Álom

Ha van egy álma az embernek, de közben meg a szükség nagy úr, eléggé megoszthatja az embert a saját maga által generált körülmény. Egy hete itthon vagyok, mert a munkahelyemet elérte a nagy válság. Eldöntöttem, hogy elég, saját vállalkozást indítok. Igen ám, de akikkel ezt szívesen csinálnám, azok voltaképpen nem az én bioritmusomban élnek. Én pörögni szeretek és ha lehet minden nap. Ezt szoktam meg, ezt nevelte belém a fizikai munka a hétvégéken is. Most meg itt van egy mackó, akinek a vérkeringése is más, hogy olvas és olvas és olvas. Bevallom, szétdurran az agyam lassan, ráadásul már megint a torkommal vacakolok.
Leginkább az kezd nagyon feszélyezni, hogy egyetlen napom sem úgy alakult már három napja, ahogy azt akartam.
Hallod Deni?! Szedd össze magad medve koma!! Már meg is gyógyultál! És koncentrálni is sokkal jobban tudsz! Na! Ez az:) Na először is befejezed a könyvedet. Szépen! És nem csinálsz mást, most csak ez a feladatod jó? Majd utána aggódsz, ha még tudsz, ha még akarsz.
De nem én mondtam fel, hanem nincs munka! Én vártam volna még a könyv befejezésével!
Tudom Deni. Nyolcvan éves korodig biztosan, ha rajtad múlna, mert akkor már jaj nagyon nagyon ... De neked semmi másra nincs szükséged pedig, sőt, minden problémád abból adódik, hogy húzod a dolgot. Csináld most. Vagy ne csináld soha. De ne siránkozz a halálos ágyadon majd nekem...

Te félsz valamitől nem? Ugye? Kivele!
Hát... hogy nem vagyok elég jó...
Hát élj abban, amiben elég jó vagy.

Na? Félsz még valamitől?
Hát.. hogy nem vagyok elég szép...
Látod mi van a kezemben?
Sár.
Meg még?
Egy kis pici mócsing a sár közepén.
Az nem mócsing, hanem egy mag. Szép?
Hát így sarasan...
De sár nélkül nem hajtana ki ez a mag sem, mint ahogy egy sem.
És mi lesz belőle ha majd kihajt?
:)

Címkék:

HozzászólásokDeni:)

Pont erre gondoltam, hogy toväbb add:)
,amit Te mär tudsz:))))))))))))))))De aranyosak vagyok TI ketten, Mama és Bocsa!:)))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryMami:)

Most

S lám a magocska szikje szavaidban megpihen te jó kertész:)Tiszavirág:)

Most

Gondolj csak bele, ebben a pillanatban is szatszangon vagyok :)Drága Denibocs!

Az a sáros magocska csodálatos dolgot hordoz magában. Az élet lüktet benne!
És ha kihajt, akkor erős lesz, és állja majd az esőt a szelet, a forró napsütést, és a jeget is, mert tudja, hogy képes rá! Apró magvakat terem, és a szélre bízza, hogy szórja szét őket a sárban, és azok is ugyanolyan bátrak, erősek és elszántak lesznek mint Ő.
Szeretettel: Juditmama

"CSak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Deni:)

Rajinder Mester magyarorszägi lätogatäsa(2007) oota sajnos een se järok Debrecenben Satsangra:(
,de azt biztosan tudom, hogy joot tenne a Satsangnak a jelenleeted ees hozzäszooläsaid:))))
ennyi:-)))

Szeretettel;
TiszavirägÉdes Deni! Ezt olyan gyönyörűen le írtad, hogy

a lelkem szinte beleremegett. A gyermekeid és feleséged szeretete sugárzik minden betű mögött. Írjál, írjál és vidd, adasd ki, mert ez gyönyörű!!!!!
Én is azt érzem, hogy olyan dolgokra van időm, amikre egyébként nem volt és ebből ragyogóan tudok töltekezni! Csak háát, ugye? Ebből nem lehet megélni. Nekem a végkielégítésemből még csak-csak futja egy évig is, de Neked kell hogy legyen megoldás Drágám! Az a kedves család ott körülötted, az életed! Nagyon szurkolok Neked! És köszönöm a gyönyörű gondolatmenetedet.
Gyönyörű estét kívánok Nektek!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery:):)

Most

Ery)

Éppen azzal kényeztetem Denit, hogy csodálatos mosolyt engedek az arcára:) Az imént érkeztem haza az iskolából, a két mesteremet kísértem haza. Ahogyan ott álltam és vártam a többi szülő között, érezni kezdtem mindegyikben azt a csodálatos tisztaságot, azt a megnevezhetetlent. Sorban villantak be a képek, ahogy mind-mind Buddha mosolyával áll ott mellettem és várja a kis Buddhákat. És jött az első kis Buddha és néztem a mosolyt és igen. Ott volt benne az a csodálatos csend. Minden mozdulata tökéletes volt, a gyermek mosolya tökéletes volt. Szemtanúja voltam a csendnek mások által, spontán. És jött a következő gyermek fülig mosollyal az orcáján kezét az anyukája felé nyújtva, mint a megtestesülése a feltüzelt örömnek. És jött az én kis mesterem is cicafüles hófehér sapiban, és a nyitott szájú mosolyában már vette is le táskáját, hogy átadja tanítványának, aki most a hordára éppen.

