztos lehet kapni. :o)

Öbike! Én akkor is mennék,ha csak ketten megyünk...és pólót én ettől függetlenül kérek szépen.Majd kitalálom,hogy mekkorát is kérjek. :o)

Este bekukkantok,hogy mizujs.
pusz,most rohanok is tovább:belladonnaDrága Belladonna :)

Ez szuper jó ötlet, mármint hogy sárgáljunk a koncerten :)

Drága Teremtő Társaim!
Kérlek szépen jelezzétek felém, hogy ki jönne el a koncertre, mert gyorsan le kellene foglalnunk a helyeket, tényleg már csak egy szektor vár ránk :)
Ahogy néztem a programot, nagyon jó műsor és buli várható. És ha összejön megint egy jó csapat, akkor azt már ismeritek, hogy mi következik ebből:)))) JÓKEDV! NEVETÉS! BULI! TÁNC!!!!

Várom szeretettel a jelentkezéseteket: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)MENJÜNK EGYÜTT !

Sziasztok Drága Teremtőtársak!

A koncerttel kapcsolatban az jutott az eszembe,hogy ha többen is jönnének innen közülünk és még tagjai is a MoMoMo-nak,akkor mehetnénk együtt,hogy egy "kupacban " legyünk és viselhetnénk Mosolyogj Mozgalom pólókat!Mert ugye ha már legalább 10-en vagyunk,az már látható "sárga foltja" lenne az Arénának. Najóóó,annak a szektornak,ahova a jegyünk szól. :o) De azért klassz lenne.
Persze azt tudnotok kell,hogy a pólókat mindenkinek meg kell vennie magának (persze nem kötelező ).Öbike el is intézné nekünk a koncertig!
Azért gondoltam erre,mert olvastam a szervezők honlapján,hogy nagy létszám esetén külön szektort biztosítanak csoportoknak,szervezeteknek.
Viszont ahogy láttam ma,már nagyon kevés hely van.
Szóval akit érdekel és szívesen eljön ,azt kérem jelezzen vissza itt az oldalon,hogy Öbike tudja mennyi pólót kell rendelni .Azt megérdeklődöm holnap.hogy lehet-e jegyeket eltetetni,lefoglalni valahogy.
Vaaaaaaagy .......akinek van erre valamilyen remek kis ötlete,azt kérem tegye közzé! :o) Tudniillik elakadtam ott,hogy mennyi jegyet és miből ????Ez a cikk is RÓLA szól!!!!

