Olyannak szeretlek...

...Olyannak szeretlek, amilyen vagy,

... miközben a saját stílusodat keresed, amelynek révén kapcsolatba léphetsz a téged körülvevő világgal. Tiszteletben tartom, hogyan szeretnéd megtanulni a leckéidet.

Tudom, hogy ez így van jól, tudom, hogy pontosan az vagy, aki lenni szeretnél, és nem az, amit én vagy mások elvárunk.

Tisztában vagyok vele, hogy nem tudom, mi a legjobb neked, még ha időnként talán azt hiszem is, hogy tudom. Én nem voltam ott, ahol te.

És nem láttam a világot a te szemszögedből. Nem tudom, milyen tanulási feladatot választottál magadnak, hogyan és kivel szeretnéd megoldani, és mennyi időt szántál rá. Nem a te szemeddel néztem – honnan tudhatnám hát, hogy mire van szűkséged?

Hagylak, hadd járd az utad – nem ítélem meg a tetteidet sem gondolatban, sem szóban. Nem tekintem tévedésnek, vagy hibának, amit mondasz, vagy teszel. Látom, hogy sokan sokféleképpen látjuk és tapasztaljuk a világot.

Bármikor fenntartások nélkül elfogadom a döntéseidet.

Egyáltalán nem ítélkezem, mert ha elvitatom a fejlődéshez való jogodat, akkor elvitatom a sajátomat és másokét is.

Azokét, akik más utat választanak, mint én, amelybe én talán nem fektetnék energiát, mégsem tagadnám meg soha a szeretetet, amelyet Isten belém plántált, hogy árasszam magamból az egész világba. Ahogy téged szeretlek, úgy fognak szeretni engem is. Azt fogom learatni, amit elvetettem. Elismerem a szabad döntéshez való egyetemes jogodat, hogy a saját utadat járd, és előrehaladj, vagy megpihenj, ahogy éppen jónak érzed.

Nem ítélem meg, hogy ez a lépés kicsi-e vagy nagy, könnyű vagy nehéz, felfelé vagy lefelé vezet, hisz az úgyis csak az én nézőpontom lenne. Lehet, hogy tétlennek látlak és ezt értéktelennek tartom, miközben te mégis gyógyírt adsz a világnak, csupán azzal, hogy létezel, Isten világosságával megáldva. Nem láthatom át mindig az isteni rend nagy képét.

Az élet minden áramlatának elvitathatatlan joga, hogy maga válassza meg saját fejlődését, s én szeretettel vallom, hogy tiéd a döntés joga a saját jövődet illetően. Alázattal hajlok meg a felismerés előtt, hogy az, amit én a legjobbnak tartok, számodra nem feltétlenül helyes.

Tudom, hogy téged is vezetnek, csakúgy, mint engem, és egy belső kényszert követsz, amely megmutatja neked az utadat.

Tudom, hogy a sok bőrszín, vallás, szokás, nemzetiség és hit rendszer ezen a világon nagy gazdagsággal ajándékoz meg bennünket, és ebből a sokszínűségből sok minden a javunkra válik, és sokat tanulhatunk. Tudom, hogy mindannyian a magunk módján tanuljuk meg, hogyan vihetjük vissza a szeretetet és a bölcsességet a nagy egészbe. Tudom, hogy ha valami csak egyféleképpen lehetne, arra csak egyetlenegy embernek lenne szüksége.

Én nem csak olyankor akarlak szeretni, amikor úgy viselkedsz, ahogy szeretném, és ugyanabban hiszel, amiben én.

Az a szeretet, amelyet érzek, Isten egész világát magába öleli. Tudom, hogy Isten része minden, ami él, s mélyen legbelül szeretetet táplálok minden ember, minden állat, minden fa és minden virág, minden madár, minden folyam, minden óceán és a világ minden teremtménye iránt.

Szerető szolgálattal töltöm az életem, s azon vagyok, hogy a lehető legjobb lehessek. Minden nappal egy kicsit jobban értem az isteni valóság tökéletességét, és egyre boldogabb vagyok a feltétlen szeretet derűjében.Kedves hozzászólók!

