Gondolataim

Sziasztok!
Láttam a filmet (többször is) olvastam a témában millió könyvet és bevallom, csodás életem van, és hálás vagyok érte nagyon. Viszont van pár dolog, amin régóta gondolkodom, érdekelne róla a véleményetek. :)
1. A tanítás lényege, hogy érezzük jól magunkat a pillanatban a bőrünkben. Érdekelne, hogy mi a helyzet azokkal, akik a jó érzésnek egy olyan formáját választják, ami köztudomásul káros? (gondolok itt evésre - hány "boldog" kövér embert ismerek, akik imádnak enni, alkohol, drogok, féktelen mulatozások, autós száguldás, vásárlási mánis stb.) Persze én nem látok a lelkükbe, csak inkább teoretikusan érdekel: tényleg mindegy, hogy hogyan,csak érezzük jól magunkat? (Sejtem ám a választ, de érdekelnek a vélemények)
2. Mi a helyzet azokkal a nagy spirituális tanítókkal szerintetek, akik vszínűleg nagyon magas rezgés tartományban voltak, mégis sok megpróbáltatáson kellett keresztül menniük? Ők miért vonzották ezt magukhoz?
3. Miért "szegénységpárti" a vallások többsége? Rosszul látom, hogy az önmegtartóztatást helyezik előtérbe? Vajon miért?
4. Tükör törvény: mindig ha valami zavar másokban, az bennem lévő dolog? Engem pl. eléggé idegesít a lassúság, a tehetetlenség stb. vagy pl. a pontatlanság. Nem azért, mert ezek bennem vannak (lassú és pontatlan tutira nem vagyok), hanem mert pl. ha valaki nem pontos azzal kellemetlenséget okoz, mondjuk ha várnom kell rá fél órát valahol.
5. Ha maximálisan megbízom valakiben és az mégis becsap (ez friss, ma az autószerelőről derült ki, hogy csúnyán átvert), akkor mi a helyzet? Én bíztam benne, ezért a Törvény szerint nem lett volna szabad becsapnia. Vajon hol hibádzik a gondolatmenetem?

Egyelőre ennyi, nagyon örülök Nektek, bőven van még mit tanulnom, de nagyon sok csodás sikerem van a "teremtés" terén, majd egyszer elmesélem, most azonban ezek a gondolatok izgatnak.
Várom a tartalmas godolatokat, szeretettel.

Hozzászólásokxiaozhengzheng

2018-11-13 xiaozhengzheng
pandora charms
fred perry shirts
kate spade outlet
polo outlet
supreme clothing
kate spade sale
coach outlet online
chaussure louboutin
canada goose jackets
canada goose jackets
pandora jewelry
michael kors handbags
fitflops sale clearance
yeezy boost
ugg outlet store
pandora charms
michael kors handbags clearance
adidas yeezy shoes
michael kors outlet online
coach outlet
coach outlet
nfl jerseys wholesale
pandora charms
moncler jackets
north face jackets
coach outlet online
coach outlet online
coach outlet
fitflops sale
christian louboutin shoes
nfl jerseys
moncler outlet online
true religion
ralph lauren polo
ugg boots clearance
michael kors handbags
louboutin shoes
kate spade handbags
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
kate spade bags
coach outlet online
canada goose outlet store
coach outlet online
hermes outlet
ralph lauren
michael kors outlet
supreme outlet
lebron shoes
lacoste shirts
cheap nfl jerseys
pandora charms
manolo blahnik outlet
coach outlet online
michael kors outlet online sale
michael kors outlet clearance
polo outlet
pandora charms outlet
coach outlet online
coach factory outlet
tory burch outlet
pandora jewelry outlet
gucci outlet
cheap ray ban sunglasses
canada goose
birkenstock outlet
michael kors outlet online
oakley sunglasses wholesale
nfl jerseys
mulberry handbags
pandora jewelry
canada goose outlet
canada goose outlet
red bottoms
coach outlet
canada goose outlet
oakley sunglasses
pandora charms sale clearance
christian louboutin outlet
christian louboutin shoes
coach outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
pandora charms sale clearance
kate spade outlet online
coach factory outlet
louboutin shoes
moncler outlet
christian louboutin shoes
ugg boots on sale
ray-ban sunglasses
red bottom shoes
adidas outlet store
canada goose outlet
coach factory outlet
canada goose outlet store
christian louboutin shoes
red bottom shoes
ralph lauren outlet
christian louboutin shoesHŰŰŰ

