A hívők, vagy a nem hívők vannak többen?

Sokszor elhangzik, szerintem sokakat megtévesztő ideológiai propagandaként, hogy a hívők vannak többen. Nekem ez sehogyan sem logikus. Eléggé fura ugyan is például, hogy egyesek elvei alapján a bibliában állítólag ellenségek, a bibliai Istenben, és a bibliai Sátánban hívőket is egyazon csoportba sorolják, mint hívőket, azért mert mindkettőnek vannak vallásai és egyházai is szerte a világban.

Ha azonos csoportba sorolják egyesek azokat az embereket, akik VALAMELYIK VALLÁS TANAIT ELFOGADJÁK, akármennyire is eltérőek, ellentétei azok egymásnak, és egymás cáfolatai is egyben, akkor...

azonos logika elv alapján ugyanígy egy csoportba lehet sorolni azokat nem hívőket is, akik VALAMELYIK VALLÁS TANAIT NEM FOGADJÁK EL. (tehát bármelyiket ). Egyértelmű, hogy az utóbbi, a NEM HÍVŐK halmaza a nagyobb.

Vagy képezzünk egy olyan halmazt, hogy VALLÁSTAGADÓK. Amibe azok tartoznak, akik legalább egy vallás tanait tagadják. Ebben az esetben is az általam meghatározott VALLÁSTAGADÓK vannak-e többen a hívőkkel szemben.

Tehát még egy mítosz kilőve, hiszen a legtöbb hívő egymás hitét tagadja, tehát nem lehet őket azonos halmazba sorolni. Ugyanis, ha egyesek önkényesen képezhetnek egy egyértelműen önellentmondásos halmazt, akkor pont ugyanilyen elvek alapján másoknak is joga van erre. Mert ha másnak nincs joga, akkor az kettős mérce.

HozzászólásokHívők nincsenek is:-)

Egyébként is. Gondolj csak bele; Hivők nincsenek, mert ők is hitetlenek lényegében. Mert a hívő hisz a világ mondjuk legalább 10.000 hiedelme, vallása, világfilozófiája, mítosza, Istene közül jellemzően 1-ben és nem hisz jellemzően a többi 9.999-ben. A többi Istent is tagadja, a sajátján kívül. A többi Istennel szemben ateista. Mi ez ha nem hitetlenség???? - Az ateista is pont ezt teszi. - Hisz az ateizmus világfilozófiájában (esetleg azt hiszi, hogy tudja) és nem hisz a többi 9.999 hitbéli dologban. Sőt az ateistáknak is van Istenük, amit így hívnak: Láthatatlan Rózsaszínű Egyszarvú. Lásd a ateizmus.freeweb.hu. Tehát hibás logikai és gondolatbeli álláspont az ateistákat hívőknek tekinteni, olyan alapon, hogy ők abban hisznek, hogy nincs Isten, mert inkább a hívőket kell hitetlennek tartanunk, hiszen a "nem hit" többszörösen nagyobb a hitrendszerükben kb. 9.999 aránylik az egyhez.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Van jelentősége?

Legyen hitetek szerint. Mondá az Úr. És így párhuzamra vonható a hívő is és a hitetlen is a Hitének síkján.

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.A vallás beteg embereknek való?

Kedves Bea! Igazad van és bölcsek a gondolataid, mert aki tudja élni az életét, annak valóban nem kell semmilyen más útmutatás, vagy inkább zsákutca mutatás. Persze, mindig vannak kivételek. Hiszen vannak olyan vallások, amelyek nem optimisták és nem egy halál félelemből üzletelnek, mint a kereszténység. Magam kb. 9 éve alapítottam egy vallást és éppen most kívánom intézményesíteni egy részének az elveit. Ez lesz az Albert Einstein Hite Egyház. Már megvan a 100+ tagunk és a szükséges papírok is készülnek, de ezzel egy időben a külső világ számára is lehetővé tettük a csatlakozást:

http://einsteinhite.network.hu/

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!A vallás

célja, rendeltetése nem lenne sem több, sem kevesebb, mint hogy orvosság, segédeszköz legyen azon beteg emberek számára, akik VALÓBAN szeretnék kihúzni magukat a saját csávájukból, szenvedésükből, és KÉPESEK TENNI IS AZÉRT, hogy meggyógyuljanak.
Aki egészséges - annak nincs szüksége vallásra. Eszik, ha éhes, iszik ha szomjas, alszik, ha álmos.
Ilyenből nem sokat látni szaladgálni a földön.
Akinek valaha is volt valami eszköze arra, hogy rátaláljon a saját boldogságára, a következő gondolata és vágya az lehetett, hogy őszintén megossza a módszerét azokkal, akiken látta, hogy még szenvednek - az ilyen nem hatalmat akart. Jól anélkül is.
Valószínűleg csak rájött, hogy a titok túl egyszerű, ezért nem értik, csak kevesen.
Mindig a legegyszerűbb dolgokat bonyolítjuk túl.
És persze, a módszert, ha elvégezte feladatát, le kellene tenni, mert többé nincs rá szükség.
Vallássá sokszor pont a "követők" tették a módszert, "enyhén" eltorzított formában.
Nem tudom, kik a hívők, és kik a nem hívők. Számomra élesen ketté válnak az emberek - olyanokra, akik valóban szeretnének meggyógyulni, és ezért tesznek is, és olyanokra, akiknek tulajdonképpen szükségük van a betegségükre, mert anyagi-lelki-szellemi, de valamiféle hasznuk származik belőle...