Köszönöm a hozzászólásokat,ha jó,ha rossz.
Aki mellettem állt,külön köszönöm!!!!
Aki meg megfedett a plagizálásért,csak úgy mellékesen megjegyzem,mert kicsit bánt a dolog...hogy ennek a cikknek a megjelenése óta nézzetek körül hányan tettek már fel megnevezés nélküli idézetet blogba is és fórumba is.
Tehát ebből csak azt szűröm le,hogy vannak még páran akiknek nem a szerző a lényeg.Hanem a tartalom.
Velük mi lesz?
Vajon mi lesz a sorsuk?
Mindenki meg lesz büntetve?
Szerintem elgondolkodtató a dolog tényleg,hogy tényleg az-e a lényeg...?

Mivel ez az egész az én jóvoltamból indult ki,hogy nem neveztem meg szerzőt,már csak ezt akartam hozzáfűzni.
Köszönöm.Régebben mohó kíváncsisággal olvastam vissza

.... amit írtak nekem, ha ...

Ma inkább szelídség és megértés vezérel, ha odatévedek, ahol válaszolt valaki egy-egy beírásomra. És ez így jó. Így nekem jó.
És tudnotok kell, ez a régen csak 1-2 napja volt, ám olyan, mintha nagyon régóta ilyen lennék. Segítségetekkel és Önmagam erejével felnőhettem jelenlegi Önmagamhoz.
Köszönet érte!Barátaimnak: Boldog Janinak és drága Szerencsémnek:)

“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”
(John Lenon) Javaslom, hallgassunk meg egy szép dalt John Lenontól: Imagine. http://www.youtube.com/watch?v=okd3hLlvvLw

Csak úgy, mert bírlak titeket.
"A kedves szavak nem kerülnek sokba… milyen sokat érnek mégis! Gazdagabbá válik aki adja, és az is aki kapja.” (Blaise Pascal)
“A beszéd képessége emberi kiváltság, míg a hallgatni tudás, emberi kiválóság. Kimondott szavaink mögött szándékok rejlenek; a hallgatásba bölcs megértés, türelem, tisztelet vegyül. Egy ember inkább hallgatásából, semmint beszédéből ismerszik meg – vagyis abból, ahogy kellő pillanatban hallgatni tud.” (Tatiosz)

“Csodálatos az is, mennyire érzékenyek vagyunk mi, emberek. Mint egy rózsa, vagy egy kankalin. Oly végzetesen figyelünk minden szóra, mely hiúságunkat sértheti, mint senki és semmi a világon. Egy hanglejtésünkkel is halálra sebzünk embereket. Igen. És már az is elég, ha éppen hallgatsz, amikor ő úgy várja, hogy megdicsérd, vagy helyeselj neki: örökké ellenségeddé változtathat bárkit.
S ugyanezek az emberek, akik ilyen félelmesen finom hallással érzékelnek mindent, ami személyükre vonatkozik, akik egy kézszorítás bensőségén, egy telefonbeszélgetés hanglejtésén is átérzik a személyük felé villanó véleményt vagy igazságot, ezek a mimózánál gyöngédebb és érzékenyebb emberek gondtalanul követik a legotrombább aljasságokat, szemrebbenés nélkül kegyetlenkednek, közömbösen és néha jókedvűen is. Az emberi léleknek ezt a rugalmasságát nem érdemes bírálni; csak tudni kell erről. S nem lepődni meg semmin, soha.” (Márai Sándor: Füves könyv – Az emberi érzékenységről)

“Kétféle beszélgetés van: egyik, amikor csak mondom a magamét. Amikor önmagamat akarom csakis és kizárólag érvényesíteni.Aki csak mondja a magáét, annak nincs szüksége barátra, sem testvérre, sem feleségre. Csak közönség kell neki.
A másik amikor partnert keresek." Müller Péter : Szeretetkönyv
“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, és visszhangjuk valóban végtelen.” (Teréz anya)
“Mindig használj jóízű szavakat, hiszen soha nem tudhatod, mikor kell lenyelned azokat.” (ismeretlen)
“A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!”(kínai közmondás)
“A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elveszítik jelentőségüket!” (John Galsworthy)Kedves Boldog !!