Most a feleségem mellett ülök és írok neked. Ő varr. Az ujjait figyelem hogy mennyire összhangban vannak. Mint tíz kis édes testvérke akik játszanak. Mint tíz műkorcsolyázó a jégpályán. Egy kis lámpa világítja meg a varrógépen a kicsiny munkaterületet. A színpadot, ahol előadja a kéz a mai játékát. Az asztal rezeg, s ettől a kancsóban a víz úgy rezeg, mintha nagy tapssal biztatná a fellépőket.
S lám az én kezem. A két hüvelykem szinte mindig ugyan abban a szögben van. Úgy tartom a kézfejemet, mintha zongoráznék. A bőrömön még látom a fizikai munka nyomait bőven. Száraz érdes ujjak. Mégis, mintha mindig is csak a billentyűn serénykedtek volna, hogy tolmácsolják gondolataimat, érzéseimet. Sóhajtok...:)

Most

Anikó:)

Deni, a mackó, a vicces, a csipkelődő, a melletted kiálló, a békekaravánt szervező, a békekaravánt nem szervező, a békekaravánt megint szervező... ez mind én vagyok. És egyik sem. Ez mind múlt. Azt tudom, hogy most itt vagyok. és neked írok. Azt tudom, hogy a forrást érintve írok neked. Azt tudom, hogy töltött káposzta illat van itt a konyhában. Azt tudom, hogy duruzsol a mosógép. Azt tudom, hogy szeretetet érzek a benned lévő ugyan olyan csodás forrás iránt, mint ami bennem van. Azt tudom, hogy szeretnék így maradni. Most tudok figyelni. Most tudok valamit, amit el engedek. Éhes vagyok. Már rotyog...:)

Most

Julcsi:)

Az, hogy egy ország a teljes összeomlás szélén áll-e, az nem a végzet akaratától függ, hanem a lakosok az igen fontos tényező ebben, és legfőképpen a nép vezetője. Ha hazánkra gondolok, akkor azt látom, hogy nincs vezető. A demokrácia nagy vívmánya, hogy szabad akaratból lehet káosz. És ma ez van. (És nem csak hazánkban) Akkor, amikor a nép felemeli az okosokat, ott hiány és káosz lesz. Ha nem dicsőítik az okosakat, a nép közt rend és béke fakad. Ha nem kell az arany, a kincs, akkor nép kirablása sincs. Ha nem a jövő és múlt uralkodik, ha nem a vágy uralkodik, a nép szíve megnyughatik. Ha a nép szívét kiüríti, vágyait elengedi, az okosak veszteg maradnak. A nem sürgés ez, a tudatosság ez és rend és békesség lesz. A bölcs gyengíti a sóvárgást és a gyomrát teletölti.
Lao ce a bizonyítéka annak, hogy még több ezer év múltán sem történik más, ha nem lépsz be az időtlenségbe, a természeted kondícionálatlan lényegébe, a forrásodba, mely most ebben a pillanatban is ott van, csak meg akarod érteni, a megérthetetlent.
Azt hisszük, hogy valami nagy dolog a forrásban élni, valami elérhetetlen, mert megérthetetlen. Mi mindent meg akarunk érteni, Na ezt kell elengedni és máris a forrásban találjuk magunkat. Mint most én:) .............. Az előbb is. Mint most te, ahogy befejezed az olvasást mindjárt, és elengedsz minden gondolatodat.:)

Most

Ágica:)