veronika

bennem is előfordult az a kérdés, hogy hogyan magyarázzuk azt a jó érzést amit pl egy szeriális gyilkos vagy gyerekeket megerőszakoló egyén érez, amikor azt mondja szereti elkövetni ocsmányságait, és jól érzi magát elkövetése közben . Mert annak ellenére hogy amit elkövet lehet hogy gyermekkori saját szenvedései miatt teszi, vagy elméje nem működik normálisan, de ha ez jó érzést kelt benne akkor hogy azonosithatjuk ezt azzal a jó érzéssel amire a Secret és EH utal?
...az öcséddel kapcsolatban: te választottad meg melyik családba szüless, ki legyen az öcséd , milyen jellemmel, azért hogy ..
s ezt neked kell felismerned hogy mire tanit aző pontatlansága..Ajánló

Szia! Szeretném a figyelmedbe ajánlani a " Lelkünk útja I-III. " könyveket.
Minden feltett gondolatodra választ ad.

Üdvözöllek!

MagdiKöszönöm a válaszokat!

Jókat írtatok, köszönöm, valami ilyesmikre jutottam én is, jól esett a megerősítés, hogy nagyjából egyformán gondoljuk... Morfondíroztam ám még a dolgokon és rájöttem, hogy a vallások zöme (direkt nem egyházakat írtam, a kettő szerintem nem egy és ugyanaz) nem a gazdagságot ítéli el, hanem az anyagi javakhoz való túlzott ragaszkodást.
A "tükör törvényről" meg az jutott eszembe, hogy - maradjunk a pontatlanságnál - ha mondjuk az öcsém (aki valóban nagyon pontatlan) miatt lekésem a gyerekekkel a bábelőadást, akkor nehezen tudom azt gondolni, hogy most kár ezen idegesíteni magam, mert szerintem ez egész egyszerűen ez bosszantó és kész. Az öcsémet nem én vonzottam be a - mondjuk - két évvel vagy hónappal ezelőtti gondolataimmal, mert Ő már 30 éve az öcsém. Ő mindenkivel szemben pontatlan, ez nem nekem szól, ő ilyen. :) Remélem érthető, hogy ezzel azt akarom mondani, hogy az, hogy egy jelenség nem tetszik nekem, még nem biztos, hogy az bennem is ott van. (Pl. Jézus dühösen verte ki a kufárokat a templomból. Akkor ez azt jelenti, hogy tudat alatt ő is szeretett volna a templomban csecsebecséket árulni?) Vagy hülyén gondolkodom? Ha nem szeretem a hazugságot, akkor én hazug lennék? Ezt továbbra sem értem... :( No meg szerintem azért vannak temperamentumbeli különbségek is, van aki nyugisabb, meg vannak hirtelenharagúak. Biztos nem véletlenül vagyunk ilyenek-olyanok, nem?
Az autóra Álomkereső adta meg a választ (köszönet érte, erre nem is gondoltam!), igen, az anyagi helyzetünk miatti aggodalmam az ok, nem a bizalmatlanság, milyen igaz!!!

Mondjuk én ebben az egész elméletben a sorsok egymásrautaltságát nem látom át, pl. ha egy családban különbözőképpen gondolkodnak a családtagok: mondjuk egyik teljes lényével pozitívan éli meg az életet, de a felesége szorong, a közös dolgaik hogyan fognak alakulni? Mi a helyzet a rokonokkal, szomszédokkal, vagy mindig az azonos rezgésűek kerülnek kapcsolatba egymással? És ha én feljebb jutok mondjuk öt lépcsőt, a 30 éve mellettem lakó frusztrált szomszéd nem dörömböl át többet a falon, vagy elköltözik? És a nagynéném nem hív fel többet panaszkodni? (Csak példák ezek, nem konkrét dolgok, nincs is nagynéném. :))) )
Nos, ilyesmiken jár az agyam, meg még sok minden máson is, de nem fárasztalak Benneteket tovább, mert minden kérdés újabbakat vet fel, never ending story ami a fejemben van.:)))
ígértem viszont sok-sok pozitív történetet is, holnap írok pár lelkesítő sort is, olyan csodás dolgok történtek velem az elmúlt években!
Még egyszer nagyon köszönöm a tartalmas válszokat, szép napot Nektek!Gondolatok Kogaledo gondolataira