Azt hittem megelégszel azzal amit a hozzászólásodra írtam ..
Mertem remélni ..megérted ..átolvasod a tiédet , majd a válaszomat ..
Nem érted a lényeget … még mindég
Először is olyanon vitázunk ami n sajnos itt is érvényes az oldalon ,
ha nem a te véleményedet osztom ..már nem is vagyok szimpi ..
szavaimat átkonvertálod .. így a véleménykülönbségek óriásiak lettek köztünk ....
de írásaidban amit felém intéztél ezek megmutatkoznak ..
oly eredetien boldogosan akartad demonstrálni ami neked szép , elementáris erővel hat rád a szépsége a csonka szilánkosra tört fának az másiknak , mert idősebb , tapasztaltabb esetleg (?) mást lát rajta , (?) ezt ő csúnyának nevezi ,le egyszerűsítve
magyarázod a szépséget amit látsz benne , így akartad érzékelni ami jó neked .. ahogy látod másként a világot .. akkor még nem sejtettem ez akar lenni !!!
én pedig tovább megyek látatlanul segíteni akarok .. megkockáztatom , hogy elpusztulhat a fa ( halálra ítéltetett szó használatot használva )
ezt te mind félre magyarázod .. a lényeget az idős ember véleményét megkérdőjelezted ,
ahogy a monicas .. mellé állást más véleményekkel ellentétben
mert ,
boccs de te is használtál már megjelölés nélkül írásokat vallottad ,
én rossz oldalra álltam ebben a kérdésben ,
ha bár nem én vetettem fel .. de a te hozzászólásodat külön megtiszteltem ..
és ez a sok b. @ szavak .. én csak hm -tem erre , trágárnak találtam
a válaszodban fogalmaztál élesen .. ezt kívántam kifejezni .. nem fenyegetetlek ..
de ha benned ez felmerül bizony te félsz ..
nem pitlák ügy szerintem amiről írtam .. de neked az .. tartom tiszteletemet ,
az élet mindent megold .. csak ne menjünk el a lényeg mellett
de kinek mi a lényeg .. kinek mikor jön el az ideje ..
valóban nagyobb dolgok is vannak mint ezek ..
a fiatalság bolondság ( van ilyen musical a félreértések sorozata )
üdv…Kedves Szerencse :)

"...( de ez neked tetszik .. másnak meg b@a a csőrét ? hm , hm , hm )
csúful jár esetleg a halálra ítéltetett .. "

Hát lehet hogy félre értettem, de ezt így olvasva szerintem nem véletlen.
No mindegy.

"Elég éles nyelved van még bajod lehet belőle "

Ezt vehetem fenyegetésnek???
És mi lesz??? csúnyán nézel rám és ráncolod a homlokod???

A nyelvemre eddig még nem volt panasz, sőt inkább dicsérték és senki sem mondta, hogy éles, amikor használtam... :DDD

A témához szólva még egy kicsit, annyi c@r van a világban, szerintem qrwára nem érdemes ilyen pitlák dolgon nyammogni, hogy valaki honnét tett fel írást és megjelölte e a forrást.

De hát egyéne válogatja, kinek mi a fontos (és most idéztem valakitől és juszt se mondom meg a forrást, pedig biztos órákat agyalt azon, hogy ilyen szépen megfogalmazza én meg csak úgy bemásoltam és gyönyörködtetek vele. No lehet szörnyülködni)

Minden jót mindenhez :DKedves Mindenki!

Eddig nem szóltam bele, mert az oldalon az egyik hangos szószóló vagyok a helyesírás mellette és a plagizálás elkerülése végett... Megfogadtam, hogy nem szólok senkinek ez ügyben, de most szeretném ide letenni ezt.

Nézzétek, elnézést ezért mindenkitől, hogy számomra van jelentősége, de nekem konkrétan ez a szakmám. Ez olyan, hogy senki sem örül, ha gyakorlatilag az, amit szeret, mások lejáratnak. Azt gondolom a plagizálás tiszteletlenség. Nem azzal van a gond, hogy másoktól idézünk, azt lehet. Én sem bánom, ha tőlem idéznek, csak könyörgöm biggyesszük oda, hogy ez a szerencsétlen gondolta ki. Tiszteljem annyira, ha volt annyi benne, hogy nem tartogatta a saját fejében a gondolatait, hanem megosztotta másokkal, akkor azt mondom: "barátom, nagyszerű gondolatnak tartom tőled", magamévá teszem. Itt nem anyagi haszonról van szó (bár sajnos némely esetben arról is), hanem tiszteletről. Ami elnézést, de a szeretet egyik formája.
Én írok valamit, mások iránt érzett szeretetből megosztom, mert ezzel is segíteni vagy legalább gyönyörködtetni szeretném és cserébe más elkezd "hencegni" az én gondolataimmal. Mert, amikor valaki dicséretet gyűjt be idegen tollakért, az valamilyen szinten az, ha tetszik, ha nem. Miért olyan nagy ügy odaírni: itt találtam, innen van, tőle ered... Ez olyan nagy teher? Kigondolni, szépen megfogalmazni, stb. azzal is van meló ám, a begépeléséről nem is beszélve... Míg egy ctrl c, ctrl v, az csak gombnyomás. Ennyi tiszteletet csak megérdemel bárki, aki Titeket is megtisztelt az írásával. :)

