2000 korona? megcsinaltam!!!

Szeretnem elmeselni egy bevonzasom törtenetet, es egyben kis eröt kerni ahhoz hogy vegre beteljesuljön minden vagyam: egy allas es tisztesseges havi fizetes elerese.
A törtenet teljessegehez el kell mondanom a körulmenyeket: Svedorszagban elek kb. 2 eve. Egyreszt a jobb lehetösegek miatt,masreszt szerelem miatt jöttem ki.
Nos,a szerelemnek kb 2,5 ev utan vege, perpillanat nincs sajat lakasom, sajat jövedelmem, egy itteni kedves baratomnal huzom meg magam amig vegre be tudok vonzani egy allast,amit mar igen regota probalok.
Nos, mivel nincs permanens letelepedesi engedelyem, sokmindenhez nincs jogom, pl segelyekhez, diakhitel stb felvetelehez az orszagban. Mindemelett kemenyen tanultam a sved nyelvet amit 2 ev alatt sikerult eleg jol elsajatitanom.
Most hogy mar nem lakom egyutt a baratommal egy nagyon nagyon kis összeget kapok csak az egyik biztositotarsasagtol ami meg a letminimum fenntartasahoz is keves.
Egy kicsi varosban lakom, a szakmam idegenvezetö ezert az elhelyezkedes altalaban nezve eleg nehez.
Viszont van egy muzeum a varosban amihez sikertörtenetem is kapcsolodik.
Honapokon keresztul tartottam veluk a kapcsolatot, egy munka remenyeben,ök is pozitivan viszonyultak hozzam, plane hogy en jol tudok angolul, ez pedig az ott dolgozoknak nem az erössege. Naponta több busz nemet turistacsoportot vartak nyaron,ezert is örultek annak hogy - teljesen magamtol- jelentkeztem.
A gond akkor keletkezett amikor ez a nemet utazasi iroda lemondta a nyari összes turnust, igy nem volt ram szukseguk. Keves penzzel gazdalkodnak, igy barmennyire is szerettek volna, nem tudtak alkalmazni. Volt azonban egy kiskapu: a helyi allasközvetitön keresztul volt lehetösegem 3 honap -ugyan nem fizetett- munkahelyi gyakorlatra, es en egy honapnyi lehetöseggel eltem ( mivel tudtam hogy nem fognak alkalmazni abban allapodtunk meg hogy 2 honapot megtartok arra az esetre ha talalok "komoly" szandeku munkaadot). Bar tenyleg nem volt szukseguk plusz egy alkalmazottra,megis talaltak nekem munkat: a honlapjukat es 2 kiadvanyukat forditottam svedröl angolra.
Nos.
Mivel szeretek forditani,szeretem az idegen nyelveket es mar regota az az almom hogy avval foglalkozzak amit szeretek es meg penzt is kapjak erte, ezert ez tökeletes volt,nagyon örultem neki.
Azzal hogy svedek vettek körul, a sved nyelvtudasom is javult. (A suliban leginkabb bevandorlokkal voltam kapcsolatban)
Eleg sokat belefektettem a forditasokba, mivel mindig a tökeletessegre törekeszem (en mar csak ilyen vagyok :D ), es ugy megfordult a fejemben közben, mivel ugyebar ingyen dolgoztam hogy hmmm ha mar ennyire szeretnek - teny, nagyon megkedveltek es tenyleg sajnaltak hogy nem tudnak allast biztositani - hat igazan meghalalhatnak egy kisebb összeggel a tevekenysegemet.
Mindemellett mar a Secret megtekintese ota ott van a fejemben az a kis mondat hogy "varatlanul bejövö bevetel".
Lenyeg a lenyeg: a forditasommal nagyon meg voltak elegedve, ajuldoztak milyen jo lett:D, es az utolso napon a "fönök" egy boritekot nyujtott at....es mi volt benne? 2000 korona :D
Ez az összeg itt tenyleg nem szamit soknak,de nekem aki most minden fillert kenytelen kulönrakni es megszamolni, igenis sokat jelent,es meg mindig rejtegetem a boritekot, szukösebb napokra vagy mas kiadasokra szanva az összeget...

Hat mit mondjak...megcsinaltam!!!
Ugy mosolyogtam egesz nap utana hogy csak na,es meg ma is melengeti a szivem mikor ragondolok...

