Napi Tanítások - November

AZ ELŐZMÉNYEK:

„A titok könyv elolvasása utáni lelkesedésemben megvásároltam Rhonda Byrne-től a Titok - Napi tanítások című könyvecskét is, ami az év 365 napjára ad egy-egy tanácsot a titok sikeres megéléséhez. Én nagyon megszerettem ennek az elolvasásával kezdeni a napot, sokszor egész napon át velem marad és segít a reggeli gondolat. Úgy döntöttem, lefordítom és beírom ide reggelente az aznapi tanácsot, hátha más is szeretni fogja. Építkezzetek belőle kedvetekre :-)

Nagyon szép, teremtő napot kívánok :-)))))))

Szeretettel:

Moncsi”

ÉS A FOLYTATÁS:

Kedves Mindenki!

Moncsinak időközben olyan elfoglaltságai adódtak, hogy nehezen fért bele a napjaiba a fordítás, de mivel láthatóan vagyunk páran, akik szerettük olvasni és gyakorolni ezeket a napi üzeneteket, szövetkeztem Vele, és úgy döntöttem, folytatom, amit Ő elkezdett;
amivel oly sok örömöt okozott nekünk hónapokon át… :-))))))

Remélem, továbbra is sok örömöt leltek majd a tanításokban… :-))))))

Szeretettel:

Bea

November 30. Hétfő

Amikor védekezni próbálsz valami ellen, épp hogy a nem kívánt dolgot vonzod közel magadhoz. Az ellenállással – a problémára fókuszálsz, ezért minden ellenállás mégtöbb ellenállást vonz.
Válts fókuszt: irányítsd figyelmed és minden kreatív energiád arra, amit magadhoz szeretnél vonzani. A teremtés nem más - mint a megoldásokra való összpontosítás.

Legyél teremtő, és ne védekező. Koncentrálj a megoldásokra, és ne a problémákra.

November 29. Vasárnap

A bolygó minden emberi lénye vágyik a boldogságra. Minden egyes vágyunk azért jöhet létre, mert hisszük, hogy vágyunk beteljesedésével boldogok leszünk. Legyen az - egészség, pénz, társkapcsolat, anyagi dolgok, elismerés, munka, - vagy BÁRMI, minden egyes kívánságunk mélyén - a boldogság utáni vágy rejlik. De mindig tudd, hogy a boldogság állapota – Bennünk rejlik, és bármi, ami kívülről jön, csak múló örömöt hozhat, mert az anyagi dolgok - múlandók.
A tartós boldogság abból fakad – hogy eldöntjük: szeretnénk tartósan boldogok lenni. Azzal, hogy a boldogságot választod, csupa boldogító dolgot vonzol magadhoz. A boldogító dolgok – csak a hab a tortán, mert a torta – maga a boldogság.

November 28. Szombat

Higgy a rajtad keresztül működő Határtalan Erő létezésében. Ezt a színtiszta pozitív erőt elméd összpontosítása által oda irányíthatod, ahová csak akarod. Ehhez viszont összhangban kell vele lenned, ami annyit jelent, hogy figyelmedet a pozitív dolgokra kell összpontosítanod. Abban a pillanatban, hogy a negatív dolgokra figyelsz – elszakítod magad az Erőtől.

Csak egyetlen egy Határtalan Erő létezik, és ez csak pozitív, nemes célokra használható.

November 27. Péntek

Ha segíteni szeretnél valakin, akinek épp gondja van az egészségével, álljon itt számodra egy hatékony gyakorlat, mellyel segítségére lehetsz. Lásd az illetőt gondolatban boldognak, életerősnek és egészségesnek. Ahhoz, hogy a gyakorlat hatásos legyen, képzelj el egy olyan jelenetet, melyben mindketten szerepeltek és a lehető legélethűbben, alapos részletességgel, élénken dolgozd ki a szituációt lelki szemeid előtt. Képzeld el miről beszélgettek, majd lásd a számodra fontos embert olyan helyzetekben, melyekben az ember csak egészségesen vesz részt. Újra és újra vetítsd le magadnak a jelenetet, és mély átéléssel érezz át mindent, mintha épp most történne meg veletek.
Bár minden ember saját élete megalkotója, ez a folyamat mégis mérhetetlenül sokat tud segíteni a másik ember számára.

