Mit teszel te mások Karácsonyáért?

karácsony, adakozásMost adta a Tv2 immáron ki tudja hányadjára, az Idétlen Időkig c. filmet Bill Murray-vel. A téma: "Mit tennél, ha az Életed csupán egyetlen napból állna?"
Nos, nemrég írtam a Vigyázat! Jön a Karácsony c blogomat. Szeretném ezzel a filmmel összekötni és feldobni egy lehetőséget. A dolog persze senkinek nem kötelező.
Hasonlóan a Mit tettél ma Önmagadért bloghoz: szeretnélek benneteket megkérni, hogy ADJATOK!
Mindegy hogy kinek mit / ha lehet azért ne mosolyt adj mindenkinek :-) /, lehetőleg inkább kézzelfogható dologra gondolok.
És tedd ezt a Karácsony, a Szeretet Ünnep szent jegyében!
És vadidegen embernek! Mert ugye rokonnak, ismerősnek nem nehéz / vagy ki tudja? / adni.
Tedd szebbé valakinek a napját, és kérlek hogy másoknak is meghozd a kedvét a CSAK-ADÁSHOZ, írd ide le!
Nem kell név szerint, csupán a körülményt és azt hogy mit adtál.
Nézd, ha hülyeségnek tartod, ha bűnbocsánat cédulának vásárlásának, ha Te vagy az aki mindig mindenkinek csak ad, AKKOR IS TEDD MEG! KÉRLEK SZÉPEN!
Tudod mit? Játszunk nagyban! kezdd el már ma!
És tedd egészen december 24-ig, Szentestéig!

Várom sok szeretettel a visszajelzéseiteket!

Üdv
zentestmester

Címkék:

HozzászólásokDévai Nagy Kamillia?

De régen hallottam már a müvésznőről! Fiatalabb koromban nagyon szerettem hallgatni tisztán csengő hangját. Sajnos, nem tudok ott lenni a műsorán.
Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Dévai Nagy Kamilla és a Krónikásai Karácsonyi műsora

lesz december 16.-án, kedden.
Hadtörténeti Múzeumban, Bp.-en, a Várban, este 6 órai kezdettel.
Csodaszép Karácsonyi műsor, a híres "virág, és népdal énekes" Dévai Nagy Kamillával:) aki,

tudtad-e? 34 nyelven énekel.

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Ma délután....

a CIB Bankba igyekeztem, de megszólított egy fiatalember. Kiderült, hogy krishna szerzetes és adományokat gyüjt, hogy az elesett embereknek ételt tudjanak osztani. Ajánlott egy gyönyörü könyvet 5000 Ft-ért, de annyit nem tudtam felajánlani. Így hát 1000 Ft-ot adtam Neki, amiért nagyon hálás volt. Beszélgettünk egy keveset, miközben néztem a szép tiszta nyugodt, boldog tekintetét. Aztán bementem a bankba, kb félóra alatt végeztem is. Miközben beültem az autóba, megláttam, hogy kb 30 méterrel odébb más emberekkel beszélget. Aztán rám nézett, elmosolyodtunk, és integettünk egymásnak.
Jól esett ez a találkozás!
Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Sziasztok!

Mi is adtunk a gyerekeimmel.
A történet nagyon egyszerű. A faluban lomtalanítás volt. Neki álltunk hárman a két nagyobb gyerekkel átnézni minden kis zegzugot a házban. Összegyűlt nagyjából 5-6 zsák ruha, cipő. Játék is rengeteg, pohár, tálca - ami vadiúj, de évek óta elő sem került a szekrény aljából -, használt és nem használt termékek. Irány a Családsegítő Szolgálat, ahol a Dorián osztálytársai segítettek bepakolni. A szolgálat vezetője csak annyit kérdezett, hogy maradt-e otthon valami? Ezen jót nevettünk. Aztán haza vettük az irányt. Másnap már visszaköszönt egy-két holmink a "szegényebb" családoknál. Jó érzés volt látni, hogy más hasznát tudja venni.
Tudom, hogy ezzel sokuknak örömet szereztünk.

Ennyi az én történetem.Kedves mindeki

A kisfiam iskolájába jár egy 10 éves kislány aki csontvelő átültetésen ment át.Még a korházba van, és a szüleinek elfogytak a tartalékai, így 5.000,-Ft támogatjuk.

Csángó gyerekeknek gyűjtést szerveznek az iskolába így számukra is küldünk meleg ruhákat játékokat.

Én Erdélyből származom, és ezt soha nem felejtem el, így egy, két gyerek részére ajándék csomagot készítünk a kisfiammal és egy rövidke levelet is írunk.

Karácsony a leg szebb ünnep.én csak

Én csak azt szeretném írni, hogy a képen levő rózsaszín-lilás kabátú kislány arca olyan szép, hogy még... egyszerűen angyali!:)Ünnep készül címmel részt veszek a SZM betegek Székházáb

rendezendő Karácsonyi műsorban, felolvasással, ajándék könyvekkel, melyeket Kassai Csilla ad, és az én ajándékommal. És egy meglepivel is készülök: :))
Karácsonyos dalokat énekelek majd VELÜK, bevonva őket is e szépségekbe, mellyel a Karácsonyi készülődés jár.

Felhívás!
2008. december 5-én, 14 órai kezdéssel, Budapesten, a XV. kerületben lesz „Ünnep készül!” címmel a következő felolvasó estünk, a Palota Sclerosis Multiplex Egyesület klubtagjai részére.

Bárki jöhet.

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Szia, Szia Erykém!

Igen, megjöttem és olvastalak! Örülök Neked, és annak, hogy már jó a géped! Most megyek még dolgom van a konyhában - még nem ebédeltem - aztán később jelentkezem. Puszi: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Szia drága Juditkám! ....nekem is...

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryVan egy szomszédom....

kb velem egyidős lehet. Egyedül él.Vannak rokonai, de nem itt Orosházán. Beteg. Pár évvel ezelőtt agylágyulása lett, ami a beszédközpontját és még más területeket érintett. Néha egy-egy tányér finom étellel bekopogtatok hozzá, egy másik szomszédom is ezt teszi.
Karácsonyra is meglepem mézeskaláccsal!

December 6-án Aradra utazom. Ott lakik a volt férjem unokatestvére, egyedül. Ő is beteg és igen szerény körülmények között él. Meghívtam, hogy töltse nálam a téli hónapokat, de nem meri vállalni a betegsége miatt. Szívbeteg. Így hát én megyek hozzá, és viszek neki mindenféle finomságokat, hogy legalább karácsony havában legyen egy kicsit könnyebb az élete.

Édesanyám egyetlen élő testvére Bp-től nem messze, Erdőkertesen él. Szerényen, és gyilkos kórral a tüdejében. Évente többször meglátogatom, és csomagot is küldök neki. 13-án szombaton hozzá megyek, viszem magamat és a finomságokat ugyanúgy mit Aradra.

És közben feltöltődöm attól a hatalmas szeretet áramlattól amit Tőlük kapok. Nem az ajándék miatt, hanem
az örömtől - hogy engem láthatnak - könnyes a szemük.
Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik.!tavacska

Igazad van a szem az élet tükre!"Feloldozom", vegye úgy, hogy nem

csenge333
is hallott rólam...Tiszta szívemből nagyon boldog karácsonyt kívánok neki!!!!Én tegnap adtam egy

Én tegnap adtam egy szerzetesnek Krisna, 500ft-ot és beszélgettem vele pár szót, milyen nemes dolognak tartom, h ő a két diplomájával, nem magának keres, hanem a rászorulók segítésére tette fel az életét. A szemébe néztem és mondtam, h rajta látszik a tiszta szándék.
Remélem eljut az a kis pénz a céljához.Szeretnék többet tenni, mint amit

csenge333
most remélhetek...Főleg egy valakinek szeretném, ha nagyon boldog lenne a karácsonya.velem vagy nélkülem, de megérdemli, hogy BOLDOG LEGYEN...Ha kell, akár "feloldozom őt" és azt mondom:Érezze jól magát valakivel, ha én nem lehetek vele...Úgy szeretném, ha BOLDOG LENNE...Nem akarok önző lenni, érezze jól magát.../Én biztos, hogy sokat fogok gondolni Rá, de tudom, hogy ettől még nem biztos, hogy BOLDOG lenne....Ahol mi lakunk, van egy tüzép. Egy férfi állandóan

itt van, itt is dolgozik, de van neki építve egy kis házacska és ott is lakik. Nincs senkije, csak a munkája, az itteni főnöke, kollégája, és az a két őrző kutya, amiket etet. Korábban az édesanyjával élt, aki meghalt, azt a lakást egyedül nem tudta fenntartani, visszaadta az önkormányzatnak és most már itt él. Én neki szoktam - nem csak karácsonykor - adni. Most is fogok.
Időnként megjelenik nálunk egy asszony, akinek összegyűjtök mindig ruhákat és készpénzzel is támogatom rendszeresen.
Az egyik útkereszteződésben mindig áll egy hajléktalan, aki a "Fedő nélkül" c. ujságot árulja és vele van a kutyája. Rendszeresen adok neki 200 forintokat, hogy a kutyáját etesse belőle. A héten hideg lett és ezer forintot adtam.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedves Zentestmester....

Bocsánat a neved elírásáért. ÁgicaKedves Ágica!

Isten Áldjon meg tettedért!Kedves Zenmester....

Nem messze tőlünk egy településen van egy SOS falu. Itt árva gyerekek vannak, nevelőszűlökkel.Már voltam ott, mivel barátnőm veje ,a vezető. Nos én már nem először...tettem , és teszek is értük. Nem csak karácsonykor.Az idén még nem döntöttem el, hogy mit teszek....Eddig erről nem írtam, pedig lehetne ....
A gyerekekről, a szereteről ami után annyira vágynak... A vetető mivel ismerem mindent megtesz, abból a keretből amit kap...abból az írnom sem ,kell kevésből.
Én ezt teszem másokért, a gyerekekért, magamért ! Ágica