Mivel mar kb masfel eve probalok munkat talalni -eddig a nyelv volt az akadaly,mostmar biztosabb vagyok a svedtudasomban- igen jo lenne mar ha bejönne valami...plane hogy szeretnek egy normalis eletet,nem fuggeni senkitöl (anyukam szegeny kuld neha penzt...), egy sajat lakast berelni es vegre elkezdeni ELNI...
Mar kacsingatok affele hogy valami mast kezdjek el tanulni,esetleg elköltözni a varosbol(bar ehhez is penz kell), most van ket tanfolyam amit kineztem,de sajnos egyiksem mostanaban indul es kerdes hogy az egyikre egyaltalan "van-e jogom" jelentkezni...de mivel 24 eves vagyok es ebböl 18 evet tanulokent töltöttem mar nagyon szeretnek vegre penzt keresni es ugy hazamenni egy munkanap utan,hogy nincs se beadando,se vizsgara keszules...

Masfel-ket honapja szakitott velem a baratom. Ezt fel kellett dolgozni, meg azt hogy egy "idegen"orszagban most tenyleg teljesen egyedul vagyok es talpon kell maradnom (itt szeretnem folytatni az eletem,ne kerdezzetek hogy hazaköltöznek-e...),szal elegge szetmentek az idegeim,de mar kezdek magamhoz terni es a regi pozitiv enem visszajönni...csak ez a munka...
Nagyon sok helyre elkuldtem mar a jelentkezesem,kertem segitsegeet baratoktol stb. de a legtöbb helyröl valaszra sem meltattak...
Es az hogy azt a ketezret be tudtam vonzani azt jelenti,hogy barmit be tudok,tehat nagyon nagyon nagyon remelem hogy mostmar sikerul tovabblepnem...

Hat ezt szerettem volna megosztani.Vállalj forditásokat, ha

Vállalj forditásokat, ha ezt szereted.Vagy nincs rá mód?:)))

Köszi a kedves szavakat :):):)
en is igy erzem :):):)
söt...meg is mondtak....es tudom hogy igy van!!! :D
nagy öleles Nektek! :)Kedves Cherokee

úgy tűnik számomra, megvan benned az az ambíció és kitartás, ami a sikerhez kell... nem menekülsz el rögtön az első kudarc elől... és persze, minden siker ezzel kezdődik, azaz, végig kell járni a megpróbáltatások iskoláját. Hidd el, sikerülni fog, amit szeretnél - ezt kívánom Neked. :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Bocs a hasonlatért de

Bocs a hasonlatért de leszel te még GRAND CHEROKEE,és végig mész majd minden akadályon...HAJRÁ

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Köszi szepen :) Katis, te

Köszi szepen :)
Katis, te hol voltal kulföldön?
Nekem is persze megfordult a fejemben hogy hazamenjek,de olyankor rajöttem h ez csak menekules lenne...itt nem jött be -eddig- ezert rohanjunk haza,haza a szulöi hazba ahol nem kell megneznem h van-e penzem eppenseggel etelt vagy hust venni, es jajdejo...de aztan rajövök hogy lassan 25 evesen nem a szulöi hazba kene rohangalnom, es igenis kitartok, inkabb kibirom ezt a kenyszerallapotot,de ugyis megszerzem a vegen amit akarok! :)

köszönöm a gratulaciokat :)

..es az eröt, most kicsit lenditett rajtam bar meg mindig ugy erzem elöbb a pihenesemre kellene koncentralnom, mind lelki es testi (tegnap volt vege a sulinak), mielött apait-anyait beleadok ismet a munkakeresesbe...most is faj a fejem de lehet csak mert nem ebedeltem,de mar keszul a vacsora:)

megegyszer köszi a kedves szvakat! :)Kedves Cherokee:)

Nekem teljesen az "jön le",hogy tele vagy energiával,pozitív szemlélettel és lendülettel:)
Tudod,ennyi történés után.
Hasonló helyzetben voltam énis /külföld,munka,egyedül/ s bevallom te jobban állsz a dolgokhoz,láthatóan:))
Nemmondom,hogy akkor kihoztam magamból a maximumot,viszont rengeteg tapasztalatot kaptam cserébe,amit nem váltanék be a világ összes pénzére sem:)))
Klasz,hogy tudod,merre tarts;)
Mindenesetre kívánok további ilyen erős kitartás és minél több sikert,és hogy amit igazán szeretnél,az meglegyen,amikor készen állsz rá:)
Gratulálok a munkabeli elismerésedhez;)

Legyen nagyon szép napod!
Öleléssel,
Katis:)