Gondolat nagytakarítás

gondolat nagytakarításAmikor rájövünk, hogy az életünkben a dolgok nem véletlenül történnek, hogy a személyek és szituációk, amelyek életünk során keresztezik az utunkat, üzenetet hordoznak, akkor megértjük, gondolataink valóban teremtő erejűek.

A tudatos gondolkozással elindulhat velünk a fejlődés, hiszen ki az, aki direkt arra fókuszál, hogyan tudná az életét rosszabbá tenni. Viszont ez a tudatos gondolkozás nem megy egyik napról a másikra. Saját tapasztalatom, hogy bizony időnként gondolataimban vannak azok az életemben jelenlévő negatív élmények, amelyek aztán befolyásolni fogják a jövőmet. A panaszkodást már régóta kiiktattam az életemből, viszont amikor a valós helyzetet próbálom elmesélni a barátaimnak, akkor beleélem magam egy kicsit újra az élménybe, ami szintén rossz rezgést okoz nekem, mert egy berögzült szokás szerint bizonyítani akarom hogy nálam sem olyan rózsás a helyzet. Aztán azt veszem észre, hogy a várt fejlődés csak nem jön el, hanem egyhelyben topizok.

Elgondolkoztam a jelenlegi helyzeten, és végig vezettem egy fél éves időszakot. Tudom, hogy spirituálisan nagyon sokat fejlődtem, mert ez volt az igazi vágyam. Olyan találkozások, élmények és tanulási folyamat indult el velem, ami folyamatos fejlődést biztosít. Viszont az anyagi és világi életem stagnál. Mivel folyamatosan figyelem immár másfél éve magam, ezért emlékszem nagyrészt a gondolataimra. Emlékszem, hogy fél éve a lelki fejlődésemmel foglalkozom, és a gazdasági és magánéletemmel nem. Aztán addig kutakodtam magamban, amíg fel nem fedeztem, hogy a felszínen nagyon jó érzéseim vannak, de ott nagyon lent mégis megtaláltam az aggódást és a félelmet. Ekkor megértettem, hogy foglalkoznom kell még mélyebben magammal. Rájöttem, hogy ki kell takarítanom a gondolataimat.

Hogyan tudom kitakarítani a gondolataimat? Tudatosan előhozom azokat a gondolataimat, amelyek az aggódás és félelem csirájából keletkeztek. Aztán szépen megkérem őket, hogy távozzanak a francba :)) Mivel tényleg kinevettem ezt az egészet jól meg is könnyebbültem.

Újra elővettem a vágyfüzetemet, és el kezdtem olvasgatni. Ami megvalósult, azt kipipáltam, Ami a megvalósulás folyamatában van, oda egy mosoly jelet rakok, ami pedig még csak vágy, oda szívecskéket rajzolok. Újra és újra előveszem és amikor újabb ötleteim merülnek fel, és olyanok, amiket valóban nagyon akarok, akkor azt beírom. És folyamatosan ellátom a vágyaimat mosolyjelekkel és szívecskékkel. Ezzel jelzem azt az Univerzumnak, hogy kitartó vagyok, és gondolataimmal teremtem a megvalósulásukat.

A múlthéten megbocsátottam magamnak, most meg jól kitakarítottam a gondolataimat, és van még valami amin dolgoznom kell, mégpedig az elengedés és a türelem. Úgyhogy még visszajövök :))))

Köszönöm hogy meghallgattatok :)
Szeretettel: Örökös Boldogság

CsatolmányMéret
gondolat burok.jpg47.45 KB
takarítás.jpg67.05 KB
Címkék:

HozzászólásokItt a tavasz végérvényesen :)