Nagyon jókat írtak az előttem szólók. :-)
Egy-két gondolat/próbálkozás válaszra tőlem:
- A tükör törvényére: Ahogyan Álomkereső is kérdezte: Megengeded-e magadnak a lassúságot és pontatlanságot, ha éppen az esne jól? Elgondolkodtató lehet az is, hogy kinek az elvárása a gyorsaság és pontosság? Gyermekkorban várta el tőled valaki, vagy ez a te saját, legbelső elvárásod önmagaddal szemben?
- Az autószerelőhöz: Az első gondolatom az volt mikor elolvastam, hogy lehet, nem is az autószerelővel van a ,,gond''. Nem lehetséges, hogy az autót félted jobban a kelleténél? És az autószerelő csak egy jelzést adott erről? Végül is egy negatív gondolat hozzá hasonló dolgot vonz: Nagyon félted az autót - az autóval kapcsolatosan támad valami kellemetlenség.
Nos, ezek voltak az én meglátásaim, kíváncsi vagyok a további véleményekre. :-)
Szépséges napot mindenkinek! :-):)))

Én köszönöm, hogy létrehoztad ezt az oldalt és itt lehetek, hogy tanuljak Tőletek! :)

ÁlomkeresőMegpróbáltuk!

Kedves Álomkereső, tetszett hogy te is úgy fogalmaztál: "megpróbálok" válaszolni :) És tetszettek a válaszaid is, sokat lehet itt tanulni egymástól! Köszönöm, hogy itt vagytok!!!Kedves Kogaledo

Kedves Kogaledo,

Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, bár előrebocsátom, ezek a válaszok, az én válaszaim. Mások válaszai - és így a Tiéd is - ettől eltérhetnek. :)
1. A tanítás lényege valóban az, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben. De nem csak az adott pillanatban, hanem tartósan. Hitem és tudomásom szerint, nem létezik semmilyen szer, vagy "káros" tevékenység, amely ezt biztosítani tudja. Legalábbis függőség nélkül nem. Márpedig a függőség eleve kizárja a tiszta örömöt és jó érzést. :) Mellesleg nem minden az, aminek látszik. :) Pl. a túl harsány jókedély, amely elnyom minden mást a környezetében, meglehetősen erős bizonytalanságra utalhat. Vagy észervetted-e már, hogy akik saját bevallásuk szerint imádnak enni, valójában nem is esznek, hanem habzsolnak? Vajon miért? Talán azért, mert félnek, hogy lemaradnak valamiről az életben, ezért mindenhez mielőbb - lehetőleg mások előtt - szeretnének hozzájutni? Vajon az, aki túlharsogja az egész világot, mit vesz észre annak szépségéből és gazdagságából? Vajon az, aki habzsolja az ételt, mit érez annak fennséges ízéből? Valóban jól érzik magukat, és valóban boldogok ezek az emberek? Vagy csak már maguk sem tudnak létezni a sjáát maguk által felállított illúziók nélkül, ezért igyekeznek azokat a külvilág számára a lehető legjobb színben feltüntetni, és kijelentik, hogy ők már pedig ezt élvezik? :) Az alkoholról és társairól nem is beszélek! Azt hiszem, a legtöbben már voltunk másnaposak... :)
Tehát a tanítás lényege egészen pontosan, a tartós jó érzés. :)
2. A nagy spirituális tanítók éppen azért voltak azok, mert még a megpróbáltatásukat is magukra vállalták csak azért, hogy tanítsanak. (És nem azért, hogy bármilyen vétkeinkért magukra vegyék a vezeklést, és ezáltal feoldozást és megváltást biztosítsanak a számunkra) Vajon ki beszélne ma Jézus életéről és tanításairól, ha nem járul ő maga is hozzá saát megfeszítettetéséhez? Hát, nem csodálatos, hogy halála után kétezer évvel, még mindig tanítja az emberiséget? :)
3. A vallások többsége az emberek felett gyakorolt kontrolt helyezi előtérbe. Ennek a kontrolnak egy eszköze az önmegtartóztatás is. "Ne akarj túl sokat megtartani magadnak, inkább add nekünk, és mi cserébe feloldozunk vétkeid alól!" Ne feledjük, a korábban már emlegetett "Nagy Spiriuális Tanítók" egyike sem akarta, hogy tanításaira vallást építsenek. Jézus nem akarta, hogy egy abszolút Istenben higgyünk, ő az egyén önnön istenségét és a feltétel nélküli szeretetet hirdette. Buddha nem akarta, hogy a Nirvanát az egyetlen és abszolút olyan helyként emlegessék, amely maga a végcél, ő a lélek örökkévaló szabadságát és a feltétlen együttérzést hirdette. Egyikük sem akart templomokat, bálványokat és gyülekezeteket. Egyikük sem hirdetett önmegtartóztatást és nélkülözést. Ők az élet egyszerűségében is meglelhető boldogságot hirdették és azt, hogy e boldogság eléréséhez nincs szükséged semmilyen külső anyagi dologra, sőt... :)
4. Márpedig a tükör, az tükör. :) Meg mered-e engedni magadnak, hogy pontatlan vagy lassú légy. Ha nem, akkor miért nem? Miről maradsz le az életben akkor, ha véletlenül pontatlan vagy lassú vagy, vagy éppen valaki más az? Életed minden területén jellemző Rád a gyorsaság és a pontosság? Elég türelmes és megértő vagy önmagaddal szemben? Miért engeded, hogy mások a pontatlanságukkal és a lassúságukkal felboszantsanak? :) Tudtad, hogy senki sem bosszanthat fel, vagy sérthet meg a Te sajád hozzájárulásod nélkül? :) Minden csak annyira sértő, és annyira bosszantó, amennyire annak gondoljuk. :) Gondolkozz el a fenti kérdéseken. A válasz Benned van. Nem véletlenül vonzod magadhoz ezeket a helyzeteket és embereket, hanem a gondolataiddal és az érzéseiddel.
5.Bíztál az autószerelőben! Bíztál az autószerelőben? Úgy értem, mélyen belül, az érzéseiddel is bíztál benne? Vagy esetleg van Benned egy kis félelem, hogy egszer át fognak verni, vagy hogy akár mindig átvernek, mert az emberek már csak ilyenek? Az is lehet, hogy életed egy teljesen más területével kapcsolatos félelmed "csapott le" Rád, szegény autószerelő képében, aki maga is így, szintén csak egy áldozat. Pl. pénzügyekkel kapcsolatos félelmeid vannak, vagy csak aggódsz valamilyen anyagi dolog mmiatt, erre jön az autószerelő és megrövidít. A válasz ebben az esetben is Benned van. És biztos vagyok benne, hogy meg is találod! :)
Csak figyeld a gondolataidat és az érzéseidet, és érezd jól magad a bőrödben...
... tartósan! :))))