November 26. Csütörtök

Ahhoz, hogy a lehető leginkább elősegíthessük tudati és lelki fejlődésünket, nélkülözhetetlenül fontos a NAPOS hozzáállás; minél naposabb, derűsebb és örömtelibb a beállítottságunk, annál magától értetődőbben működik az igazság, hogy a derűs hozzáállás ugyanazt jelenti azok számára, akik megtanulták uralni az elméjüket, mint a napfény - a mező virágainak.

CHRISTIAN D. LARSON (1874-1954)
A Bennünk rejlő Nagyság

November 25. Szerda

„Hiszem, hogy az az ember, aki megértette és képes alkalmazni a gondolat erejét – gyakorlatilag azzá válhat, akivé csak akar.”

„Hiszem, hogy gondolataink erejével nem csak a testünket irányíthatjuk; - gondolataink erejével megváltoztathatjuk a környezetünket, fordíthatunk a „szerencse kerekén”, sőt, bármilyen külső körülményen, - amint negatív gondolatainkat pozitívak váltják fel.
Tudom, hogy a „Képes vagyok rá és meg is fogom csinálni” hozzáállás – eljuttatja az embert a jóléthez, ami csodának tűnhet az „Én erre képtelen vagyok” típusú ember számára.

WILLIAM WALKER ATKINSON (1862-1932) Alkotói hitvallásom

November 24. Kedd

Adj minden embernek nagyobb használati értéket, mint amennyi a tőlük kapott készpénz értéke.
WALLACE WATTLES (1860-1911) A meggazdagodás tudománya

Ezt jól jegyezd meg, és soha ne fogadj el pénzt senkitől anélkül, hogy ne viszonoznád nagyobb használati értékkel. Az emberek életében az a legfőbb oka a pénztelenségnek, a sikertelen munkahelyi tapasztalatoknak, és a tönkrement vállalkozásoknak, - hogy ezt nem tartják be. Mindig adj NAGYOBB értéket, mint az a pénz, amit ezért kapsz cserébe – legyen szó akár a munkádról, akár a vállalkozásodról, vagy életed bármely területéről.

November 23. Hétfő

Ahhoz, hogy tökéletesen uralni tudd a hitedet, csak annyit kell tenned, hogy gondolataid, szavaid, tetteid súlypontját a „nem hiszem” állapotából – az „elhiszem” állapotába helyezed. EGYETLEN dolog tudja csak hátráltatni vágyaid megvalósulását, és ez az,
ha több benned a „nem hiszem” típusú gondolat, a „nem hiszem” típusú szóbeli megnyilvánulás,
és többször cselekszel a „nem hiszem” szellemében, mint az ELHISZEM szellemében.

Alapozd gondolataid, szavaid és tetteid inkább az ELHISZEM-re, és a vonzás törvénye szót fogad majd Neked.

November 22. Vasárnap

Senki sem befolyásolhat Téged a gondolataival negatív irányba, ha Te magad nem vagy negatív frekvencián. Saját rezgésedet a gondolataid és az érzelmeid által állítod be, ezért minél jobban érzed magad – annál magasabb lesz a rezgésszinted, és annál felemelőbb gondolatokhoz tudsz majd hozzáférni. Az ilyen emelkedett állapotból - mások negatív gondolatai sem tudnak kizökkenteni.

November 21. Szombat

Sokan nincsenek tudatában, milyen sok szenvedélyt visznek bele abba, amit NEM akarnak az életükben látni. Mikor arról beszélsz a barátaiddal, hogy milyen „borzasztó” dolog történt veled, olyankor is abba viszel szenvedélyt, amit nem akarsz. Minden egyes alkalommal, mikor „szörnyűnek” címkézel fel egy veled megtörtént eseményt, azt táplálod szenvedélyeddel, amit nem akarsz.
Csodálatos, szenvedélyes lények vagyunk, tanuljunk meg bölcsen bánni a bennünk rejlő szenvedéllyel!

