Hogyan vegyünk rá valakit egy kis pozitív teremtésre, ha még nem érett meg benne az elhatározás?

Egyre több pozitív és jó érzés tölt el amikor ezen az oldalon járok... Bár nem túl régóta vagyok tag, inkább csak olvasgattam eddig , de MINDANNYIAN nagyon jó emberek akik itt vannak és írásaikból élmény tanulni és fejlődni. Erőt adnak és segítenek kitartani. Bár minden ember ilyen lenne, aki körül vesz az életben bennünket, sokkal jobb lenne minden.
Van sajnos egy olyan gondom, amin tudom nem elég, ha én változtatni szeretnék, a szóban forgó személynek kellene hatalmas lépést tennie, hogy bízzon és higgyen a teremtés erejében, de leginkább abban, hogy pusztán néhány pozitív gondolattal akár minden gondot megoldhat. A kívánságok határa a csillagos ég...pontosabban az Univerzum:)
A szóban forgó személy, az anyukám...Sajnos évek óta sikertelenségek sorozatát éli meg, ami nem könnyíti meg a pozitív gondolkozást. Első lépésként karácsonyra megkapta a nővéremtől a Secret című könyvet, de nem akar igazán... Nem hisz nekem, a nővéremnek, a nővérem vőlegényének és a vőlegény családjának sem... Pedig mind pozitív gondolatok szerint élünk, amennyire lehet.
Évek óta nem talál munkát, közben meghalt az anyukája és idegi alapon kapott egy gerincsérvet. Sorra jöttek a bajok, megműtötték, nem javult,kiújult a sérv, a sok idegeskedés és rendszertelen életmód miatt gondok vannak a gyomrával és most felfedeztek a pajzsmirigyében egy hatalmas(több, mint 4 cm-es) csomót.
Holnap és holnap után lesz két nagy vizsgálat...az egyik a szövettan...
Fél...retteg...A családjában szülők, nagyszülők, mindenki rákban halt meg. Persze akkor már rögtön bemagyarázza a hajlamot is és kombinál, hogy ha rákos, akkor szakít a barátjával akivel 14 éve vannak együtt, meg panaszkodik állandóan, hogy jaj így fáj, jaj úgy fáj... Elhiszem,hogy fáj meg sok ez így egyszerre neki, de csak egy kicsit ne koncentrálna erre. / Jó példa, hogy például ha a kiskutyámmal játszik, megszűnik a világ, vidám, nem látszik a félelem az arcán, sőt órákig játszanak együtt:):):) /
Szóval Ő cseppet sem pozitívan teremt :S
Másodlépésként amikor szóba jön a betegség, megpróbáljuk valami jóra terelni a gondolait amennyire lehet.
Harmadszor, rengeteget bízom rá a kiskutyámat, a kis drágám már majdnem jobban szereti Őt, mint engem:) Túlzottan elkényezteti a nagyanyja:):):) Persze ott mindent lehet, nem úgy mint otthon:)
Látom rajta, hogy olyankor feltöltődik és ha el is fárad, mert Őt éjszaka nem hagyja aludni a Justin, a fáradság is kellemes számára.
Szeretnék még többet segíteni neki abban, hogy jobban érezze magát és hagyja el a sok negatív gondolatát, de így nagyon nehéz, ha nincs meg benne az elhatározás.

Van valakinek tapasztalata, hogyan lehetne ilyen makacs embereket rávenni egy kis pozitív teremtésre???

Minden választ, hozzászólást előre is nagyon köszönök!
Puszi és Ölelés Nektek!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Reni Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
♥Megéri a végsőkig kitartani a Tiszta szeretet mellett! Akármi is legyen a vége...♥

CsatolmányMéret
user_8911025_1229677090959_box.jpeg39.52 KB

HozzászólásokDrága Zsuzsi

Köszönöm a szavaidat, nagyon jól esik olvasni őket. Édesapád miatt őszinte részvétem, és kívánom, hogy minden szeretted hosszú hosszú évekig éljen egészségesen. Rengeteget tehetünk értük, ha helyettük is próbálunk pozitívan gondolkozni.
Neked is szép napot!
Szeretettel:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Reni Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
♥Megéri a végsőkig kitartani a Tiszta szeretet mellett! Akármi is legyen a vége...♥:))