Ugyanezt pedig értelmezhetitek a helyesírásra is. Magyarok vagyunk, egy nagyon ritka és kihaló félben lévő nyelvünk van, amit megőrizhetünk vagy nem, a döntés mindenki sajátja. Ez meg a nyelv és a magyarság iránti tisztelet. Nem az, hogy valaki egyszer leírta és ezzel korlátokat állított. Ilyen erővel le Newtonnal és a törvényeivel, le a mértékegységekkel, a periódusos rendszerrel, az ABC-vel és térjünk át a gondolatátvitelre...

Akinek ez szőrözésnek tűnik, ám legyen. A saját tükre. Én nem marasztalom el Monicast, sőt senkit. De cserébe azt sem kell elmarasztalni, akinek ez fontos. Tudniillik mindenkinek van olyan, ami fontos számára. És az vesse az utolsó követ, akinek nincs. Séma egyeseknek, mások által állított felesleges szabály másoknak (akik pl nem képesek megtanulni) és van, akinek meg szeretet, lételem...

Kicsit gondolkodjunk már, jó? Legalább néha.Köszönöm...

.Kedves sta, és mindenki más:)

Mindez egyet jelent csak: tanulunk. Egymástól. Fejlődünk. Ennyi.

Nem is érdemes tovább ezen rágódnunk:) Az élet szép. Az írás még szebb, ami Monicas jóvoltából idekerült:))))
Mindenki vonja le a számára megfelelő tanulságokat, és csá:)))) Üdv. Anikónahát

Némrég regiztem be ide... egy két hete és azóta mindennap itt olvasgattam mert tetszettek az írások, csodásak, megnyugtatnak és feltöltnek energiával....és most elolvastam ezt az írást is. Nagyon tetszett, érdemes volt elolvasni....deee a hozzászólások már sokkal kevésbé. Csalódott vagyok fiúk lányok hogy ahelyett hogy azt látnátok ami a lényege ennek az írásnak (és bármelyiknek), hogy mit ad és miért írta aki írta.........ti azzal foglalkoztok ínkább hogy ki a szerző és hogy kell írni helyesen. Ezek is csak olyan sémákba tömörített dolgok amiket valaki kitalált és aztán mindenki követi, szerintem nem lényeges dolgok.....(lehet mások ezzel vannak lefoglalva...mind1).

Még csak annyit hogy ha én írnék egy blogot és észrevenném hogy más is felhasználta az írományomat...én bizony örülnék neki mert azt jelenti hogy adtam valamit az írásomon keresztül. És nem az a lényeg hogy oda írtae az illető hogy tőlem származik az írás.., hanem hogy valami olyat írtam ami másnak is a hasznára vált..Kedves Boldog !!

Megengedem hogy nevess nagyokat ,
Akár a válaszomon is .. :DDDDDDDDDD
Tisztázzuk !nem te vagy a halálra ítélt
a FA amire gondoltam .
Vissza olvastam én a fáról írtam egyértelműen neked , nem tudom hogyan érthetett félre ? ja így lehet , ahogy akarjuk értelmezni !!más mondani valóját ...
Zárójelben megjegyeztem mit kellene tenni ha meg akarod menteni még a fát .
az ág és a gally között van némi különbség ,
:DDDDDD
Nem neveztelek semmilyen pervez állatnak ,
én is hasonlókat művelek a füvel , de itt nem ez a lényeg
A lényeg mellett mentél el most is , szerény véleményemet fenntartva
Elég éles nyelved van még bajod lehet belőle ,
Azt gondolom a félre értésedet részemről , tisztáztam ..
Több szót nem érdelem az egész ..
Legyen békésebb a holnapod !!
Többiektől elnézést ..ha válaszra , választ írtam !
És túl ment minden határon ..
Üdv.Kedves szerencse :DDDDDD

... igen viccből vagyok itt, nevetést, örömöt és könnyedséget keresek és akkor mi van???
Nevetést keresek és meg is találom :DDDD

Hát erre nem is tudok mit írni.. ez tényleg vicces :DDDDDDD

A fának letört egy ága.. én meg azon kéjelgek?????
Igen bevallom, most lelepleztél, ilyen perverz állat vagyok, ha tudnád mekkora élvezetet nyújt a fűnyírás, sok milliárd fűnek ontom a vérét igazi szadista perverz dögként, sőt még rájuk is taposok nap mint nap, hagy szenvedjenek a talpam alatt a kis dögök.

Bár bizonyára te a csodálatosan kifinomult és érzékeny lelkeddel, teljesen másként állsz az ilyesmihez, mint a magamfajta csúful járt halálra ítélt, így aztán nem sok esély van rá, hogy közös nevezőre jussunk.

Már így is több szót vesztegettem erre az egészre mint amennyit ér.

Minden jót mindenhez :DMonicas !!

Örültem hogy vállaltad..
Becsületesen elmondtad..
A kakit nem én tettem az asztalra ..( azt gondolom te tetted ebben az esetben )
sokunk asztalán lehet a sajátunk .. ennyit erről
Tárgy nem ez , ne tévútra terelj
Azt hogy nem kérdezték ?? idézőjel nélkül feltett írásokat , ki írta ?
sokukban fel sem merül a kétkedés ,
pont az oldal pozitív tudatosságának köszönhetően ..
ahogy a ragyogás írta

Ezt tekintsük úgy most, mint egy fejlődési lépcsősort.”-
Lényeg a lényeg ..
Üdv.Kedves János !! Ezek nem

Kedves János !!
Ezek nem negatívumok .. amikben elsiklunk ..és nem figyelünk a jóra ahogyan monicas írta egy hozzászólásában ..
Nem ti vesztek el a sok jó mellett ?
Pl. mert azt gondolod egy letört ág , szép látvány .. a szomszéd ( idősebb nálad )
Ő már látja , tudja .. a fa nem természetes állapotában mered az égnek .. mert fáj .. szenved .. ( de ez neked tetszik .. másnak meg b@a a csőrét ? hm , hm , hm )
csúful jár esetleg a halálra ítéltetett .. ( .. ágvágás és sebkezelés vár reá , persze ezt te nem látod ?? )hm . hm .hm.. )
ezt persze mind nem tudhatod ,
szerinted tudhatunk mindent (?) nem ..
megnéztem Monicas más beírásait ott is kapott megjegyzést ami tisztázásra vár ,
a vicc az szerintem más kategória ..
lehet hogy te viccből vagy itt ..viccből írsz ..vicc az életed .. vicc a véleményed ??
ÜDV..Barátaim! Igazatok van. És nincs más, amit mondhatok.

Mindennel amit írtatok egyet értek.
Elfogadom a jót is és a rosszat is mindannyitoktól, mert mást nem tehetek, ha fejlődni szeretnék. Mindannyian tanulunk. Tanulva fejlődünk, és, ha felismerjük a....azt amiből tudunk.

Ezt tekintsük úgy most, mint egy fejlődési lépcsősort. Megkell lépni, lépésről-lépésre a fokokat, ugye? És azt veszi el belőle magának és teszi batyujába mindenki, amire továbblépéséhez szüksége van. A batyunk a mienk. Az van benne, amit mi beleteszünk. Áldás. Anikó
Sajnálom! Bocsáss meg! Szeretlek. Köszönöm!Kedves hozzászólók:

Na...
Ha már így belebonyolódtatok a cikkem (bocsi:nem az enyém)...feltevésének módjába,
had közöljem veletek,hogy nem anikohirsch -tól olvastam,kaptam valakitől,aki szintén nem jelölte meg a szerzőt és ennyi.
Nem is gondoltam rá hogy egyesek ilyen hangsúlyt fektetnek hogy ki a szerző,
kitől,honnét származik.
Azt hittem itt a lényeg a lényeg!
Kaptam valakitől,nem lényeges kitől...mert nekem mikor olvastam,csak a lényege,tartalma volt a fontos,és örültem hogy megoszthatom veletek.
Múltkor az egyik cikkemmel kapcsolatosan is megkaptam...egy j helyett ly-t írtam....
Pedig elég gyakran olvasok itt másoknál is írási hibákat. Na mindegy.
Most mit mondjak???.....Akik ilyen dolgokra fektetik a hangsúlyt...?

Húúú de szeretem az idézeteket!!!
Akkor most erre had reagáljak egy újabb idézettel,amit drága Csillagvirágtól kaptam.
Most válaszként ezzel reagálnék:

Képzelj el egy ízlésesen szépen terített asztalt? Tele mindenféle finomsággal, csábító illatokkal, nyálcsorgató süteményekkel. A te dolgod, hogy csak leülj és fogyaszd. De.... Az asztal sarkán egy pöttöm-pici tányéron......felfedezel egy csík kutyakakit .....és hiába vagy éhes szomjas.....a fél lábad adnád egy sütiért..... de.... nem bírsz csak arra a francos tégelyre gondolni. Nem bírsz enni. A lét szélén állsz, de felállsz és nem veszel el arról az asztalról már semmit.

Hányszor veszed észre a kutyakakit?
- emberi kapcsolatokban?
- párkapcsolatokban - és nem azt a sok-sok jóságot, lehetőséget és szépséget, ami benne van
- az életedben? - amikor panaszkodsz
- a munkahelyeden - amikor elégedetlen vagy

Mit tehetsz mégis?
- arrébb húzod a terítőt és leesik a kutyakakid
- vagy magad teszed le a földre

Mindenképpen TE döntesz és bármikor továbbléphetsz és keresheted egész életedben azt az asztalt mindenben és mindenhol, ahol nincs kutyakaki...de először a Te fejedből kell kisöpörni...

Szóval...ez jutott úgy hirtelen az eszembe.

Azt hittem ez egy pozitív oldal...és megpróbáljuk a pozitív dolgokat kiemelni,ha meg hibát észlelünk,
nem így ahogy ti most itt tudattátok velem ilyen lekicsinylően,hanem kultúráltan...
ahogy Jani is írta,egy e-mail...értelmes ember vagyok,megértettem volna úgy is.
De hogy még ezen az oldalon is a (kutyakakit) veszik egyesek észre...?
Jó,hát legyen...mindenkinek saját döntése,akarata,véleménye lehet,csak számomra az a fájó,ahogy ,és amilyen módon tudattátok velem.

És hogy fogadtam a köszöneteket?
Persze hogy fogadtam.
Megkérdezte valaki mikor dicsérte az írást hogy ki írta???
Mert akkor még a lényeget láttátok.
Most jött valaki...észrevette a (kutyakakit)...és tessék...követtétek.

És akinek egyedüli elnézésével tartozom???
Drága -anikohirsch-bocsáss meg, hogy nem tudtam, hogy tőled származik ez a csodálatos írásmű,amit öntudattalanul fel mertem tenni,megosztani Secret-falva lakóival,abban a reményben,hogy meglássák a művedben a jót,a csodálatosat,nem törődve bármi egyébbel......

Jani...neked köszönöm,sok mindent leírtál helyettem is.

További szép napokat mindenkinek.No igen VÉLEMÉNY :))

.. először is a plagizálást komolyan büntetik, az lehet, viszont szerintem akkor, ha a plagizálónak anyagi haszna származik belőle... akár könyv vagy cd, vagy valamilyen egyéb megvásárolható kiadvány bevételéből.
ITT erről szó sincs, az adminnak meg igazán nem értem hogy mi köze ahhoz, hogy Monicas fel tett ide valamit, saját neve alatt (kár őt belekeverni).

A másik... van itt egy vicc oldal is, oda is felpakolgatnak emberek írásokat forrás megjelölés nélkül, és még egy plagizálásról szóló írást sem olvastam, pedig a vicceket is kitalálja valaki, leírja és felteszi valahová, ahonnét elindul világhódító útjára és a kutya sem törődik vele honnét ered.
(Sokszor több bennük a mondani való, a tanítás, mint egy-egy saját írásként fel tett cikkben)
Aki elolvassa ÉLVEZI, nevet rajta, valamilyen szinten gyarapodik az élete, de az öröme biztos :DDD
De nem kezdi el b@cogatni a feltevőt, hogy komám nem jelölted meg a forrást, ez plagizálás, most aztán agyon lesz büntetve miattad az admin, akkor ki segít neki??????

Harmadik...
Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne beírni a forrást, inkább azt gondolom, hogy maga az írás, a téma annyira fellelkesítette, hogy elfelejtette megjelölni a forrást, őszintén bevallom velem is fordult már elő ilyen.

Negyedik...
Igazából azt gondolom, hogy aki a plagizáláson felháborodhatna, és jogosan írhatna akármit is ezzel kapcsolatban az maga a szerző.
Ez a plagizálási baromság is egy emberi találmány, nem hiszem, hogy a szellemi lénynek nagyon fontos lenne, hogy a tudás honnét jön, mint ahogy sem Jézus, sem Mohammed, sem Buddha, sem Epiktétosz, sem Tatiosz, sem Szókratész nem jelölte meg a forrását egyetlen tanításában sem (én legalábbis nem olvastam ilyet)

Öt...
Azt meg igazán kétlem, hogy ha valakinek ez b@cca csőrét, hogy nem lehetne ezt egy személyes emailban vele tudatni (hisz van rá lehetőség és felhívni a figyelmét arra, hogy javítsa ki a dolgot.
Itt így nyilvánosan b@ctatni valakit ilyen pitiánerségért nagyon is meglep (bár ez bizonyára egyéni hozzáállás)

Hat.. aki ilyesmin fennakad, az szerintem éppen, hogy elsiklik a lényeg felett és nem az írásban lévő tudást szemléli, hanem azzal foglalkozik hogy ki és mikor írta???
Van egy gyönyörű barackfa kertünkben, virágba van borulva, ám az egyik ága letört a viharban és szálkásan mered az ég felé.
Kint állok a kertben és gyönyörködöm a szépségében, mikor is megszólít a szomszéd.
-Jani. Milyen csúnya ez a barackfa, hogy így le van törve az ága.!!!
Csak mosolyogtam rajta.
-Nem látja Józsi bátyám, hogy milyen szép???
Nem látta, mert nem a szépséget, hanem a hibát nézte.

Még tudnám folytatni de minek... :)))

Minden jót mindenkinek. :DMegrendítőnek nevezném..

Megrendítőnek nevezném..
Hogy előfordulhat , többször is rövid idő alatt

A másik az hogy ha valakit felruházunk jelzőket aggatunk rá , találó írásaiért
.. vagy a munkája fáradozása miatt , ez itt most csalódás számomra
Fogadja .. és köszöni az elismerést ,
( talán így van ez máshol is az életben ?)
Egy szó sem esik arról olvastam megosztottam veletek ..
Csak ennyi nem több , akkor is azt érezném amit üzenni szeretne nekünk , mindenkinek
Nem anyagi haszon .. ezért minden megbocsájtható ?
Én nem haragszom ,
Legközelebb annyit .. idézet , részlet abból amit olvastam , tetszett közre adom stb..
Bocs ennyit nem több .. ami elvárható
Engedtessétek ezt meg nekem ,hogy elmondhassam mi a véleményem ..
én mit szeretnék látni , olvasni hogyan ezen az oldalon ..
Üdv.Minden meglátás kérdése:

ha színvak vagyok a feketére, akkor minden fekete színt is csak más színnek láthatok, nem?

" Legyen szemünk a látásra! " És szerintem is az idéző jelet azért találhatták ki, hogy, ha be akarunk valamit idézni valakitől, megtehessük büntetlenül.
Hangsúlyozom, a plagizálást komolyan büntetik. És ha Adminnak ezért 1 xfizetnie kellene? Ki segítené őt ebben?Sajnálom! Bocsáss meg! Boldog Janinak mondom:):

ez a plagizálás körébe tartoz/na/-ik, és már kért korrigálást egy-egy emberke itt a Secret oldalon is.
A megosztás szép és nemes, a szerző nevének feltüntetése és az íráshoz való hozzáadása miért nehéz?

Mert nem szoktuk még meg.
Ercsike, innen az oldalról, az egyik versemet a Neten megtalálta, feltette az Iwiw bemutatkozásához. Ott meg én megláttam, és megírtam neki, hogy én írtam. Őnem tudta ki a szerző, mert aki beidézte, elfelejtette hozzá írni, Ercsikének tetszett a vers, így összeállt a kép.

Az adásom: jó szándék. Most már a vétellel lehet csak hiba.Nem anyagi haszonról szól!

Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. És itt azért leggyakrabban a saját írásainkat jelentetjük meg, és ha nem így van, akkor meg idézőjel.
De végül is belemagyarázhatom József Atilla egyik versébe, hogy én találtam ki, és felteszem a sajátomként idézőjelek nélkül. Végül is mit számít?Jani!

Rendbe, hogy segítő szándék, akkor is tegye idézőjelbe, ha nem a saját gondolata!Köszönöm Ragyogás!

Azt hittem ez Monicas saját fejéből pattant elő... tévedtem...

Kedves Monicas!
Tedd idézőjelbe ha idézel máshonnan, és én sem osztogatok olyan címeket tudatlanul másoknak, amit nem érdemeltek ki.Hali :)

... érdekes dolog ez a ki írta.
Ezt ugyan olyan kötekedésnek érzem mint helyes írásban való kötekedést.

Ha érted, hogy mi van oda írva akkor mi a gond???
Ha AD valamit az írás akkor mi a gond????

Nem mindegy, hogy Epiktétosztól származik a gondolat vagy Oshótól, Arisztotelésztől, Jézustól, Mohhamedtől, Bodhidarmától vagy anikohirsch-től.

Nem hiszem, hogy egy jottányit is megrövidülne akármelyik 'szerző' egy egy idézet idézésétől, hiszen akik itten ezeket ide felrakják semmilyen anyagi hasznot nem hajtanak be.

Nem gondolom, hogy Monicas anyagi haszon reményében tette fel ezt az írásművet és semmilyen szerzői haszna nem származik belőle, csak a segítő szándék.

Itten persze magamból indulok ki, nekem is van egy-két, elég jó gondolatom, amiket ide fel raktam és eszemben sem lenne belekötni valakibe, ha máshol olvasnám még ha nem is saját nevem alatt fut a beírás. Sőt örülök neki, hogy idéznek.

A másik a helyesírás vagy hejesírás :))))
Most komolyan tényleg ez a legnagyobb gond, hogy valaki nem úgy pötyögi be a szavakat, ahogy egyszer egy pár nagy ember kitalálta és leírta egy lexikonban?????
Nem hiszem, hogy az lenne a lelki fejlődés útja, hogy valaki le tudja e írni hejesen, hogy helyesen.

Minden jót mindenhez :DMindenkinek:) Aki fel tesz valami írást, ami nem a sajátja, írja

legalább oda:) Egyetértek Napoleonnal, hogy ha nem Monicas írta, legalább korrigálja, hogy kié a mű, így az eredeti szerzőt nem éri semmilyen sérelem. (S. Stevenson az eredeti szerzője ennek műnek, amit M. ide be írt.) http://www.asztralutazas.hu/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=405

Szerző: Henri Boulad / SJ /
„Jézus ma azt mondja nekünk: „Én szeretlek, úgy, ahogy vagy, szeretlek bűnösen, mosdatlan kézzel, nem várok arra, hogy megtisztulj.
Ahhoz, hogy szeresselek, nem kell szmokingban megjelenned, sem pedig nyakkendővel. Piszkosan, bűnösen, hibáiddal együtt, amelyekről nem vagy képes leszokni, és a problémáiddal együtt, amelyekben nyakig elmerültél. Ne fuss előlem! Gyere! Szeretlek olyannak, amilyen vagy!”Monicas , s. papnő !

nem tolakodni szeretnék de ha te vagy az anikohirsch akor minden rendben ..
mert az ő blog bejegyzésében fedeztem fel ezt a kis remekművet !
szép holnapot !!Kedves Szellő,Hajnika,Zsul:

Köszönöm a hozzászólásotokat.
És nagyon szivesen.
Szeretettel:Monicas.Kedves Monicas!

Nagyon szép írás ...
Köszönöm, hogy megosztottad velünk :-)Köszönöm ezt az írást.Nagyon

Köszönöm ezt az írást.Nagyon jó volt olvasni.HajniHa már itt tartunk...

Számomra igen örömteli esemény, amikor egy embert, akit szeretünk, hosszabb ideje szerethetjük, ezáltal ismerhetjük - persze valamennyire. Látjuk milyen álmai, vágyai, gondolatai vannak, Önmagáról, a világról, esetleg más emberekről, élethelyzetekről egy adott pillanatban, s egy másik adott pillanatban.
Bármilyen irányba is megy, bármibe is fog, bármit is tart a legfontosabbnak, érezhetjük: mi szeretjük mindig, és mindig érezzük, hogy képesek vagyunk mellette állni. Ez az érzés leírhatatlan szeretetet, békét, és örömöt adhat, épp ezért kívánom mindenkinek!Kedves Mó...

Köszönöm neked is,örülök hogy tetszik...