Igen. Ha nem élek a jelenben és bánkódom a múlt miatt, akkor a jövő felé fordulok, egy új reményt generálok, ami még szebb és még biztonságosabb. Tervezni kezdek már másképpen és bevonzom a még jobbat. Így a múltból és a most érzett fájdalomból átlépek a jövőbe, ami egy megoldás arra, hogy jobban érezzem magam, egy vigasz, ami végső soron hasonlóan feszültségben tart, egy izgalmi állapotban, hogy na sikerül-e. Ez maga a vonzás törvénye, hogy elképzeled a jövőt ami már most van. Egy olyan önbeteljesítő módszer ez, ami a múltból táplálkozik és elhiteti az emberrel, hogy ez a jelen. Egy olyan tünetmentesítő forma ez, amely az ego-t hízlalja végső soron. A jelenben élni nem azt jelenti, hogy a jövő reménye átragyogja az orcámat. Mert az a következő pillanatban hamar el is illanhat, mint azt már valamennyien tapasztaltuk is. Hiten alapul, és a hit egy olyan viselkedési forma, egy olyan meditáció, amely csak tovább odázza a saját emberi lényeg felismerését. Azok az emberek, akik a hitük által megvilágosodtak, mind a jelenben él. És ha megkérdezed őket, egybehangzóan azt fogják mondani, hogy azóta van vele az Isten, amióta elengedte. (Segíts magadon, és az Isten is megsegít) Egy olyan megnyugvást találtak, amire azt mondják: Isten vele van. És Isten tényleg velük van. És ha megütsz egy ilyen embert, akkor az leporolja magát, és étellel kínál.
Hit és hit között akkora a különbség, mint Jézus és Barabás között. Mind a kettőnek nagyon erős volt a hite. És mind a kettő erősen a hite szerint is élt és cselekedett. Hit és hit között akkora a különbség, mint két pap között. A mi kertünkben is él több pap. És az egyik pap tudom, hogy számla nélkül temet el embereket, de a díjat kéri, megszabja az árat. Ugyanakkor egy másik tiszteletes elhagyta az egyházat, és pont az Írás miatt, ő úgy érezte, hogy az Istennel így kiteljesedettebben tud élni. És sokat beszélgettem vele, és nyilvánvaló volt.

Amint a példákat is látod, hit és hit között óriási a különbség. Ha elfogadjuk a tanítást, hogy Isten mindent áthat, akkor végső soron megérthetjük, hogy nem is kérdés az, hogy létezik-e Isten. Sokkal inkább kérdés az, hogy mit hiszel ennek fényében. Például ha azt, hogy a sátán létezik és ő az igazi úr, akkor könnyen egy Barabássá lehet akár egy pap is, mint azt tudjuk, hogy bizony volt tömeggyilkos papról szóló hír már a hírek között.
Sem Barabásért, sem a tömeggyilkos papért, nem az Isten a felelős. Egyet értesz?
Tehát Teréz anyáért sem az Isten a felelős. Hiszen mindenki szabad akaratot kapott, egy olyan képlékeny életet, amit olyanná tehetsz, amilyenné csak akarsz. És ahhoz semmi, de semmi köze Istennek. Nekünk élő embereknek van hozzá köze és őseinknek is persze, de a jelen élők élnek végső soron együtt. Éppen ezért én elküldeném pihenni Istent. Van mit kipihennie, ha azt a több milliárd esztelen gyilkosságra, az ő nevében dúló háborúra gondolok. Elküldöm Istent pihenni, hogy megmutassam az Istennek, hogy nem volt hiábavaló az ő műve, az én megteremtésem. Elküldöm Istent pihenni, és közben nem fondorlatoskodom abban, hogy majd megsegít akkor, ha már magamat megsegítettem. Majd Isten dönt arról, hogy mikor segít meg és kit. Ez teljesen az ő dolga. Fordulj inkább magad felé, és fedezd fel azt a csodát magadban, ami a te igazi valód és nem egy tanult viselkedés.
Mert ha én Istennek szentelném az életemet, úgy kezdeném, hogy nem minősíteném a többi teremtményét.

Végső soron a múltban és a jövőben élünk, és ameddig ez így marad, addig lesz háború is, és lesz undok kolléga is. Lesz éhen halt csecsemő, és lesz Dagobert bácsi is.
Nem csak a múltat kell elengedni, hanem a jövőt is. És boldogok lesznek a szegények.

A jó hír az, hogy már nagyon sokan tudjuk, hogy mi a tudatosság és mik azok az irányok, melyek rámutatnak valódi forrásunkra. És még jobb hír az, hogy a gyakorlatban is megvalósítjuk, mert egyre nagyobb az a fény, ami tényleg mi vagyunk, mindenféle gondolatok nélkül.

Köszönöm Ágica:):)

:):)

Most

Tiszavirág:)

Semmi más dolgom nincs, csak belépni a jelenbe és ott maradni:) Meditációvá tennem minden mozdulatomat, a legapróbb rezdülésemet is. 2001-ben már sikerült. De akkor nem volt mellettem egy olyan kitűnő társ, mint a feleségem. Nem volt olyan közvetlen mesterem mint ma a két gyermekem. Mindenképpen meglátogatlak titeket egyszer a szatszangon, de mint észrevetted nem járok közétek. Nem azért, mert ott bármivel is nem értenék egyet. Ellenkezőleg. Csodálatosan tiszta a forrásotok. Azért nem járok közétek, mert úgy akarom elérni a megvilágosodást, hogy azt nem egy vallásik közösségben tettem. Én mindig is arra vágytam, hogy azokhoz szóljak, akik kételkednek, vagy egyáltalán nem hisznek Istenben. És azért, mert közülük való vagyok. Isten nélkül élek jelen pillanatban. Teszem ezt azért, mert ilyen neveltetést kaptam. Kölyök koromban pedig a harc útját választottam, a harcművészetekben akartam jártas lenni. Húsz évesen kezdődött el bennem megmutatkozni a csend virága, a Tao te king hatására.

