Egy kérdés

Sziasztok!

Számotokra lehet hogy egy kicsit furcsa lesz ez a kérdés,de számomra fontos,hogy tisztázzam magamban a dolgokat!

Szóval...jelenleg úgy gondolom,hogy nem hiszek a bibliai Istenben. Szeretem úgy érezni,hogy én magam irányítom a sorsomat...és nem szeretek templomba járni,végül is mindazokat a dolgokat amik a Bibliában vannak nem hiszem el! Jól tudom,hogy rajtam kívül is vannak olyanok akik nem hisznek Istenben! Meg persze rengetegen vannak akik nem keresztények.
És most jön a lényeg:
Tegyük fel,hogy Isten...és Jézus létezik. Mi lesz akkor ha bekövetkezik az Elragadtatás? A hívők megmenekülnek erről a bolygóról,akik pedig nem hisznek,azok mennek a pokolba....De mi lesz azokkal akik másban hittek egész életük alatt? És ráadásul jó emberek voltak...akkor azoknak miért kellene a pokolban végezniük?

Lehet,hogy kissé gyerekes kérdés,de szükségem van a ti véleményetekre,hogy jobban átláthassam a dolgokat......

Mert kb.1,5éve nagyon is hívő voltam!! Minden este imádkoztam...de valami mégis azt sugallta belülről hogy az nem az én világom és ekkor elkezdtem érdeklődni a buddhizmus iránt. most jelenleg ott tartok hogy a Titokban hiszek... :D Szóval ez az egész dolog nagyon változó bennem...De most úgy gondolom hogy a Titok az amivel a legtöbbre mentem... Most érzem azt hogy kezdek rájönni az élet apró örömeire is...Kezdek boldog lenni! :D

Na,ti mit gondoltok erről?
Előre is köszönök minden választ...

Címkék:

HozzászólásokALAJE üzenete

...."Jézus egy Ûrtestvér. Õ egy Földönkívüli Fia volt. Õ egy spirituális Mester, akinek az volt a Küldetése, hogy tudassa (tájékoztassa, informálja) az Embereket a Létrõl (Létezésrõl). "

" Természetesen Jézus tanításai másak voltak, mint amit a hazugságok könyvében, a „Bibliában” olvashatunk. Õ egy spirituális Mester volt, egy Fénymunkás. Ahogy elmondtam a videóimban is, a biblia TÖBBSZÖR át volt írva TÖBB EMBER által is, mint pl. papok és Királyok és rossz hiedelemrendszerû emberek által is, azért, hogy AZ EMBEREKET FÉLELEM ÁLTAL KONTROLLÁLHASSÁK, és birkaként és rabszolgaként tartsák õket. Ez ma is így mûködik. Az eredeti tanítás kozmikus bölcsességrõl, reinkarnációról és spirituális fejlõdésrõl szólt. Ez mind ki lett törölve, azért, hogy az emberek fejletlenek (és tudatlanok) maradjanak."

"Az Édenkert valójában egy negatív Földönkívüli kolonizációs projekt volt, amelyben primitív Embereket használtak fel rabszolgaként. Egy olyan hely volt, ahol genetikai manipulációt végeztek az Embereken és primitív Majmokon, hogy mégjobb munkásokat kapjanak a bányászataikhoz (Arany, ásványok). Ez a dolog nem mûködött jól a majmokkal, ezért az Emberekkel folytatták. Ezért viselkednek a Majmok emberszerûen. Õk egy genetikai Program részei voltak, ahol különbözõ Majomfajtákat fejlesztettek ki. Tehát nagyon sok éva és nagyon sok ádám volt, akiknek nem volt megengedve, hogy olyan területre menjenek, ahol a Földönkívüliek éltek *feltehetõen az Annunakikról van szó+. A Primitív Emberek Istenekként tekintettek rájuk (a Földönkívüliekre) és létrehozták a Vallásokat és Kultuszokat, hogy imádhassák õket [vagy fordítva]. Azokból az idõkbõl maradt fenn az a hiedelem, hogy Isten úgy néz ki, mint egy Ember és õ megbünteti azokat, akik nem engedelmeskednek neki [pl. bosszúállás a Bibliában]. Egy tudatára ébredt Ember tudja, hogy Isten az Energia, amelynek MINDEN Része. Õ a központi kozmikus Tudat, Minden Élet Forrása."

"Jehovah egy többezer éve a Földön járt Földönkívüli volt, aki azt akarta, hogy úgy imádják, mint egy istent. És néhány *sõt, nagyon sok+ földi ember ma is imádja õt, mivel vakon hisznek a régi hiedelemrendszerekben."

1995 CHRISTAll magazin első száma közöl egy interjút Jézussal.Szándékosan nem olvastam

Szándékosan nem olvastam el a hsz.-eket, hogy ne befolyásolják a véleményemet.. ha valakivel ugyan azt írom csak véletlen műve :DDD

Úgy gondolom, hogy Isten van.. ezer bizonyítékot tudnék felsorolni.. de semmi kézzel foghatót..
Csak megértéseket..semmi tudományos tény, ami szerintem nem jelent semmit..
Hiszen amíg Newton le nem írta tudományosan a gravitációt, addig is működött csak senki nem tudta megmagyarázni..
Eljön Isten magyarázatának az ideje is.. addig elég ha érzi az ember..
A templomba járás nekem sem megy.. meg is mondom, hogy miért.. úgy érzem a templomban nem Istent szeretik hanem a vallást.. nem Isten háza hanem a vallásé, a felekezeté.. a gyülekezeté..
Azt mondják a hívők, hogy Isten háza, de ha belépsz a katolikus vallás házába lépsz be, vagy református vallás házába lépsz be..
Ha oda mész úgy kell viselkedned mint egy reformátusnak, mert a reformátusok így tesznek, ha Istent szeretik.. aki nem így tesz, aki más módon közelít az kárhozatra van ítélve, pokolra jut, stb....
Én ezért nem szeretem a vallásokat, felekezeteket, gyülekezeteteket..
Úgy gondolom, a buddhisták között is vannak csodálatos, szent emberek, a hinduk között is vannak szent emberek, a muzulmánok között is vannak szent emberek, sőt az úgy nevezett vallástalan emberek között is vannak szent emberek..
A Titok azért jó.. mert hatalmas lelki szabadságot ad..
Nem mondja, hogy így vagy úgy teremthetsz csak, így vagy úgy fognak csak működni a dolgok..
Ha imádkozni akarsz az is működik, ha kérsz az is működik, ha utasítasz az is működik, ha parancsolsz az is működik, ha elképzelsz az is működik, ha meditálsz az is működik, ha írsz az is működik, ha rajzolsz az is működik, ha gyurmázol az is működik, ha fényképet keresel az is működik.. csak találd meg neked megfelelő a szívedhez legközelebb álló módot..

GÁL JANI.. :DDDDDDCsatlakozom az

Csatlakozom az Adminhoz!
Minden attól függ honnan nézzük. Nekem a Walsch Beszélgetések Istennel istenképe jön be. De Tolle írásai is alapvetőek számomra. Falom őket. De sorolhatnám Popper Pétert, Müller Pétert vagy Osho-t is. Utóbbi hárommal nem mindig értek egyet. Most.
A kérdésed felvetése szerint csakugyan igazságtalan a "nem hívők"-kel való elbánás. A fenti két író (Walsch és E. Tolle) szemüvegén át nézve (és ez nagyjából az én szemüvegem is) a Biblia merő badarság. Ám rájöttem -legalábbis én -, hogy a Jézusi Evangéliumok merőben más Istenről beszélnek, mint az Ószövetségben. Mintha két teljesen másról lenne szó. És ma már úgy látom, hogy a négy Evangélium alátámasztja E. Tolle, vagy Walsch írásait. A Beszélgetések Istennel film úgy határozza meg Isten üzenetét az emberek felé, hogy teljesen félreértettetek. Hát így van. Ma már sok helyen látom. Így már más szemmel nézem. És azt is észrevettem, hogy a vonzás törvénye is megtalálható az Evangéliumokban. A hegyi beszédben, vagy akár a nagyparancsolatokban is. Sőt! A nagyparancsolatokból indul ki minden, és oda tér vissza. Jézus végig erről beszél.
De ezekben is az a fontos, Te mit gondolsz. Megállják-e helyüket kérdéseidre a feltevéseid?
Szerintem is többféle igazság létezik. Csak merd feltenni a kérdéseket. Nem baj, ha félévente mások lesznek a válaszok. Mindegyik igaz lesz abban a pillanatban.szerintem mindig az a

szerintem mindig az a legjobb számodra, amiben őszintén tudsz hinni. nekem is a titok az egyik ilyen :-) és a legjobb az benne, hogy nem zárja ki azt hogy bármi más is igaz legyen!