Ihletet kaptam

Ismét írni kezdtem. Kiskölyök korom óta különféle történeteket írtam. Egyszerű kis mesék voltak ezek: meredek sztori, természetfeletti lények, némi romantika, és általában elég "Wandásra" sikerültek. Imádtam őket. Boldoggá tettek, és amikor boldog voltam, az életem csodálatosan zajlott.
Aztán valahogy mögöttem maradt az egész.
Hosszú lenne elmondani, hogyan és miért került a kezembe újra a toll. Ihletet kaptam és szárnyalni kezdtem. Ez egyszer igyekeztem a történetem a legapróbb részletekig kidolgozni. Mivel az a fajta ember vagyok, aki talán a trabantot meg tudja különböztetni a többi autótól, segítségre volt szükségem. És az internet segített. Így került a főszereplőm alá egy BMW X5-ös. Senki ne gondolja, hogy valamiféle bonyolult elemzés után döntöttem így. Egyszerűen csak azért, mert szép. Utána fedeztem fel a Dodge-ot. Hát kapott ő is szerepet. És tegnap óta a háttérkép a laptopomon egy gyönyörű tűzpiros Dodge RAM pickup. Három napja még azt sem tudtam, hogy ezek a szavak így léteznek egymás után... :) A gyerekem, amikor megpillantotta, azt kérdezte: "Anya, ez lesz az új kocsink?" Miért is ne? Rögtön történeteket szövögetett róla, hogy hova fog ülni, és merre fogunk kirándulni vele.
Engem felspanoltak a képek. Ihletet adtak. Valóságosabbnak éreztem a sztorit, minden betűjét imádattal írtam le.
Aztán ma délután, amikor begördültünk a Tesco parkolójába, az futott át az agyamon, hogy jó lenne élőben is látni két ilyen fantasztikus autót. Persze tudom én, hogy a Dodge tipikus amerikai járgány, de a képzeletemnek soha semmi nem szabhatott határt. Miért pont most állnék le?
Leparkoltunk, bevásároltunk, még vacsiztunk is. Kifelé menet valahogy eluralkodott rajtam a győzelem érzése. Egy fehér terepjáró állt szemben a mi autónkkal. Nagyon meg sem lepett az X5 felirat rajta. Körbejártam hát, és szakértőnek tűnő tekintettel megbámultam. A lelkesedésem újabb fokozatba kapcsolt. Beültem hát életem párja mellé, és elégedett vigyorral az arcomon kijelentettem: "Legközelebb egy Dodge-ot vonzok be!" Kinevetett. De aztán folytatta: "Bevonzod a Koltait?" Kérdem tőle, hogy az kicsoda. Erre ő: "A környéken egyedül neki van Dodge-a. Egy pickup." A vigyorom egyre csak szélesedett. A világ olyan volt, amilyennek szeretem. A mesémet éltem. Megtaláltam az ihleteim elapadhatatlan forrását.
Alig vártam, hogy a gyermekem ágyba kerüljön, és papírra vethessem a legújabb gondolataimat. A "rajongóim" úgyis elégedetlenek a sebességemmel. Igazából ketten olvassák, a sógornőm és az unokahúgom, és mindig jó kritikát kapok tőlük. Hivatkozzon bárki elfogultságra, én szeretem őket érte!
És a történet most is egyszerű: meredek sztori, természetfeletti lények, némi romantika és meglehetősen "Wandás". De imádom. Boldoggá tesz. És amikor boldog vagyok, egyre csak jó dolgok történnek velem. Néha kis banálisnak tűnő igazolások a vonzás törvényére... De ahogy odakerült az az X5-ös a parkolóba, úgy hamarosan egy Dodge is állhat a garázsban... a képzeletemnek soha semmi nem szabhatott határt. Miért pont most állnék le?
Csak nagyobb garázst kell építenünk... :)
Mindenkinek szép napot!

Üdv: Wanda

Címkék:

HozzászólásokUdv. a fedelzeten e.w.!

Orulok,hogy ujra itt vagy!:)))
Ha van friss gyumolcsle,akkor szivesen csatlakoznek!:)))
Johetnek a fantaziad "gyerekei", engem is erdekel!

Szeretettel,
felebaratAkkor egy virtuális tea? :)

Van valami mód arra, hogy elovassam a regényedet, fantasydat?

lollipop
www.eveart.gportal.hu
www.eveartflower.gportal.huLollipopnak

Nem vagyok budapesti. A nyugati határ mellett élek. :)
Írtam "kritikát" a képgyűjteményedhez... :)

Pá!Beérem teával is, rám is rámfér a méregtelenítés...

Ha budapesti vagy akkor van ötletem...
Én is kérek kritikát...
Az utolsó blogbejegyzésemhez kapcsoltam egy képgyűjteményt, kiváncsi vagyok milyen érzetet kelt.
Köszi :)

lollipop
www.eveart.gportal.hu
www.eveartflower.gportal.hulollipop drága!

Köszi a képet! Csodaszép! :)
Merre szoktál kávézni? A testem nem tolerálja a koffeint, de beérem bármivel! :D
Szívesen megmutatom, amit írok. Elfogulatlan kritikára is szükségem van. :)

Üdv: Wandae.w. Gratula!

Szivesen elolvasnám az írásodat... á ez hülye szöveg, el akarom olvasni amit írsz! :)))
Mikor talizunk egy kávéra?
http://www.automedia.com/NewCarBuyersGuide2008/photos/2008/Dodge/Ram%201...
Nesze, ezt bevonzottad!

lollipop
www.eveart.gportal.hu
www.eveartflower.gportal.hu