Kedves Rózsaszínfelhőcske!
Nagyon örülök hogy édesanyádnak negatív lett az eredménye!olvastam a múltkori írást,és nagyon átéreztem a helyzetedet,(a mi családunkban is volt ilyen édesapámmal.Sajnos Ő már nincs köztünk.)de hozzászólni nem tudtam...most olvasom a minek örülsz-ben a jó hírt!Őszintén örülök neki!
Szép napot mindenkinek!
Zsuzsi:):):)

Képzeljétek tegnap egész nap vizualizáltam, h ma anya boldogan hív fel és közli, hogy nincs baj:):):)
Erre ma felhívott, hogy mindkét vizsgálat negatív:) Szuper:) Köszönöm mindenkinek, köszönöm! Műteni ugyan kell, mert el kell távolítani a csomót, de az már semmiség:) A lényeg, hogy anya még sokáig lesz itt velem:):):)
Nagyon Boldog Vagyok!!!!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Reni Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
♥Megéri a végsőkig kitartani a Tiszta szeretet mellett! Akármi is legyen a vége...♥válasz

Lollipop, tudom, hogy nem lehet, a baj, hogy már nem élünk együtt, szóval lenne ideje magába nézni és eldönteni, hogy élni akar, ... hogy meg akar szabadulni ettől a sok nyavajától, de neki egyszerűbb, kényelmesebb negatívumokkal bombázni magát és a környezetét...Ettől egyre mélyebbre süllyed lelkiekben. És a rossz rosszat vonz...egyre rosszabbat... Tudod sajnos az anyukám tipikusan "még az ág is húz" ember. A legrosszabb szokás az biztos, ezért szeretném Őt jobb belátásra bírni minél előbb.

...Harszi és Ragyogás...
Köszönöm a szavaitokat, igyekezni fogok minden szeretetemmel, hogy Ő is rájöjjön, hogy ÉLNI JÓ:) Megpróbálok kicsit helyette is vizualizáni :)

Szeretettel:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Reni Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
♥Megéri a végsőkig kitartani a Tiszta szeretet mellett! Akármi is legyen a vége...♥Dräga Ragyogäs:-)

Köszönöm, hogy olvashatlak ees tanulhatok:-)))

Szeretettel ölellek
Tiszaviräg

"Go Jolly" - "Lépj vidáman előre!"
Sant Darshan SinghRózsaszínfelhőcskének...

Nem cél az, hogy rávegyünk bárkit-bármire.
A fáról is hiába szakítsuk le a szép nagy gyümölcsöt, nem érett még, nem zamatos, és nem azt adja nekünk, amire szervezetünknek szüksége van, mert fitonutriense csak a megérett gyümölcsnek van.
A nap teszi bele. Te vagy édesanyádnak a NAP-ja. Süsd őt szeretettedel, öleld körül. Hagyd, hogy élje, élhesse életét, úgy ahogy neki jó!

Mellette te erősítgetheted pozitív, gyógy mantráiddal, amit magadban Ő érte mondogatsz,
de ne feledd! fontos mindig hozzá tenned magadban, hogy:

Legyen meg az Ő akarata! Ámen.

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Ne vállalj felelősséget mások életéért....de

Rávenni valóban nem lehet. Mindenki a maga életéért felelős. Viszont a tudatos teremtéssel (vonzás törvényével) mégiscsak tudsz segíteni. Vizualizáld naponta többször a kívánt állapotot. Jelen esetben ,hogy anyukád befogadó állapotba kerül , hogy érdeklik ezek a dolgok, hogy érdeklődve és élvezettel hallgat téged, hogy napról napra jobban érzi magát....stb... képzeld el olyannak amilyennek látni szertnéd Őt. Ne add fel a gyakorlást, lehet hogy ha lassan is , de biztos vagyok benne, hogy változni fog a gondolkodása. És ne felejtsd el hogy ha Te sugárzol a boldogságtól, ha pozitívan érzel előbb -utóbb ráragad a jókedv, mert az bizony ragadós...:-) Sok sikert és kitartást, Anyukádnak jobbulást!Rávenni?!

Na azt nem lehet...
Türelem és kitartás...és amikor panaszkodik, meg sír, akkor kicsit magára hagyni.
Hadd érezze, hogy ez neki se jó, csak rossz szokás.
A barátnőmet sikeresen pozitív írányba fordítottam.
Néhányszor magára hagytam a bajaival...sokat változott :)))
Sokkal örömtelibb, és jó vele beszélgetni.
Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
http://www.youtube.com/watch?v=RaHgxfZZEm4&feature=related
lollipop