Mézeskalácsok

Mézeskalácsokat kaptam ajándékba. Jött hozzám a Jézuska egy ismeretlen lány személyében, akivel a Barátnőm saját kézzel sütött mézeskalácsokat küldött nekem. Megérkezett hozzám a csomag. Gyönyörű volt a csomagolás! Amikor belenéztem a tasakba, akkor egy hatalmas szívet láttam, széles-piros-arany szalaggal átkötve. Ahogy fölé dugtam a fejem, megcsapott az az illat, amit megpróbálok leírni.
Voltatok már búcsúban, vagy kirakodó vásárokban? Ha voltatok, akkor tudjátok, hogy a mézeskalácsos sátort a legkönnyebb meglelni a tömegben. Mész arra, amerről jön az illat. Az a finom, kicsit szúrós, szegfűszeges, citromhéjas, fahéjas, mézes illat, ami oly jellemző az én csomagomra is és ami előrehozta nekem a karácsony hangulatát.
Kivettem a szívet!
Egy nagy mézeskalács szív!
Elküldte nekem a szíve szeretetét egy saját kézzel sütött mézeskalács szív formájában, belesütötte minden szeretetét és ettől olyan, amilyen, gyönyörű és biztosan nagyon finom is, de még csak gyönyörködünk benne.
Ez a szív alul süti, felül pedig pörkölt, dió-mogyoró-mandula(?) keverék, ami talán cukormázzal(?) rá van ragasztva az egész szív felületére, az be van fóliázva és át van kötve a széles, piros-arany szalaggal.
Meghatóan szép! Meg is hatódtam! Körbe szagláztam a kis ajándékomat, megcsodáltam, megmutattam a családomnak és bevittem a hálószobába, ahol van egy Jézus képem és aláraktam egy arany gyertyával együtt.
A másik küldemény egy szép télapós dobozban volt.
Amikor kibontottam volt a tetején egy szalvéta, amiről piros orrú hóember mosolygott rám.
A hóemberes szalvéta alatt pedig sok-sok kis apró mézeskalács figurával van tele a doboz. Van ezek között szív, csillag, fenyő- és faalakú, van köralakú, amin egy nagy mosolygó figura van rásütve fehér mázból és vannak egészen apró, gyűszű átmérője nagyságú kis köröcskék. Szépek, egyformák, precízek. Látszik rajtuk, hogy sok munkával készültek és még is olyan vidáman sorakoznak a dobozban, hogy csak is a készítője hangulatát jellemezhetik ezzel a vidámsággal.
Arról már nem is beszélve, hogy amikor a zárt dobozt kinyitottam, - mint az üvegből az óriásszellem, úgy szökött ki, úgy – áradt felém az az igazi, csak a mézeskalácsokra jellemző finom illat!
A kis figurákból néhányat gyorsan rátettem az adventi koszorú gyertyái mellé, amit megszépítettek és nagyon jól mutatnak most azon, együtt a gyertyákkal!
A dobozt pedig betetettem a nappali asztalára a maradék kis figurákkal.
Így a lakás minden szegletéből árad a mézeskalács illat és bármerre is megyek, megidézik nekem gondolatban a Barátnőmet!

http://picasaweb.google.hu/nagyery5/MZeskalCsok#

HozzászólásokDrága Dia! Forró, talált! Minden vágyad így teljesüljön!:

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryIgen,

..mert az én Juditmamának legalább ekkora szíve van!!
S2 S2 S2
Bárcsak ő is jönne szerdáán!!
Ölelem a két kedvenc pótmamámat! :)
Dia

..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó...

Csodalatos az elet!
Galamb postazva :P

mosolygos napot!
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Drága Shila! Küldök Neked belőle, ha akarod!

Galambpostával még odaérne! Küldj egy megbízható galambot.
Igen, én is úgy érzem, hogy nagy kincs egy jó barátnő. Nekem már régen volt egy olyan igazi. Sok barátom, ismerősöm és barátnőm van, de ritka az, akivel mindig mindenben biztos vagy, mint magadben. Úgy érzem, hogy ő is így érzi, és ez fantasztikus öröm!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery.

Ery,
At tudom erezni az oromod es szinte en is erzem a mezeskalacs illatat az orromban!
Jo dolog lehet igazi baratnokre szert tenni!
Elved!
Shila :)

"Kevesebbet gondolkozz,tobbet erezz!"Drágáim! Én is nagyon örülök, hogy vagyunk egymásnak!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryErykém és Juditom....

Én mindkettőtöket megölellek...tiszta szívemből, és Nekem is könnyes lett a szemem ! Csodálatos Emberek vagytok ! Szeretettel ölel benneteket : ágicaEryyyyyy!!!!

Megríkattál!

Szeretlek! Judit