Az önismeretünk alapjai, a siker maga. A változást akarjuk ám a meglépése fájdalommal jár.

Az önismeretünk alapja

Szükségünk van-e, és miért, önismeretre?

( ha olvasásakor azt érzed, hogy erre vajon neked szükséged van-e.... gondolatban fuss végig a lehetséges okokon, ami miatt ezt érezheted)

Egy- egy ember élete, ha nagyon filozofikusan vesszük szemügyre, saját belső lénye és a külvilág egymásra hatásából áll össze. Az ember belső énjének van egy életterve, életfeladata és sok rövid távú elképzelése, amit szeretne érvényesíteni.

Ezzel szemben áll az élet színes, külső forgataga, amiben az Univerzum a maga törvényeivel és más lelkek, a saját rendezett vagy rendezetlen terveikkel...., és máris, egészen összekuszálják, alakítják ezt az összhatást, amiben mi a magunk élettervét szeretnénk érvényre juttatni..

„ Ami nem tetszik, azt változtasd meg. Amit meg nem tudsz megváltoztatni, azt fogadd el! ”

Ezt, józan parasztésszel bárki más is mondhatná.
Mindenesetre ha egyetértünk Vele, akkor sorra vesszük, hogy mi mindenre tudunk hatással lenni:

- Az univerzum törvényeire egyenlőre nem. Azok megvannak alkotva és a mi élettervünk segítségére vannak. És egy ennyire szuperül szuperáló rendszerben, minden úgy van megteremtve, hogy az ember csak elrontani tudná.

Mint tudjuk, a csodákat magunk körül rendszerint nem mi csináljuk, hanem sokkal inkább általunk esnek meg, ha megláthatjuk azokat!. / olykor esetleg rajtunk keresztül folynak be ebbe a világba. Léteznek -e csodák? Van csoda.
Remélem te is elhiszed, hiszen te is egy nagy-nagy csoda vagy.

- A többi lélek élettervére, szándékaira vagy akaratára már lehetünk némi befolyással, ha elég erősek, meggyőzőek vagyunk, és ügyesen manipulálunk. Némely embereket akár irányíthatunk is, akinek nincs saját terve, célja, álma, vagy csak tudatlanok, egészen könnyen el tudjuk csábítani a magunk céljaihoz.

Ha meg gyenge valaki, arra rá tudjuk erőltetni az akaratunkat. Szerencsére az emberek többségére nem tudunk tartós behatással lenni, hiszen mindenki megpróbálja önmaga, a saját útját járni, éppúgy mint mi!

- Vagyis, itt vagyunk mi magunk!
A legnagyobb hatással önmagunkra tudunk lenni, hiszen önmaga működését mindenki saját maga meg tudja ismerni, így, ha valamin változtatni szeretnénk, a legyszerűbb magunkon kezdeni. Saját magunkon tudjuk a leggyorsabban, a legegyszerűbben, és a legkönnyebben végrehajtani a változtatást, és, ha mi változunk.... legtöbbször magával hozza az áhított külső változást is!

- És, ha nem úgy alakul tervünk, vagy ha nem sikerül célt érnünk önmagunk megváltoztatásával, akkor mentőövként itt van még az elfogadás!

Erről már sokan írtak már, és sokat is beszélünk, viszont ehhez képest, nem műveljük eléggé, ezért ezzel a lelki eszközzel mindenképpen érdemes lesz jobban megismerkednünk!

Az önismereti út, alapvetően a két legutóbbi lehetőséggel foglalkozik.

Változtassuk meg magunkban amit lehet, a többit pedig fogadjuk el annak, ami!

Olykor ugyan beleszaladunk még ezután is egy kis manipulációba, mások kritizálásába, vagy irányítgatásába, ám jó, ha tudjuk, hogy saját jól felfogott érdekünkben erről jobb lesz mielőbb leszoknunk!

Önismeretre azért van még szükségünk, hogy az univerzum törvényeivel megegyező haladáshoz szükséges, magasabb tudatossági szintet elsajátíthassuk. / Tanuldd meg a szabályokat, hogy tudd mikor lehet azokat áthágni! / Dalai Láma Instrukciók az élethez /

Mivel, önmagunk megváltoztatása és az elfogadás is, teljesen rajtunk múlik, így logikus, hogy az életben erre a két dologra érdemes igazán odafigyelnünk!
Ezek az elért eredményeink fogják döntően meghatározni életünk menetét, közérzetünket!

"Mi a Földi létünk célja?

Erről már annyit vitatkoztak filozófusok, vallásos és hitetlen emberek, hogy feleslegesnek tartom, hogy én is beszálljak ebbe a vitába.* Én csak másolom a cikket. Szerzője nem én vagyok.* Anikó*
Egyszerűen elmondom, hogy szerintem hogy van, és miért.

Én úgy látom, hogy Isten azért teremtette a világot és árasztotta el az emberi lelkekkel, hogy általuk és rajtuk keresztül megismerhesse önmagát.

Elképzelheted ezt akár úgy is, mint mikor egy hadvezér kémeket küld egy másik országba, hogy derítsék fel azt. Lássák és hallják több szemmel és több füllel, amit Ő szeretne, tapasztalják meg helyette a dolgokat, a hadviselés tervének sikeréhez.

