Ó szegényke!

Drága teremtőtársaim!

Hála a kedvesemnek, újabb óriási felfedezésre tettem szert.

Nemcsak a vírusmondatok, még csak nem is az önkorlátozó hiedelmek, de bizony még az együttérzésből fakadó szavaink is felelősek saját közérzetünkért, saját érzéseinkért, hiszen mint tudjuk, az érzéseinkkel vonzunk.

Amikor együttérzünk valakivel: Ó, szegény! Jaj, de sajnálom, stb.stb., akkor két emberrel tolunk ki egyszerre. Azzal, akivel együttérzünk, és saját magunkkal is.
Az együttérzés által ugyanis megerősítjük a másik embert abban, hogy tényleg rossz helyzetben van, míg magunk is átvesszük a rossz érzést, amivel sikerül elrontani a saját életünket is, hiszen magunk is rálépünk az alacsonyabb rezgésre és máris elindul öntudatlan pusztító teremtésünk.

Mi tehát a megoldás?

Együttérzés helyett jó kívánság, ima, áldáskérés!

Ez kétszeresen is meghozza a kívánt eredményt!

Először is annak, aki bajban van, valóban tudunk segíteni, másodsorban saját magunk is épülünk, hiszen amit másnak kívánunk, amit másról mondunk, azt ezerszeres erővel vonzzuk vissza.

Így hát mostantól kezdve az 5ről6ra kiegészül ezzel a tanítással is, mert nem csupán a negatív énkép, hanem a negatív érzések is káros eredményt hoznak életünkbe, és sokszor még csak nem is vesszük észre, mi a bibi.

Bőség, szeretet, egészség, szerelem, boldogság!

Áldás hulljon az egész világra, mindenre, és mindenkire, mindörökkön örökké!

Hát nem csodálatos a világ?.

Az isten mentsen meg mindenkit a sajnálkozó emberektől, nincs náluk kétszínűbb a világon. --Lakatos Menyhért*

Az emberek mindig azt hiszik, influenzájuk van. Csak hogy komolyan vegyék őket. Hogy együttérzést támaszthassanak másokban. A hörghurut nem elég jó, mert azzal nehezen lehet kellő mennyiségű együttérzést kicsiholni a barátokból.--Agatha Christie

És újabban létezik társadalmi "influenza" is, amihez kötelező sajnálkozás dukál a többiek részéről.Ez egy hülyeség!

"Néha nincs szükség arra, hogy a másik cipőjében járjunk ahhoz, hogy tudjuk, mit érez. Néha a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy leülsz melléjük."

Egy adott szituációt, problémát csakis az tud 100 százalékosan átérezni, aki már hordta azt a cipőt.Nem leszek érzéketlen mások szenvedése iránt

"Egyetlen ember kegyetlensége miatt nem leszek érzéketlen mások szenvedése iránt". Néha az ártatlanok ügyvédjének érzem magam... bár lehet, hogy ez nagyképűen hangzik.Nemes gondolat

Nem szabad félni attól, hogy a védelmünkbe vegyünk valakit, akit épp a sárba rántanak. Ehhez nem kell feltétlenül hősnek lenni, csak olyan személyiségnek, aki képes a tévedései elismerésére, nem fél az önkritikától és az aktuális csoportharagtól. -- Tari AnnamáriaEgyüttérzésről - Müller Péter

Ha nem szólok egy szót sem, csupán hallgatlak, tudom, hogy megkönnyebbülsz. Odaadom a figyelmemet. A csendességemet. A tekintetemet. A drága időmet. Tudom, hogy már az is örömmel tölt el, ha végre meghallgat valaki. Megkönnyebbülsz. Bölcs jóság van a figyelemben.Ó szegényke :(

...Amikor együttérzünk valakivel: Ó, szegény! Jaj, de sajnálom, stb.stb., akkor két emberrel tolunk ki egyszerre. Azzal, akivel együttérzünk, és saját magunkkal is.
Az együttérzés által ugyanis megerősítjük a másik embert abban, hogy tényleg rossz helyzetben van, míg magunk is átvesszük a rossz érzést, amivel sikerül elrontani a saját életünket is, hiszen magunk is rálépünk az alacsonyabb rezgésre és máris elindul öntudatlan pusztító teremtésünk. ....

Ha ez valóban olyan ártalmas mint ahogy írod akkor miért lett ez a címe????*

"Bőség, szeretet, egészség, szerelem, boldogság!

Áldás hulljon az egész világra, mindenre, és mindenkire, mindörökkön örökké!"

Köszönöm ezt csodálatos gondolatsort! Ezt kell megtanulnia mindenkinek, mert amit "másnak kívánunk, amit másról mondunk, azt ezerszeres erővel vonzzuk vissza".Origamikám, naná, hogy igazad van! Bocsi... ;)))

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.huCsillair!

Olvasd el még egyszer, mit írtam le!
Ugyanazt, amit Te. :-)
Tudsz értőn olvasni, vagy azt érted, amit akarsz?Kedves origami!

Amikor kijelentjük bárkire is, hogy szegény, megerősítjük öntudatlanul benne azt, hogy sajnálatra méltó. Ez nem lesajnálás, hanem együttérzés. Amikor sajnálunk valakit, akkor az neki sem jó, és annak sem, aki sajnálja, mert ha szívből sajnálja, van érzelmi töltés, és minél többet hallunk, érzünk valamit, mi magunk is arra a rezgésre fog kerülünk. Lehet, hogy veled ez nem így van, velem igen.
Ám ha hozzáteszünk egy imát, akkor neki is és magunknak si segítünk.

Milliárd ölelés!
Csilla

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.huAz együttérzés és a sajnálat szavak jelentése...

egyáltalán nem fedi egymást.
Együttérzés nélkül nincs empátia, mert az ember nem képes beleélni magát a másik helyzetébe, nem képes kilépni önmagából.
Ahhoz, hogy ne legyünk ridegek, ne bántsuk meg a másikat az örömködésünkkel, amikor ő szomorú, és megértésre van szüksége, kell az együttérzés.
Sajnálni, főként lesajnálni valakit, az valóban ártalmas és gonosz dolog.Szívesen drága Ery!

Én köszönöm a szereteted és hogy itt jártál!

Csillád ;)

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.huKedves Csilla és Kedves Kedvesed!

Köszönöm a jókívánságokat!
Éljetek egészségben, szeretetben, bőségben, szerelemben, boldogságban!
Ezt kívánom teljes szívemmel Nektek!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery

www.lyoness.hu