a Kedvesem mondta hogy itt van, mert már ordibálnak a madarak :D :D
A háziasszonyok ilyenkor kirázzák a házat, megpucoválják az ablakokat, elő veszik a színes dolgaikat és örülnek a tisztaságnak és látványnak. A férfiak pedig a kertet szabadítják meg a tél szemetétől, az elszáradt levelektől, a letört faágaktól, megmetszik a fákat és bokrokat és gyönyörködnek a hirtelen előbújt ibolyában és a természet egyéb csodáiban. Ilyenkor már a kutyusok is sokkal vidámabbak, hiszen az emberek is előbújnak az odújukból és az éltető napsugárban fürdőznek.
A testünknek is szüksége van megújulásra, ilyenkor elővesszük a különböző böjtkúrákat, vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket eszünk.
A lelkünknek és szellemünknek is szüksége van takarításra. Nálam minden alkalommal nagy változásokat idéz elő a gondolat takarítás. Tudatosan kell már foglalkozni a gondolataink kicserélésével is. Mert nem elég csak pozitívan gondolkodni, hiszen az egy idő után megszokottá válik, hanem folyamatosan frissíteni is kell a tudásunkat és a világra való rálátásunkat.
Itt a tavasz, ideje a gondolat nagytakarításnak is. Szeretettel ajánlom ezt a természetben, amikor leülsz a fűbe és bele gondolsz abba, hogy a tölgyfa által ősszel elhullajtott pindurka mag, már elkezdi kinyomni a földet, és a világunkból teret követel, milyen tökéletes összhangban van. Mi is megtehetnénk ezt, hogy összhangban legyünk magunkkal és a világmindenséggel, csak többet kell foglalkoznunk önmagunkkal.
Itt az idő, tavasz van :) végérvényesen :) ordibálnak a madarak :D :D
Megyek ki a természetbe, figyelek és tanulok, mert legtöbbet a természet tanít bennünket, hiszen minden információt hordoz magában.
Mosolygós szép napot :) Öbi

Ui: helyszínajánlatom:
http://www.yv.hu/play_a_video.html?uploadedfileidhash=1ebf4be5fbaf748125...Takarítás

Amikor írtam ezt a blogot, akkor tényleg elkezdtem a nagytakarítást magamban, azóta már megint nagyon sok minden új jött be nálam, mondhatom ennek hatására. Akkor még csak gondolataim voltak arra, hogy szeretném ha úgy szeretne valaki, ahogy én tudok szeretni. Rá egy hétre kaptam egy gyönyörű szerelmes levelet, amilyet életembe még soha sem kaptam. Azóta pedig mi már egy pár vagyunk, a közös életünket éljük és a gazdagságunkat teremtjük.
De most újra eljött az ideje a GONDOLAT NAGYTAKARÍTÁSNAK, mert az elmúlt hetekben nagyon sok olyan ért, ami elinditott bennem egy olyan folyamatot, ami nem igazán az, amiben jólérzem magam.
Aztán feltettem a kérdést magamnak, hogy mit tanulhatok belőle, és akkor kaptam egy idézetet:
"Felejtsd el, mit mond! Figyeld meg, mit tesz!"
És elkezdtem figyelni....
Aztán elkezdtem figyelni befelé....
De ahogy figyeltem, azt vettem észre, hogy a gondolatok még mindig affelé terelnek, ami nem a jóérzés felé visz. És elkezdtem újra takarítani. Mert rájöttem hogy senki kritikája nem fontos, mert ha rossz érzésem lesz tőle, és a kérdésre, hogy mit tanulhatok meg belőle, nem jön semmiféle válasz, akkor el kell tudnom engedni ezeket a gondolatokat. És elkezdtem figyelni a cselekedeteket is. Rájöttem, hogy amit teszek, az igenis jó. Úgyhogy eldöntöttem, hogy ezentúl csak magamra figyelek, és ha kritikát kapok, és nem tudok tanulni belőle, akkor az nem is nekem szól.
Visszatérve az elmúlt időszakra, nagy sikernek tartom a legutóbbi gondolat nagytakarításomat, mert meglett az eredménye, megtaláltam a PÁROMAT.
Most egy újabbat végzek, és az anyagi helyzetem előnyére takarítok egyet :))))))
Öbike

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Drága Öbi és Picoka!

Én is nagyon örülök, hogy előjött ez a blog.
Olvasva, a hozzászólásainkat, az enyémet is, megint csak megerősítést kaptam arra, hogy nekem a stresszben eltöltött
munkahelyi időszakom megkeserítette az életemet. Most nincs munkahelyem, még is hasznosnak, gazdagnak és
egészségesnek érzem magam. Ezt az érzést szívből kívánom Mindenkinek és Nektek is!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery

www.lyoness.huDrága Picoka :)

Én pedig köszönöm Neked hogy előhoztad ezt, úgylátszik nekem is jelez az Uni hogy szükségem van rá :))))))
Szép napot Neked is Drága :)
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Drága ....

Drága Öbike!
Most olvastam gondolat nagytakarítás című írásod. Nekem nincs ilyen íráskészségem, de te megírtad helyettem. (most bukkantam rá!) Sok erőt adtál már nekem az írásaiddal. N
agyon köszönöm NEKED!
Szép napot!
Picoka.Nagyon jól esnek a szavaid, köszönöm! Én is ölellek!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Erym :)

én köszönöm, hogy elolvastál :)
Szeretettel ölellek, és végtelenül boldog vagyok hogy újra láthatlak :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Öbike!

Amiket leírsz, számomra is teljesen ismerősek. Lehet, hogy más területeken érzem a hiányosságaimat, de érzem.
Az egészségügyi problémáim kapcsán jutott eszembe, hogy miért is van ez?
Miért van az, hogy egyik követi a másikat?
Nem nagy dolgok ezek, csak épp akkorák, hogy néhány napra munkaképtelen legyek, vagy az időm jelentős részét a regenerálásra kell fordítanom, vagy épp orvoshoz kell, hogy menjek?
Most épp egy régi sportsérülésem újult ki és okoz fájdalmakat.
Jó, hogy írtál arról a magadban való "kutakodásról", mert azt hiszem, hogy nekem is ezt kell követnem, hiszen a "felszínen jó érzéseim vannak", tehát én egészségesnek érzem magam, de a gondolataim legmélyén kell lennie valaminek....
Köszönöm a segígtségedet!:))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága Zsul :)

Elfogadom :) Érdekes hogy Te mit olvastál ki az én gondolataimból?
Milyen színes ez a világ :)
Szeretettel ölellek: egy vörös lány :))))))))))
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kedves Öbi!

Nah ez az, amiért én meg úgy döntöttem mikor megismerkedtem az ezotériával, hogy én nem szeretnék "külön ezotériás fejlődést". Ilyen egyébként nincs is, ez csak a mi illúziónk. Ha nem lenne ez a nyelvezet, amit használnánk, nem lenne ezotéria, akkor is minden e-szerint történne, csak esetleg lassabban, kevésbé biztosan és csak a helyi társadalmi keretek között, ami meg kell hagyni igen szűkösek. Pont, hogy a keleti filozófiák és egyéb dolgok begyűrűzése az, amely szerencsére tágítja a kereteket... a nagy ölelés akciókról már nem is beszélve.... itt az ideje, hogy a nyugai civilizációnak nevezett kreálmány keretei között is meginduljon a szeretet áramlása... s ez is történik. Én tehát nem vagyok hajlandó senki kedvéért különválasztani a szerelmet, a magánéletem a spirituális fejlődéstől. Továbbá ilyen mondatot se fogsz tőlem hallani: "hát igen a fejlődés érdekében xy-nt elengedtem". Nem, én ha beleszeretek valakibe, vagy nagyon megszeretem, akkor az halálomig tart, mint a jóbarátság. Függetlenül persze attól, hogy mennyit lehetünk együtt.... ha hetekik, vagy hónapokig nem, akkor úgy van, ha szinte félévet, akkor úgy van... ha újra együtt táncoljuk az élet táncát, akkor meg úgy van! De egy csodálatos nőt se fogok elengedni semmiféle spiritanítás kedvéért sem.:) A kettő úgy is összefügg és a legtöbb gyógyítást tanulást mi végezhetjük el egymáson, nők és férfiak... főleg ha a nőt és a férfit összeköti a szerelem.:) Ez a kötés a szabadság és a döntés fonalából készült tehát nem kell feleslegesen aggodalmaskodni. Ezt persze meg kell mindenkinek magának tapasztalnia, tanulnia, mert ha nem teszi, akkor persze nagyon hátráltatni fogja a saját életét, eképpen: "miért nem keres", "miért nincs ugyanúgy, mint régen", "most akkor már nem szeretem és jobb ha elmegy?" "ő már nem szeret?" stb. stb. Nem tudom, hogy a spirituális fejlődés nevű út végén mi van, de én azt tudom, hogy én már nem megyek sehová se:D Én már egy nagy megérkezés vagyok 2008 óta!:) Megváltozott az életem, és nem kívánom tovább változtatni, persze ha jön változás befogadom. Örülök, hogy ennyi öröm és boldogság vesz körül, s ennyi nyitott ember. Örülök, hogy van egy szerelmem a szívemben, akiért bármikor bármit képes lennék megtenni. Akkor hová mennyek még?:) Persze azt tudom, hogy a munka, hétköznapi tevékenység terén még nincs meg a helyem.... érzem, hogy ott még fognak izgi dolgok történni... mikor és hogyan azt persze nem tudom. Egy biztos, nekem is van elhatározásom, döntésem, mint Neked, vagy akárkinek, s én úgy döntöttem: nekem az a spirituális utam, hogy úszom a szeretetben, szerelemben, hogy fogadom a kedvesebbnél kedvesebb embereket az életemben, s hogy megőrzöm a szerelem tüzét a szívemben Vali iránt, mert ki tudja mikor táncolhatunk tovább együtt az életben.:) Ezek az én döntéseim... én ezektől érzem magam boldognak, mert egyszerűen hihetetlen megtapasztalás számomra, hogy férfi és nő hová repítheti egymást... s hogy látszólag mliyen kevés dolog kell hozzá... elég egy "üres" lakás egy ágy és ennyi.:) Ha ezek nem lennének még így is megtörténhetne, de a legtöbb esetben ilyen "kellékek" is akadnak.:) S szerintem Vali megérdemli, hogy megkapjon minden szeretetet akkor és úgy, ahogy ő akarja. Aggódni nem aggódom, mert tudom, hogy szeret engem, s ez a tudat is már plusz boldogságot ad nekem az alaphoz képest.:) Ezért érzem úgy, hogy én nem választanám szét ennyire szeletekre a dolgokat...Kedves Örökös Boldogság!

