Ellentmondások

Sziasztok! B.U.É.K.
Tényleg kívánom mindenkinek, hogy ebben az évben végre minden álma és vágya teljesüljön, amit elképzelt magának 2010-re. Én a két ünnep között -szabin voltam- tényleg sokat "agyalgattam" a dolgokon. És van pár dolog amit nem értek, talán ti tudtok elfogadható magyarázatot.
- az egyik elmélet azt mondja, hogy engedjük el vágyainkat miután kértük, és ne kérjük többet, a másik viszont azt, hogy minnél gyakrabban gondolunk rá, annál előbb teljesülni fog. Most melyiket válasszam? Ha mindennap vizualizálom szerintem, pont nem engedtem el. Ha elengedtem, vagy nem foglalkozomk vele, akkor meg attól félek, hogy elveszíti az erejét.
- az egyik elmélet azt mondja, hogy fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, szeresd magad olyannak amilyen vagy, a másik meg azt, hogy válj mondjuk te is ideális társsá ahhoz, hogy bevonzd ideális társadat. Deha egyszer jó vagy ahogy vagy, és te szereted magad olyannak amilyen vagy, minek kéne megváltoznod. pl. én szeretm magam úgy ahogy vagyok. Tudományosan is bizonyítva van:-) ( Kineziológus mondta, hogy 99% az elfogadottságom magammmal szemben) Ugyanakkor mindenki aki ilyen ezoterikus témákkal foglalkozik, azt mondja, hogy hozzam felszínre jobban a nőiességemet, mert túl erős vagyok nőnek. Szóval akkor hogy van ez? Szeressem magam, de azért változzak???
Én jól érzem magam olyannak amilyen vagyok, büszke vagyok magamra, hogy nem vagyok az a kis elhagyatott, " Csipkerózsika". Megállom a helyem az életben, önállóan is. Csakhogy ez meg a pasiknak nem tetszik. Szóval akkor hogy van ez? Ha jkó vagyok úgy ahogy vagyok, akkor ez az érzés sugárzik rólam. és igen állítólag sugárzik is rólam a határozottság. Csakhogy ez meg a pasikat riasztja el. Mi a teendő?Kedves Kunigunda2 :)

Nem olyan nagy fa.. csak dumcsizunk.. :DDD

Hogy mi is a tisztelet szerintem??
Nem tudnám teljesen kifejteni, mert inkább érzem, mint értem.. dünnyügök ide néhány szót abban reményben, hogy átmegy valami.. de az ember szavai olyan estlenek az érzelmek világában :)
Valami olyasmi, hogy nem alázom le a másikat.
Sőt másik uralása is belefér, ha az neki is megfelel és nem megalázkodás, hanem hódolat.. és ez nem a bólogató jancsiságot jelenti.
Még csak az sem kell a tisztelethez hogy a másik tiszteletre méltó legyen..
Vegyünk egy koldust vagy bűnözőt, abban is képes vagyok tisztelni az embert.. még akkor is ha engem ver át...
Én így élem meg a tiszteletet és megadom alapból mindenkinek, aztán vagy él vele vagy nem... mint ahogyan én is van amikor elveszítem, mások tiszteletét.
De totál megértem az álláspontodat, nem rég olvastam egy okos könyvet, ahol is szerző azt feszegeti, hogy vannak lét orientált és tett orientált személyiség típusok, akik eltérően viszonyulnak az élethez.. valszeg mi is így vagyunk a tisztelettel :DDD

Az egyenértékűt jól tetted, hogy idéző jelbe raktad, bár az idézőjeltől még nem lett érthetőbb..:D
Igen télleg jobban hangzik a hasonló vagy ugyan olyan értékrendű, hozzá illő... vagy ilyesmi..
(bár ezt is meg lehetne gyúrni egy kicsit).. de kiegyezek:D

Tisztelettel:
GÁL JANI.. :DDDDDD

http://fedezdfelmagad.blogspot.com/Kedves Kunigunda2 :)

Teljesen egyetértek veled az erős önbizalom nem jelent feltétlenül nagy egot.. senki nem is írta, hogy az erős önbizalommal valami gond lenne... sem én, sem cortezcostello nem írtunk ilyesmit..
Én írtam is, hogy tisztelem az erős nőket.. sőt szeretem is azt, aki tudja saját értékeit, becsüli önmagát, legalább annyira mint én önmagamat.. (szóval nagyon :DDDDD)

A tisztelet kiérdemlésével nem értek egyet.
Szerintem alapból meg kell adni ha valakivel kapcsolatot szeretnék és nem ki kell kiérdemelni.. csak el lehet veszíteni.
"Boldog az az ember, aki mások tökéletlenségét éppúgy elviseli, ahogy szeretné, hogy az ő tökéletlenségét mások elviselnék."
(Assisi Szent Ferenc)
Én legalábbis így indítottam eddig minden kapcsolatomat, tisztelettel viselkedtem a nő iránt..(Bár lehet, hogy rosszul közelítek.. mások azt mondják minél bunkóbb a férfiember annál jobban buknak rá a nők)

Az "egyenlő értékű" partnerrel sem igazán értek egyet..
Lehet hogy azért mert valamilyen szinten minden ember egyenlő (szerintem)
Legfeljebb különbözünk, másként látjuk a világot és másként az életet, másként élünk... nem azt mondom, hogy a másik értéktelenebb, hanem azt hogy nem hozzám való, nem ilyet szeretnék vagy másra vágyom..
Pont a nagy ego hiszi azt, (és nem az önbizalom) hogy a másik nem "egyenlő értékű"..
A nagy önbizalom azt mondja, értékes vagyok, a nagy ego azt, hogy más értéktelenebb, mint én.
"Kevesen vannak, akik valamely valódi vagy képzelt jó tulajdonságon felbátorodva ne táplálnák magukban az önelégültség érzését. A hiúság és a büszkeség két különböző dolog, bár e szavakat gyakran felcserélik. Az ember lehet büszke, anélkül, hogy hiú lenne."
(Jane Austen)
(Bár szívesen venném, ha kifejtenéd mit is értesz ez alatt, mert télleg kéváncsi lettem..:DD)

Ha nem értünk egyet akkor sincs semmi gond, nem értünk egyet oszt jó van... :DDDDDDD
"Szabadíts meg attól a hülye mániától, hogy mindent meg kell magyarázni."
(Paulo Coelho)

Sok sikert mindenhez..
GÁL JANI.. :DDDDDD

http://fedezdfelmagad.blogspot.com/Ellentmondások a Bibliában:

http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/vallaskritika/bibliai-ellentmond...

vagy itt rövidebben:

http://www.freeweb.hu/ateizmus/ellent.html

Nos ez a könyv is csak így működik. :-)

* * * * * * * * * * * * * http://vallaskritika.virtus.hu * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Tisztelet.....

Kedves Gál Jani,

Igazából az egyik legnagyobb igazságot írtad le ami átvágja azt a gordiuszi csomót, illetve rávilágít arra, hogy milyen okok állnak az erős nő(nevezzük így) kontra odaadó, udvarias, olykor lovagias férfi "ügyben". Az érdekes az, hogy egy jóbarátom nagyjából három napja "vágta" a képembe azt, hogy "drága barátom Téged azért nem szeretett 100%-osan a "csajod", mert nem tisztelt....... noha vannak tiszteletre méltó erényeid, de ekkora egoval és agresszivitással képtelen erre" Tehát kedves Jani (ha nevezhetlek így) most ismét megerősítést nyertem "tisztelet" témában... köszönöm. Véleményem szerint is tekinthetjük a szerelem alapjának a tiszteletet.... ha ez kölcsönösen megvan, csodákra vagyunk képesek egy nőért mi férfiak.

"Pedig semmit sem kellene tenniük, csak a saját testükről, és a tükörről levenni a tekintetüket és belenézni egy férfi szemébe... akkor lenne esély rá, hogy megérintse őket a szerelem."

erre pedig: no comment kedves Gál Jani..... :) Ott a pont!Nahát Gál Jani!

Ez micsoda egy gyönyörű utolsó mondat volt...:)
Köszke.
MeliJó kérdések.. :))

Asszem ez mindannyiunkkal elő szokott fordulni..
Bár mostanában inkább arra jöttem rá, hogy ezek a kérdések nem valódi kérdések, hanem éppen azért vannak, hogy agyaljon rajtuk az ember, hogy az elmének legyen egy kis dolga az elméleten való elmélkedéssel... addig is telik az idő :DDDDDDDDDDD

Első kérdés..
Szerintem mindkét verzió igaz.. egyszer ez működik egyszer az..
Bár tudományos bizonyítékom nincsen rá, de valszeg a lélek/sors/univerzum energiájának különböző részeit különböző rezgések mozgatják meg és hozzák működésbe.
Mondjuk, egyik dolgot az elengedéses technika indítja be, a másik dolgot a folytonos kérés/szándék/akarat/ima.
Ugyan úgy mint az érzelmeinket.. a dühöt néha elég elengedni, azt mondva, hogy ilyen marhasággal nem bosszantom magam... máskor pedig meg kell bocsátanunk, ha megszeretnénk szabadulni a dühtől, amibe bele ragadtunk.
Néha a megbocsátáshoz, elég ha magunk elé mutyogjuk, hogy megbocsátok Lujza.. máskor a másiknak a szemébe kell mondanunk vagy mindenféle rituális dologgal alátámasztani a szándékunkat.

A második résznél támogatom, amit tanult kollégám cortezcostelló mester fűzött.
Valóban a férfiak nem szeretik a nagyon erős nőket.. mert igen valóban sokszor túl arrogánsak, és ezt a nők sem mindig szeretik egy férfiban.. és főleg nem szeretik a férfiak egy nőben.
Hogy elkerüljük a félreértést semmi bajom az erős nőkkel, sőt, nagyon is tisztelem őket.
De van egy íratlan határvonal, amit szerintem nem érdemes túl lépni.
A gond szerintem az erős nőknél ott van, hogy elmúlik a tiszteletük a férfiak iránt... ezt sokszor ki is mondják és hangoztatják.
Egy pasi akivel már viselkedett nő tiszteletlenül bazira nem szereti az ilyesmit, egy férfi számára aki tiszteli a nőket kezelhetetlen egy tiszteletlen nő..
Nem tud vele mit kezdeni, csak egyet, ott hagyni a francba.. és inkább előbb.
Akinél nem múlik el tisztelet az meg is találja a párját hamarosan, ugyan is szerintem a szerelem alapja nem a nemi vágy, hanem a tisztelet.
Olyan iránt is érezhetünk nemi vágyat, akit nem tisztelünk, de abból szerintem nem lesz szerelem.

Ja...
Fogadd el magad vagy tégy erőfeszítéseket a változásért ??? hiszen eredetileg ez volt a kérdésed
(Jól elmerültem az erős nő témában látszik, hogy érdekel a dolog :DDDDDDD)

Nos ez is valami olyasmi, amit szerintem a mesterek tanításaiból félre értelmeznek.. (sajna sok mindent)
Vannak olyan dolgok amiket meg kell változtatni, ahhoz, hogy boldogabb légy, másokat el kell fogadni..
Van a bölcs mondás, hogy csak annyi erőm legyen, hogy megváltoztathassam amit meg tudok és elfogadjam amin nem tudok megváltoztatni.. és annyi értelmem, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni..
Sokan itt tévednek el..
Nagyon jó példa szerintem erre a modern társadalmakban élő nők.
Sok nő totál elégedetlen önmagával, pedig az ég világon semmi baj nincs velük.. ezt milliónyi férfitársam tudja igazolni.. akik naponta udvarolnak és mindent megtesznek azért, hogy meghódítsák a nőket.
De a nők mégis fitymálva nézik magukat a tükörben és ezer dolgot felsorolnak, amivel elégedetlenek. Fogyókúráznak ezerrel, mindenféle kencéket kennek magukra és gumi mellet csináltatnak meg virsli szájat.
Pedig semmit sem kellene tenniük, csak a saját testükről, és a tükörről levenni a tekintetüket és belenézni egy férfi szemébe... akkor lenne esély rá, hogy megérintse őket a szerelem.

De ez asszem egy hosszabb lélegzetvételű téma és talán nem is ide tartozik :DDD

Sok sikert mindenhez..

GÁL JANI.. :DDDDDD

http://fedezdfelmagad.blogspot.com/Erős nő...

Az első ponthoz nemtudok hozzászólni....

2. rész:
Én pont az ilyen nőket vonzottam be mindig amilyen Te vagy..... :) Valószínű erre volt szükségem.....
A határozottság és a nagy megelégedés sokszor nagy egot is hordoz magában... Ez a gond. Ami riasztó lehet a férfiaknak.... való igaz, hogy félnek Tőle.... mert egoból nem lehet önzetlenül adni, szeretni, a másikra öszpontosítani. Ez kikezd egy kapcsolatot. Akinek pedig már volt ilyen az rögtön "levágja" az ilyen típusú nőket. Én is azt javaslom, hogy picit legyél nőiesebb.. nem esetlen, csak gyengédebb.