"Önarckép"

"...Megpróbáltál élni, házad bevakolni, hová hazatérhetsz,
Mi otthon, mi haza.
Aztán újra csend lett,
Újra a félelem.
Mert kémeket küldött a gyáva értelem..."
/Benkő Péter/
Néha még vissza- visszatért a pánik. Szándékosan nem tettem hozzá, hogy betegség. Nem az. Egy üzenet a Lélektől, Szellemtől: "Figyelj!"
Írta egyszer az újság, hogy olyan embernél bukkan fel a roham, kinek Szelleme el akarja hagyni a Testet, mert - úgymond- "meggondolta" magát, hogy mégsem olyan szép és jó a Földön.
Mikor rám tört a pánik, felgyorsult a szívverésem, testem minden ízében remegett a félelemtől, kapkodtam a levegő után, de nem fulladtam, mint gyerekkoromban. Szédültem és ájulás érzet fogott el. Mintha vízágyon lépkednék, bizonytalannak éreztem a földet. Szokták is ugye mondani: "Kicsúszik a lába alól a talaj." Na, ez is olyan. :)
Majd, azt éreztem, s láttam, mintha bezártak volna. Én pedig ütöm a falat, ablakot ököllel: "-Engedjenek ki! Segítség!" A végén patakzott a könnyem. Majd rájöttem mire is figyelmeztetnek: korlátokra. Mivel megakartam felelni szűk- illetve tágabb környezetemnek, "beskatulyáztam" magam. Olyanná váltam, aki messze nem én vagyok. Felöltöttem egy szép "ruhát", hogy kifogástalan legyek. Emellett mártírkodtam kudarcaim után, önsajnáltam szegény ént, ha valakinek mégsem voltam "jó". Akkor ő volt a hibás, hiszen én mindent megtettem, hogy megfeleljek igényeinek.
Később aztán levetettem kreált énemet. Újra meg kellett ismernem önmagam. Hu.. :) Vissza próbáltam emlékezni ki voltam, de rájöttem, már az sem én vagyok. Változtam és más lettem, s most változok hogy én LEGYEK. Eleinte elkeseredtem. Egy kő darabnak éreztem magam. Szürke, hideg, akin sokat kéne dolgozni, hogy az legyen belőle, amire a Jóisten szánta. Egy nap a térdemre csaptam: "Rómát sem egy nap alatt építették! Ez egy új lehetőség. És a magam mestere vagyok!" - ébredtem föl a tehetetlenség víziójából. Neki álltam hát "faragni", s most is "faragok"... addig míg élek ezen a "műn" dolgozok. És ha találkozunk, Kedves Barátom, megkérlek segíts nekem. Ha te is kéred, majd én is segítek neked.
"Minden állandóan változik. Semmi sem maradhat meg, ami nem újul meg folyamatosan."
/Peter Freund/

"Élni, szeretni minden percet, minden másodpercet. Nincs hely, nincs idő a szomorúságra, a kétségre, semmire: csak a nagy szeretet van, az élet szeretete."
/Paulo Coelho/