Történet a szeretetről

Karácsony előtti utolsó napon a szupermarketbe siettem megvenni a maradék ajándékokat, amiket korábban nem tudtam. Amikor megláttam a sok embert, panaszkodni kezdtem magamnak:" Egy örökkévalóságig fogok itt rostokolni és még annyi más helyre kell mennem" "Karácsony kezd egyre idegesítőbbé válni minden egyes évvel Mennyire szeretnék csak lefeküdni és átaludni az egészet." Végül is át tudtam magam fúrni a játékosztályra és el is kezdtem átkozni az árakat, azon tűnődve hogy a gyerekek tényleg játszani is fognak ezekkel a drága játékokkal? Amíg nézelődtem a játékosztályon, észrevettem egy kisfiút, aki olyan ötévesforma lehetett, egy babát szorítva a mellkasához. Csak a haját simogatta a babának és olyan szomorúan nézett.
Aztán a kisfiú odafordult a mellette álló idős hölgyhöz: "Nagyi, biztos vagy benne, hogy nincs elég pénzem, hogy megvegyem ezt a babát?" Az idős hölgy ezt felelte:" Tudod te is: nincs elég pénzed, hogy megvedd ezt a babát, kedveském" Aztán megkérte a fiút, hogy várjon meg itt öt percet, amíg ő elmegy szétnézni. Hamar el is ment.
A kisfiúnak még mindig a kezében volt a baba. Végül, elindultam felé, és megkérdeztem tőle, kinek szeretné adni ezt a babát? "Ezt a babát szerette a húgom leginkább és ezt akarta a legjobban most Karácsonyra. Nagyon biztos volt benne hogy a Télapó elhozza neki."Azt válaszoltam, hogy talán télapó tényleg el is viszi neki, de a kisfiú sajnálkozva válaszolt."Nem, Télapó nem viheti oda neki, ahol most ô van. Oda kell ahhoz adnom anyukámnak, és így ő odaadhatja a húgocskámnak, amikor odamegy. " A szemei olyan szomorúak voltak, amikor ezt mondta. "A húgom Istenhez ment, hogy vele legyen."Apa az mondja, hogy Anya is el fog menni Istenhez hamarosan, úgyhogy azt gondoltam, el tudná így vinni a húgomhoz." Megkértem a kisfiút hogy várjon meg, míg visszajövök az üzletből. Ezután mutatott egy nagyon kedves kis fotót magáról, amelyen éppen nevetett. Aztán azt mondta nekem: "És meg azt is akarom, hogy Anya elvigye neki ezt a képet is, így soha nem fog engem elfelejteni.""Szeretem anyukámat, és azt kívánom, bárcsak ne kellene elhagynia engem, de apa azt mondja, hogy el kell mennie, hogy a húgommal legyen." Aztán ismét a babára nézett a szomorú szemeivel, nagyon csendesen. Gyorsan a pénztárcámhoz nyúltam, és kivettem belőle pár papírpénzt és megkérdeztem a fiút: "Mi lenne, ha megszámolnánk a pénzed, hátha mégis lenne elég?" Oké - mondta. "Remélem, van elég." Én hozzáadtam némi pénzt a fiúéhoz, anélkül hogy látta volna, majd elkezdtük a számolást. Elég pénz volt a babára, még egy kicsivel több is. A fiú ezt mondta: "Köszönöm Istenem, hogy adtál elég pénzt." Aztán rám nézett, és hozzátette: "Megkértem tegnap Istent mielőtt lefeküdtem aludni, hogy segítsen, legyen elég pénzem, hogy megvehessem ezt a babát, így anyukám neki tudná adni a húgomnak. Meghallgatott! Még szerettem volna annyi pénzt is, hogy vehessek egy szál fehér rózsát anyukámnak, de azért ezt már nem mertem kérni Istentől."De ô mégis adott nekem eleget, hogy megvehessem a babát és a fehér rózsát. Tudod, anyukám szereti a fehér rózsát."
Pár perc múlva az idős hölgy visszajött, majd távoztak. Teljesen más hangulatban fejeztem be a bevásárlást, mint ahogy elkezdtem. Sehogy se tudtam kiverni a kisfiút a fejemből. Aztán eszembe jutott egy helyi újság cikke két nappal ezelőttről, amelyik említett egy részeg embert, aki ütközött egy másik kocsival, amelyben egy fiatal nő és egy kislány volt. A kislány azonnal meghalt, az anya kritikus állapotban van. A családnak el kellett határoznia, hogy kikapcsolják-e az életfunkciók fenntartását szolgáló gépet, mert a fiatal hölgy soha sem tudna felkelni a kómából, amibe esett. Ez a család lenne a kisfiú családja? Két nappal azután, hogy találkoztam a kisfiúval, megakadt a szemem egy újságcikken, amely arról tudósított, hogy a fiatalasszony elhunyt. Nem tudtam megállítani magam, hogy ne vegyek egy csokor fehér rózsát, majd ezzel a ravatalozóba mentem, ahol a fiatalasszony ki volt téve a látgatóknak, akik így megtehették az utolsó búcsújukat a temetés előtt. Ott feküdt, a koporsóban, egy csokor fehér rózsát tartva a kezében a fotóval, a baba a mellkasára volt helyezve. Sírva hagytam el a helyet, úgy érezve, hogy az életem örökre megváltozott. Az a szeretet, amit ez a kisfiú érzett az anyukájáért és a húgáért - még a mai napig is nehéz elképzelnem.

HozzászólásokKarácsony előtti utolsó napon

Karácsony előtti utolsó napon a szupermarketbe siettem megvenni a maradék ajándékokat, amiket korábban nem tudtam. Amikor megláttam a sok embert, panaszkodni kezdtem magamnak:" Egy örökkévalóságig fogok itt rostokolni és még annyi más helyre kell mennem" Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! "Karácsony kezd egyre idegesítőbbé válni minden egyes évvel Mennyire szeretnék csak lefeküdni és átaludni az egészet." Végül is át tudtam magam fúrni a játékosztályra és el is kezdtem átkozni az árakat, azon tűnődve hogy a gyerekek tényleg játszani is fognak ezekkel a drága játékokkal? Amíg nézelődtem a játékosztályon, észrevettem egy kisfiút, aki olyan ötévesforma lehetett, egy babát szorítva a mellkasához. Csak a haját simogatta a babának és olyan szomorúan nézett.Gyermekeink

Gyönyörü történet! Köszönöm! Sokáig nem álltak el a könnyeim, miután elolvastam.
Ök, a Gyermekeink, még ösztönösen, mindenféle erölködés nélkül érzik, tudják a Titkot, az Igazságot. Csodálatosan és természetesen viselkednek, önzetlenül és önfeledten szeretnek, de sajnos mi felnöttek gyakran elrontunk mindent. Rossz példát mutatunk, képmutatásra, haragra és szeretetlenségre programozzuk öket. Sokan nem vagyunk még azon a szinten, hogy egy kis lélek útját egyengessük, visszaélünk àrtatlanságukkal és érzékenységükkel. Jobban kellene vigyáznunk, hogy tisztaságukat be ne szennyezzük! Talán akkor könnyebb lenne a felnöttkoruk is.
Napsütéssel és melegséggel teli napokat kívánok mindenkinek.
Szeretettel TimiTündének

margaretta

Nagyon tetszik amit a rezgésekről írtál! ezt kéne betartani és alkalmazni akkor biztosan jobban fogjuk érezni egymást hiszen a család egymásra van utalva! Minden azon mulik,hogyan érzelemmel bocsást ki magadból amit szeretnél!

köszönöm,hogy megértetted velem még jobban a vonzás törvényét!

üdv.: margarettaTündének

Csak annyit, hogy köszönöm! még én sírok hogy oda az egészség, oda a boldogság, amikor engem a gyerekeim szeretnek?! Szerethetnek? Köszönöm AnnanellyMegérdemeljük a szeretetet

Kedves Csillagvirág!

Örülök, hogy tetszett a történet...
Mint minden embernek a szeretetre van leginkább szüksége...
Ha szeretet van, jó érzés van bennünk, és minden csodálatos....
Ha nincs ..., akkor az élet csak sivár lehet..
Ezért is vágyunk mindannyian annyira a Szeretetre:-)

Üdv, TündiEhhez szinte nincs is mit

Ehhez szinte nincs is mit hozzáfűzni. Torokszorító és egyben felemelő érzés volt mindezt elolvasni. Köszönöm, hogy leírtad. NádikaKöszönet

Csodálatos történet! Köszönöm, hogy leírtad. Kitettem a címlapra, mert ez szerintem oda való!könnyek...

Köszönet és hála, hogy megosztottad velünk ezt a történetet...A gyerekek önzetlen szeretete mindig megindító...Megkönnyeztem a történetet...Nekem is más lesz a napom:)

Csillagvirágos ölelés