Se lovag, se vasparipa!

vasparipaA napjaim központi témája mostanában mi más, mint a csodás-napos-vidámulós-szeles-szeszélyes-szerelmes-mosolygós-zöldülős Tavasz, így folyton ilyen témákba botlom :D

Ilyen ez a mocis topik is itt az oldalon, ami nagyon megnevettetett, mert a lelkes motortulajdonosok és -megszállottak tervezgetése eszembe juttatta első kétkerekű élményemet..

Úgy 16 éves lehettem -talpraesett, nyitott fiatal leányka :))- mikor észrevettem az udvaron táltos kecsességgel árválkodó, napfényben pompázó királykék ...

..Babettát..
:D
Az öcsém már vígan azzal fuvarozta magát fel-le a dombok között, ha apa szalajtotta valamiért -mondom, ilyen nincs, hogy ő így szakít vele, én meg még ki se próbáltam, miközben lehet, hogy őstehetség vagyok.. (sose tudni,ugye :D )
Hát kiderült, mennyire..

Az udvarunk nyomtatott 'J' alakú, melynek én -rendkívüli koordinációs érzékkel- alsó, kunkorodó részéből startoltam akkora lendülettel, hogy magam is meglepődtem. Olyannyira, hogy a jobbos kanyart semmibe véve, holmi 'jöttment rossikat' megszégyenítő fordulatszámmal, bátorsággal, gyorsulással és körülbelül 2,23 mp-es futamidővel landoltam a szomszéd Valika néni kissé amúgy is megviselt deszkakerítésébe..

Gondoltam is, hogy erről ennyit; de a barátom -aki épp akkor érkezett, és az öcsémmel együtt remekül mulatott a fiatal versenyzőn- azt mondta, nem engedheti, hogy ez legyen az utolsó 'motoros' emlékem, mert soha nem ülök többé motorra :)
Úgyhogy rávett, hogy egy piros, csatt nélküli bukósisakban /még valószínűleg a boldog békeidőkből/ az udvarunk lejtős, de legalább egyenes szakaszán alapsebességgel leguruljak :D

--
Szóval mindössze ennyi az eddigi motoros pályafutásom :)
Azóta nem volt szerencsém kipróbálni, pedig sokan áradoznak valami 'száguldásérzésről' meg 'szabadságélményről', sőt még meditációról is..
El is tudom képzelni.. A sebesség, a szél, az erők alattam és körülöttem; érezni, ahogy a csuklóm moccanására 80-100 ló mordul fel egyszerre; hogy Én uralkodom. Kanyarban stílusosan bedőlni, a benzinkutaknál egy szendvics közben az üveg mögül mosolyogva észrevenni, hogy csodálják a kis kedvest :), közös nagy kirándulásokra menni más mocisokkal, vagy épp csak a kedvesemmel és olyan izén /fülhallgatós bigyón/ beszélgetni vele közben :) Meg ilyesmiiiii :) Ja, és ha már lenne motorom, le is fotóztatnám magam rajta :D És persze, hogy shakti öltöztetné új ruciba :)

Egy biztos: először mindenképp egy szuper utas-élményt kellene bezsebelnem; és ha már ráéreztem az ízére, akkor talán felkerül az álomlistára is:
http://photosniper.freedom.hu/aruhaz/images/books/Pannonia_motorcycle.jpg
De pasistóól :D
:) Na jó, inkább valami ilyesmi:
http://www.desktoprating.com/wallpapers/car-and-motorcycles-wallpapers-p...

De addig marad csak ő, csak ő:
:)
http://retronom.hu/files/images/babetta2.jpg

-Majd megfogom magamnak a Talmát.. :D
Ülve egyformák lennénk, nem..? :O
:D

CsatolmányMéret
BornMotorcycle.jpg60.69 KB
Címkék:

HozzászólásokÓóóó ezek a nők...:-))

Óóóó...ezek a nők....öröm "hallgatni" Benneteket...:-))
Nagyon szeretem és el is ismerem ha egy nő motorozik vagy autót vezet, sőt ha ért is hozzá...az csúcs!!!
(()) (())...:-))Born to be wild

Imádok motorozni. Üvöltve szoktam énekelni a bukósisakomban, hogy: "220 felett, átértékeled, magadban a világot..." A sebesség szerelmese vagyok. Meg a kanyaroké, visszaváltok, óvatosan ráeresztem a kuplungot, laza csuklómozdulat, apró fék, bedől és a kanyarból kifelé húúúúúúzzzzzzzzzom, feláll a motor és repül tovább! Zseniális!Juditmamám

Én az autókhoz jobban értek -de el is várom magamtól, mert lassan három éve van jogsim.
Bááár... volt azért egy autóbetolásos sztorim is... na az megér egy misét; majd egy bor mellett elmesélem...
-halál ciki- :D
És peeeersze, hogy pasival, hát persze :D
Ölelek mindenkit egy mosollyal :)
D.
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Tudod, Juditkám!

Amikor az ember csak fiúkkal van körbevéve, akkor csak ragad rá valami autós- motoros témában.
Egy lányos anyuka biztos sok lányos dologgal kapcsolatban zavarba hozhatna.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery

www.lyoness.huEbből én sem maradhatok ki!

Mielőtt még bármit írnék, leszögezem, hogy én az autókat is csak a szinükről ismerem fel.
Szóval, tinilány koromban, amikor még leendő férjemmel igyekeztünk a legjobb színben feltüntetni magunkat egymás előtt, bizony én is megtanultam felismerni az akkoriban Szeged utcáin száguldozó kétkerekűeket. Gyakorlatilag a randink ideje alatt folyamatosan vizsgáztatva voltam. Na, ez mi volt? Hangzott el a kérdés. Hamar megtanultam, hogy a kék-fehér az MZ, a bordó pedig JAWA. Na,de aztán jött a következő kérdés: És, hány hengeres? Na, ez már komolyabb fejtörést okozott. Eleinte vaktában tippeltem, aztán valahogy ráéreztem a dolog ízére.
És ültem ám motoron is! Valami BALKÁN vagy valami hasonló nevezető kis játékszeren. Azért Derecskéről Debrecenbe elrobogtunk vele. Igaz, Nyiregyháza volt a fő uticél, de Debrecentől stoppal folytattuk az utat a biztonság kedvéért.
Ja, és kislánykoromban Székesfehérváron a nagyapám amikor hazajött a munkából a kis robogójával, mindíg vitt egy kört. Azt hiszem Danubia volt, de nem biztos!

Hát, ennyi élményem volt nekem a motorokkal!

Sziasztok: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Szia IMI!

Én nem tartom elcsépeltnek, imádom és akármikor meghallom kedves emlékeket idéz.
Régen jártam egy fiúval, aki szintén egy amatőr zenekarban játszott és főleg Deep purple számokat.
Ez volt az egyik kedvenc és a másik az amERIKA women!:))))
A karaokie-t nem ígérem, bár szeretem.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery

www.lyoness.huery drága, bár nagyon

ery drága, bár nagyon elcsépelt, de az előző zenekarommal rendszeresen játszottuk ezt a számot, mert imádta a közönség... volt hogy ezt tapsolták vissza a végén :DDD ha jössz a legközelebbi karaoke partyba, akkor ezt fogjuk kérni. :)

lolli, amikor még nem volt motorom, - már egy hónappal előtte megvettem a sisakot - én is kitettem a bukósisakot a vitrinbe :DDD és minden nap nézegettem. :) hülyének néztek de nem zavart, egy hónapon belül annak a motornak a kistestvérét vettem meg, amiről Dia a második képet tette fel... az egyébként nem rossz választás, az egy 180 lóerős 1000 ccm-es honda fireblade :) az majdnem helyből felszáll, pont mint shakti MIG-je...
az enyém csak 110 lóerős, de így is 3 mp alatt gyorsul 100-ra, amivel minden utcai kocsit leköröz, még az 5-600 lóerős Ferrarikat is... mivel csak 190 kilós... :) egy dolgot nem szeretek csak benne, hogy 200 km/h felett le van korlátozva, ami néha nagyon idegesítő, mert 200-nál az automatika elveszi a gázt, és ez előzésekkor azért nem mindig jó érzés :)) egyszer egy porsche emiatt a balatonról visszafelé meg is előzött... de emlékeim szerint ez volt az egyetlen ilyen eset :DDDD

[ aki nem hiszi: http://totalcar.hu/tesztek/f430spider/ ]Ja ééés..

..oolyan nagyon jó, hogy rászoktatok az ölelés-jelre :))
S2
(()) (()) (()) (())
szabadalmaztatom
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Kőkemények..

:) Mostmár tudjuk a férfiideálod Ery :D
S2
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..(()) S2 Drága Dia! S2 (())

Nagyon szemléletes, volt és má...megbocsá..., de jót is röhögtem!
Az én élményem a motorral kapcsolatban utasként ért, de az többször is. Nagybátyám, aki 3 faluval arrébb lakott tőlünk, a nyári nagyszünetben mindig eljött értem és 1-2 hétre elvitt magukhoz nyaralni. Nem volt ebben a nyaralásban semmi fakszni, ugyanolyan kis poros falucska volt az övék, mint a miénk, csak épp egy kis változatosságot vitt az életembe. Nagyobbak voltak az árkok, nagyobbakat lehetett benne huppanni, jobban el lehetett bújni az esti bújócskák idején. Mások voltak a barátok, barátnők, na és..., hogy témánál maradjak a motorja, amivel szállított. Nagggyonnn-nagyoooon jó érzés, ahogy a szél simítja az arcod, ahogy érzed a kanyarokban a bedőlést, a sebesség, a suhanás és még is ott vagy a természetben, benne a közepében. Szóval ez az én élményem, na és még egy!!!!!
IMÁDOM EZT A MOTOROS ZENÉT:
http://www.youtube.com/watch?v=mJS8j9YYB9w&feature=PlayList&p=BB4AB48FE6...
(())S2(())

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery

www.lyoness.huHát...

Ha ránézek az újonnan szerzett bukósisakomra, amit minden nap az ágyból felkelve látok, beindul bennem az a hihetetlen bizsergés.
Ma épp azt fecsegte valakinek az Öcsém, hogy megyek motorozni, meg lesz motorom...
De hogy lesz, még vezetni se akarok megtanulni, én egyszerűen imádok utas lenni motoron.
Mindíg más Pasival... :D
Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
http://www.youtube.com/watch?v=RaHgxfZZEm4&feature=related
lollipop - a Csillagközi Nyomozó