A FATER ESETE A KEMÉNYVÍZZEL

Nem olyan régen, mikor még 30 fokos forróság izzasztotta a bitument, összetalálkoztam az öreg bágerossal az egyik nagy áruház parkolójában. Messziről láttam, hogy valami nem smakkol, le volt törve, mint a bili füle.
- Na helló fater, elvitte a kakas a reggelidet? Így közelítettem felé.- Nagyon savanyú képet vágsz, orvosnál voltál már, vagy én is tudok segíteni rajtad. Ekkor vettem észre a kocsi szélvédőjén a patkó alakú repedést, ami olyan alakzatot öltött, mint Magyarország térképe.- Mesélj mi történt!
- Háj bátya, ne is hozd elő, hétvégén lakodalomba megyünk, mert én leszek az egyik tanú, ezért gondoltam kicsit lecsutakolom a kocsit. Neki álltam slaggal veretni a karosszériát, mikor halk sercenést hallottam, a csudába megrepedt az üveg egy arasznyi hosszan és szép lassan végig vonult a szélvédőn, mint a feltámadási körmenet. A méreg majd megesz, hogy fogom így fuvarozni az ifjú párt a fényképészhez, miként fogunk így mutatni. Nem is merek mutatkozni vele, kölcsön fogok kérni valakitől, de azt nem mosom le, megyek vele olyan ragyásan amilyen. De bátya, hogy a fészkes fenébe fordulhatott elő ez a malőr, mikor mindig olyan körültekintő voltam.
- Egy cseppet se hibáztasd magad fater, nem a te hibád. Ez mind attól van, hogy itt az Alpokalján nagyon kemény a víz és ezért fordulhatott elő, amiért becsapta. Ezt a vízművesek mondták mikor a déli hatoson búvárszivattyút cseréltem. Legjobb lesz fater, ha maradsz a vödörnél és a samponos víznél, mivel az lágyítja a vizet, majd azzal keféled a kasznit. Ha legközelebb mégis slaggal mosnál, akkor legyen arra gondod, hogy legalább félórát hagyd állni a vizet a gumicsőben és ez már annyit lágyít a keményvízen, amitől egyáltalán nem durran be az üveg.
- Köszönöm bátya, még ezt sem hallottam, de az öreg pap is holtig tanul. Miért is ne tenném én is ezt.
És ebben maradtunk, mindegyikünk megnyugodva ment a maga útjára.
Joepapes