Reális túlvilági élet? Lehetséges nemsokára.

A halál utáni túlvilági élet nem misztikum, hanem nagyon is lehetséges. Persze át kell gondolni, hogy mitől is él tovább valaki. A testünket, gondolatainkat és az érzelmeinket is le lehet másolni?

http://vallaskritika.virtus.hu/user_gfx/20060402/tn_aid825_2006040210523...
http://vallaskritika.virtus.hu/user_gfx/20081124/tn_aid825_2008112412350...
A képeken egy-egy élethű mű emberi test látható.

Kb. két éve a következő kérdést kaptam, amire a következőt válaszoltam: Az írtad a Wikipédián, hogy szerinted egy számítógép is létrehozhat egy vallást. Továbbá, hogy a pédox tagok számára is lehetséges a túlvilági élet. Ezt hogyan is képzeled?

- A számítógép, mint önálló gondolkodó "személy" csak idő kérdése. Magában a p-dox vallásban is úgy képzeljük el a legreálisabban egy egyén túlélését a fizikai halál után, hogy a gondolatvilágát és érzelemvilágét egy adott időpontban le lehetne tölteni egy számítógépbe. Tehát az egyénnel, attól a pillanattól, igaz más úton tovább lehet beszélgetni, vitázni stb... Ha egy gépesített, vagy egy biológiailag előállított testbe fel lehet tölteni az egyén programját, akkor az új érzékelések, mozgás is újra adott. Akár a fizika szex is. Nézd csak meg az alul megadott linken, hogy már milyen élethű gumibabák vannak. Tehát az űrkutatás által már adott egy emberi bőrszerű anyag, adottak a mű izmok, amely egy olyan kötegszerű anyag, amely áram hatására összehúzódik, adott a műszem, adott a beszédfelismerés, adott a beszéd, adott az alakfelismerés. Az IBM fejleszti az emberi agy szintjén gondolkozó számítógépét. A mű ember már csak néhány év kérdése.

Címkék:

HozzászólásokEmber a nick név mögött

A fenti címet loptam, de csak azért, mert én azt is simán el tudom képzelni, hogy egy szellem áll valamelyik nick név mögött, s éppen úgy írogat, mintha élne. A virtuális világban néha lényegtelen a test. :)A számítógép, mint önálló gondolkodó "személy" csak idő kérdése

Nekem Secret is roppant gyanús, mert élő emberhez hasonló reakciókat produkál néha.
( ... vagy csak ügyes a programozója?) :DÉlet a halál után :)

Láttam már olyan fantasztikus filmet, amelyben a központi számítógép átvette az irányítást, és üldözte az embereket.

A komputer a szó szoros értelmében dühöngött. Ajtókat zárt be, lifteket állított meg, ... és kamerákon keresztül figyelt mindenkit, ezért lehetetlen volt előle eltűnni, elbújni!

Persze az csak film volt, egy írói fantázia szüleménye.
Abban viszont hiszek, hogy a számítógép alkalmas arra, hogy a túlvilágról üzeneteket közvetítsen!

Sőt!

Bizonyos szélsőséges estekben azt is el tudom képzelni, hogy egy halottnak a lelke beköltözik a számítógépbe. :))Lélek nélkül - lehetetlen

" ... már adott egy emberi bőrszerű anyag, adottak a mű izmok, amely egy olyan kötegszerű anyag, amely áram hatására összehúzódik, adott a műszem, adott a beszédfelismerés, adott a beszéd, adott az alakfelismerés. A mű ember már csak néhány év kérdése.".

Vajon a műember (robot) meg tud-e remegni egy pillantástól, egy kézfogástól? Tud-e újabb élettapasztalatokat gyűjteni, ... vagy megreked azon a szinten, amelyben halála pillanatában volt?

Ha sikerült is a gondolatvilágát és érzelemvilágét egy adott időpontban letölteni egy számítógépre, azok hogyan bővülnek, színesednek tovább?

Lélek nélkül mindez lehetetlen, ... szerintem.Akkor most mi is az ÉLET?

Kedves Milliomos! Az élet több minden mellett a reprodukáló, azaz szaporodó képességet jelent. Csak hát az ilyen mű emberek is képesek lehetnek már összerakni másik mű embert, tehát szaporodhatnak.

Már most van számos teszt, amikor valaki egy számítógéppel levelez és nem valós emberrel, meg tudja-e különböztetni. Egyre inkább nem, egyre inkább összekeverik az ilyen számítógépes program cseteket valós emberekkel.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Egy érdekes gondolat

Ilyeneken már agyaltam én is.

Van egy teljesen élethű műbabánk. Belepakoljuk az adott ember gondolatait, világnézetét, teljesen mindegy mi módon.

Elvileg ha leülsz beszélgetni az eredeti emberrel, és utána a géppel, mindkettőnek ugyanúgy kell(ene) viselkednie. Ugye jól gondolom?

Ilyenkor vetném fel a kérdést. Mutass rá arra, amelyik szerinted az IGAZI ÉLŐ ember.
Ha kinézetre és gondolkodásra is ugyanúgy viselkednek, akkor nem fogod tudni megkülönböztetni őket.

Ha nem tudod megkülönböztetni őket, akkor a legkézenfekvőbb magyarázat az, hogy ugyanolyanok mindketten. Ha ugyanolyanok, akkor mindkettő él. Vagy egyik sem.

Pusztán a hús miatt nem hívhatsz élőnek semmit, hiszen a rántotthús sem él.

Akkor most mi is az ÉLET?