Tudásom nem professzori, mégis úgy érzem, hogy az amit tudok ha végre a gyakorlatban is kinyilatkozik, elérem azt, hogy megvilágosodjak. A megvilágosodás az, amikor a jelenben vagyok, és az elmém én irányítom és nem az elmém irányít engem. Túl minden önértékelésen, olyan tudatosság, amely időt nem ismer.
És adja a Nap, hogy sikerüljön, mert ha így lesz, akkor én leszek a következő bizonyság, hogy a megvilágosodás nem kiváltság, hanem alapvető emberi természet.

Soha nem akarnám elpusztítani a Denit. Deni csodálatos ember, főleg ha ki van pihenve. Főleg, ha sikerül neki az, amit akart. De éppen ezért kell a saját forrásomba helyeznem a tudatomat, hogy Deni minden körülmények között csodálatos maradhasson, ne feltételekhez szabva.

És tömérdek mondanivalóm van még, elsősorban magamhoz. Magammal készülök végre leülni és addig fel nem állni, míg meg nem beszéltünk mindent. Addig fel nem állni, amíg engem, Denit végre át nem hatja az ibolyaláng, a fény, az a megnevezhetetlen legelső ismerős.Deni:)

Üzenet a "Tävolbol"...-)
(Csütörtökön Satsang)
A közös meditäcioo mindig segit:-)
Most mäs nem jutott eszembe:(

Szeretettel
TiszavirägDeni...

Nálunk bevált: ha arra gondolsz , hogy valami végetér.., mindig jön egy új, jobb lehetőség....ÁgicaDrága csicseriborsó!

Üdv a klubban! :))
A körülményekkel én is bajban vagyok... hiszen felelős vagyok a családomért! Szorít az a fránya anyagi! :)
Valahogy a meló,az a bejelentett fajta mégsem jön össze!
Talán azért,hogy most már én is az álmaimra figyeljek,és olyan munkát találjak,ami "julcsis"!
Én is félek drága tükröm! Én is tele vagyok bizonytalansággal,mi van ha mégsem vagyok elég jó!
Talán betokosodott az a magocska a munkás évek alatt...
dehát.... Szerencse fel!!!!
Itt a megmérettetés ideje! Izgi! :)
Ölelésem:Julcsi
Szeresd magad,hogy mások is szerethessenek! :))-:))))

Most. Épp most olvastam egy receptet, csicseriborsós pita, amit gondoltam, hogy megcsinálok.
Én nagyon szeretem a csicseriborsót.
És látod, milyen érdekes is vagyunk, mi emberek?!
Ha elültetünk valamit, akkor arról gondoskodunk, ápolgatjuk, öntözzük, szeretjük, amíg ki nem nő.
A saját magunk szeretgetését nem tartjuk ennyire evidensnek, pedig akkor jönnek ám az igazi szép dolgok elő, ha
szeretve vagyunk önmagunk által is. De hát Neked magyarázzam MESTER! Fel a fejjel és hagyd most már a csicseriborsót
kényeztesd magadat....akár olvasással, akár írással, akár bármi mással. Szép napot Denikém!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery:)

Most

Most éppen csicseriborsó vagyok :D

Köszönöm Ery:)Szerintem magából Deniből

Szerintem magából Deniből lett a mackó,ha jól értem....Drága Deni!

Sokan vagyunk most hasonló helyzetben, én is!
Egy dolog jutott eszembe a blogod olvasása közben.
Biztos, hogy ezt a munkát csak csoportban tudjátok végezni?
És ha csak TE egyedül kiváltanád a vállalkozói igazolványt?
Az írásaiddal biztosan hamarosan meg fogod találni azt a réteget, akiket megérint, de írd le Denikém, vagy mondd ki,
hogy meggyógyulhasson a torkod!!!! .....és közben olvass és olvass és olvass..., hisz a magad ura leszel/vagy és
akkor olvass, amikor csak kedved tartja.
És a kis mag? Mi lesz belőle? Hááát, ez a csoda! Megfelelő körülmények között a lehető leggyönyörűbb, legcsodálatosabb
növény, a saját fajtájának dísze. Teremtsd meg Magadnak TE is ezeket a körülményeket....légyszi....kérlek....Magadért!
Szeretlek!(())S2(())

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery