Az idő és a teremtés folyamata

Ez a bejegyzés azért jött létre, hogy rávilágítson a teremtés folyamatára, hogy így könnyebben megértsük, és alkalmazzuk azt életünkben.
Ehez Ekchart Tolle: A most hatalma c. könyvének egyik részletét hívom segítségül. Remélem mindenki számára hasznos megvilágítást tud hozni ez a részlet.
"A jövő általában a múlt másolata. Felszínes változások lehetségesek ugyan, de valódi átalakulás ritkán történik, és az is attól függ, vajon képes vagy e eléggé jelen lenni ahhoz, hogy a MOST erejehéz hozzáférve föloldjad a múltat. Amit jövőként észlelsz, az jelenlegi tudatállapotod szerves része.
Ha elméd a múlt valamely nehéz terhét hordozza, akkor ugyanabból fogsz többet megtapasztalni. A múlt a jelen hiányán keresztül állandósítja önmagát. A jövőt valójában tudatod pillanatnyi minősége alakítja, s azt természetesen kizárólag MOSTKÉNT élheted meg.
Ha a jövőt tudatod jelenlegi minősége határozza meg, akkor vajon mi határozza meg tudatod minőségét? Jelenléted mértéke. Az egyetlen hely tehát, ahol valódi átalakulás jöhet létre, és ahol a múlt feloldódhat, az a MOST, a jelen."

HozzászólásokKedves Kata!

Van egy ötletem! Akkor ne ezt magyarázd el neki, hanem egy ezzel kapcsolatos dolgot:
pl. magyarázd el neki, hogy mennyire fontos az, hogy Ő milyen hangulatban kezd hozzá a napnak, vagy az adott eseménynek! Hozz fel hozzá példákat, mutass rá, hogy mennyire fontos az Ő RÉSZE az élet minden pillanatában. Ha "csak" erre rávilágítasz, már ez is megindíthat benne valamit, aminek a hatására végülis ugyanazt éred el, mintha az általad idézett gondolati módszerrel próbálkoznál. Mert ugye a lényeg mi is? Az, hogy ne legyen negatív, ne jojózzon folyton a negatív dolgokon, hanem mindíg az élet örömének frissességével álljon neki egy adott pillanat átélésének. S mint mindent, ezt sem kell erőltetni, pl. én sem mindíg használom ezt a frissességet, de emiatt nem is vagyok depressziós.:D
A fotón a párod meg te? Mondjuk ez hülye kérdés, de attól még megkérdezem.:)"Ha elméd a múlt valamely

"Ha elméd a múlt valamely nehéz terhét hordozza, akkor ugyanabból fogsz többet megtapasztalni."
Ezt kéne az én szerelmemnek elmagyarázni...... bár sajnos nem hisz ebben....:S