Mitől jó Nő egy nő?

mitől jó nő?Ez egy nagyon jó kérdés :-)
Sokan feltették már nekem különböző formákban. Néha úgy, hogy elpirultam. És persze, hogy Nők.

Mitől van az, hogy a férfiak szeretnek a közeledben lenni?
Akkor is ha fáradt vagy, akkor is, ha éppen nem a legújabb divat szerinti ruha van rajtad?
Mi az, amit mi nők is látunk, hogy vibrál körülötted?
Mi ez a sugárzás? :-))

Hát... később elgondolkodtam, majd visszakérdeztem.

Szerinted mitől jó nő egy nő?

Sokan nem tudtak világos választ adni. Említették az önbizalmat, a szépséget, a jó pasit, stb...
Szerintem is nagyon jó dolog, ha valakire jó ránézni, szép, szellemes, jó vele beszélgetni, magabiztos, és így tovább.
De az, hogy egy nő magabiztos, az mitől van?

Lényeg a lényeg: talán két hölgy mondta azt, amit én is gondolok erről.

Számomra a nőiség, és nőiesség nagyon különböző dolog. Nőies bárki lehet, aki karban tartja testét, alakjára illő ruhát húz, finom parfümöt használ, és ne adj isten, még a sminkeléshez is konyít.
Egy ilyen nő könnyen elcsábít egy férfit, hiszen a hormonokra hat. Mindezekkel együtt a nőisége is jelen van? Intellektuálisan is meg tudja hódítani a férfit? Emocionálisan is tud rá hatni? Mindezt úgy teszi, hogy a férfi férfinak érzi magát mellette?

Én úgy érzem, a nőiséget meg kell élni. Számomra azt jelenti, akkor is „igazi” nő vagyok, ha nincs mellettem férfi. Nem mástól teszem függővé, hogy miként vagyok nő.
Ha jó pasija van valakinek, az azt jelenti, hogy Ő jó nő?
Nem vagyok biztos benne. Ha jól érzi magát a bőrében, ha szereti, és büszkén „viseli” magát, azt lehet látni. Szereti a testét akkor is, ha csípője kicsit szélesebb, feneke nagyobb, vagy combja vastagabb, mint az aktuális trend. El meri mondani véleményét, persze nem fennhéjázva, de vállalja Önmagát. Szeret egyedül lenni, és nem unatkozik, mert imád magával foglalkozni, akár testileg, akár lelkileg.
Nem feladja magát egy férfi kedvéért, hanem azt mondja:

Gyere otthonomba, érezd jól magad miközben én is így teszek. De kérlek add meg szabadságát lelkemnek, én is megadom azt a Tiednek. Kérlek gyönyörű világunk maradjon meg szuverén államnak, de legyen egy kis sziget, amely közös benne. Legyen egy hely, ahová mindketten szívesen megyünk, hogy egymás társaságát élvezzük. Ahol tiszteletben tartjuk a másik gyönyörű világát, s azt
kérjük el a másiktól, amit az is szívesen odaad.

S a férfi boldogan fogadja el a felajánlott szabadságot. Ám vigyázni kell, hogy ez később is megmaradjon, hiszen majd becsapva érezheti magát. Ráadásul jogosan. S akkor menekülni kezd.
Egy igazi nőhöz a férfi szeret „hazajárni”. Szerintem.

S hogy én milyen vagyok?
Valakinek ilyen, valakinek olyan. Látom a tükörben minden testi jellegzetességemet, és ismerem lelki beállítottságomat. Ebből kifolyólag kezelni is tudom magamat :-)
És szeretem magam :-)
Hosszú évekbe telt, de sikerült elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok. Büszke vagyok arra, hogy egyedül is meg tudom oldani a problémáimat, ám ez nem jelenti azt, hogy nem veszem szívesen egy férfi segítségét, s nem hagyom, hogy megélje férfiságát.

Ám én sem így bújtam a világra, hosszú út vezetett idáig. Sok esetben viselkedem másképpen mint éppen jó lenne, de hát én is tanuló vagyok.
Ezt is szeretem, mert tanít. Számomra a nőiség azt jelenti, hogy elfogadom magam, mind testileg, mind lelkileg, mind szellemileg. Hiszen csak egy van belőlem, mint mindenki másból :-)))
Ezért különleges vagyok, mint mindenki.
És ez látszik. :-))
Nem haragszom magamra, bár sűrűn csinálok butaságokat.
Tapasztalatom szerint a Férfi mellé Nő kell. Olyan Nő, aki tiszteletben tartja a Férfit, miközben tiszteli Önmagát.
Ez nagyon fontos. Szerintem.
Hölgyeim legyetek büszkék magatokra :-)
Találjátok meg Önmagatokban a belevaló, igazi Nőt!
Szeressétek magatokat, mert Nők vagytok!

CsatolmányMéret
tündérpár.jpg73.43 KB

HozzászólásokEz egy lokott topik!

Asszalamu aleykum!

Tudom, hogy regi ez a topik, es amikor szuletett se volt mit ide irnom, meg most se, csak annyit, hogy ez egy nagy hulyeseg!
Altalanositani, mikor minden ember egy kulon vilag!
Se a noket se a ferfiakat nem erdemes altalanosagban megitelni!
Mindenkiben ott van az egyedi, megismetelhetetlen, ez a szep, a jo mindenkiben!
Hala Istennek.:)Inkább akarok "élő kályha "lenni, úgy döntöttem

/Hogy melegséget adhassak annak, akinek szüksége van rá./Hát most "fagyasztó" vagyok és nem érdekel.

***Igen."Egy igazi nő élő kályha, akinek a közelébe a férfiak

melegedni járnak.":) Ja elnézést, rosszul fogalmaztam.

Olvastam. Csak azzal sem értettem egyet. De ezzel az utolsóval annyira nagyon nem, hogy erre írtam, de ez meg az én véleményem. :D Rossz kifejezést használtam, elnézést. "Ezzel az utolsóval vitatkoznék." Mondat törölve. "Nem értek egyet." Behelyettesítve. Vitatkozni én sem fogok és nem is akarok pláne, ebben a témában. :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DCsak tessék, csak tessék!Lehet vitatkozni, de én nem fogok!

csenge333
Kedves Ritocska!Ha valóban elolvastad a többi hozzászólást is, akkor láthatod:ez a mondat részemről is egy dolgot jelent a sok közül.Írtam erről eleget..........Csak tessék, csak tessék!Lehet vitatkozni, de én nem fogok!

csenge333
Kedves Ritocska!Ha valóban elolvastad a többi hozzászólást is, akkor láthatod:ez a mondat részemről is egy dolgot jelent a sok közül.Írtam erről eleget..........De jó téma! :)

Ezzel az utolsóval vitatkoznék. A kisugárzás nem attól van, hogy jól érzi valaki magát a bőrében, ez csak egy feltétel a sok közül. Egy Igazi Nő akkor sem veszít a kisugárzásából, ha épp szarul érzi magát a bőrében és tele van gondokkal, attólmég vonzó marad, csak max rossz passzban van. Ezt nem feltételezem, hanem tudom. :))

Ezt a témát lehet boncolgatni szerintem és sok igazság van mindenben, amit itt leírtak többen. De szerintem nincs igazi recept.
Egy Igazi Nő egy élő kályha, akinek a közelébe a férfiak melegedni járnak (és sokszor a nők maguk is erőt gyűjteni vagy épp gyűlölködni). Ki hosszabb, ki rövidebb időre, nincs jelentősége. A lényeg, hogy nem tudnak nem a közelében lenni. Nem tudják miért és hogyan varázsolja el őket. És a vonzalmukat sem képesek megmagyarázni. És még csak a külső sem igazi feltétel.
Ez egy olyan fajta összhang egy Igazi Nőben, ami egyfelől idő míg összeáll, másrészt részben erre szerintem születni kell. Ez valami olyan plusz, ami manapság nagyon ritka. Ez nem trendkövetés és nem is fittség. Ez egy amolyan yin-i kiteljesedés, aminek megvan az ellentéte is az Igazi Férfi... Ami tegyük hozzá, ugyanolyan ritka. :))))))

De egy biztos, ezt akarással szerintem elérni nem lehet, ha valaki meggebed és minden anyagi erejét beveti, akkor sem. :)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DAttól, hogy jól érzi magát a bőrében...Így lesz vonzó a másik

csenge333
nem szemében, mert van "kisugárzása".......Szerintem minden nő

Szerintem minden nő gyönyörű és minden férfi vonzó......... VALAKINEK!azt elfelejtettem

hogy ezen szerepeknek való megfelelésből egyenesen következik az ezt teljesíteni kívánó nők számára, hogy ha elhagyják, én mindent feláldoztam érted és hasonló mondatok. a sztereotípiákat le kellene rombolni és a nők egyenértékűségét a férfiakkal minden téren hangsúlyozni. egy férfi sohasem törekszik ennyi szerep ellátására a nő felé, ennyi energiabefektetésre. ezzel csak azt akartam mondani, hogy a nőnek sem kell. nem ez miatt hagyják majd el, vagy maradnak mellette, s azt mindenképp hangsúlyozom, hogy ennyi szerepnek megfelelni nem lehet. eleve kudarcra van ítélve, ha sikerül, ha nem.a nőt

önmagáért kell szeretni. csenge, amit leírtál a nők számára a férfiak és önmaguk által előírt elvárások sorozata. nem lehet ennyi szerepnek megfelelni: családanya, háziasszony, dolgozó nő, kurtizán, társ, barát, stb. asszem, ebbe inkább beleőrülni lehet. és mi lesz ővele? számomra egy nő legyen önmaga, én azért szeressem. nem kell, hogy az élet minden színterén engem szolgáljon, vagy arra törekedjen. a férfi inspirálásával egyetértek..Csak is férfi által válhatunk igazi Nőkké

Kellenek hozzá. Ahogy Csenge fogalmazta meg szépen. Egy férfi inspirálja a nőt. És az is igaz, éppen annyira lesz férfi valaki, mint amennyire Nő volt az, aki belépett a szobába.
Azt ahogy ma Én önmagamban megélem a JÓ NŐT, ahhoz pont a mostani kedvesem kellett. Általa tudok szexistennő, gyengéd, figyelmes, harcos, gondoskodó, szép és szép és szép jó nő lenni.
Szerintem ez a titok nyitja. És ilyenkor jövök rá mennyi minden rejtve volt bennem. Mennyire rég is voltam ennyire jó Nő!!!!!!!!!!!!!!!!Az is fontos, hogy képes legyen több szerepet egyesíteni

csenge333
magában.Legyen madonna, anya, ugyanakkor"kurtizán" az ágyban...Képes legyen átérezni és megérteni a férfi gondolatait, vágyait, fájdalmait, örömeit.Tudjon társa lenni mindenben.Olyan partner legyen, aki a szó valódi értelmében "partner" mindenben...A "jó nő" képes változni, ha kell-belső indíttatásból, amelyet a férfi iránti vonzalmának köszönhet-, hogy még teljesebbé tehesse a másik életét.Legyen önálló, álljon meg a saját lábán, de szívből tudjon örülni annak, ha a férfi támogatni, segíteni szeretné és képes legyen ugyanezt nyújtani a másiknak...Tudja megeteremteni az otthoni "béke és harmónia" szigetét, de tudjon "együtt is száguldani" a férfival, felvenni az ő tempóját mindenben...A jó nő letörli a könnyeit egy férfinak, megvígasztalja és mellette úgy érzik:a puszta közelsége is segít pozitívabban látni az életet, mert egyfajta erő jön belőle...Az igazi jó nőt, soha nem motiválhatja "alantas" szándék, csak mindig a tisztaság és a szeretet.A jó nő, tudja, hogy ha kincsek rejtőznek benne, akkor egy nap annak adja majd oda, akivel sorsa van.../Függetlenül attól, hogy per pillanat mi az ábra.Tiszteli, becsüli magát és BIZTOS MAGÁBAN, mert tudja, hogy mit képes nyújtani egy férfinak.../A jó nő akkor tud a legjobb nő lenni, ha egy jó férfi inspirálja...Sokat tudnék még erről írni....Szerintem attól is jó nő egy nő, hogy képes befogadni azt a

csenge333
szeretetet,amit küldenek felé.Képes felolvadni abban az érzésben,amit csak a szeretet-"uram bocsá" a szerelem nyújt mindkét fél számára.Képes repülni és összeolvadni a másikkal őszintén, mélyen, igazán...Tudja értékelni a CSODÁT, amelyről felimeri:"nem mindennapi..."De ami a legfontosabb:"rosszabb napokon sem felejti el, hogy van "őrangyala" és nincs egyedül...Én magam hálás vagyok...

...azért, hogy ilyen dualitásban élhetek, férfiként. Férfiként, akinek kiegészítése a nő. A jó nő. JÓ. Szándékosan nem írok mellé jelzőket, mert ez a szó - JÓ - mindent leír. Aki nekem jó. Van ilyen és ez csodálatos. Köszi ezt az írást, Ercsi!
-Fóka-Most VÉGLEGESSÉG VAGY VÖRÖSSÉG????

csenge333gyönyörű

Ez az egy szó hol elég hol kevés annak leírására, amit érzek. Most nem tudom melyik legyen.:)
Zorba írása jut eszembe! Emléxel a másik írásodra Drága Zorba? Ott szóltál azokról a nőkről is, akik részben, vagy teljesen "elfelejtették" nőiségük lényegét. Nekem valamiért mindíg ez ugrik be....
mondhatnám, hogy könnyű azoknak a nőknek élvezni az életet, akik NŐK. De mi van a sok rejtett kinccsel? A férfi szeme elől nincs elrejtve, mert mi, férfiak akkor is meglátjuk a kincset, ha ő nem tudja magáról, hogy az. Ez fordítva is igaz természetesen. Úgy szeretném, ha minden nő, meglátná önmaga kincsét, hogy NŐ lehessen önmaga számára is!:)
A másik ami megérintett az az anyaság kérdésköre... mert a mindenségbe bizony beletartozik az is, hogy egy nőnek nem lehet gyereke. Ez egy olyan jelenség, amit valahogy fel kell dolgoznia. A férfi elme könnyen mondja ezt rá: ott van az örögbefogadás... de mint tudjuk az nem ugyanaz, mint a biológiai anya.
Egy a lényeg: ha valaki Ercsike által is megfogalmazottan NŐként tud élni és talál maga mellé egy FÉRFIT, akkor nincs az az "akadálynak látszó tárgy", amin ne tudnának túljutni! S közösen kezdődik a csodák teremtése! Én belenyaltam ebbe az érzésbe... kaptem egy szeletet a tortából és azóta olthatatlan tűzzel égek... jé a tűz színe is vörös, vagy legalább is köze van hozzá...:)
Egy biztos: Ercsike és Zorba számíthattok egy magyarázat nélküli, különbejáratú ölelésre élőben, csak ezért az írásokért és gondolatokért.:PÉdes Ginikém:-))

Hááát...:-))
Aki már látott Téged:-)))))
Ugye milyen izgi,hogy mennyien látjuk ugyanazt a dolgot ,és mennyiféle megfogalmazásban,látásmódban bontakozik ki előttünk egy csoda?
És lényegtelen,hogy Nő-ről,vagy Férfi-ről beszélünk:-))
Ez fantasztikus:-))
KöszönömErykém:-)

Nap,mint nap ujjászületsz:-))
Nem érzed:-)))))))))))
Imádlak:-)Drága Julcsi:))

Ugye,hogy ugye?
Én is voltam ugyancsak kerekded,és semmit nem vont le abból,
ahogyan éreztem magam:-) és abból,amit tartottam magamról:-))
Most sem vagyok nádszál karcsú..
Mégis úgy érzem,hogy az élet minden gyönyörű,és nehéz perce szebbé tesz,ha megfelelő alázattal,és szeretettel éled meg:-))
Köszönöm:-)))Drága Domcsikám:-)

Tudod,hogy mi a véleményem Rólad:))))))
Igen,teljesen egyetértek Veled is:-)))
Nagyon köszönöm!!!Drága Virágom:-)

Tudod mi az érdekes?
Egyik kedvenc idézetemet tetted fel,és én teljesen
elteltem vele:-)))
Nagyon-nagy ölelésem Neked:-)))Amikor először olvastam