Később biztosan kiderült, hogy nem ez a legjobb módja az Isteni önmegismerésnek, de akkor jó ötletnek tűnhetett! : )

Így, minden kis egyén, emberi lélek megkapta a maga úti-csomagját, hogy miket tapasztaljon meg, sok-sok földi születése során.

Neki is kezdtek az emberek a tapasztalásnak, de mivel nem értettek sok mindent a tapasztalt világukban, a valóságukból, így elfogadni sem tudták azokat.
Ettől aztán életről - életre felhalmozódott valamennyiünknek a bepótolandó a tananyagból, leckékből, plusz maradt még az arra az életre kiszabott eredeti megtanulandó feladat.
Sok kultúrában KARMA névvel illetjük. A karma nem más, mint élet-kerék, vagy bumeráng. Azt kapod vissza, amit adsz.

Az életeink során megtapasztalásokat gyűjtünk, megtanulnivalóinkban voltak, vannak, lesznek olyan dolgok, amiket :::
-meg kell értenünk,
-fel kell vállalnunk,
-át kell élni, -át kell érezni, -befogadni, -elengedni, -eggyé válni vele, stb.

Ezt tapasztaljuk is a belső úton, hogy nem mindig tudjuk, hogy melyik lépést várja tőlünk a helyzet, amelybe sodródtunk de szerencsére ez is megtanulható!

1. Ám ha valaki eljut az összes tananyag végére, akkor kijárta az iskolát, felszabadul annak fogságából és megvilágosodik!

2. De úgy is ki lehet lépni, ha valaki rájön, hogy nem kötelező iskolába járni.

3. Illetve ritkán előfordul, hogy egy lélek hamarabb megismeri önmagát, mint ahogy az az eredeti tanterv szerint elő lett volna írva Neki.

Ezek mind különböző módjai, megközelítései a megvilágosodás elérésének, és ez a spirituális irányzatokban is látható.

Az ÖNMEGVALÓSÍTÁS rendszere az első módon, a hosszabb úton vezet végig.
Ez az út viszonylag könnyebb és kiszámíthatóbb, valamint több embernek is van rá belső hajlandósága.

Az út

Az út, emiatt a sok tananyag miatt, ami mostanra lett kiszabva és ami a, magunkkal hozott, felhalmozódott leckénk összessége, elég nehezen járható, hullámzó.
Hol sűrű és szenvedéssel tarkított, hol meg ritka és könnyen járható. Mint a szinusz görbe: fel és le. Gondolj a vízre. A hullám is visszahúzódik,
Ez adja azt az örökös változást.Így nem tudjuk előre, hogy mit hoz a holnap.

Nem nagyon látunk rá alapban a tartalom jegyzékre, amit ha megnézhetnénk, eligazodhatnánk jelenünkben és a jövőben.
Jó hír az, hogy ez a képesség is kifejleszthető, valamint a rendszeres gyakorlás és probléma megoldás, előhoz egy idő után egy olyan nyugalmat, hogy azt érezhetjük: eddig is megoldottam, ezután is megoldom majd valahogyan!

Útja kezdetén, a lélek tudatlan. Tudatosság nélkül kóvályog. Azután, hogy nő a tudatossága, már meglát dolgokat, és először bizony megijed. Azt mondja, hogy jobb lett volna nem tudnia.
Viszont, innentől már szüksége van az őszinteségre és az elfogadásra, mint alapképességekre, hogy aztán megtisztulva ki is tudjon jönni azokból a dolgokból.

Valószínűleg Te pont itt tartasz! Belementél egy tanulási folyamatba úgy, hogy nem tudod teljesen feldolgozni azt és most szeretnéd feljavítani a feldolgozó képességedet.

Ne csak a problémádra koncentrálj, hanem lásd az egész létedet, mint egy fejlődési folyamatot!

Ha sikerül így kívülről ránézned a dolgaidra, akkor megláthatod, hogy pontosan hol akadtál el, mi hiányzik, min kell változtatnod vagy mit kell elfogadnod?!

Gyakorlat:

Nézz most magadba és írd össze, hogy az élet mely dolgaival vagy elakadva?

Utána vonatkoztass el a személyes fájdalomtól, sértettségtől és hiánytól.

Tekintsd úgy, mint egy tananyagot és bontsd szét darabokra.

Vajon mire tanít ezeken a leckéiden keresztül, az életed?

Milyen érzést, minőséget, gondolatot, tettet, következményt vagy felismerést kellene befogadnod?

Mit kellene ehhez elengedned?

Ezeket írd le mind majd mindennap, akár már holnap nézd meg újra!

Érleld magadban, mélyítsd napról napra!"

( Elküldheted Nekem is, és együtt átbeszéljük ketten, ha megbízol bennem: )

HozzászólásokIgen. Javaslom ha olyan a kérés, privizzük tovább!

ragyogas54@gmail.com

Mottóm: nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön, mert ha az megvan..... a lelkünk, szellemünk kommunikál egymással.Drága

Drága Ragyogás!

Kérhetném a segitséged?:)
Megérintett amit mondtál,a tisztulásról,stb.