Nagyon szívesen!:)
Ha ilyen írásokat olvasok az mindig nagy öröm számomra.:)
Szeretettel:Évi

" Bölcs ember az ,aki megérti,hogy csak az azonos önmagával,amit az adott Most pillanatában választ."Tóbiás

http://vagyokakivagyok.atw.hu/Drága Évi :)

Hálásan köszönöm, már ott volt a kedvencek között :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Kedves Örökös Boldogság!

Jó volt olvasni a soraidat. Nagyon szépen haladsz.
Valóban az első lépés ha elkezdjük figyelni önmagunkat.
A negatív gondolatok elengedése az nem elég az érzéseket is el kell engedni.
Ha a felszínre jönnek és észre veszed át kell ölelned őket, hiszen azok is a te részeid.
Mindez azért fontos, mert ha nem szereted a benned lévő ugymond "nem szeretem részeidet", akkor saját magadat tagadod meg hiszem az is te vagy.Errő írtam egy írást a pozitív gondolatok+ pozitív érzés címmel.
http://thesecret.hu/pozitiv_erzes_pozitiv_gondolatok

Szeretettel:Évi
http://vagyokakivagyok.atw.hu/Gondolat nagytakarítás

Bizony mondom neked, hogy jó irányban haladsz! Már az, hogy itt vagy az is jó! Aki pedig sok jó emberrel van együtt, az előbb utóbb
mindenből pozitív képpel kerül ki!
A harc mindannyiunkban zajlik, hogy egy boldogabb élhetőbb világban éljünk.Közösen megtaláljuk ezt!
Legyen köztünk szeretet és béke, s költözzön boldogság az emberek szívébe!Köszönöm :)

Találtam egy idézetet ezzel kapcsolatban:
"Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaid,
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteid,
Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaid,
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed,
Ügyelj jellemedre, mert azok szabják meg sorsodat."

Még annyit, hogy a meditációk nagyon erős felszínre hozást és takarítást tudnak végezni bennünk.

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Öbi!

Írásaid fénye tükrözi, hogy valóban történik valami... a Te történeted Élő...
Direkt nem mondok Igazságot... Azt ember szájával ki nem mondhatja, szavakkal le nem írhatja...

Érzi a szívem, soraid között a hullámokat... Békét és megelégedettséget áraszt eme leírás mélyebb rétege...

A kép elbűvölő...

Köszönöm, megszépítetted az estét!

MEGHAJLOK A BENNED ÉLŐ TUDATOSSÁG ELŐTT!!!

Baráti szeretettel.

zorba