Kiszínezett Jézus - Ünnepeljük?

Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen létezett, személyük történelmi tényszerűség, Jézus élettörténetét úgy lopkodták és ollózták össze korábbi korok vallásaiból és mítoszaiból. Mint történelmi személy, létezése nem bizonyítható, az viszont igen, hogy nagyon sok történelem hamisítás történt e miatt, mert próbálták utólag történelmi személlyé tenni. Gondolj csak bele: Az adott kor előtt 400-500 évvel élt élt görög filozófusok és tudósokról mennyi és milyen hiteles adatok vannak. Ezért Jézus születését, feltámadását, körülmetélését ünnepelni eléggé morbid és vicces dolog. Semmivel sem különb, mintha ezt Micimackóval tennénk. Mert mi tesszük is:-) Sőt ugyebár Hófehérke, vagy Csipkerózsika tényleg fel is támadt:-)

Elnézést kérek, de le kell írnom, mert tényleg így gondolom. Az igazán nagy egyéniségek nem nagyon hagyták magukat ünnepeltetni. Einstein például azt is megtiltotta, hogy a princentoni házából múzeumot, vagy emlékházat csináljanak. Így a mai napig tudósok laknak benne. Érdekes módon viszont a diktatórikus hajlamú rendszerek és emberek meg elvárták, hogy megünnepeljék őket. Így ugyebár ünnepeltük mi is a NAGY SZTÁLIN születését és halálát is.:-)

Egyébként ez a jézusi öngyilkosság, majd cirkuszi mutatványként való feltámadása (mindenhatóként logikailag nem egy nagy kunszt) . A mennyekbe (égbe) való menetele is egy érdekes momentum. Persze a papír minden kibír:-) Más hasonló történetre, például a szientológia Xenujára, vagy a Kisfaludi Károly féle Univerzum egyház tanaira simán rámondják egyesek, hogy ökörség, baromság, mert az is. Nos ez a sztori mivel különb??? Szerintem semmivel sem. Érdekes ez a kettős erkölcs, kettős mérce, kettős ítélet:-) A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet, meg egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézust, akit ezért ünnepelni???? Hát szerintem ízésficam. A saját hátsó fertáj ápolóit megmenti, a többi embert meg aki nem ápolta a hátsó fertáját leatombombázza, vagy le vegyigázozza. GÁZ ez az egész úgy szeretlek, hogy megöllek sztori.

Ezt most leltem és az egyik ismerősöm írta: " Nekem nem jut eszembe megmondani Neked, hogy Te, vagy más mit csináljon húsvétkor, olyat pedig pláne nem teszek hozzá, hogy mindezt a megbékélést kedvéért. (Burkolt kényszer.) Nem is értem, hogy eltérő szokásainkon, miért kellene változtatni, és miért függne ettől a béke. Ha ettől függ, akkor valaki, valakit változtatni akar, és nincs tolerancia jelen."

Húsvét??!! A pogány istennőt, Ostara-t jelképező húsvéti tojást tojó nyúl is szépen plagizálva lett. Wicca: "Ostara (Easter) a termékenység és az újjászületés szárnyakkal ábrázolt istennője volt. Sok változat közül az a legerősebb, hogy télen egy nyúl adott prémet a didergő és szárnyaszegett Ostarának, aki tavasszal nyúl formában, de mégis madárként tojta meg a tojását. Hm. : ) Semmivel sem ostobább történet, mint a Biblia egészében. "

Azért viszont vizsgáljuk csak meg egy képpel szemléltetve alaposabban, hogy miként is keletkezhet napjainkban a húsvéti tojás:

http://vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=3029

Hozzászólásokitt született és most felraktam a Valláskritika Virtusra is

Itt olvasható:
http://vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=78882
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Jézus pere

Publicisztika
Jézus pere
Biro Ferenc - 2009.04.02 09:58

"... Amikor kiderül, hogy Jézus nem a római hatalom, a súlyos adók ellen küzdve áll a nép élére, a politikai szabadító eszméje szertefoszlik, a nép Jézus ellen fordul. ... A per akkor vett fordulatot, amikor Kajafás – látva, hogy a hamis tanúkkal semmire sem megy – cselhez folyamodott. Föltette a kérdést: te vagy Isten fia? Máté evangéliuma szerint a válasz: te mondád. Márk evangéliumában az áll feleletként: én vagyok. A vád istenkáromlás, a büntetés pedig halál... "

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Menny és pokol is lopott:-)

Menny és pokol és sok minden más, már legalább több száz évvel létezett a biliai mítoszalak Jézus állítólagos kora előtt.

Albert Einstein
Meglehet, Jézusnál nagyobb dolgokat is véghez tudunk vinni, mert a Bibliában róla írottak költőien kiszínezettek. W. Hermanns: "A Talk with Einstein" (Beszélgetés Einsteinnel) c. írásában (1943. október); Einstein Archívum 55-285

Van a történészeknek egy olyan része is, akik nem vitatják, hogy esetleg létezhetett egy Jézus nevű "vallásreformer" személy, akit kivégeztek. Azt viszont bizonyítani tudják, hogy a Jézus élettörténetének a 90-95%-a az állítólagos korát megelőző korok vallásaiban, mítoszaiban már léteztek. Tehát szerintük Jézus ha létezett is, akkor is az élettörténetét kiszínezték, felnagyították és utólag csodákkal is elátták. Erre utal, hogy a "katolikus" egyház az Enoch könyvek néven ismert összeállítás minden elérhető példányát igyekezett megsemmisíteni és úgy tűnt, hogy ez sikerült is. A holt tengeri, vagy más néven qumráni tekercsek fölfedezése viszont bizonyította ezt a történelemhamisítási törekvést. A tekercsek és az abban leírtak bizonyíthatóan régebbiek voltak, mint amit Jézus állítólagos kora, és tartalmazta azokat a tanításokat és mondásokat, amelyeket Jézusnak tulajdonítanak. A tekercsek anyagára támaszkodva a nemzetközi szakirodalomban megjelentek olyan tanulmányok, amelyek szerint a kereszténység a Qumránban élő esszén szektától és nem Jézustól eredeztethető. A keresztény evangéliumok nemcsak a judaizmusból merítettek, hanem a perzsa zoroasztrizmusból, Izisz és Ozirisz vallásából és a pogány görög filozófiai tradiciókból. Jézus irodalmi élettörénete a legerősebben Mithrász élettörténetével mutat egyezőségeket.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!