Szeretettel:
ÁlomkeresőNehéz kérdések

Az öt kérdés, amit feltettél, elég elgondolkodtató... de nagyon tetszettek. Megpróbálok reagálni mindegyikre:

1. Minden embernek az esik jól, amit ő legbelül szeretne, és ez emberenként eltérő. De ez csak addig igaz, ameddig nem árt vele másoknak. Ha valaki kövérre eszi magát, és az neki jó, legyen. Persze ha élete párja emiatt elhagyja, akkor kiderülhet, hogy nem az evés volt a fontosabb... Ugyanígy egy gyorshajtó is élvezheti a száguldást, de ha elgázol valakit, és emiatt börtönbe kerül, az már valószínűleg neki sem fog tetszeni. De ettől még működik a vonzás törvénye...

2. A nagy tanítók szerintem azért kaptak szenvedést is, mert a magasabb rezgéssel oly mértékben kilógtak a tömegből, hogy a többség, aki folyamatos energiaéhséggel küzd, ellenük fordult. A csodatevésekben ellenérdekelt energiák beindultak. De hiszen a mai kor, amiben élünk, pont erről szól: az Internet, az információ áramlás miatt ma már nem lehet megfékezni ezeket a "titkos" tanításokat...

3. Az egyház az uralkodók, az "elnyomók" eszköze volt a történelem folyamán. Ha szegénységre nevel, és a feltétlen hitre, akkor könnyebb uralkodni a tömegeken.

4. Nem egészen értettem a kérdést :)

5. Ez egy fontos kérdés, amit nem árt tisztázni: a secret úgy működik, ha nem kapcsolsz be másik személyt konkrétan. Sosem működik úgy, hogy őt akarom, és szeressen. Úgy működik, hogy azt akarom, hogy valaki szeressen: és egyszer csak megjelenik valaki, aki pont olyan amire vágytam. Ez pedig azért van, mert nem csak te teremtesz, hanem mindenki más is. Vagyis ha átvertek, akkor ez azt jelentheti, hogy te kevésbé bíztál benne, hogy nem vernek át, mint amennyire ők át akartak verni :)