Böjte Csaba neve fogalommá vált Erdélyben és Magyarországon egyaránt. A nehézsorsú gyerekeken segítő ferences pap 14 éve küzd annak érdekében, hogy szebbé, boldogabbá tegye a legkisebbek és legkiszolgáltatottabbak életét. Munkája eredményeként idén 1500 árva vagy szegény családból származó gyereknek biztosan boldog lesz a karácsonya.
Az erdélyi Déván forgalmas, rossz utakon, szegényes épületek, lepusztult tömbházak mellett vezet az út egy kolostorhoz. A kolostor mellett sportpálya, amelyet tömbházak vesznek körül. Szemközt, a kapun kilépve egy alacsonyabb épület egy menzát rejt, ahol mindenkinek van egy szekrénye, hogy az evőeszközeit ott tartsa, és mindenkinek van helye az asztalnál, ahonnan elégedett, jóllakott gyerekek lépnek ki nap mint nap. Olyan gyerekek, akiknek korábban nem volt természetes, hogy meleg ebédet fogyasszanak, akik korábban sokat nélkülöztek.
Mindegyikük siet valahova, legtöbbjük a környező tömbházakban tűnik el. Vannak egész kicsik is, és kamaszkorúak. Mindegyikük rendesen öltözött, és szája mosolyra görbül, ha meglátja mindannyiuk „nagytatáját”, Böjte Csabát. Ahogy ő maga szokta mondogatni: ha valakinek van öt gyereke, a hatodikat már Isten nevében felneveli.
1500 gyereket nevel 42 helyen
Csaba testvér – ahogy mindenki szólítja – valóban nagypapaként jár-kel a gyerekek között. Mindenkit magához ölel, a gyerekek pedig viszonozzák az összezáródó karok simogatását. Minden gyereket keresztnevén szólít, kérdeznem sem kellett, magától mesélte a történeteket. Pár napja megfagyott például egy apuka, aki hat kicsit hagyott maga után. „Azt a férfit már sokszor próbáltam talpra állítani, ránézésre ügyes magyar ember volt, de egyre lejjebb és lejjebb csúszott. Most megpróbálunk legalább a gyerekeknek segíteni” – mondta az atya.
A dévai központban jelenleg több mint 200 gyerek él, de összesen 42 helyen ebédeltetnek, oktatnak vagy éppen nevelnek gyerekeket, elsősorban Erdélyben. Déván például a központi, bentlakásos intézményen kívül van egy napköziotthon is, ahol ferences nővérek foglalkoznak a kint lakó gyerekekkel. Más városokban – többek között Csíkszeredán, Kolozsváron, Kovásznán, Petrozsényben és Szovátán – kisebbek a közösségek. Összesen 1500 rászoruló gyerekkel vannak kapcsolatban.
Gyerekszoba Déván - kevés szuvenír, sok szeretet (KÉPGALÉRIA!)
Déván a bentlakásban iskola és két óvodai csoport is működik. Mint Böjte Csaba elmondta, a román állam vállalta ennek fenntartását, így a tanítókat például a kincstár fizeti. A többi költséget pályázatokból, adományokból teremtik elő. „Ha valaki egy eurót lerak, akkor én még egyet melléje koldulok, és a román állam is ad egyet” – fogalmazott az atya.
Szétzüllött családokat ment
Mint fogalmazott: ha nagy baj van, akkor teremtenek helyet. A legnagyobb gond sosem a pénz, egy gyereknek 2-3 euróba kerül egy napja, amelyet elő lehet teremteni. „Ha van valahol egy gyerek, aki azért sír, hogy vegye őt ölbe valaki, akkor kell lennie valahol egy nőnek, aki azt érzi, hogy ölbe kell vegyen egy gyereket. És biztos van valahol egy ház is, amely arra vágyik, hogy a csöndjét gyermekkacagás verje fel. Én hiszem, hogy Isten jó világot teremtett: ha megengedi, hogy szomjasak legyünk, akkor kutat is teremtett. Ez olyan, mint egy óriási kirakós játék, csak meg kell keresni a darabokat, akkor összeáll” – mutatott körbe a gyerekek között Böjte Csaba.
Csaba testvér elmondta: rendszerint nem árvák az idekerült gyerekek, csak félárvák. Tipikus történet, hogy valamelyik szülő – rendszerint az édesapa – meghal vagy elhagyja a családot, a magára maradt anyuka pedig nem tudja eltartani a családot, kölcsönöket vesz fel és kicsúszik a lába alól a talaj. „Mi csak akkor fogadunk be gyereket, ha a legközelebbi rokon ezt írásban kéri tőlünk. De volt, hogy plébános, polgármester vagy rendőr hozott hozzánk gyereket. Elmegyünk, megnézzük a gyereket a helyszínen, és ha indokolt, megpróbálunk megoldást keresni, ideiglenesen, vagy hosszú távon” – magyarázta az atya. De hoztak már gyereket hajléktalan szülők is.
A most 18 éves Hajnalka szintén szociális okokból került az otthonba. Érettségi után szeretne továbbtanulni, teológia szakon. A kilencéves Marikának öt testvére van, de csak ő van Csaba testvérnél, immár öt éve. Mint elmondta, boldog itt. Apukája meghalt, anyukája néha meglátogatja. Ha nagy lesz, rajzszakos tanár szeretne lenni. "Én úgy hallottam, fagylaltevő szakács lennél inkább" - nevetett Böjte Csaba magához ölelve a barna hajú kislányt.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Öbike és Drága Mindenki!

Én már 2x láttam "véletlenül" a tv-ben a Böjte Csabáról és munkájáról szóló filmet, csodálatos:))))))))))
Ez az ember és a munkatársai járják az erdélyi területeket. Bemennek családokhoz (ezáltal kapsz egy kis betekintést a szegénységbe, szemléletmódba és tiszta emberi érzésekbe), ott összehívják a gyerekeket, ami sok esetben nem kis teljesítmény, mert 6-8-10 gyerekekről beszélünk. Sok a beteg! A felnőttek és a gyerekek között is. Nincs ennivaló, nincs remény. Ez az ember hozza. Először csak jó szó formájában, majd cukorkát osztogat, elbeszélget ezekkel a gyerkőcökkel, akik megnyílnak neki, majd felajánlja, hogy elviszi őket, hogy tanulhassanak. Persze a szülőnek fáj a válás, de örül, hogy legalább a gyerek....és elengedi. Nincs készülődés, nincs csomagolás, sokszor testvérek mennek, kicsi és pici fogják egymás kezét és beülnek az autóba, úgy mezítláb, szutykosan, nagy, tágranyílt szemekkel, kíváncsi tekintetekkel. Aztán a megérkezéskor kapnak ágyacskákat, ruhácskákat, cipőcskéket (maga Böjte mondja így, egyszerűen csodás, hogy mindent becézget ez az ember, amikor a kisleányokkal és legénykékkel van) és szerető-gondoskodő nővéreket, akik bíztatják és ápolják őket. Sokan vannak, tanulnak, egészségesen és megerősödve mennek vissza egy-egy iskolaév után a szüleikhez.
Néhány ilyen menhelyet már kialakítottak szinte a nulláról és működtetik is, szinte a nullából, de nagy szükségük van a felajánlásokra.
Na és ez az EMBER, CSABA TESTVÉR?! Először figyeltem a filmet, hogy ki lehet Ő? Orvos, tanár, pap?
MINDEGYIK ÉS FŐLEG NAGYON NAGY SZÍVŰ, ÖNZETLEN, SZERETŐ EMBER!
Aki teheti adjon nekik, figyelje a ténykedésüket, sokat adnak tetteikkel nekünk is!!!!!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery