Hegyeket megmozgató Hit

Sziasztok!

Egy kedves ember, az előző naplóbejegyzésemhez írt hozzászólásában megkérdőjelezte a Hit hegyeket megmozgató mivoltát. Köszönöm Neki! :) Megkaptam a plusszt, ami kellett ahhoz, hogy megint írjak. Mindig kell valami, ami előre mozdít, cselekvésre késztet, inspiráló hatással bír. Most meg lett. Ez is bevonzással sikerült, kértem, hogy valaki írjon Nekem olyat, amiből ihletet kapok az újabb íráshoz. Megkaptam. Hálás vagyok érte.

Hegyeket megmozgató Hit. Mit is jelent, ez valójában? A szó szerinti értelmezésre kell figyelni? Vagy a szavak mögött megbúvó mélyebb értelemre, a valós tartalomra? Szerintem az utóbbi az igazi lényeg. Mert ugye, a Titok könyvben sem volt olyanról szó, hogy a Hit erejével, arréb pakoljuk a Mátrát vagy a Himaláját? A Vonzás Törvénye arról szól, hogy az erős Hittel, elérhetünk olyan dolgokat, amiket mások lehetetlennek tartanak. Megmozgathatunk olyan erőket, amik beindítanak dolgokat, folyamatokat. És olyan esemény sorozat indul el, ami elősegíti a vágyaink teljesülését. A Teremtésről van itt szó, nem kötömbök pakolgatásáról, szellemi erővel!

Tavaly láttam egy filmet, ami nagy hatással volt rám. Címe: "Nézzétek a mező liliomait!" Zseniális alkotás a hatvanas évekből, azt hiszem 1966-os alkotás. Főszereplő: Sidney Poitier. Metro Goldwyn Mayer (MGM) filmstúdió terméke. Több filmet is láttam tőlük, amiben elbújtatták a Hitet, mögöttes tartalomként közvetítették az üzeneteiket. Ebben a filmben, nem volt szó bújtatásról. Ez a film egyenesen a Hitről szól! A folytonos, kitartó, töretlen Hit erejét mutatták meg, amely minden akadályt legyőz, félre söpör, és minden lehetőséget megteremt. A végtelen Hit erejéről szól a film, olyan Hitről, ami nem veszi figyelembe az akadályokat, nem enged teret a kétkedésnek. Közömbös a negatív vagy eltérő gondolatok iránt, így nem engedi őket kibontakozni. Egyszerűen nem ad energiát a negatív oldalnak, nem veszi figyelembe a kudarc lehetőségét. Nem számol a bukás lehetőségével, csak a célra összpontosít, csak a siker, a pozitív eredmény létezik annak, akinek olyan erős a Hite, amire azt mondjuk: Hegyeket mozgat meg! A filmben vallásos Hitről van szó, de ez nem fontos, a Hit a lényeg! A filmben is mellékszál a vallás, a folytonos Hit a lényeg, ami minden akadályt leküzd és minden lehetőséget megteremt!

A film lényegét leírom röviden(amennyire tőlem telik). :) Igyekszem minden lényegeset átadni, de pontos képet ugye a film ad, a film számol be minden részletről. Akit érdekel, nézze meg. A sztori a következő: Van egy vándor, aki igyekszik valahova. Út közben megáll pihenni, friis vizet magához venni. Ahova "tévedt", az egy csapat apáca otthona. Ők is messziről jöttek ide, nagy utat tettek meg. Ez a hely az otthonuk egy ideje, de még nincs minden kialakítva számukra. A főapáca örül a vándornak. Örül Neki, mert kétkezi munkás, egy erős férfi. Pont egy ilyen férfit kért az Istentől, ezt kérte imáiban. Adnak neki vizet. Megkérik, hogy javítsa meg a tetőt. Az apácák nem beszélik tökéletesen a nyelvet, messziről jöttek. Van némi félre értés köztük és az utazó között. A vándor örömmel hozza helyre a tetőt, örül az alkalmi munkának, szívesen dolgozik a mellékes bevételért. Kész a tető. Számolgatja, hogy mennyi pénzt kérjen el fizetségként. A főapáca mondja Neki, hogy majd holnap elszámolnak. Maradjon éjszakára. Kap vacsorát, vetett ágyat, másnap meg reggelit. Ez volt a fizettség a munkájáért. Nem erre számított. Aztán elmenne, de marasztalják. Vele akarnak kápolnát építtetni. Persze ellenkezik, de mégis vállalja, hogy megtisztítja a terepet, előkészíti, hogy az alapokat majd el lehessen kezdeni. 1 napot tervez, hogy még itt marad. Aztán marad tovább. Úgy alakulnak a dolgok, hogy a nézeteltérések nem számítanak, az eltérő nézőpontok feledésbe merülnek, az olykor feltörő dűh lecsendesedik, a néha elöjővő harag elszáll. A kevés téglából, építőanyagból több lesz. A környezetben élő emberek Hite növekszik. A főapáca Hite másokra is átragad, másokat is cselekvésre késztet. Mások is elkezdenek csak a céllal foglalkozni, és feladják magukban a kétkedést. Elkezdenek többen, együtt építkezni. Egy közös célért. Felmerülnek újabb surlódások, ami a közös munka következtében alakul ki, de ezt is sikerül rendezniük. Hajtja őket a közös siker, a cél elérése. Egyre több ember segít. Egyre többen építkeznek. Van aki a kétkezi munkában segít, van aki eszközökkel, van aki építőanyaggal, van aki adománnyal. Elkészül a kápolna. Már megtarthatják ott az istentiszteleteket, a miséket, egyházi összejöveteleket. Megcsinálták! Sikerült! Aztán a főapáca következő álma, hogy építenek kórházat, meg iskolát. A vándor azt már nem vállalja. Eddig tartott az Ő "mellékútja", aminek következtében segíte.. Tovább áll, folytatja az útját. Az iskolát és kórházat, más fogja felépíteni.

Az egész onnan indult el, hogy egy embernek volt töretlen Hite. A főapáca tartotta a lelket a többi apácában is. Nem hagyta, hogy úrrá legyen rajtuk a csüggedés. Egy ember erős Hite miatt alakultak az események úgy, hogy létrejöjjön a nemes cél, ami a közösséget szolgálja. Egy ember indította el az események sorát. Az Ő Hite teremtette meg a lehetőségeket. Az Ő Hite mozgatta meg a hegyeket.

Érdemes megnézni a filmet. Tanulságos. A Hit minden akadályt legyőz, minden lehetőséget megteremt. A Hit hegyeket mozgat meg!

Címkék:

Hozzászólások:)

:)A tudás, a tudomány = igazolt vélekedés

A hit pedig biztosnak vélni a bizonytalant. Tehát igazolatlan vélekedés.
Nos a kettő erősen nem ugyan az, sőt nagyon más.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!A tudomány is hitre épül

A tudomány is hitre épül kezdetben, majd bekorlátozódik tudásra.
Bemeneti adat, információ: A
Környezeti körülmény: B
Definició, szabályszerüség: C
Végeredmény: D
Kérdés, ami mozgat:
1- Hogyan kapom meg D-t? A-t, B-t pontosítom, C-t feltételezem, majd C-t pontosítom.
2- Ha D-t kapok, mi lehet a C? A-t, B-t pontosítom, D-t kezdetben feltételezem, és közben D-t jobban körülhatárolom. Így először C-t feltételezem, majd megtalálom.
Lehet indirekt, és direkt módszer is. Minden feltételezésből indul ki, majd tudás lesz belőle. A feltételezés a hit maga. És minden tudás megdől, ha A, B megváltozik. Ezért korlátozott. Az biztos. Az adott feltételek (A, és B) ismeretén alapul. A megismerésen.
A hit.
Hogyan lehet ez, meg az? Nem tudom mi okozza, és hogyan, de tudom, hogy van. Mert érzem.
A - becsapom magam, rájövök, új hit
B- lehet úgy van, tovább vizsgálom.
Ez is megismeréshez vezet.
Fanatikus hit.
Valaki mondta, én meg elhiszem.
A- becsapom magam, rájövök, új hit.
B- nem vizsgálódom, hiszem és kész.
A B verzió, ha az állítás hamis meghasonlásra késztett (ha elég idő van rá), amiből eljutok A-ra. Ha a B verzió igaz, az is meghasonlásra késztet az agy müködése miatt. Kétszer nem csinál semmit ugyanúgy az agy. Ez egy evoluciós védekező mechanizmus, az arra fog vezetni, hogy előbb-utóbb valami baki lesz, amin elgondolkodom, és elvezet a tudományhoz (ami axiómákban való hit), vagy a hithez ( a sajátoméhoz). Vagyis A-ba.
Ismét megismeréshez vezet.
Nem egy harmadik ember álláspontja a megismerés, hanem a sajátom, amiben egy közösség (társadalom, család, tudományos kör) vagy osztozik, vagy sem.
Még egy dolog.
A "megfigyelő" nem független a rendszertől. Benne van. Mind tudományosan, mind spirituálisan. Vagyis azt lát, amit látni akar. Ami az ő "valóságának" elvárása.
Valóság alatt az egyéni környezetben megfogalmazott törvényszerűségnek megfelelő döntést értek. Egyéni környezet mind fizikálisan, mind mentálisan. Ebből nem lehet kitörni, de kilesni sem. A döntés az, amit elhiszek. A döntést meg lehet változtatni, ezzel az eredményre vagyok hatással, ami visszacsatolhat a bemeneti, környezeti adatok új dimenziójának megfigyeléséhez.

És mindezt a kezdeti hit mozgatja. Elöszőr csak sejtés, majd keresés, adat gyűjtés, majd megtalálás. Igen, vagy nem a végeredmény.A the secret nem hitre alapul szerintem

Ez a módszer nem hitre alapul szerintem, így a hitet belekeverni, olyan kifejezéseket használni, mintha a hithez bármi köze is lenne és nem működne anélkül is, tévedés. Az embertársainkat meg tévedésben hagyni nem szép dolog.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!HIT,HINNI.

Én sajnos nem tudok hinni már semmiben, pedig a szívem mélyén erre vágyom. Mindig úgy érzem valami amit pesszimizmusnak hívnak meg gától ebben. A kérdés az, mi az a dolog, az az életszemlélet amitől újra tudok hinni. Nem csak az isteni hit,AZ EMBEREKBEN VETETT HIT A LÉNYEG.
Szép napot mindenkinek
Üdv:Picokaszeritnem felesleges erről

szeritnem felesleges erről vitatkozni... valaki ebben hisz, valaki meg abban hisz hogy nem hisz... de az is pont ugyanaz :-)

ha meg valaki azt gondolja hogy a hit fanatikussá tesz, akkor annak a fanatizmussal van valami egyéni szoc. problémája... Bari, ha téged ebben zavar valami, az a valami benned van, nem a fanatikusokban :-)kedves Ige, kötekedni a

kedves Ige, kötekedni a legkönnyebb :-) de tudod, hogy miért jó neked ez?Bari, igazad van

Nagy Bandó: András könyve - Fordított Teremtés

69. o.. "Ne felejtse el, amit most mondok: a Hit az erőszakkal egyenlő, bármilyen típusú hitről is legyen szó, vallási, politikai, vagy szurkolói. Minden háború mögött van egy Hit-ember, aki elsőként lőtt."

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Hit?

Valakinek van valamilyen terve, és azt rendithetetlenűl véghezviszi. Az ambiciója, a lelkesedése másokra is átragad.
De! Mi köze ennek a hithez?
Egyáltalán mibe kell hinnünk?
Szerintem a hivők őrülten veszélyes emberek. A hitükért ölni képesek. Erre már sok példa volt a történelem folyamán.
Úgy gondolom, tudás, tapasztalat, bizalom, kell és nem az őrült fanatikus hit.
A hit nagyon rossz és félreérhető szó, akárcsak az Isten szó. Spirituálisan tájékozott emberek kerülik az Isten és a hit kifejezéseket.

Üdv. Barién abban sem hiszek, hogy nem hiszek.

"Szóval te abban hiszel, hogy a hit értelmetlen?"
A hit egyértelműen értelmetlen dolog és ezt tudom.

Te hiszed azt inkább megint csak tévesen,
hogy én abban hiszek, hogy nem hiszek,
holott én abban sem hiszek, hogy nem hiszek.

Hogy miért??? Mert a te feltételezésed már valami lenne.
A valami meg már nem semmi:-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Azt látsz benne, amit

Azt látsz benne, amit akarsz. Úgy értelmezed, ahogy akarod. Attól, hogy egy dolgot rosszra, vagy olyanra használták, amivel ártottak másoknak, attól még az adott dolog nem feltétlenül rossz. A használója teszi hasznossá, vagy kártékonnyá. A használóján múlik. Pl: az elektromos árammal, lehet hasznosat tenni az embereknek, lehet ártani velük. Ha valakinek ártanak elektromos árammal, akkor nem az áramot kell elítélni, bírálni, rossznak tekinteni.
Szóval te abban hiszel, hogy a hit értelmetlen? Ezek szerint hiszel valamiben. Akkor most értelmetlen dolog, hogy abban hiszel, a hit teljesen értelmetlen!?! Oké! De ez nem a Hitet jellemzi, hanem a használóját.............

Éljen a Tökéletes Szabadság! :)P-DOX Semmiben Sem Hívők Vallás alapítója vagyok

Tehát én hivatalból sem hihetek semmiben sem.
Meg amúgy is a hit teljesen értelmetlen.
Hinni ugyan is csak a bizonytalan,
vagy a biztosan nem létező dolgokban szoktak az emberek.

A biztosat azt tudják:-)

A történeted, nem a hitről szól, hanem az emberek kihasználásáról.
Ezt mind a kommunista, mind a katolikus ideológiák, amelyek testvéreszmék, nagyon magas szintem művelték.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Helló IGe

Az írásom, nem Istenről szólt, hanem a Hitről. Kételkedsz a Hit erejében? Szíved joga. Ha valamiben nem hiszel, az nem azt jelenti, hogy nincs Hited. Azt jelenti, Te másban hiszel. Oké! De Neked is van Hited! Tehát a Hit létezik, és van szerepe! Mindenki megválaszthatja miben hisz és miben kételkedik. A kételkedés és Hit. Más dologban való Hit tükrözödés a kételkedés. Hit van és létezik! Szabadon megválasztható a Hit, önmagunk számára. Ha valaki nem választ, az is egy választás. A választás lehetősége, része a szabadságnak.
Éljen a Tökéletes Szabadság! :)A kommunisták is így építkeztek:-)

II. teória
Isten, az a valami, vagy valaki ami-aki a világmindenséget teremtette

1. A világmindenség fogalmát tisztázni kellene. No de ettől most tekintsünk el.
2. A világmindenségnek miért lenne szüksége teremtőre?
3. Ha világmindenségnek szüksége van teremtőre, akkor a logika szabályai szerint Istennek is szüksége van egy teremtőre.
4. Ha Istennek nincs szüksége teremtőre, akkor a világmindenségnek miért lenne szüksége teremtőre? Tehát Isten nem egyszerűsíti, hanem feleslegesen bonyolítja a világ megérthetőségét és Ockham borotvájának elvét alapul véve elvethető.

Ockham borotvájának elvét írja le egyszerű és közérthető példázattal a magyar mese a kőlevesről. Ami a mesében, a kő a levesben, az Isten a világban. Felesleges összetevő. Nyugodtan eldobható, mert a leves (a világ) még nélküle is pont ugyanaz marad. Körülbelül ennyi a természettudományos bizonyítás az elvethetőségre, az érthetőség miatt nagyon leegyszerűsítve.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Kedves Kalmi!

Erről nekem az jut eszembe, hogy "amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani"
És ezt én is teljes szívemből HISZEM!

Szép napot kívánok!
Jugik

http://www.jugik09.gemsziget.com