A MOST hatalma (Ekhart Tolle)

Eckhart TolleItt és Most
Akárhol is vagy, légy ott teljesen.
Feszült vagy? Annyira lefoglal a jövő elérése, hogy a jelen csupán az odajutás eszközévé redukálódik?
A feszültséget az okozza, hogy itt vagy, de ott szeretnél lenni,a jelenben vagy, de a jövőbe kívánkozol.
Ez egy olyan hasadás, ami belül szétszakít.
Leköti figyelmedet nagy részét a múlt? Gyakran beszélsz-e és gondolsz-e rá, akár pozitívan, akár negatívan?
Azokra a nagy dolgokra, amelyeket elértél, kalandjaidra és élményeidre, illetve az "áldozattörténeteidre", azokra a rettenetes dolgokra, amiket veled tettek meg, vagy amiket talán te követtél el másokkal szemben?
Gondolataid bűntudatot, büszkeséget, neheztelést, haragot, megbánást vagy önsajnálatot szülnek?
Ez esetben nem csupán a hamis éntudatod erősíted meg, a múltat halmozod föl pszihédben.
Minden pillanatban halj meg a múlt számára.
Nincs rá szükséged. Csak akkor utalj rá, ha az a jelen szempontjából múlhatatlanul szükséges!
Érezd ennek a pillanatnak az erejét és a Lét teljességét !
Érezd a jelenlétedet!
Aggódsz? Sok "mi lenne, ha"gondolat motoszkál a fejedben?
Akkor azonosultál az elméddel, amely a képzelt, jővőbeli helyzetbe vetíti ki magát, és félelmet hoz létre.
Képtelenség az ilyen helyzettel megbirkózni, mert nem is létezik.
Az csupán mentális káprázat!
Egyszerűen fölhagysz az aggódással, ha méltányolod a pillanatot.
Ébredj légzésed tudatára. Érezd , ahogy a levegő be- és ki áramlik.
Érezd a belső energiameződet!
A való életben, mindig csak a jelen pillanattal kell foglalkoznod, azzal kell megbirkóznod, és nem az elme képzelt kivetítéseivel.
Kérdezd meg magadtól, milyen "problémád" van a jelen pillanatban!
Nem jövőre, nem holnap vagy öt perc múlva, hanem most. Mi baj a jelen pillanattal?

A Most-tal mindig megtudsz birkózni, a jövővel azonban sohasem.
Nincs is szükség rá.
A válasz, az erő, a megfelelő tett, vagy az az erőforrás rendelkezésedre fog állni, amikor szükséged lesz rá.
Nem előbb és nem később !

Szeretettel: Ágica

HozzászólásokDrága

Drága Zsul!

:-))))))))))))))))

Bekukkantok hozzád :-)

Ölellek,

MoncsiDrága Moncsi!

Tetszett amit írtál.:) Ha akarsz még Tollétól itt az oldalon olvasni, igaz másik művéből, akkor nézz be az én blogomba a naplók között, és meg fogod látni.:)Drága Annaaniko :)

Vajon hogyan képzeled el? Hogy van egy munka valahol és azt szivesen csinálnád, vagy Te magad vagy a látomásban, mikor azt a munkát végzed szeretettel és határtalan örömmel. Mert ha az előbbi, akkor mindig távol lesz tőled, hiszen a távolba helyezed a valóságodban. Ha pedig azt képzeled el, hogy Te valami olyan munkát végzel, amiben örömed és boldogságod van, akkor azt hozod be a jelenedbe.
Én már régen nem munkát vizualizálok magamnak, hanem JÓLÉTet. Eleget dolgoztam már :))))) "Munka" nélkül is lehet jólétben élni. Természetesen amikor megélem ezt az állapotot, akkor is szívesen fogok tevékenykedni a köz javára, de ez már nem munka, hanem egyszerűen csak egy olyan tevékenység, amit szívből és örömből teszek.
Persze addig még dolgozok a jelenlegi valóságomban, viszont érzem, hogy már itt van a vágyott állapot :) Mert megérdemlem :)))
A Titok film is azt összegzi számomra, mint az utsó jelenet: ÉREZD JÓL MAGAD :)
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Segitsetek Titkok tudói!Ha

Segitsetek Titkok tudói!Ha munkát keresek akkaor el kell képzelnem, hogy milyen munkát szeretnék!Amikor arra gondolok, hogy mit szereretnék és elképzelem, nem jön be.Olyan mintha valami megakadályozna.KöszönömDräga Ägica!

Ez az egyetlen magyar nyelvü köny amit kihoztam:)

Keet eevel ezelött ajänlottäk, de olyan fejfäjäst kaptam tölle, hogy "sarokba" dobtam:)

Most meg a "bibliäm".:-)))))

Ugy gondolom, hogy a spiritualitäs alapja:-)))) (äää-ja ees omegä-ja)

Mindenkinek joo gyakorläst kivänok:-))

Szeretettel;
TiszavirägMindnyájatok...

hozzászólását köszönöm ! Szeretettel :ÁgicaDrága Ágica! Most

Drága Ágica!

Most rájöttem, hogy Tolle-t hiába olvasom angolul... Erre magyarul van szükségem :-)
Nagyon köszönöm! Most (is) :-)

Ölellek:

Moncsi

"Az álmom az enyém, és létezik...".MészyG:)

Most

A lényeged ott van az idéző jelek között:) Nevetés, megértés, szeretet. Fejet hajtok előtted:)Jó tanács

saját tapasztalatom h 'ne akarj önmagad lenni" és ne keresd önmagad! te önmagad vagy és csak természetesen kell viselkedned ehhez...Most légy önmagad mert ha keresel és önmagad akarsz lenni megeshet h észreveszed h ez nem is én vagyok...saját tapasztalat és úgy éreztem ezt el kellett mondanom. légy természetes és boldog és egyben önmagad is leszel ;)

"Mi dolgunk a világon? A nevetés, a megértés és a szeretet"Deni :)

...pontosítok: Te már ezt időtlen-idők óta elérted... :)))

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Diamyne:)

Most

A szeretet időtlen :)Deni :)

szerintem már rég el is érted... :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Diamyne:)

Most

Voltaképpen bevonzottam. Meg kérdeztem magamtól, hogy mit is szeretnél akkor mackó? Mi is az, amit a legjobban szeretnél? És azt feletem, hogy a jelenben akarok tudatos lényként élni időtlenül. A jelen nagy jelenlegi élő megvilágosodott mestere az Tolle mester. Megszeretem tőle mindent, amit csak tudtam. Felénél sem járok, és már óriási változáson megyek keresztül. Tolle mester elmondja, hogy könnyebb úgy a jelenben lenni, ha a körülmények is kedvezőbbek. A családom nélkül sokkal nehezebb lenne a dolgom. A feleségem is úgymond spirituális. Az első beszélgetésünkkor ez már ki is derült anno. Mára a kapcsolatunk ott tart, hogy naponta beszélgetünk bátran a meglátásainkról, a legnagyobb tiszteletben. Ez nagyon nagy segítség. Mégis azt mondom, hogy legyen az ember élete bármilyen körülmények között is, a jelen ott van vele. És erre tudatosnak lenni a legszörnyűbb percekben is az Tolle mester szerint a megvilágosodás.
Nem megvilágosodni akarok, hanem elérni azt az alapvető emberi tulajdonságomat, ami eredendően a természetem. :)véletlenül

Véletlenül február 14-én vettem meg a könyvet, és úgy terveztem, hogy szép lassan a Beszélgetések Istennel sorozat elolvasása után ezt is elolvasom. Ekchart Tolle "bácsitól" már olvastam ugye az Új Földet és ott vannak fejezetek, amelyek kitérnek erre a jelenségre.Még annyi kedves Deni...

... hogy a "Most"-ról elsőre Te jutottál eszembe...:) ahogy nézem hozzászólásaidat, mind ezzel a szócskával kezdődik, s ezért Te is, a neved is így rögződött bennem... :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Ágica:)

Most

Nagyon örülök, hogy felraktad ezt. A fő csapás amin járok, az Tolle mester iránymutatásai. ... csodálatos...Kedves Ágica

a múlt pedig túl távol van már, a jövő túl messze van még a mosthoz képest, tettekkel elérhetetlen egyetlen nagy lépésben... ezért a "most" kis lépéseivel kell közelítenünk... a "most" betakarja a múltat és felfedi a jövőt... így igaz. :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."