Teremtés, megérzés vagy illúzió…?

teremtés vagy intuíció?Vonzás, intuíció vagy önámítás? Erre mondaná egy szamuráj, hogy: Túl sok gondolat… Ne gondolj, inkább érezz!

Az, kezdett kirajzolódni előttem a Titokkal kapcsolatban, hogy vannak a felismerhetőségének rétegei…

Tapasztalataim szerint létezik a Teremtés, mikor is tudatos vagy tudattalan vonzásainkkal mágnesezünk be embereket, helyzeteket, tárgyakat és történéseket az életünkbe… Ez ugye, az általunk ideálisnak, követendőnek tartott módszer.
Kedvenc játékunk, mely hatalmas szabadságot és ugyanakkora felelősséget is ad életünknek…

E mellett felfedeztem két hasonlatos létezőt, melyeket hajlamosak vagyunk összekeverni az előzővel. Ők, pedig a Megérzés és az Illúzió…

A megérzés vagy intuíció, az a fajta, jövőbe látás, mely elénk vetíti az életünk bizonyos momentumait.
Felettes énünk s az Univerzum szól hozzánk általuk… Belső hangunk közvetíti felénk a tudat dimenzióinak adását…
Ezt nagyon szeretjük.

Felmerült bennem párszor, mikor valóra válni láttam gondolataimat, hogy ez jobban megfelel valamely belső jóslatnak, mint bevonzásnak… Csak elmém fordította le, megteremtésre alkalmas vágyként, önmaga számára…
Így harmonizál a test-elme, a lélekkel s a szellemmel.

Ráadásul, a tudatos teremtéseink gyakorlásával ez a készségünk is megerősödik… úgy érzem. Így könnyen összetéveszthetők… Akárcsak a szerelem és a karmikus találkozás… De ez megint egy másik vágány.

Az illúzió, illetve önámítás fogalmai alatt azt az állapotot értem, mikor annyira vágyunk valamire vagy valakire, hogy minden külső jelenséget égi jelként értelmezünk…
Természetesen, magam is úgy élem meg, hogy vannak ilyen utalások, amiket „illik” felismerni…

Ezen meghatározások alatt, az önmagunkat becsapó, túlszugerált gondolkodást értem… Mikor már mindenben, csak áhított céljaink megvalósulásának útjelzőit véljük felfedezni…
Ez persze természetes, hiszen a vágyakozás nagyon erős hajtóerő tud lenni.

Jól ismerem az ön-szuggesszió erejét… Volt és van alkalmam, jó párszor szembesülni vele.

Ugyanakkor ismerve a körülöttünk lévő világ és társadalom spekulatív játékait, azt is el tudom képzelni, hogy néha bizony becsapottakká válunk… Arra gondolok, hogy annyi sok információ éri tudatunk felszínét, aminek csak halovány töredékét vagyunk képesek józan eszünkkel feldolgozni… A többi is bejut, szinte észrevétlenül, elménk mélyebb rétegeibe, és ott munkálkodik a maga mechanizmusai szerint… Amikor pedig felszínre kerül, megeshet, hogy vágyként értelmezzük. Ez ugye a reklám pszichológia egyik alap fogása.
Mikor megelégeljük ezen folyamatokat, akkor kezdjük kerülni a médiák használatát…

Valójában nem tudom, hogy kell-e vagy érdemes-e megkülönböztetni ezen tapasztalásokat… Vélhetően, minden úgy van jól ahogy…

Mégis úgy érzem, megér egy blog-bejegyzést, hátha segít valakinek eligazodni saját belső utazásának kérdéseiben. Önmagunk megértésében, befelé irányuló szemlélődésünkben is támpontokat adhat ezen ismeret.

Használja hát mindenki a maga és mások Egész-ségére!

Meghajlok A Bennetek Élő Tudatosság Előtt!

Baráti Szeretettel!

zorba

CsatolmányMéret
mi_volt_elobb.gif19.09 KB

HozzászólásokAzt gondolom...

...hogy nagyon jol elkulonitheto e 3 altalad felsorolt jelenseg.
Illuzio,mikor abrandozunk pl. a nagy szerelemrol, ami oly elerhetetlen.
Intuicio,amikor jon egy gondolat/sugallat a "semmibol",ami egyaltalan nem tartozik az aktualis gondolataink koze, meegis valaszt, magyarazatot ad vmely kerdesunkre.
Vonzas, amikor a kivansagunk konnyed vizualizacioval "eletre kel", es tokeletesen hiszunk a megvalosulasaban.

Szeretettel,
felebaratÉrdekes

ez a blogod valahogy kimaradt eddig az életemből. Most viszont hozzászólnék. Rájöttem valamire....
A vágyunk az tulajdonképpen egy már "valamelyik" dimenzióban "megtörtént" esemény érzelme. Ezt azzal bizonyitottam be magamnak, hogy elkezdtem emlékezni. Emlékezni először arra, hogy mikor milyen teremtésemet hogyan "raktam" össze. Összerakás alatt értem: elindul a vágy, aztán Istentől hirtelen kapok egy ötletet, ezt a gondolat követi, ehhez pedig utána társul az érzelem. Mikor már nagy érzelmeim vannak a dologgal kapcsolatosan, akkor el kezdek cselekedni, mert olyan helyzetek jönnek be, hogy kihagyhatatlan lenne. Na aztán ennek lesz meg az eredménye. Itt ér körbe a teremtés.
Viszont már azt is tudom, hogy ha nem cselekszem, vagy nem teljesül a vágyam, akkor nem ebben a dimenzióban élem meg azt a valóságomban. Ezért időnként el is kell engedni, ami nem valósult meg ITT és MOST.
Itt mondok egy másik példát is. Mindenki érzett hatalmas érzelmet valaki iránt, teljesen hirtelen, szinte első látásra beleszerettünk valakibe. A hirtelen vágy az tulajdonképpen annak EMLÉKE, hogy én nagyon boldog vagyok/LESZEK vele. Aztán ha ebből lesz valami, akkor az ebben a dimenzióban történik. Ha pedig nem, akkor egy másik dimenzióban, viszont az érzelmek olyan erősek, hogy dimenziókon áthatnak. Mint a mottom is, hogy a szeretet mindent áthat, a dimenziókat is áthatja.
A megtörtént dolgokat pedig mindenképpen azzal tudom összekötni, mint a vonzás törvényét is, hogy amit elKÉPzelek, KÉPként látom, az tulajdonképpen egy emlék a jövőből. Egyszer már írtam is hogy számomra mit jelent az idő, abban ki is tértem egy kicsit erre is.
http://www.thesecret.hu/elozo_eletek
Örülök hogy megmutattad nekem ezeket a gondolataidat, és azt is, amit a napokban raktál fel!
Igéretet kaptam hogy megkapom a Párhuzamos Dimenziók cimű filmet, úgyhogy majd ezt szeretném felajánlani egyik filmklubhoz :)
Szeretettel ölellek :) Öbike

A szeretet mindent áthat.....
http://www.youtube.com/watch?v=ac5SGwRPv0o
Mosolyogj Magyarország :)Kedves Admin!

Köszönöm, a sokadszor is találó képet!!!

Éppen tegnap jutott eszembe, a tyúk meg a tojás kérdése... a kérdés, mely a józan ész dimenzióiban megválaszolhatatlan.

Egy hasonló jellegű, meditációs gyakorlat közben ért a megvilágosító felelet...

-Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

A felelet pedig: Isten....

Nem kezdem el analizálni... (pedig tudnám), meghagyom inkább a lehetőséget mindenkinek, hogy megtalálja a maga válaszait...

Ez a kérdés egy metafóra... a választ a szívünk súgja meg, Ő érti a költészetet....

Az egész egy "zen buddhista talány", melyben a kérdés lényegi része az, hogy MI VOLT ELŐBB...? ( a tyúk meg az ő tojása csak ....)

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba