Használd fel félelmed erejét

Használd fel félelmed erejétLehet, hogy ezt az írásomat most nem fogod szeretni. De az is lehet, hogy nagyon. Vagy most még nagyon utálni fogod, de később úgy fogsz vélekedni róla, hogy ez az írás volt az, ami végérvényesen arra ösztönzött, hogy elindulj életed megváltoztatásának, igazán nagyszerűvé tételének az útján.

Tudom, hogy rengeteg értékes könyvet és cikket olvasol. Talán hanganyagokat is hallgatsz, videó anyagokat és filmeket nézel, esetleg előadásokra, szemináriumokra és tréningekre is jársz. Lehet, hogy mindez már évek óta tart, mégis úgy érzed, még mindig hiányzik valami. Még mindig hiányzik az áttörés, és még mindig nem úgy élsz, ahogy igazán szeretnél.

Tapasztalatból állítom, hogy éveket, sőt egy egész életet lehet eltölteni azzal, hogy mások magas ívű gondolatait olvasgatod vagy hallgatod, beszélgetsz róluk, előadásról szemináriumra, szemináriumról tréningre jársz anélkül, hogy az ott szerzett információkból bármit is átültetnél valóban a saját életedbe. Olvasol, hallgatsz, látsz. Talán értelmezed is az olvasottakat, hallottakat és látottakat, és mégis, a sok nagyszerű gondolat hiába van eltárolva a fejedben, hiába tudod bármikor szinte szó szerint visszaidézni őket, az életed még mindig ugyanolyan, mint egy, kettő, öt, vagy esetleg tíz éve.

Valahogy képtelen vagy átültetni a sikert a gyakorlatba. Képtelen vagy elérni azt, hogy a sok nagyszerű gondolat, ne csak gondolat maradjon, hanem azok át is alakuljanak nagyszerű fizikai tapasztalatokká. Amikor ott az intuitív késztetés az inspirált cselekvésre, amikor minden zsigered arra rezonál, hogy most lépj, most tedd meg azt, amit meg kell tenned, vagy amit szíved mélyén igazán meg akarsz tenni, Te akkor is mozdulatlan maradsz! Vajon miért?

Erre a miértre a választ Neked kell tudnod, de azért nekem is van egy elképzelésem.

Azt gondolom, hogy félsz! Félsz attól, hogy a jelenlegi helyzetedhez és állapotodhoz viszonyítva, az a majdani állapot, ahová igyekszel, ijesztően bizonytalannak tűnik. Félsz attól is, hogy esetleg nem úgy történnek majd a dolgok, ahogy előzetesen elképzelted, vagy hogy mit fog szólni a környezeted, ha Te megpróbálsz más lenni, és megpróbálsz másképp élni, mint ők. De leginkább talán nem is ezektől félsz. Ezek a „körülmények” pusztán kifogások, hogy valamivel igazolni tudd a félelmedet. Amitől valójában félsz, az valami egészen más.

Amitől valójában félsz, az maga a félelem. A félelem érzése. A félelemé, mely belenyugvást, unalmat, legyőzöttséget, kétséget, aggodalmat, haragot, gyűlöletet, dühöt, irigységet, bűntudatot és tehetetlenséget ébreszt benned. Bármi másnál jobban félsz a saját félelmedtől, mert olyan érzéseket kelt benned, melyeket nem szeretsz, sőt egyenesen gyűlölsz magadban. Nem csak azért mert kellemetlenek és nem esnek jól, hanem azért is, mert azt nevelték beléd, hogy ezek a kellemetlen érzelmek rosszak, és csakis a bűnösök érzik ezeket, és maga a félelem is csak azokban jelenik meg, akik rosszak, vagy rosszat tettek. De ez hazugság!

Mégis ez a félelem a saját félelmeidtől megbénít, és mozdulatlanságba dermeszt akkor, amikor a tetteknek lenne itt az ideje, és kapkodó cselekvésre késztet akkor, amikor a várakozás lenne előrevivő.

Pedig az igazán sikeres embert éppen az különbözteti meg a sikertelen embertől, hogy az igazán sikeres ember felismeri a félelmét, amikor megjelenik, elfogadja ezt az érzelmi állapotát és beismeri önmagának is, hogy fél. Megérti a félelme üzenetét és megtanulja, hogyan bánjon vele. Míg a sikertelen ember a legtöbbször fel sem ismeri a félelmét, ha fel is ismeri, akkor sem fogadja el ezt az állapotot, igyekszik a félelem érzését minél erőteljesebben elfojtani, elutasítani és tagadni. Ennek következtében az esélyt sem adja meg magának arra, hogy megértse a félelme üzenetét, megértés hiányában pedig képtelen megtanulni azt, hogy hogyan bánjon vele.

A félelmed nem az ellenséged! A félelmed nagyon is nagy szolgálatot tesz neked, ha figyelsz rá, kiismered és megérted a természetét!

A félelmet is a Szeretet táplálja. Mégpedig egyetlen egy okból: hogy megóvjon! Hogy megóvjon a saját negatív gondolataidtól és a belőlük, és általuk létrejövő kellemetlen tapasztalatoktól.

Ne utasítsd el a félelmedet! Ne fojtsd el, és ne vesd el magadtól! Inkább szeresd! Szeresd és légy hálás neki azért, hogy felhívja a figyelmedet azokra a kellemetlen következményekre, melyeket a gondolataid által éppen megteremteni készülsz!

Szeresd és fogadd el a félelmedet! Minél keményebben küzdesz ellene, annál inkább átadod neki az irányítást Önmagad felett! Minél erősebben utasítod el és igyekszel elfojtani a félelmedet, annál jobban fogsz rettegni attól, hogy veled marad, vagy újra visszatér, ez a rettegés pedig egyre merevebb bénultságban, vagy éppen túlzott aktivitásban tart majd!

Fogadd el a Félelmedet és szeresd! Csak így értheted meg, és csak így tanulhatsz meg bánni vele!

A Félelem is éppolyan részed, mint a Szeretet!

A Félelem is éppúgy Te vagy, mint a Szeretet!

Ne utasítsd el Önmagad azzal, hogy elutasítod a Félelmedet, mely megóvni kíván saját káros gondolataidtól.

Fogadd el, értsd meg, és használd fel az erejét arra, hogy igazán sikerre vidd az életed!

Fogadd el, hogy a Félelem is Szeretet!

HozzászólásokÁlomkereső :))

Bizony :DDD
Tiszta hókusz-pókusz :DDD

Köszike....alakulok már :DDD

" A gyermeki értelem nem végez összehasonlítást, hanem minden dolgot és minden eseményt egyedinek, egyszerinek és véglegesnek tekint. "

http://www.youtube.com/watch?v=rzpW7P83sb4Drága Tündérem! :)

Szíved joga! :)))
Én is imádlak! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Álom:)

Továbbra is másképp látom, de azért imádlak:)))

Csillagvirágos ölelgetésem

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!
Megjelent első meditációs cd-m, Csillagvirágos meditációk címmel
Megrendelhető: www.petocsilla.mlap.hu
www.sorselemzes.com
csillagvirag@kyara.hu
Telefonon: + 36 20 9 27 22 27
KártyajósKedves Hegylakó! :)

Máris megtetted az első lépést: felismerted és beismerted, hogy félsz! :)
Fogadd el, hogy félsz és értsd meg, mit akar üzenni ez a félelem.
Milyen gondolatok vannak a fejedben, melyekre Valódi Önmagad, félelemmel válaszol? :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Sofia! :)

Én köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Tündérem! :)

Én úgy gondolom, hogy a félelem, nem a jövőbe vetített negatív kép, hanem sokkal inkább az erre a negatív képre adott érzelmi válasz. És mint ilyen, nagyon is itt van a jelenben! :)
És bizony előfordulhat, hogy amikor filmet nézel, félsz - gondolj csak egy jó thrillerre... :)
Sokan akkor is félnek, amikor épp a szerelmüket ölelik - még ha nem is tudatosul bennük, de bizony félnek attól, hogy elveszthetik a szeretett embert... :)
Amikor az úton vezetnek, bizony sokan akkor is félnek - nem mindenki szabadul fel vezetés közben... és különben is, mi lesz, ha valaki kihajt elém oldalról... :)

"Ha megjelenik a félelem, nyiss!"

Pontosan erről van szó! Erről beszélek én is!
Légy nyitott és fogadd el!
Ne zárkózz be azzal, hogy elutasítod!

Mert a bezárkózást éppen ez az elutasítás okozza. Az hogy elutasítod a saját félelmedet, elveted, sőt megveted!
Ezzel pedig Önmagadat veted meg, és a Jelen Pillanatot! :)

Szeretettel ölellek,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Zotya Barátom! :)

Ölellek! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Zsul Barátom! :)

Szerintem Te nem mondtál NEM-et az óvásnak, hanem nagyon is felismerted és elfogadtad a jelenlétét. Különben most is tagadnád, ha nem így történt volna! :)
És pontosan erről van szó! :)
Elutasítás helyett elfogadni! A félelmet és bármi mást is! :) Itt a Jelenben! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Spook! :)

Igen, megérteni! :)))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Mártika! :)

Köszönöm Neked is! :)))

Szeretettel ölellek,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Evelinem! :)

Köszönöm! :)

Szeretettel ölellek,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Alexa! :)

Nem csodálom, hogy összezavarodtál... :)
A szembe nézés teljesen rendben van. Én sem állítottam azt, hogy fordíts neki hátat. :) Mint ahogy azt sem, hogy engedd, hogy cselekedeteidet a félelem vezérelje. :)
Épp ellenkezőleg! Arra bíztatlak, hogy hasznáéd fel azt a mérhetetlen erőt, ami a félelem mélyén ott rejlik.
Ehhez azonban arra van szükség, hogy felismerd, elfogadd és megértsd a természetét.
Ha küzdesz ellene, elutasítod, elfojtod, ellenállsz neki, akkor rombolásra bírod ezt az erőt, nem pedig teremtésre. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Origami! :)

Ennek igazán örülök! :)
És köszönöm az őszinte véleményedet! :)
Nem csak a mostanit... :))))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Ágicám! :)

Mindig örömmel töltöd meg a szívem! :)
Én köszönöm! :)

Szeretettel ölellek,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKaticca! :))))

Még hogy bosziiii??? :))))

Jól csinálod! :))

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Hegylakó!

1. Ne próbáld legyőzni
2. Koncentrálj a benned levő félelem helyett a benned levő egész elemre, amely a szeretet, a szeretet, melyet iránta érzel. Vidd bele ezt a csodás érzést mindennapjaidba, és ezután nézd meg a "semleges" örömöket is. Napsütés, maga a létezés... mindíg kutakodj e körűl. Továbbá ha úgy adódik, hogy valami jó történik Veled, valami szépet veszel észre magadon, magad körül, akkor ne felejts el "megállni" egy pillanatra és örülni annak, hogy Te milyen kincs is vagy. Minden egyes ilyen pillanat jó arra, hogy érezd a saját ERŐDET. Mert ez a lényeg! Ha szeretünk valakit, akkor inkább azzal foglaljuk le mindenáron rágcsálni valót kereső gondolkodó elménket, hogy azon tűnődünk, azt érezzük át, mennyi kincs az, mit mi adhatunk Neki is... Igen is, mert hát ott van a család, a többi ember, a környezeted. S persze, hiszed, vagy nem (jobban tennéd, ha IGEN), ott van Ő is! Koncentrálj erre a sok szépre! Ezek mind a JELEN csodái, mindezt MOST adhatod! Örülj ennek, és készülj fel arra, hogy ezt az erőt és örömet és boldogságot, szóval mindezt fogod megosztani kedveseddel! Tudom az agy sokszor közbeszól, hogy: "Szép, szép, de az ügyem mikor halad előre végre, mikor leszünk újra együtt?!" - Ne aggódj, annak az ideje is el fog jönni! Ha Te már megtetted, hogy a félelmek helyett a szeretetet válaszd, akkor bízhatsz benne, hogy más is megmeri tenni, hiszen ki ne akarna felszabadúlt boldog életet élni, bátran, elfogadva minden földi (és földöntúli) jót?:)visszautasítás

igen, én félek a visszautasítástól. nagyon szeretek egy fiut, de inkább nem írok neki, nem hívom mert félek, hogy visszautasít. Na ezt hogyan győzzem le.........................Köszönöm!!!!:-))))

Köszönöm!!!!:-))))Félelem....

“Félni annyi, mint tönkretenni azt, ami van, azzal, ami nincs.”

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!
Megjelent első meditációs cd-m, Csillagvirágos meditációk címmel
Megrendelhető: www.petocsilla.mlap.hu
www.sorselemzes.com
csillagvirag@kyara.hu
Telefonon: + 36 20 9 27 22 27
KártyajósFélelem....

“Minek félni a holnaptól, ha csak a mai nap van a hatalmunkban?”
(Elizabeth: Az aranykor)

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!
Megjelent első meditációs cd-m, Csillagvirágos meditációk címmel
Megrendelhető: www.petocsilla.mlap.hu
www.sorselemzes.com
csillagvirag@kyara.hu
Telefonon: + 36 20 9 27 22 27
KártyajósFélelem, ahogy én látom...