November 20. Péntek

Nem fogod tudni alkalmazni a vonzás törvényét egy másik ember szabad akarata ellenére. Ha mélyen belegondolsz ebbe az igazságba, különösen a szerelmi kapcsolatokra vetítve azt, rá fogsz jönni: Hála az égnek, hogy a törvény így működik! Ha nem így lenne, akkor előfordulhatna, hogy valaki úgy dönt, rajtad alkalmazza majd a törvényt, mert szerinte Te vagy élete párja. De ez nem így működik. Senki nem alkalmazhatja rajtad a törvényt, sem Te másokon.

November 19. Csütörtök

Mi van akkor, ha szerelmet, felhőtlen boldogságot szeretnél magadhoz vonzani, mégis elakadsz a SZEMÉLY tulajdonságainak részletezésénél, abban a hiszemben, hogy a tökéletes kapcsolatot - egy konkrét személy hozza majd el számodra.
Az Univerzum - nálad jóval előre látóbb. Tisztában van vele, hogy ez a bizonyos ember – álmaid vagy rámálmad beteljesítője-e.
Amikor az, akire vágysz - nem viszonozza szerelmed, hajlamos vagy azt hinni, hogy a Törvény nem működik, de ez tévedés: Hiszen legnagyobb vágyad - hogy szerelmet, felhőtlen boldogságot vonzzál az életedbe, - amire az Univerzum ezzel válaszol: „Engem nem érdekel, hogy X-et vagy Y-t akarod, kérlek, állj félre egy kicsit az utamból, épp azon vagyok, hogy elhozzam Neked a számodra legmegfelelőbb embert.”

Bánj nagyon csínján a „Ki”, a „Hol”, a „Mikor”, és a „Hogyan” kérdéseivel, ne bonyolódj ezekbe, mert ezzel késleltetheted, hogy valódi vágyad elérkezzen Hozzád.

November 18. Szerda

Fejlődő lények vagyunk, mi emberek, és ahogy növekedünk, a rezgésszintünk is változik. Mikor egy kapcsolat véget ér – az annak az eredménye, hogy a két ember már nincs többé azonos hullámhosszon. Ha a partnerek már nincsenek ugyanazon a hullámhosszon, a vonzás törvénye ezt automatikusan azzal jelzi, hogy eltávolítja őket egymás mellől. A rezgésszintünk változása jelenti a növekedést, a növekedés – az életet, és az életnek mindig igaza van.

November 17. Kedd

Irányítsd elméd, hogy azt tegye, amit TE akarsz tenni. Ha tényleg eltökélted magad, hogy száműzöd elmédből a negatív gondolatokat és megváltoztatod az életed, álljon itt számodra egy olyan gyakorlat, ami segíthet. Minden áldott nap, kihagyás nélkül, írj össze 100 olyan dolgot, amiért hálás vagy. Miközben ezzel foglalatoskodsz – uralmat nyersz majd az elméd felett, és képes leszel rábírni, hogy csupa jó gondolatot gondoljon. Ha minden nap elvégzed ezt a gyakorlatot, gondolataid urává válsz.

Fogadd meg magadnak, hogy megtanulod uralni gondolataid. Gondolataid uralásával elméd, majd Önmagad Urává válsz.

November 16. Hétfő

Létezik egy mindannyiunkat átjáró belső erő. Ez az az ÉLET-ERŐ, mellyel előszőr fellélegzünk születésünk pillanatában. Ez az az ÉLET-ERŐ, mely ebben a pillanatban is lélegzik bennünk. Ezt a bennünk lakozó erőt hihetetlen harmónia, béke, és szeretet járja át, és mindez a csoda - itt van BENNÜNK. Ahhoz, hogy rácsatlakozzunk, és megérezzük a bennünk áramló élet jelenlétét, álljunk meg egy pillanatra, hunyjuk le a szemünket, lazuljunk el, engedjük el a gondolatokat, és irányítsuk figyelmünket néhány percig - a testünk mélyén áramló erőre.

Minél többet végezzük ezt a gyakorlatot, annál gyorsabban fel tud majd éledni bennünk a színtiszta harmónia, béke és szeretet jelenléte, mely itt lakozik mindannyiunkban.Drága Lányok!

Én is csodád hétfőt kívánok Nektek.
Hiszen: Újra egy csodálatos nap...! :)))
És tényleg, gyakorlat teszi a mestert, egyre lazábban, természetesebben megy nekünk a (számunkra) jóra figyelés...:))
Puszi mindenkinek!Neked is szép napot Zsuzsi és meg szebb holnapot!

*********Drága Bea!:)))

Köszönöm a mai bölcsességet!Igen működik ez csak alkalmazni kell!Mostanában egyre jobban megy,többet gondolok arra amit szeretnék,mint amitől félek.....és mindíg jobb lesz és egyre jobb....:)))))
Diamyne!:)))))
De szeretem én olvasni a költői mondataidat....:)))))Olyan jó kedvem lesz tőle..:))))
Evelin!Panka Kingi Csillagfény!
Csodaszép napot Nektek!
(())ZsuzsiKöszönöm a fiam nevében is:))))

Remélhetőleg ma haza is engedik a kórházból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Majd megmutatom neki a matricát....köszönöm:))))))))))

Nagyon szuper a hétfői tanítás!!!! Pl mától szeretem a hétfőt....eddig úgy voltam vele, mint Garfield:))))))))

Amúgy nagyon fontos ez a fókusz dolog!!!! És higgyétek el, működik!!!! Csupán legyetek türelmesek...és kitartóak...és mindezek miatt elnyeritek méltó jutalmatokat:)))))))))))

Legyen mindenkinek csodás a hete!!!!!!!!!!!! Csizmákat kipucolva, tegyétek az ablakba...hétvégén mindenkihez ellátogat a Mikulás:)))))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Szép estét :)

Beus, Kingi, Panka, Zsuzsi, Evelion, Csillagfény...és Mindenki :)
... ahogy felragyognak csillagok az esti sötétségben, tündököl a holdfénysugár mélykék tó tükrében... :) ...
...na jó, egy kis költői ízelítőt próbáltam produkálni az esti hangulat érzékeltetéséhez... :D
most viszont... küldök Nektek egy kis margarétát, hogy sose fakuljon vidámságotok fénye... :)
íme:
http://video.xfree.hu/?n=gyuszimacko|6042ab3a53e25ec573933d059c30a4fb#videoloc

Evelion, a fiadnak egy külön matrica jár... remélem, már minden a legnagyobb rendben vele:
http://images.paraorkut.com/img/graphicupload/user/4805/543/e60ca4216f97...

...ahogy "végignézek Rajtatok", annyira nyilvánvaló, hogy Mindenkinek simán megy a gyakorlatban a vasárnapi lecke lényege... :) Köszi Beus ismét... :)

Szép és örömteli hetet kívánok! :)Óh, nem is kell azt

különösebben érteni...rumba és szerelem, spanglish-ül...:))))Kinga repetáját.

*******Mit, Drága?

Hm?Bea kedves!Segítenél lefordítani?Nem igazán sikerült!

Köszönöm!Én is én is! :)))

Kingi, drága, olyan jó volt olvasni a soraid! Nem kell indok, és élni tényleg jó, főleg, ha ilyen csodákat tudunk teremteni magunk köré...:))
Nagyon tetszett a zene, főleg a Pitbull...Puszikállak!

Evelyn, kedves, nagyon nagyon örülünk az örömödnek a megújúlt csodálatos életteredhez, és Zorbáékat is pusziljuk!Boldogságra szavazok:))))

Drágáim képzeljétek, sikerült ezen a hétvégén elkezdeni és be is fejezni a kisszobám festését!!!!!!!! Ez is nagy boldogsággal tölt el...de az még jobban, hogy most töltögetem a lakásfelújításról a fotókat a picasara és készítek egy igen hosszú beszámolót, hogyan is indult el ez az egész és igenis működik minden, amiket itt olvasgatunk, meg nézegetjük a dvd-n. De az Életben valóban működnek az energiák!!!! És én megkaptam az első nagy löketet Zorbától és sok-sok secretes barátomtól...majd fotókkal is illusztrálom a történetemet:)))))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Repeta :)))))))))))))))

http://www.youtube.com/watch?v=dlAep9lyBVQ
:))))))))))))))))))

Pussz

"Akik napfényt visznek mások életébe, maguk sem rejtőzhetnek el előle!...":)Drágáim! :)))

Csudiszép estét Mindenkinek! :)))
Millió cuppanós puszedli a pofitokra! :)))
Csak úgy... Mert élni jó... Kell ennél nagyobb indok?
:)))))))))))))))))))
"...A tartós boldogság abból fakad – hogy eldöntjük: szeretnénk tartósan boldogok lenni..."
http://www.youtube.com/watch?v=cQyGYdRqulQ - Ti is pördüljetek táncra rá:)))))))

Hatalmas szeretettel: Kingi

"Akik napfényt visznek mások életébe, maguk sem rejtőzhetnek el előle!...":)Olyan

aranyosak vagytok, Lányok, úgy megmosolyogtattok, azon röhögcsélek itt, hogy én ledagipofáztam Evelyn halacskáit, Kingi, a rá jellemző gyöngéd kedvességgel pufóka arcocskáknak mondta őket, Zsuzsi gülüszemű mukiknak, hihi, egy a lényeg, semmi esetre sem fogunk összeveszni Rajtuk. A Kacsintóson sem, Pankával...:)))Drága Óvónéni!:))

Köszönjük szépen a matricákat!olyan jó hogy gondolsz ránk!:))))
Holnap én is kérek az anyukámtól madártejet....annyira megkívántam...:))))

Lányok!

Én is a gülüszemü mukikat választottam...:)))(én így hívtam őket).Na majd csak megosztozunk....azért hajtépést mégsem produkálunk miattuk...:))))))))))))))))na leshetnénk hogy az óvónéni mégegyszer adjon matricákat..:))))

Beám!
Pont mielőtt ide jöttem volna,beszéltem valakinek az erő áramoltatásról...erre belépek és mit olvasok a tanításoknál?:)))))))))

Diamyne,Kingi,Panka,Kowylee!Csodás hétvégét Nektek!
(())ZsuzsiSziasztok!:)

Óvónéni, én a kacsintós kék fejecskés matricát választottam, köszönöm:)
Örülök, hogy a fiad gyógyul, a madártej pedig abszolút gyógyító hatású:)))
Ja, és Kanizsán süt a napocska!
Mosolygós hétvégét Mindenkinek!:)

Panka
"G dúrban zúgják a fákon a kabócák, hogy láss csodát, láss ezer csodát..."Bekukkantottam

lefekvés előtt...:))) Igen, Evelyn, utána láttam a link szövegében, hogy halacskák a pufókák! :))) Köszönjük a kék-kacsintós pofikát is! :))
A hatásodra ma orbitális takarításba fogtam,
majd jött Harry Potter, az imént lett vége.
Kingi kedves, úgy örülök, hogy látlak, persze hogy osztozunk, közös akváriumunk van úgyis, ó ha Moncsi ezt olvasná, azonnal tudná, miről beszélek...:)))!
Millió puszi Nektek, Drágák!És egy ráadás...:)))

Még kicsit péntek van...így kaptok még egy pót ajándékot tőlem:)))

http://mikro.sakraft.hu/wp-content/uploads/koszonom-szepen.gif

És egy hatalmas óvónénis ölelést a hétvégére:))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Beus:)))

Nekem is az tetszett a legjobban...amúgy a "dagi pofák" halacskák...mint Némó...sok-sok Némó meg Pizsi:)))))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Drágáim! :)))

Drága Evelin! Jobbulást a fiacskádnak - neki sok erőt, neked pedig sok nyugalmat küldök nagy nagy szeretettel! :)))
Nekem is a pukófa arcocskák tetszettek, Beus osztozunk rajt? :)))
A Többieknek - Evelin, Beus, Zsuzska, Panka, Diamyne - pedig sok sok puszó és nagy ölelés! :)))
Csudi-szép hétvégét, Drágáim! :)))

Kingitek

"Akik napfényt visznek mások életébe, maguk sem rejtőzhetnek el előle!...":):)

Drága Zsuzsi, Panka, Diamyne, Evelyn!
Szép hétvégét kívánok Nektek!
Evelyn, örülök a jó híreknek, csinálj isteni madártejet a "kisfiadnak"!:))
Köszönöm az ajándékot, én a dagi-pofákat választottam...:)))Köszönöm:)))

Drágáim mindőtöknek nagyon köszönöm, addig voltam nyugtalan, amíg nem láttam őt!!! Erős, egészséges fiatalember, úgy látom, hamar regenerálódik a szervezete! Remélhetőleg lázas sem lesz...ha ilyen jól gyógyul és épül fel műtét után, ahogy én ma láttam őt, már hétfőn haza is jöhet:))))))))))))) Madártejet kért tőlem holnapra, azt mondta a dokija, azt majd már ehet:)))

Köszönöm!!!! És ma a hálás óvónéni fog nektek matricákat osztani:))))

http://suttogohaz.blog.nlcafe.hu/files/koszi.gif
http://dragonyear.freeblog.hu/files/koszonom.jpg
http://mayaa.blogsome.com/images/koszonom.jpg
http://pazzo.freeblog.hu/files/kepek/halak.jpg

Bocsánat, hogy most nem egyesével teszem...legyenek ezek a matricák mindegyikőtöké, akik megnyitják őket! És ki-ki a magáénak érzi majd a neki legjobban tetszőt:))))

Tudjátok neki kell fognom a kisszoba falának, muszály lenne ezen a hétvégén be is fejezni a szobát!!!! A nagy fiam is segíteni akart benne...egyem a szívét:))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:):)

Sziasztok :)
.. én is köszönöm a bejegyzést. :)
Szép hétvégét Mindenkinek... :)
diamyneSziasztok!

Evelyn, kívánok a fiadnak gyógyulást miharabb!
Bea, ez a mai tanítás nekem is jól jött, köszönöm!:)
Szép hétvégét Mindenkinek!

Panka
"G dúrban zúgják a fákon a kabócák, hogy láss csodát, láss ezer csodát..."Zsuzsi! :))

Sok sikert anyukád "kezeléséhez". Ne feledd, hogy az ember nem tud egyik pillanatról a másikra megváltozni, örülnünk kell az apró sikereknek is!Bea!:)))))

Köszönöm a mai tanítást!Pont azon gondolkoztam hogy az anyukámat mentálisan kicsit kezelésbe fogom venni....A mai tanítás meg jó kis kiegészítés lesz....:)))))
Bazinagy ölelés Neked!Drága Evelin!

Tudom hogy minden rendben a nagy fiaddal!Jól mondja Bea.Maradj nyugodt.Ha máshogy nem megy ott van Lüszike...bohóckodjatok picit..:)))A dorombolásnál jobb nyugtatót......:)))))))De ezt Te is tudod.:))))))
Vidám szép napocskát Neked Óvónénink!
(())ZsuzsiGondolok Rátok,

Evelyn! Maradj nyugodt, én meg kívánom, hogy meggyógyuljon a Fiad hamar!Szurkoljatok, kérlek!!!

Drágáim!

Most mint aggódó anyuka írok ide nektek és bocsánat a nagyon privát hozzászólásomhoz...csak annyit kérek, hogy szurkoljatok az idősebbik (22 éves) fiam mihamarabbi felépüléséért, mert ma délután vakbélműtéten esett át!!!! Most még alszik...holnap hamar lelépek az oviból és rohanok be hozzá!!!!

Köszönöm:)

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Folytatódik a tegnapi napsütés...:)