Öröm

öröm kommandóSokan panaszkodnak körülöttem. Mindig megy ez a negatív hullám, a folytonos elégedetlenség. Vagya múltban élés vagy pedig a jövőben élés, álmodozás.
Próbálom kiszűrni az életemből az ilyen panaszokat, rossz dolgokat. Néha azonban nem lehet. Ilyenkor jön az öröm-kommandó részemről :)
Ez azt jelenti, hogy igyekszem megvilágítani az illető előtt, hogy mégsem tragikus a helyzet, és ha mégis menne a drámázás, szomorkodás, megkeresem neki azt a kis mozzanatot az egész "tragédiában", ami pozitív, amibe kapaszkodni lehet. Nem mindenki találja, látja meg elsőre. Sokan még utólag sem ismerik fel, hogy miért volt hasznos, jó dolog az, amit épp akkor nem annak érzett. Nehéz dolog ez. De a pozitív gondolkodás tanulható. Komoly szemléletváltást igényel ugyan, kicsit küzdeni is kell érte, de utána már magától jönnek ezek a gondolatok, és mikor rossz történik velünk, de képesek leszünk megtalálni benne a jót, már abban a pillanatban, amikor rossz érzések elérnének minket. Magammal szemben is ezt alkalmazom. Keresem a rosszban a jót, amiből erőt meríthetek. Érdekes mód, eddig mindig találtam valamit. Sokszor igen értékes kis kapaszodókat, melyek segítettek átértékelnem az adott helyzetet. Nem is emlékszem, mikor süppedtem önsajnálatba, bánatba vagy panaszkodásba utóljára, annyira régen volt. Homályba vesztek a negatív gondolatok, negatív érzések. Egyszerűen csak igyekszem a jót befogadni, azt, ami örömforrás lehet az életemben.
Fontos dolog a hála. A hála remek kapaszkodó lehet az életünkben. Hálásak lehetünk az egészségünkért, azért, hogy valami újabb tanulságot, tapasztalatot szerezhettünk az életben. Mosolyogj! Mosolyogjunk! És legyünk hálásak azért, amink van. Öröljünk minden jónak, ami megadatott nekünk a földi életünkben. :):):):):):)

HozzászólásokHoppa!

Koszonom e.w.!
Es most tanultunk toled egy egyszeru,praktikus otletet duh-, hiszti-, nyavajgas-elterelesre!
Koszonom!

Szeretettel,
felebaratHálás vagyok!

Oly nagyon hálás vagyok... mindenért... Fura dolog ez a vonzás. Egyszer csak bekattan, elkezd működni, és észre sem veszed, hogy működik. :) Én például nem emlékszem, hogy mikor panaszkodott nekem utoljára valaki. Nem állítom, hogy csak örömben úszó arcokat látok, de elkerül, mindenki, akinek gondja van. És ezt csak most vettem észre.
Sőt, a nem kívánatos gondolatok sem találnak rám. A múltkor volt egy beszélgetés, amiben egy ismerősöm éppen arra készült, hogy szapulja a vonzás törvényét, mire az első két-három szava után egyszerűen valaki belekezdett egy másik történetbe. Azóta kétszer került volna szóba ez a téma, de mindig közbejött valami, telefoncsörgés stb.
Így aztán nagyon-nagyon hálás vagyok... mindenért...

Üdv: WandaHajnallanyka!

Ez egy nagyon-nagyon jo iras,es kovetendo pelda,pont ugy,ahogy te is teszed!
Koszonom,hogy olvashattam.:)

Szeretettel,
felebarat