Mi is a félelem? a jövőbe vetített negatív kép, ami a jelenen nem létezik!
De hányszor vagy a jelenben?
Amikor filmet nézel, félsz?-nem hiszem
Amikor szerelmedet öleled, flész?-nem hiszem
Amikor vezetsz az úton, félsz?-nem hiszem
DE amikor nem vagy a pillanatban, akkor azon gondolkozol, hogy mi lesz majd, hogyan fogsz kijönni jól vagy kevésbé jól
bizonyos helyzetekbeől, akkor félsz?-félhetsz, de akkor nem a pillanatban vagy, nem a jelenben!
A félelem bezár, sejtszinten téged...maradj nyitott!
Ha nyitott vagy és a jelenben vagy egyszerűen nem jelenik meg a félelem!
Próbáld ki!
Tedd össze magad előtt a két kezed és nyomdd össze nagyon szorosan és nagyon erősen, aztán szépen lassan, tárd szélesre
azokat!
Figyeld meg a különbséget, hogy mennyire más ha nyitott vagy és mennyire más ha bezársz!
Ha megjelenik a félelem, nyiss! Megcselekvésre méltó feladat!
Kíváncsi vagyok mi erről a véleményetek!

Csillagvirág

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!
Megjelent első meditációs cd-m, Csillagvirágos meditációk címmel
Megrendelhető: www.petocsilla.mlap.hu
www.sorselemzes.com
csillagvirag@kyara.hu
Telefonon: + 36 20 9 27 22 27
KártyajósDrága Sanya Barátom!

SZERETLEK! KÉRLEK BOCSÁSS MEG! SAJNÁLOM! KÖSZÖNÖM!

ÖLELLEK!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba

http://www.lyoness.ws/

http://www.lyoness.ag/hu/

http://www.youtube.com/watch?v=6samnKokuSo&feature=related

totzoli129@freemail.hu-ez a saját e-mail címem...ide bátran írhatsz.

Ez már a Jelen, az egymásért tevékenykedők közössége.Kedves Álomkereső!

A félelem egyetlen pozitívuma, hogy óvni akar... ez igaz... de ha megóvom magam egy hirtelen veszprémi, esti úttól... akkor nagyon szegényebb lennék most...:) Jó felismerni, hogy mikor kell NEM-et mondani ennek az óvásnak.:)Nem megismételni kell hanem

Nem megismételni kell hanem megérteni.Drága Egyetlen Álomkereső !

Hogy ez mind így igaz ahogy leírtad, hogy mind ráismerünk önmagunkra , csak már ébredezzünk is mindenkinek azt kívánom !!!
Őszinte ölelésem a Tiéd ! Mártika

Soha ne felejts el mosolyogni, mert nem tudhatod,hogy mikor szeret bele valaki a mosolyodba !Köszönet érte:)))))

Drága Álomkereső barátom!!!!

Én már most imádom ezt az írásodat...talán mind közül ezt a legjobban:))))))))

Ölellek!!!!

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)ha't emge kisé összezavart

ha't emge kisé összezavart eddig az volt h ne félj néz szembe a félelmedel gyözd le mer minden cselekedetedet vagy félelem vagy szeretet vezérel és h félelmekel nem lehet felelöség teljyes döntés hozni meg hogy mindig az történik amitöl félsz,most megg örüjek ezeknek a félelmeknek?nem értem sajnálom:(Be kell valljam, nem szívesen írom ezt le, Álomkereső...,

de ez még nekem is tetszett. :-)Drága Álomkereső

Félelem...és szeretet....igen mindkettőt el kell fogadni....Köszönöm ! Szeretettel ölel: ÁgicaÁlomkereső :))

Szerintem boszorkány vagy :DDD

Ma átgondoltam, hogy mitől is félek, mióta ideértem....és rámutattak mindenre.
Most látom mitől félek, már értem a miértet és lassan meg is értem....viszont a félelmem is az enyém és nagyon jó útjelző lámpa számomra...mert tudok érte tenni, hogy a félelemből új élményt alakítsak :)

" A gyermeki értelem nem végez összehasonlítást, hanem minden dolgot és minden eseményt egyedinek, egyszerinek és véglegesnek tekint. "

http://www.youtube.com/watch?v=rzpW7P83sb4