Amikor először olvastam ezt a blogot, hozzá akartam szólni azonnal, majd lecsendesitettem magamat, vártam mások gondolatait.
Nagyon nagyon élvezem, ahogy kibontakozik előttem a NŐ.
Annyira jó, hogy ilyen színes a világ, ennyiféle gondolat és látásmód!
Nagyon röhögtem Imi a videón!:-)))
Zorba... - egy élmény volt olvasni ezt a kommentet, köszönöm az összes anya nevében neked.
Máté: nagyon összeszedted, köszönöm neked is!
Ercsike... mit is mondhaték? Kiegészíteni már nem lehet:-) A lényeget megfogtad: kisugárzás.
Imádtam ezt és figyelem tovább a kiegészítéseket :-)

Életem...Drága Domcsi és Zorba!

Annak idején, amikor az én fiaim születtek úgy éreztem, hogy minden szüléssel - fájdalmas gyönyörével együtt - én újra és újra ujjá születtem.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: ErySziasztok! :)

Én magamon azt tapasztalom,hogy az vagyok,amit hiszek magamról.
Voltam már vékonyan és bombázóként is láthatatlan,mert nem hittem el,hogy jó vagyok... és voltam 83 kilósan is őrjítően jó nő,utcán fejeket utánam fordító.... csak mert a szerelmem szépnek látott! :) és én onnantól kezdve hittem,hogy szép vagyok!
Szóval akkor jöttem rá,hogy mindegy mit sugall a divat,ha te jó nőnek érzed magad,más is annak fog látni!!!
Ez pontosan úgy működik,mint a szeretet! Ha szereted magad,mások is szeretni fognak!
Ha szépnek érzed magad,mások is annak fognak látni!
Most azt nem írom le,milyen a hatás ha épp 70 évesnek érezem magamat! :))
Ölelésem:Julcsi

Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))Kedves Domcsi!

Amikor egy Nő gyermeket hoz a világra -és ebbe beleértem a várandósság teljességét is-, a gyermekkel együtt megszületik az Anya...
Egy olyan minőséggé alakul, melyet maga sem ismert annak előtte. Ezt a ragyogást tudjuk, mi férfiak bálványozni, s ezt láthatta a húgod élettársa is... meg tudom érteni. Egy teljességet látott, amitől elragadtatott állapotában a Nőiességedet dicsérte, nyilván nem méltatlanul....
Mi férfi emberek nem ismerjük az életnek ezen dimenzióját, ám látjuk és örömötök átsugároz valamit...
Köszönjük Nektek, Hogy Vagytok És Általatok Valamicskét Tapasztalhatunk Ebből A Kiteljesedésből!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaÉn is szeretnék

hozzászólni ehhez a témához.

Én azt gondolom magamról, hogy a nőiességem minden percét megélem. Beleérve minden fájdalmával, küzdelmével, szépségével.
Igazából azt gondolom, hogy bár öregszem, idővel egyre inkább értem a nőiesség mivoltát. Ehhez hozzájárul a percről percre megélt idő, a báj, kedvesség, a csábító szemek (többek forrásából hallottam - hihi) és még sorolhatnám. De azt is gondolom, hogy a nőiesség megéléséhez számomra nagyon sokat hozzátettek a gyerekek. A hugom élettársa fogalmazott egyszer úgy - iszonyatos családi perpatvart keverve ezzel -, hogy minél több gyermeket szülök, annál szebb és nőiesebb vagyok. És én ezt is érzem. Bár szülni már nem szándékozom, de azt hiszem, hogy kibontotta a bennem lévő hernyó szép pillangó szárnyait.

Szóval én élvezem, hogy nő vagyok. Élvezem minden percét, mégha néha küzdelem is az élet.

Ercsike, köszönöm az írásodat. Bár még hivatalosan anya nem vagy - csakúgy)))))) - tudod, hogy mitől döglik a légy)))))):)

* Ül az ember egy szobában egy széken, az ajtó bezárva. De ha belép egy Nő, az ember megszűnik csak embernek lenni, és azonnal Férfi lesz. És éppen annyira lesz férfi, mint amennyire Nő volt az, aki belépett.

Karinthy Frigyes

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!:)

Hm, de jó is lenne találkozni egy NŐvel :)

http://agyszulemeny.blogspot.com