Fájó emlékek!

Elégedett vagyok a jelenlegi párkapcsolatommal! Egy olyan valakit találtam három hónappal ezelőtt, akire vágytam egész életemben. Aki szeret engem, aki elfogad olyannak, amilyen vagyok, elfogadja a hibáimat, a betegségemet, a barátaimat, az életemet. Akivel egy hullámhosszon vagyunk, akivel együtt tervezhetek közös életet, családot, gyereket! Szeretek vele lenni, ha elválunk, máris hiányzik. Nagyon szeretem a családját, a testvéré, a négy éves keresztfiát! Egyre jobban megismerem őt és egyre jobban látom, sikerült tanálnom egy rendes, családcentrikus, utazást kedvelő, humoros, laza, normális férfit. Felnőtt emberek vagyunk mindketten, túl pár csalódáson, felnőtlenül boldog lehetnék vele! Pont olyan ember, mint amilyen én vagyok. Ugyanazt kedveljük, és ugyanazt szeretnénk elérni a jövőben. Család, utazás. Ebben hihetetlenül egymásra találtunk! Mellette biztonságban érzem magam, és a jövőben, ha bajban lennék, ő nem hagyna magamra! Igen, három hónapja ismerjük egymást, de olyan, mintha már együtt lennénk egy éve.. gyorsan haladtunk. Már csak egyetlen egy zavaró tényező van. És ha ez nem lenne, nagyon nagyon boldog és főleg szabad lennék végre, és a párommal végre megvalósíthatnám magam és elérhetném az álmaimat!
Ez a zavaró tényező a volt barátom emléke! Több, mint három évig voltunk együtt, nagyon nagyon sokat utazgattunk külföldre, belföldre.. Fele annyi szépet és jót nem kaptam tőle, mint a mostani páromtól! Mégsem tudok elszakadni tőle! Nagyon fájnak az emlékek, a nyaralási emlékek! Amikor tengerparton voltunk, amikor várost látogattunk.. Vele ültem először repülőgépen, vele éltem át a legszebb éveimet, a nyaralásokat, a közös terveket! Ő érte küzdöttem sokat, harcoltam, hogy igazán szeressen, harcoltam, hogy fogadja el az én családcentrikusságomat. Vele tartottam volna külföldre, mert ő ki akart költözni. Tudatosan készültem vele. (idén mentünk volna márciusban)
Vége lett a kapcsolatnak, mert besokallt, sok voltam neki, hozzánőttem. Neki több szabadság kellett és minden más, csak én nem. Nem láttam be, pedig tudtam, hogy lelkekben fiatal volt még, nem volt felkészülve egy komoly kapcsolatra! Én meg küzdöttem értünk.. de hiába. Vége lett.
És most itt az új barátom, aki az ellentétje, és szeretem őt!
De mégis nagyon fájnak a volt barátommal kapcsolatos emlékek! Miért??
Váltunk néha egy emialt valami oknál fogva, de csak az adott tárggyal kapcsolatosan!
Mit tegyek, hogy elszakadjak tőle, hogy ne fájjanak az emlékekek? Főleg az utazás emlékek, amikor együtt voltunk, együtt szabadon, kettesben! Amikor igazán tudtuk egymást szeretni! Mit egyek, hogy ne fájjanak, mert ez már beteges! Mit tegyek, hogy ne várjak rá??
Minek várjak rá, amikor már itt van mellettem az én párom?Kedves Széprózsa!

"Váltunk néha egy emialt valami oknál fogva, de csak az adott tárggyal kapcsolatosan!" - Ez jó, ez nagyon jó! Ha van a kapcsolat kettőtök között (tehát bármikor írhat bárki, bármit a másiknak) az segíthet Neked a gyógyulásban.
"Mit tegyek, hogy elszakadjak tőle, hogy ne fájjanak az emlékekek?" - Az egyik forrása a fájdalomnak, az, amit Gál Jani írt. A másik azonban ez is! Ne akarj elszakadni, teljesen felesleges, és nemhogy nem enyhítené, hanem egyenesen erősítené a fájdalmat! Mintha csak ki akarnád tépni az életed egy részét. Főleg így felesleges elszakadni, hogy bármikor bármit megoszthatsz azzal az emberrel, akivel átélted. A gyógyulást nagyban segíti, ha nincsenek kimondatlan szavak, félbemaradt mondatok, érzések, beszélgetések... ugyanakkor persze ezt nem erőszakolhatjuk rá a másikra, ez is nyilvánvaló.
Az életerőhőz, a Forráshoz KÖZEVETLENÜL Te magad vagy "hozzácsatlakoztatva". Így csak arra tudlak Téged is bíztatni, hogy "pörgesd föl magad", élj ezzel a belső forrással, életörömmel, életerővel, amellyel feltöltheted előszőr ÖNMAGADAT, aztán szeretteidet, párodat és végül azokat, akiknek az életét csak megérinted. Igen, talán az exed is. De ne feledd, hogy a sor Önmagaddal kezdődik! Keresd a lelki békéd!Fogadd el, hogy vége..

Mint egy szép nyaralásnak vagy egy szép utazásnak... mint egy szép élménynek.. VÉGE..
Nem a szépségnek van vége.. nem a boldogságnak csak mással lesz szép nyaralásod, mással lesz szép utazásod mással lesz szép élményed..

GÁL JANI..

http://fedezdfelmagad.blogspot.com/