Világkörüli menet a békéért

Sziasztok:)

Talán közületek már olvasták már néhányan,gondoltam bemásolom.

"
Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentességért.

Úgy tűnik, ma adott a történelmi pillanat, hogy e kezdeményezés sikeresen fogja össze és közös cselekvésre hívjon mindenkit, aki érzi a szükségét egy mély és gyökeres változásnak. A jelenlegi aggasztó helyzetből az emberiség számára az egyetlen lehetséges kiút a háborúk befejezése, a nukleáris fegyverek felszámolása és az erőszak minden formájának elutasítása. Ezért egy egyértelmű és tiszta jelet kell küldenünk a világnak, hogy változást akarunk! E célok indítják útjára Világ Körüli Menetet, melyben te is aktívan részt vehetsz.

A 2009. október 2-án (Gandhi születésnapján, mely napot az ENSZ az Erőszakmentesség Világnapjává nyíltvánított), Új-Zélandról induló Menet 90 nap alatt járja be a hat kontinenst, és több mint száz országot és még több várost érintve, végül 2010. január 2-án az Andok csúcsai között, a 3000 m magasan elterülő Punta de Vacas-i Parkba érkezik meg.
nemzetközi oldal: http://worldwidemarch.org/en
európai oldal (ez már magyarul is): http://www.worldmarchforpeace.org/?lang=mag

Az emberiség fordulóponthoz érkezett: vagy a béke és nukleáris leszerelés irányába tart, vagy egy katasztrófa felé. Ebben az értelemben nem meglepő látni azt a hatalmas ideológiai, nemzeti, vallási, kulturális és nemzedéki sokszínűséget, mely már most is jellemzi ezt a kezdeményezést. Ha ez a tendencia folytatódik, a Menet egy olyan eseménnyé válhat, amely példa nélküli a világtörténelemben, és amely egy új fajta erőszakmentes tudatosság elterjedésének kezdetét jelentheti a bolygón.
video a Menetről: http://www.youtube.com/watch?v=vqZ0dnx_vf4

Az eddig csatlakozott neves személyiségek közé tartozik:
Desmond Tutu (Nobel-békedíjas érsek), Ian Gibson (író), Anna Belén (énekesnő), Alejandro Jodorowsky (író, filozófus, színész), Federico Mayor Zaragoza (UNESCO elnöke), Zubin Mehta (karmester), Jose Saramago (Nobel-díjas író), Noam Chomsky (nyelvész, filozófus), Miguel Rios (zenész), és Pedro Duque (asztronauta).

A Menet 2009. november 3-án érkezik Magyarországra. Elképzelésünk szerint ezen a napon, illetve már mostantól kezdve Magyarországon is számtalan megmozdulás, akció, rendezvény, kiállítás, tévéműsor, rádióműsor, felvonulás, koncert, flashmob, tüntetés, utcabál, fórum, előadás, beszélgetés stb. zajlik majd az erőszakmentesség és a béke jegyében.

Annak érdekében, hogy a Menet fontos és sürgős üzenete a lehető legszélesebb körben terjedhessen el, és hogy egy példa nélküli összefogás jöhessen létre, kérlek csatlakozz te is a Menethez, sőt legyél kezdeményezője annak magyarországi szakaszához kapcsolódó eseményeknek és kampányoknak. "

Forrás:A mennyei prófécia és éltető pozitivitás klub

Címkék: