Az érintés csodája

Igényünk az érintésre velünk született ősi késztetésünk. Fontos, hogy megérintsük, megsimítsuk, megtapogassuk a körülöttünk levő dolgokat, így ismerve meg a minket körülölelő világot.

A tapintás különleges helyet foglal el érzékszerveink sorában. Több ezer idegvégződésünk segít abban, hogy tapintás közben értékes információkhoz jussunk. Bőrünk olyan rezgéseket is továbbít, amire többi érzékszervünk nem képes.

Azok a gyermekek, akiknek a családjában az érintés, a simogatás és az ölelés napi szinten jelen van, egészségesebbek lesznek, a fájdalmat jobban viselik, és az immunrendszerük is ellenállóbb lesz. Ők sokkal jobban alszanak, barátságosak, kiegyensúlyozottak és sikeresebbek feladataik elvégzésében.

Az érintés segítségével a testi és lelki betegségeket is meg lehet előzni. Akik nem kapják meg ezt a természetes gesztust, hajlamosak lesznek a depresszióra, agresszióra.

Még a legegyszerűbb masszázs is megnyugtató, feszültségoldó hatású, általa érezzük, hogy szeretve vagyunk, óvnak bennünket, segítségével erősödik az egymáshoz tartozás érzése.

Az érintés varázsa talán a szerelemben a legteljesebb. Elég egy ujjal megérintenünk kedvesünket, máris mindkettőnk teste bizsereg, eltűnnek a gondok, gyönyörűvé szelídül a világ, az idő megáll és egy végtelen pillanattá válik. Ez a varázslat akár örökké is tarthat, ha újra és újra elmerülünk az érintés csodájában.

Kérdezhetnénk: Vajon mi is az érintés? Miért vágyunk annyira rá?

Ha csupán csak kémiai reakciókat vált ki a szervezetünkben, akkor a mechanikus hinta vagy a mozgó játék maci szőre is kielégíteni a gyermek érintési szükségletét. De ez nem így van!
Én hiszem, hogy sokkal több, mint mechanikus cirógatás, ami csak a fizikai ingerek kiváltására törekszik. Hiszem, hogy az érintés igazi értéke, és ami miatt oly nagy szükségünk van rá, az az Élet, és Szeretet Energiájában rejlik, amit ilyenkor az emberek egymás közt áramoltatnak. Ez az az energia, amire életünk végéig és még az után is szükségünk van!

Itt van most a Karácsony a Szeretet Ünnepe, ami igazán remek alkalom arra, hogy megajándékozzunk mindenkit, akit csak tudunk az ölelés és az érintés csodájával.

Forrás:net..

Hozzászólásokköszönöm hogy

köszönöm hogy megosztottad velünk ezt az írást, kedves Melinda!